• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

doktordan geldik teyzoşları.tombişim 8.150 gr boyuda 66cm olmuştombiş kızıma bu ayda aynı devam ediccez,kilo alımı iyi olduğu için ek besine 6. ayın bitiminde başlıcaz.ağızdan aşısının 2. dozunu verdi dr teyzemiz.normal aşısı içinsağlıkocağına gidiyoruz biz,evime yakın diye orda başladım,zafer istemesede ben aynı aşılar yapılıyor diye orda başlamıştım,4. ayda verilen kan damlasını vermemişler,haliyle 1 aydır kullanmamız gereken demiri kullanmadığımız için biraz kansız kalmış,lanet olsun gideneoraya,zaten geçensefer yalnış aşı yapıyorlardınerdeyse,4 aylık çocuğa 6 aylık aşısı yapıyordu gerizekalı hemşiree..ama onların haddini bildiricem ben,öğleden sonra ablam izin alıcak sırf oraya gidip hadlerini bildiricezz.kakasındaki dometesdir dedi dr.sindirememiştir dedi.bide vajeni için bi krem verdi,biraz yapışıklık olmuş dedi,geçen ay yokdu dedi,valla üzüldüm,hijyenden kaynaklanabilir dedi,ben ıslak mendil bile kullanmıyorum,hep yıkıyorum,çok dikkatediyorum,valladikkat etmeyenlerin bebekleri daha sağlıklı büyüyüor.yinede ok şükür ama işte insan küçük pürüzlerde bile üzülüyor,annelikzor işmiş vallaha.neyse ben çıktım,bugün biraz hzuursuz olur bu kız..

Ek gıdaları henüz öğün olarak vermediğim için sürekli emziriyorum canım. Şu an maksat doyurmak değil alıştırmak. Belli bir saati yok henüz o yüzden . Ama kabul etmesi açısından aç karnına verip arkasından emziriyorum. Doktorumuz verdiğimiz miktar 3/4 su bardağı ölçüsüne ulaştığı zaman öğün yerine geçeceğini söyledi. Ama daha önceki mesajımda belirttiğim zaman dilimlerinde veriyorum sadece belirli bir saat yok . Ne zaman müsait olursa, neşeli ve istekli olursa o zaman.
Ama sana şunu da söyleyebilirim.Genelde sabah kalkınca emziriyorsun artık kaçta kalkarsa 5-6.. sonra kahvaltı (8-9 gibi) arkasından anne sütü
10 da meyve suyu arkasından anne sütü
13 de sebze çorbası arkasından anne sütü
16 da yoğurt ve meyve suyu arkasından anne sütü
sonra yatana kadar anne sütü ...istersen yatmadan önce muhallebi ki ben pek vermiyorum...
Bendeki bir kitapta bu beslenme programı var. Ama bu 6 aylık bebekler için.Yani hepsini öğün olarak almaya başladığı zaman. Biz erken ek gıdalarla tanıştığımız için 5. ay bitince kahvaltı ve sebzeyi ekleyeceğiz.
teşekkür edrim canım.bende öyle yapayım zaten çok içemiyor.yoğurduda meyve suyunuda ama bizim yeme sorunumuz olduğu için ek gıda verince üstüne devam sütünü almaz bence bakalım bi şekilde oturtacağız.

canım malesef bendede aynısı geçerli bir ara nerdeyse her yemeğin yanında 10 gün boyunca bulgur yedim ama nafile sen nekadar mama veriyosun ve günde kaç defa veriyosun canım

mama yemedi bizimki ek gıdaya başladık bir aydır onu zorla yediriyom ama yetersiz işte çok az kilo alıyo...

doktordan geldik teyzoşları.tombişim 8.150 gr boyuda 66cm olmuştombiş kızıma bu ayda aynı devam ediccez,kilo alımı iyi olduğu için ek besine 6. ayın bitiminde başlıcaz.ağızdan aşısının 2. dozunu verdi dr teyzemiz.normal aşısı içinsağlıkocağına gidiyoruz biz,evime yakın diye orda başladım,zafer istemesede ben aynı aşılar yapılıyor diye orda başlamıştım,4. ayda verilen kan damlasını vermemişler,haliyle 1 aydır kullanmamız gereken demiri kullanmadığımız için biraz kansız kalmış,lanet olsun gideneoraya,zaten geçensefer yalnış aşı yapıyorlardınerdeyse,4 aylık çocuğa 6 aylık aşısı yapıyordu gerizekalı hemşiree..ama onların haddini bildiricem ben,öğleden sonra ablam izin alıcak sırf oraya gidip hadlerini bildiricezz.kakasındaki dometesdir dedi dr.sindirememiştir dedi.bide vajeni için bi krem verdi,biraz yapışıklık olmuş dedi,geçen ay yokdu dedi,valla üzüldüm,hijyenden kaynaklanabilir dedi,ben ıslak mendil bile kullanmıyorum,hep yıkıyorum,çok dikkatediyorum,valladikkat etmeyenlerin bebekleri daha sağlıklı büyüyüor.yinede ok şükür ama işte insan küçük pürüzlerde bile üzülüyor,annelikzor işmiş vallaha.neyse ben çıktım,bugün biraz hzuursuz olur bu kız..

Maşallah kızımıza :nazar: ... Canım domates nasıl oluyormuş kakasında? Yani ek gıda almadı hiç değil mi bebeğin? Anlayamadım :S
Demir şurubunu bize sağlık ocağından verdiler ama bizim doktorumuz henüz gerek yok dedi. Bebekten bebeğe değişiyor kansızlık olayı. Genelde doktorlar kan sayımı yapıp ondan sonra kullanılıp kullanılmayacağına karar veriyorlar...Ama her doktor farklı işte...

teşekkür edrim canım.bende öyle yapayım zaten çok içemiyor.yoğurduda meyve suyunuda ama bizim yeme sorunumuz olduğu için ek gıda verince üstüne devam sütünü almaz bence bakalım bi şekilde oturtacağız.

Anladım canım.. Allah kolaylık versin bu ek gıda olayı çok zormuş gerçekten.. Bizimki de bir gün içiyor bir içmiyor meyve sularını. Yoğurdu yeni yeni yemeye başladı.. Bazen yemiyor.. Kahvaltı ve sebzelere geçince ne olacak bakalım...

Maşallah kızımıza :nazar: ... Canım domates nasıl oluyormuş kakasında? Yani ek gıda almadı hiç değil mi bebeğin? Anlayamadım :S
Demir şurubunu bize sağlık ocağından verdiler ama bizim doktorumuz henüz gerek yok dedi. Bebekten bebeğe değişiyor kansızlık olayı. Genelde doktorlar kan sayımı yapıp ondan sonra kullanılıp kullanılmayacağına karar veriyorlar...Ama her doktor farklı işte...

canım geçen akşam teyzesi ağzına domates verdi,odahemen yuttu,sanırım oymuş,doktorumuz sadece annesütü alıyorsa kesinlikle süt alerjisi s öz konusu olmaz,annesütü alerji yapmaz dedi.ek gıdalara başlamadık,sadece emziriyorum,1 ay daha böyle devam edicekmişiz.her doktor farklı işte.4. aydan itibaren kullanılması gerekiyormuş,sütten aldığı demir miktarı bebek büyüdükçe yetersiz kalıyormuş.sen yinede doktorunu dinle,kafan karışmasın..

bide caım bende dedimkansayımı yapılmalımı diye hayırddi,bukadar küçük bebeğe kan sayımı yapılmazmış,4. aydan itibaren bütün bebeklere veriliyormuş.

benim kızımın maşallahı var yaa...gece 11 de uyuyo sabah 6 da kalkıyo emip tekrar uyuyo saat 10 da kalkıyo 11 de uyuyo 2 ye kadar 3 te uyuyo 5 e kadar 6 da uyuyo 9 kadar bööööyle sürüp gidiyo
inanırmısınız bazen özlüyorum bu kadar çok uyumasına kızdığım bile oluyor çok uykucu benim uyuyan güzelim:) şimdide 1.5 ta uyudu hala uyuyo:nazar:

MAŞALLAH senin kızına:46:

kızlar eğer çyı kahveyi fazla kaçıran anneler varsa benim gibi bebişler hiç uyumuyo sütünden geçiyo çünkü...kızım hiç uyumuyodu denedim çay içmedim mesala ertesi gün öğlen yarım saat uyuyan çocuk 2 saat falan uyudu eğer emziriyosanız dikkat edin derim...

valla ben oğlum doğduğundan beri uykusuzluk yapıyo diye çaydan kahveden uzak durdum ama benim ki yine de uyumuyo.geceleri rahat uyusun diye rezene çaylarımı papatya çaylarımı içmedim. ona gece çaylarımı içirmedim. bana mısın demedi. gaz yapar diye gaz yapan yiyeceklerden uzak durdum ki nerdeyse sadece güneş enerjisiyle beslenecektim gaz sorunu oldu. yani anlayacağın bazen de benim ki gibi huy edinmiş bebekler oluyo.

Anladım canım.. Allah kolaylık versin bu ek gıda olayı çok zormuş gerçekten.. Bizimki de bir gün içiyor bir içmiyor meyve sularını. Yoğurdu yeni yeni yemeye başladı.. Bazen yemiyor.. Kahvaltı ve sebzelere geçince ne olacak bakalım...

evet bu ek gıda olayı gerçekten zormuş dediğin gibi biz hoş devam sütündede zorlanmıştık ama allah daha beterinden korusun sağlıklı olsunlarda az yesinler ne yapalım dimi? bizimkide öyle ben ilk gün verdim içmedi dün annanesinde içmiş biraz dediğin gibi değişiyorlar günden güne seninki ne kadar içiyor meyve suyunu ?

Kızlaaaarrr!!! Burda deprem oldu çok sallandık, çok korktuk. :( Sabah saat 5'den beri ayaktayız.... :S

ayyyyy canım bizde çok ürktük. bitmek bilmedi.dolap kapakları falan takırdadı. ama insan deprem anında donuyo kalıyo. geçmiş olsun allah büyüklerinde korusun

Son düzenleme:
evet bu ek gıda olayı gerçekten zormuş dediğin gibi biz hoş devam sütündede zorlanmıştık ama allah daha beterinden korusun sağlıklı olsunlarda az yesinler ne yapalım dimi? bizimkide öyle ben ilk gün verdim içmedi dün annanesinde içmiş biraz dediğin gibi değişiyorlar günden güne seninki ne kadar içiyor meyve suyunu ?

Bazen 30cc bazen de 15-20cc :S

benim oğlumda hastalar kervanına katıldı. dün geceden beri bir öksürüyo bir öksürüyo sormayın. o kadar üstüne titredikçe gözünün içine baktıkca geri gidiyo. bakalım bugün doktordaydım. o küçücük bünyeye antibiyotik kullanmaya başladık. en kötüsüde kilo alımı son 10 günde azalmış. haftaya kontrole gittiğimizde doktorumuz bir daha tartacak. olmadı ek gıdaya geçicez. hayır anlamadığım önceki ay memeyi bırakmaya çalıştığı için az içiyodu ona rağmen 800 gr almıştı. şimdi o sorun ortadan kalktı. lıkır lıkır içiyo ama kilo alımı az. :(

kızlarr acil cevap kaşık maması veren var mı aranızda?varsa hangisini veriyosunuz?benim sütüm az olduğu için günde 1 defa da kaşık maması vereyim diyorum.tavsiyelerinizi bekliorumm

Back
X