• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben daha hiç yogurt vermedim nasıl yapılıyo bileniniz varsa yazıda şimdi gidip yapıyım gündüz hiç vaktim olmuyo ev işler bebek yemek vs hiç işim bitmiyo bütün gün ayak üstündeyim vallah çok yoruluyorum bebişte hiç durmuyo gündüzleri uyumuyo deli olucam

cnm bizede gecen ay doktor verdi balık yağı bende veriyorum
siz 5. ayda mı başladınız bir de bebeğin kaç kilo senin canım benimki çok zayıf kilo alımı çok yavaş...
canım bebeğin kaç kilo kaç cm doğmuştu

3500 50 cm doğdu 2 haziran doğumlu şimdi 6800gr 66 cm pek iç açıcı değil bizimki çok az kilo alıyo ayda 350 gr alıyodu 3 aydır bu ay 500 gr almayı başarmışız ama yinede çok az tabiii....

haa birde bir kaç gündür elma ve muzu püre yapıyorum içine bi tatlı kaşığı harnup pekmezi koyuyorum ve bunuda sevdi ve yedi inanamıyorum hiç birsey yemiyodu çok mutlu oluyorummecbur yemek zorunda çünkü emmiyo birde biberonu tutsa insallah onada alıştırıcam

canım biberona mutlaka alıştır brnimki ilk 3 ay biberonla besleniyordu beni emmiyordu şimdi beni emmeye başladı 3 aydır biberon tutmuyo miydesi bulanıyo keşke tutsada işimiz kolarlaşır meyve sularını ve çaylarını kaşıkla vermekten gına geldi

canım kendın neden yapmyosunkı
acıl durumlarda ıyı oluyoda kavanozlar
sureklı kullanım ıcın cok saglıklı gelmıyo bana

canım kavanoz mamasına bende karşıyım onları hiç sevmiyorum çok sağlıksız geliyo bana
ben mamalarımızı kutularda toz halinde olanlardan alıyorum onları muhallebi yapıp yediriyorum
ayrıca akşam kerevizle havuç u haşladım püre yaptım ama zar zor yedirdim hiç sevmedi
anlaşılan biz sebze yediremiycez bu cimcimeye

kızlar ben daha hiç yogurt vermedim nasıl yapılıyo bileniniz varsa yazıda şimdi gidip yapıyım gündüz hiç vaktim olmuyo ev işler bebek yemek vs hiç işim bitmiyo bütün gün ayak üstündeyim vallah çok yoruluyorum bebişte hiç durmuyo gündüzleri uyumuyo deli olucam

canım ben yoğurdu pastörize sütle yapıyorum. istersen keçi sütüde kullanabilirsin. bir su bardağı sütü cezvede kaynayana kadar ısıtıyorum. onu cam kabaklı bi kabın iiçine koyuyorum. yaklaşık yarım saat 45 dakika sonra ılıklaşıyo. serçe parmağın içinde durabiliyorsa tamamdır. içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup hafif karıştırıyorum. sonra bezlerle sarıp kalodifer üzerine koyuyorum. 3-4 saat hiç kımıldatmadan orda duruyor. sonrada buzdolabına. bebişin yoğurdu hazır.

inek sütüyle yapıyorum ben açık sütle yani çok güzel oluyo sütü kaynatıyorum 5dk kadar ılıyınca serçe parmağımla kontrol ediyorum el yakmayacak kadar soğumuş olacak çok yada az ne kadar yapıyorsan ona göre maya koyuyorsun ben iki günde bir 2 kilo yapıyorum biz de yiyoruz aynı yoğurttan 1 yemek kaşığı maya koyuyorum maya ekşiyse biraz daha az koy maya tatlı olmazsa tatlı tutmuyo ona dikkat et.. bebeşlere afiyet olsun...

bence emmesi için yedirme.. bence yedirdiklerin fazlasıyla yetmiş olabilir. ben kabız olduğunda 1 gün ek gıda vermedim. sadece emzirdim. 1 günle düzeni bozulmaz. zaten emmemesi bozuk düzen işareti bence.. daha geç olmadan tutturmaya çalış memişi =)

canım ben de bilmiyodum denedim oldu yalnız çok kaynar yapınca kesik kesik oluyo ama nasıl olursa olsun doktor hazırdan daha sağlıklıdır diyo ekşi bile olsa sulu bile olsa daha iyidir dedi doktor tv de yaptıktan sonra üstünü sıkıca kapatmayı unutma üstüne örtü ört sıkıca ve sallanmasın sabah da orda al dolap da kalsın bozma iyice kendine geliyo
siz 5. ayda mı başladınız bir de bebeğin kaç kilo senin canım benimki çok zayıf kilo alımı çok yavaş...

3500 50 cm doğdu 2 haziran doğumlu şimdi 6800gr 66 cm pek iç açıcı değil bizimki çok az kilo alıyo ayda 350 gr alıyodu 3 aydır bu ay 500 gr almayı başarmışız ama yinede çok az tabiii....
canım benimkilerde 1800 ve 2200 gram doğdu 6500-6700 civarındalar bizimkiler de iyi kilo almadılar ve kısalar diye dert ediyorum doktor ikiz olduğunu ve erken doğduğunu hesaba kat diyor ama yinede dert ediyorum

canım ben de bilmiyodum denedim oldu yalnız çok kaynar yapınca kesik kesik oluyo ama nasıl olursa olsun doktor hazırdan daha sağlıklıdır diyo ekşi bile olsa sulu bile olsa daha iyidir dedi doktor tv de yaptıktan sonra üstünü sıkıca kapatmayı unutma üstüne örtü ört sıkıca ve sallanmasın sabah da orda al dolap da kalsın bozma iyice kendine geliyo

canım benimkilerde 1800 ve 2200 gram doğdu 6500-6700 civarındalar bizimkiler de iyi kilo almadılar ve kısalar diye dert ediyorum doktor ikiz olduğunu ve erken doğduğunu hesaba kat diyor ama yinede dert ediyorum
canım yanlış mı anladım bilmiyorum ama senin bebekler ikiz mi? anaaaaaaaaaaaa bizim canavarlarda 2 tane . sende doğum kilosu falan kalmamıştır dimi:))))

ben tadını bilmesi için yedirdim. dışarı çıktığımda kavanoz maması da alıyorum. formül süt, paket mama.. bunlar ne kadar güvenli ki? aldığımız bebe bisküvileri, maya olarak kullandığımız yoğurt, pastorize süt.. katkı maddesi içermiyor mu.. bence katkı maddesi içermeyen kavanoz mamalara karşı bakmamak lazım gerek. mümkün olduğunca evde yapılması taraftarıyım ki öyle de yapıyorum.. ama çok derine inmek de hem pskolojik, hem bebeğin bağışıklık sisteminin gelişimi açısından çok sağılıklı gelmiyor. işin içinden çıkılmaz da zaten.. ben zararı kesinlik kazanan besinler harici olmak kaidesiyle herşeyden yedirmenin yararlı olacağı kanısındayım. .
eski kiracımızın kızı annesinin titizliği yüzünden bağışıklık sistemi gelişememiş bir çocuktu. havadan ne kapar hasta olurdu. o, titiz bir kadın olarak bana çok iyi bir örnek olmuştur.

canım benimkiside çok kısa benimkiler 7 aylık doğdular biri 1690 biride 1590 gr olarak boylarıda 41 cm idi şimdi ise kilosu 7500 gr ama boyu biraz kısa 59 cm boyu bende dert ediyorum ama ilerde yaşıtlarına ulaşıcakmış

kızlar bişi sorcam.. yoğurdu mayalayıp dolaba kaldırıyoruz ya.. bebeklere soğuk mu veriyorsunuz yoksa benmari usulü ısıtarak mı veriyorsunuz? soğuk verilince hasta olmaz mı??

kızlar yoğurdu yaptım sofra beziyle örttüm peteğin üzerine koydum düşük derecede yanıyo doğalgaz evde çok sıcak yazlık kıyafetlerle dolasıyom vallah inşallah tutar şimdilik paket sütle yaptım yarın taze köy sütüyle yapıcam bi deniyim dedim

kızlar bişi sorcam.. yoğurdu mayalayıp dolaba kaldırıyoruz ya.. bebeklere soğuk mu veriyorsunuz yoksa benmari usulü ısıtarak mı veriyorsunuz? soğuk verilince hasta olmaz mı??

cnm tabikisoğuk yedirmiyosun aksam üstü yedireceksen 2 saat önceden ne kdar yedireceksen okadar dolaptan çıkarıyosun

canım benimkiside çok kısa benimkiler 7 aylık doğdular biri 1690 biride 1590 gr olarak boylarıda 41 cm idi şimdi ise kilosu 7500 gr ama boyu biraz kısa 59 cm boyu bende dert ediyorum ama ilerde yaşıtlarına ulaşıcakmış

dr doğru söylüyo seninkiler ikizmiş sütün yetmemesi normal bir de erken doğan bebekler iki yıla kadar ancak yetişiyo yaşıtlarına hiç kafana takma bence bir de bizim sıpaya bak 39. haftada 3500kg doğdu doğum kiloları arasındaki farkı da kat bizimkiyle sizinkilerin, bizim durum daha beter, takma sen valla yine iyi almışlar bence...

sıcak suya oturt biraz karıştır ısındı bile...

bencede nasıl olursa olsun hazır yoğurttan bin kat iyi zaten ekşi yoğurtta çok faydalıymış hele suyu .tmm cnm ozmn sabah buzdolabına koyayım gece kalkasam ozaman koyarım demiştim sabah koyayrım öyleyse bakalım bebiş yiycekmi:emir_bebek:

kızlar yoğurdu yaptım sofra beziyle örttüm peteğin üzerine koydum düşük derecede yanıyo doğalgaz evde çok sıcak yazlık kıyafetlerle dolasıyom vallah inşallah tutar şimdilik paket sütle yaptım yarın taze köy sütüyle yapıcam bi deniyim dedim

tutar tutar merak etme şimdiden afiyet olsun miniğine...

Back
X