• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bide kızlar başka topiklerdede okudum ek gıdalara geçince her şeyi püre gibi yapıp verince 1 yaşına kadar hatta daha ileriki zamanlarda bile bütün yemekleri hep püre gibi yiyomuş çocuklar bebeklikten nasıl alışırsa çiğnemeyi öğrenemiyomuş bebekler maşallah benim kız yiyo taneli olsada ama az yiyoo yeterince yediremiyorum istemiyo

dün kontrole gittik kızım 7320 olmuş boyuda 65.5 olmuş maşallah. bu ay 520 gr aldık mamayı bıraktı benim kız 1.5 aydır yemiyo mama. ek gıdalara 4. aydan sonra tadımlık olarak azar azar veriyodum zaten şimdi tam anlamıyla geçmeye başla dedi özellikle hergün yoğurt ve kahvaltısını yaptır dedi
kahvaltıyıda rezene çayına veya bebek çaylarından birinin içine karıştır dedi. yumurtayı iyice haşla katı olarak ver sıvısını verme sakın dedi tifo daha kolay bulaşıyo dedi bizler küçükken yerdik annem anlatır benim kardeşimde yerdi dedik o zamanla bu zaman farklı şimdi bir sürü hastalık çıktı kuş gribi gibi o yüzden diyorum dedi akşamdan suya koyulmuş peynir ve zytin tuzu çıksın diye bide pekmez kat dedi dün yaptım yedirdim kızım bayıldı valla hepde sever inşallahhhhh.

canım kahvaltıyı nasıl hazırlıyosun.bende 10 güne kadar geçicem.

maşşallah annişler bugünleride gördük yaaa..ohh kahvaltı tarifleri alınıp veriliyor.biz 6. ayımız dolmadan geçmicez ek gıdaya daha 1 ayımız var yanii.

evet canım bugün 5 ay 2 günlüğüz kilo alması azaldı diye doktorumuz başla dedi

dotorumuzun dediğine göre hazırladım canım yarım çay bardağı rezene çayı yaptım bir haşlanmış yumurta sarısı akşamdan suyun içinde beklemiş az bişi peynir 1 tane zeytinin kabuğunu çıkarıp içine didik didik yaptım 1 çay kaşığı pekmez koydum yedirdim bugünde mamanın içine yaptım 2 de cicibebekoydum

ama şimdi nettende araştırıyorum başka nasıl hazırlayanlar var diye

evet canım bugün 5 ay 2 günlüğüz kilo alması azaldı diye doktorumuz başla dedi

dotorumuzun dediğine göre hazırladım canım yarım çay bardağı rezene çayı yaptım bir haşlanmış yumurta sarısı akşamdan suyun içinde beklemiş az bişi peynir 1 tane zeytinin kabuğunu çıkarıp içine didik didik yaptım 1 çay kaşığı pekmez koydum yedirdim bugünde mamanın içine yaptım 2 de cicibebekoydum

ama şimdi nettende araştırıyorum başka nasıl hazırlayanlar var diye

yiyen çocuk herşeyi yiyo iştahsız olana da ne yapsan beğendiremiyorsun, bizimki pek sevmedi ben de iki gün önce kahvaltı denedim ama pek yemedi, yalnız yumurtayı abartmışsınız genelde ilk olarak yumurta sarısının 1/8 i ile başlanıyor, 8 aylık oluncaya kadar aşamalı artırılıyo 8 aylık bir bebek bir yumurta sarısını yiyebilirmiş, ama sizinki için erken, bi de pürelerle ilgili önce tam püre veriliyo süçgeçten de geçiriyorum ben tam ezilsin diye, ama bir iki ay sonra ek besinlere tam alışınca öğünler oturunca yutma sorunu ortadan kalkınca sadece çatalla ezip yedirmek gerekiyor ama şu an pütürsüz olması daha iyi sadece bir kaç aya kadar pütürlü vermeye dikkat etmek lazım katı gıdalara geçmeden önce, sağlıkla büyüsün miniklerimiz...

anaaaaaaa topikte kimse yokkkk napcis galiiii? heyy kızlarrr tatilde kimse girmiyo herhalll:3:
neyse bebişlerinizi öpün benim yerime yada durun ısırın onlarıı:69:

anaaaaaaa topikte kimse yokkkk napcis galiiii? heyy kızlarrr tatilde kimse girmiyo herhalll:3:
neyse bebişlerinizi öpün benim yerime yada durun ısırın onlarıı:69:

beniim oğlan 2 gündr huzursuz çok fazla giremiyorum artık.uykusuda azaldı gündüzleri.2 hafta öncesine kadar gündüz 5 saat falan uyuyodu şimdi 2 saat anca uyuyo.senin bebeğin gündüzleri kaç saat uyuyo

meraba kızlarr söylemeden geçemeyeceğim.Sakın ama sakın şimdi peynir vermeyin böbreklerine çok zararlı imiş diyetisyenim dedi kızlarrr.Benimde oğlum 4. ayını bitiridi bizde ek gıadalara başladık meyve püresi sebze püresi yoğurt birde sütle yapılan pirnçunlu kaşık maması veriyorum.Tabi daha çok meyve püresi ile karıştırılmış pirinçunu maması yiyor beni emmediği zamanlarda

beniim oğlan 2 gündr huzursuz çok fazla giremiyorum artık.uykusuda azaldı gündüzleri.2 hafta öncesine kadar gündüz 5 saat falan uyuyodu şimdi 2 saat anca uyuyo.senin bebeğin gündüzleri kaç saat uyuyo

inanırmısın benim oğlum gündüzleri bazen hiçççç uyumuyo bazense yarım saat falan ne güzel seninki yine iki saat uyuyomuş.bence çok şanslısın bizim uykuyla hiç aramız yok geceleri de 1 de yatıyor.sabah 8buçuk gibi kalkar ondan sonra fulll uyanıkkk.feleğim şaşıyooo inannn:53::53:

meraba kızlarr söylemeden geçemeyeceğim.Sakın ama sakın şimdi peynir vermeyin böbreklerine çok zararlı imiş diyetisyenim dedi kızlarrr.Benimde oğlum 4. ayını bitiridi bizde ek gıadalara başladık meyve püresi sebze püresi yoğurt birde sütle yapılan pirnçunlu kaşık maması veriyorum.Tabi daha çok meyve püresi ile karıştırılmış pirinçunu maması yiyor beni emmediği zamanlarda

canım aynı şeyleri yediyoruz hemen hemen.bence de peynir falan şimdi erken yaa 6 syı bitirsinler bakalım.benimkiyle seninkinin arasında 1 gün varr:61:

canım aynı şeyleri yediyoruz hemen hemen.bence de peynir falan şimdi erken yaa 6 syı bitirsinler bakalım.benimkiyle seninkinin arasında 1 gün varr:61:

canım meyvelam rendede mi rendeliyorsun ben 2 gündür püre şeklinde veriyorum ama korktum boğazında kalır diye bazen çıkar gibi yaptı korktum valla.

canım meyvelam rendede mi rendeliyorsun ben 2 gündür püre şeklinde veriyorum ama korktum boğazında kalır diye bazen çıkar gibi yaptı korktum valla.[/

canım camrende de rendeliyorum o zaten nektar gibi yapıyo yani püre baya iyi oluyo korkma bişey olmaz.yakında yemek yemeğe başlıycaklar püreden bişey olmaz:34:

kızlar bebeğimin göğsünde hırıltı var ve balgam söküyo ama çocuk uykusuzluktan ölüyo tam uyuyacak balgam rahatsız ediyo uyanıyo varmı önerebileceğiniz bişeyy:28::26:

Kızlar bugün bizde doktora gittik farlı bir doktora tavsiye üzerine ilgili alakalıydı kilosu 3350 boyu 66cm olmuş iyi dedi doktor ama bana az gibi geldi kilosu çünkü 300 gr almış ek gıdalardan konuştuk mamayı bırak dedi ek gıda çizelgesi verdi yumurta beyazı bal patlıcan bakla dereotu maydanoz sakatat inek sütü yasak dedi onun dışında herşeyi yedire bilirsin dedi ama nasıl başlamam gerektiğine dair liste verdi zor olcak bu ek gıdalar hayırlısı olsun buarada mama sandalyemizide aldık :21:

Canım bende normalde günde 2-3 kez mama veriyordum tabi bide işte iken. 4.ayki kontrolümüzde doktor dedi bu verdiğim şeyleri mama yerine verin dedi mama yerine ek gıdaya geçmiş olduk.Ne yaparsan yap mutlaka günlük olsun dedi.Yoğurdu da günlük myalıyorum.ayyyy evet araları çoooook yakın:13:

kızlar bebeğimin göğsünde hırıltı var ve balgam söküyo ama çocuk uykusuzluktan ölüyo tam uyuyacak balgam rahatsız ediyo uyanıyo varmı önerebileceğiniz bişeyy:28::26:

canım geçmiş olsun bilsem söylerdim

canım meyvelam rendede mi rendeliyorsun ben 2 gündür püre şeklinde veriyorum ama korktum boğazında kalır diye bazen çıkar gibi yaptı korktum valla.

süzgeçten de geçirmek lazım elma çok sert oluyo biraz buharda bekletmek yumuşatıyo ben elmayı 10 dk kadar az suda haşlıyorum sonra püre yapıyorum netten aldım tarifi 5 aylık bebekler bu tarif...

canım gecmıs olsun türkerin gogsu hırlıyordu burnu tıkanıktı tıkanıklıtanda gogsu hırlıyordu bugun doktorun tavsiyesıyle denız suyu aldık hırıltı gitti şuanda rahat rahat yatıyor

canım gecmıs olsun türkerin gogsu hırlıyordu burnu tıkanıktı tıkanıklıtanda gogsu hırlıyordu bugun doktorun tavsiyesıyle denız suyu aldık hırıltı gitti şuanda rahat rahat yatıyor

sağol canım söylediğin ii oldu...bizimki de zar zor daldı şimdi inanın sabah sekizden beri hiç uyumadı:50:bu arada ben de serum fizyolojik damlattım biraz rahatlattı.herhalde o da onun yüzünden uyuyamadı.şimdi daldı allahtan:36:

Back
X