• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlumda hastalar kervanına katıldı. dün geceden beri bir öksürüyo bir öksürüyo sormayın. o kadar üstüne titredikçe gözünün içine baktıkca geri gidiyo. bakalım bugün doktordaydım. o küçücük bünyeye antibiyotik kullanmaya başladık. en kötüsüde kilo alımı son 10 günde azalmış. haftaya kontrole gittiğimizde doktorumuz bir daha tartacak. olmadı ek gıdaya geçicez. hayır anlamadığım önceki ay memeyi bırakmaya çalıştığı için az içiyodu ona rağmen 800 gr almıştı. şimdi o sorun ortadan kalktı. lıkır lıkır içiyo ama kilo alımı az. :(

canım geçmiş olsun öncelikle...benim kızımda 2 gündür hasta ben hastayım benden geçti öksürüyordu dün gece öksürmekten uyuyamadı kuzum dr aradım öksürük şurubu verdi dün yatmadan önce içirdim ama kesmemişti...nette gezerken bebeklerde öksürük diye bal ile karabiberi okudum az miktar karıştırıp göğsüne sürdük annemle üzerinede temiz bi bez koyduk bulaşmasın diye geceden beri maşşallah tık yok denemek istersen diye yazdım sen bilirsin ben hamileyken de öksürüğümü kesmişti bu karışım..

10 günde 150 gr almış canım ya. doktor bunun az olduğunu belirtti. halbuki günde 6-7 bez değiştiriyorum. bunlar hep çişli kakalı bezler oluyo.e aç olan çocuk ağlar aktif olmaz benimkinde o da yoktu. e emdide. ama niye kilo almadı. tabi bu sorular doktorun yanından çıktıktan sonra aklıma gelito. haftaya mükrem beye soruucam bakalım. bu arada mükrem beyden gün geçtikçe daha memnnun kalmaya başladım. ama nedense sanki hastası yok gibi geldi. çünkü biz dün akşam saat gece 12 de oğlumu doktora götürmeye karar verdik aradık ve sabah ilk randevuyu aldık. herhalde çoğu kişi naci beyi tercih ediyo.

Canım ben de sana onu soracaktım kime gittiniz diye? Bak Mükrem Bey'e gidin bence o kadar önemsemeyecek. Çünkü son kontrolde bana artık günde 15 g a kadar düşer dedi kilo alımı. Seninki de normal o zaman. Benimki de geçen ay öyle almıştı.Naci Bey az demişti hemen mama takviyesi verdi ve ek gıdaya başlattı. Mükrem Bey gerek yokmuş dedi. Ben de Mükrem Bey den çok memnunum artık ona gidiyorum. İlaç sevmeyen bir doktor. Bizim de öksürüğümüz ve hafif burun akıntımız vardı hemen antibiyotiğe başlamak istemiyorum dedi.Diş çıkardığı için bu semptomlar normal dedi.Ki öyle de oldu. Geçti çok şükür.. Mükrem Bey hastaneye yeni geldiği için henüz çok hastası yok öbür taraftayken epey vardı. Naci Bey ise burda tekti herkes mecbur ona gidiyordu. Sen bir götür bakalım Mükrem Bey ne diyecek?
Bu arada senin kadın doğum doktorun kimdi?

amin canimmm :nazar:

gecmissss olsunnnnn burda da olmusdu ben 12 yasindaydim o zamnnnn 7.7 siddetindee arka arkaya 3 kere toplam 45 saniye.hic bir bina cokmedi cok dayanikli binalar yapiliyor cok sukur ama hafif catlaklar olmusdu bir daha olsa kaldirmaz binaaalar valla Allah korusun.

Canım sen nerdeydin? Çok fena valla. Allah korusun bir dahakilerden.....

kızlar çok yoruldum bugün artık yedircek bişey gelmiyo aklıma saat başı bişeyler yedirdim tabi uyanıksa yemiyo bizim danacık bir öğünü yarım saatte yediriyom canım çıktı iştahı açılmazmı çok zor ya iştahsız bebek dr bu kontrolde kilosuyla ilgili kesin konuştu, oğluşumun keyfine bıraksak lokma koymaz ağzına...

iştahsız bebek çok zor canım bende kızımda aynısını yaşıyorum benimkininde keyfine bıraksan (anne sütü almıyor) 40 ml içip bırakacak bir öğünde.bende uyutup biraz daha yediriyorum.onuda 20-25 dakkada yiyor valla. valla ne olcak bu halimiz bilmiyorum bu iştahsızlıkla.siz ek gıdalara başladınızmı.burda öğrendim ek gıdaların bir öğün olması için 150 ml olması gerekiyormuş bizimki asla o kadar yemez

iştahsız bebek çok zor canım bende kızımda aynısını yaşıyorum benimkininde keyfine bıraksan (anne sütü almıyor) 40 ml içip bırakacak bir öğünde.bende uyutup biraz daha yediriyorum.onuda 20-25 dakkada yiyor valla. valla ne olcak bu halimiz bilmiyorum bu iştahsızlıkla.siz ek gıdalara başladınızmı.burda öğrendim ek gıdaların bir öğün olması için 150 ml olması gerekiyormuş bizimki asla o kadar yemez

bizim anne sütü yetersiz doğduğundan beri kilo alımı çok az, mamayı ağzına koymadı, biberonu tutmadı, 4. ayı zor bitirdik hemen ek gıdalara başladık bir aydır ek gıda yiyor ama buna rağmen sadece 350 gr almış yine, son üç ayda toplam 1000 gr aldı bizim sıpa, bizim dr 4-5 yemek kaşığı bir öğün yerine geçer miktarı artırmaya uğraşma öğün sayısını artır dedi bizimki de yemiyo 150 ml belki 1 ay sonra ulaşırız o miktara şimdi öğününün ölçüsü olsun diye yarım su bardağı hazırlıyorum herşeyi nadiren beni çok yorsa da dibini görüyoruz 2 gündür görmek zorundayız artık dr bu ay en en kötü ihtimalle 700 gr aldırcaksın dedi çok geride kaldı bizim miniğin kilosu 3500 doğdu 5 aylık 6300 o da zorlama kıyafeti az düşüyo moral yükseltmek için kıyafetle 6500 geldi lahana gibi giydirmiştim :14:

bizim anne sütü yetersiz doğduğundan beri kilo alımı çok az, mamayı ağzına koymadı, biberonu tutmadı, 4. ayı zor bitirdik hemen ek gıdalara başladık bir aydır ek gıda yiyor ama buna rağmen sadece 350 gr almış yine, son üç ayda toplam 1000 gr aldı bizim sıpa, bizim dr 4-5 yemek kaşığı bir öğün yerine geçer miktarı artırmaya uğraşma öğün sayısını artır dedi bizimki de yemiyo 150 ml belki 1 ay sonra ulaşırız o miktara şimdi öğününün ölçüsü olsun diye yarım su bardağı hazırlıyorum herşeyi nadiren beni çok yorsa da dibini görüyoruz 2 gündür görmek zorundayız artık dr bu ay en en kötü ihtimalle 700 gr aldırcaksın dedi çok geride kaldı bizim miniğin kilosu 3500 doğdu 5 aylık 6300 o da zorlama kıyafeti az düşüyo moral yükseltmek için kıyafetle 6500 geldi lahana gibi giydirmiştim :14:

bizimk, emmedi hiç ilk 3 ay sağarak verdim zaten sütüm azdı hep mama takviyesiyle gittik.allahaşükür mamayı yiyor benimki.ilk iki ay çok güzel yedi benimki 120 ml yerdi dahada yicem diye ağlardı çok yiyincede fazla gelir kusardı.150 bile yediği oldu o yüzden kilosu normal şimdilik .2 aydan beri bu problem var iştahı giderek azaldı.nedeni yok .bir ara uyurken yedirdim devam sütü olduğu için yiyebiliyordu.şimdi onuda anladı bemimki yemiyor fazla .sağlıklı en azından bi şekilde yedireceğiz napalım.kilo aldırıcı bazı sütler mamalar varmış onlardan vermedimi doktorun.pesiadua gibi bişeydi adı karbonhidrat desteğiymiş.doktoruna sor istersen.

günaydıınnn anişler,vee şeker bebişleri!!!!!!kan damlası veriyormusunuz bebeklerinize?veriyorsanız ne veriyorsunuz?

bizimk, emmedi hiç ilk 3 ay sağarak verdim zaten sütüm azdı hep mama takviyesiyle gittik.allahaşükür mamayı yiyor benimki.ilk iki ay çok güzel yedi benimki 120 ml yerdi dahada yicem diye ağlardı çok yiyincede fazla gelir kusardı.150 bile yediği oldu o yüzden kilosu normal şimdilik .2 aydan beri bu problem var iştahı giderek azaldı.nedeni yok .bir ara uyurken yedirdim devam sütü olduğu için yiyebiliyordu.şimdi onuda anladı bemimki yemiyor fazla .sağlıklı en azından bi şekilde yedireceğiz napalım.kilo aldırıcı bazı sütler mamalar varmış onlardan vermedimi doktorun.pesiadua gibi bişeydi adı karbonhidrat desteğiymiş.doktoruna sor istersen.

biberon tutmuyo ki ek gıda ve keşık mamasıyla devam ediyoruz emziriyorum da olduğu kadar bakalım artık elimizden geleni yapcaz.....

günaydıınnn anişler,vee şeker bebişleri!!!!!!kan damlası veriyormusunuz bebeklerinize?veriyorsanız ne veriyorsunuz?

ben 3. aydan beri veriyorum sütümüz az olduğu için hem de fazla fazla veriyorum, günde 8 damla ferrum veriyodum şimdiye kadar pek sevmiyo oğlum onu içirdikten sonra kusmaya başladı bu ay ferro sanol verdi dr umuz onu da günde 9 damla veriyorum... sizin dozlar nasıl kaçar damla veriyosunuz...

ben 3. aydan beri veriyorum sütümüz az olduğu için hem de fazla fazla veriyorum, günde 8 damla ferrum veriyodum şimdiye kadar pek sevmiyo oğlum onu içirdikten sonra kusmaya başladı bu ay ferro sanol verdi dr umuz onu da günde 9 damla veriyorum... sizin dozlar nasıl kaçar damla veriyosunuz...

bende ferro sanol veriyorum 1 haftadan beri .günde 10 damla

ferro sanolu nasıl veriyorsun bizim dr saat başı birer damla ver dedi saymak çok zor oluyo kaç damla verdim unutuyorum gerçi iki gün oldu başlayalı alışırım belki olmazsa çentik atacam bi yere :1:

5 damla sabah 5 damla akşam veriyorum canım.tadı çirkin galiba verince bi tuhafoluyor.

kızlar sütüm azaldı yaa bebeğim dünden beri doymuyor bende akşam bebe bisküvisi yapıp verdim bugünde verdim acaba bir zararı olurmu
aslında kaşık maması almayı düşünüyorum ama
acaba alıymı yoksa bisküviye devammı etsem....
oysa ben 1 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum sütüm inanılmaz boldu nolduysa birden bire kesildi çok üzgünüm...:5:

kızlar sütüm azaldı yaa bebeğim dünden beri doymuyor bende akşam bebe bisküvisi yapıp verdim bugünde verdim acaba bir zararı olurmu
aslında kaşık maması almayı düşünüyorum ama
acaba alıymı yoksa bisküviye devammı etsem....
oysa ben 1 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum sütüm inanılmaz boldu nolduysa birden bire kesildi çok üzgünüm...:5:

canım zaman zaman olabilir,beslenmene dikkat etmemişsindir,bende sadece emziriyorum amayetersizkalırsa mama veya kaşık maması veririm,bence bisküvi verme,kavrulmuşolduğu içindaha erken.yine emzirirsin canım,azalsada takviye yapıp yine yaşına kadar emzirirsin,üzülme.

Back
X