2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende artık sürünüyor,emekliyor,dönüyor yatağın içinde dört bir yana kaçarak uyuyor demek istiyorum arkadaşlar...:43: 29 ocak olan ortopedi randevumuzu yarın 12:40 a aldım.heyecandan ölmek üzereyim.:58:inş bu sefer bandajdan kurtulacak kızım.çok umutluyum hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.artık derin bir nefes almak istiyorum.dualarınız bizimle olsun...

bende artık sürünüyor,emekliyor,dönüyor yatağın içinde dört bir yana kaçarak uyuyor demek istiyorum arkadaşlar...:43: 29 ocak olan ortopedi randevumuzu yarın 12:40 a aldım.heyecandan ölmek üzereyim.:58:inş bu sefer bandajdan kurtulacak kızım.çok umutluyum hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.artık derin bir nefes almak istiyorum.dualarınız bizimle olsun...

inşallah bir an önce kurtulur kızın bugün cuma dualarım sizinle canım...

sebze meyve filesi var eczanelerde onlardan al ver eline içine muz,elma,mandalina,haşlanmış patates koy hem boğulma tehlikesi yok hem emerek yiyo içindekileri hem oynuyo ama üstü batıyo olsun yesinde öyle alışabilir belki.

birde benim sütüm az sabah:1 yumurta sarısı,az pekmez,7 tane bisküviyi ıhlamur ile ıslatıp yediriyorum.
arada yoğurt 1 çay bardağı gibi tabi bazen daha az olabiliyo yemesi bu ara hastada.öğle çorba ikindi meyve püresi akşam muhallaebi yada çorba vermee çalışıyorum ama akşam öğünü bazen erken uyursa veremiyorum onun yerine devam sütüveriyorum gece
evet o filelere bakacağım hemen.. yeme alışkanlığını bir kazansa sanırım kaşıkla da yer sonra... teşekkürler bu iyi fikir için...
cnmm bizimkiside aynı şekilde başladı birde üstelik benim kız 3,5 aylık emmeyi bıraktı.o zmandan beri kaşıkla yiyoruz.saddece geceleri biberonu alıyor ozamanda aptamil-2 devam maması veriyorum.benim kzıımda çorbaları sevmiyor doğru düzgün çorba içiremiyoruz.çeşit çeşit sebze çorbaları denedik,özel tarhanalarmı içirmedim. tek içtiği tavuk suyu çorbası, artık bunada şükür diyorum.akşam en sonunda yıldım ve iştahsız çocuk ne zormuş dedim söylenp durdum kocişime... mesela biz yemek yerken mutlaka yanımızda bizimle birlikte sofrada bulunuyor.eline ekmeğin kıyısını koparıp veriyoruz.bazende yarım limonu elinde tutabilecek kavrayabilecek şekilde salataya sıkıp kızın eline tutuşturuyoruz.aman allahım o limonu öyle çok seve seve emiyorki,şaşıp kalıyoruz.:))) o şekilde ekmekle başlayarak deneyebilirsin.
şarkılar, türküler,elimizde oyuncaklarla yediriyoruz evet çok zor oluyor ama ne yapalım yeterki yesin diye yapmadığımız palyaçoluk kalmıyor.neyse baya uzun uzun yazmışım allah tüm annelerin yardımcısı olsun....
sorun benim eşim yemek konusuyla pek ilgilenemiyor malesef ve çok yoğun çalışıyor... kızım da acaba benden mi sıkıldı ne oldu acaba ??????
evet nergis hn çok güzel anlatmış bizde hemen hemen bu şekilde besliyoruz.bizde diyorum malum koca gün işte olunca annanemiz bakınca böyle çoğul anlatıyorum :)) kahvaltısına peynir , 1 çay kaşığı zeytinyağı ve kahvaltı maması varya ondanda 1 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.her sabah 7 de kahvaltı yapmaya alıştık biz kocişle evden çıkarken kızım kahvaltıya başlıyor.sonra saat 11 gibi yarım armut,kivi,elma,muz artık hangisi uygunsa o gün için cam rendede rendeleyip püre şeklinde veriyoruz.sonra saat 13:00 gibi pirinç unu muhallebi sütlaç yine sıra hangisindeyse.üstüste verince bıkmasın diye 2-3 günde bir veriyoruz.sonra saat 16:00-17:00 civarı çorba yada yemeyeceğini bildiğim halde bıkmadan hazırladığımız sebze pürelerini vermek için maskotluğa başlıyıoruz.Bu arada hergün cevizde blendırdan geçirip mutlaka yedirmeye çalış.Akşam 20:00 civarında mutlaka 1 su bardağı keçisütünden günlük mayalamış olduğuz yoğurdu yedirip 20:30 uyuyoruz.gece boyuda devam sütü aptamil-2 ile beslenmeye devam ediyoruz.:9:
maşallah, okurken çok imrendim.... inşallah ben de o günleri görürüm.... yanlız aklıma takılan yani gün içinde hiç süt vermiyor musunuz? acaba benim kızım her denemeden sonra süt verdiğim için yemeyi reddedip sütü içmeyi mi bekliyor???
çok çok geçmiş olsun canım.. onların sağlığı bizim nefes alma nedenimiz gibi birşey... inşallah herşey yolunda gider...

maşşallahh....

sevracım eşin nerde sen nerdesin?zor oluyordu sanırım,2 ay çokk.geldiği zaman çokdan çıkmış olur,merak etme.:nazar:
eşim denizci canım bi gidiyo gidiş o gidiş oluyo :))
canım kızım iyileşiyo ama daha var rahatsızlığı artı mızmızlığı...keşke hasta olmasa kuzular uyku düzeni huyu herşeyi değişiyo..eşin 2 ay yok mu?tek mi kalıyosun zor ya Allah sabırlarversin..
eşim gidince geceleri yanımda kalmak için annem geliyor.zaten annemle aynı sitede oturuyoruz.ama eşim yokken tabiki daha zor oluyor.annemi yormak istemiyorum çünkü annem rahatsız kalp ameliyatı geçirdi yeni bir sene olmadı daha
inş biran önce dişlenirsiniz de babasına geldiğinde ceee yapar...:)))bu arada Allah kavuştursun cnmmm
teşekkür ederim cnm amin
benim oğlum daha emeklemiyo neden acaba kızlar
benim kızımda emeklemiyor.yere yatıp döne döne gidiyor bi yerlere doktor yuvarlananabilem bebeği emekliyor kabul ederiz senin kızın emekliyor yani dedi buda bir yöntemmiş kendine göre
evet canım yaa Allah önce benim (en iştahsız benim kızım sanırım), sonra herkesin yardımcısı olsun....
yapmadığım h iç oyun falan kalmıyor.. geçen hafta şarkı söylüyordum azıcık gülünce hemen kaşığı ağzına sokuyordum , şimdi yaptığım bütün maymunluklara ağzını açmamak için sadece tebessüm ediyor :33:
canım benim kızıma günde 10 çeşit yemek hazırlıyorum toplam 10 çay kaşığı kadar yemiyor.olurmuş böyle bazen.geçer dedi doktor.zorlamadan devam et teklif etmeye
acaba eline versem bazı şeyleri kendi yiyebilirmi ki?? boğazına kaçar diye çok korkuyorum ama internette birsürü kişi çözümü yiyecekleri eline vermede bulmuş.. ne dersiniz?
ben bisküvi veriyordum geçenlerde kocaman bir parçasını koparmış baktım yarısı yok parmağımla ağzından çıkarmaya çalıştım damağına yapışmış tırnağım yırttı damağını hemde dişi yok nasıl koparttıysa artık.dahada vermiyorum eline bisküvi
sebze meyve filesi var eczanelerde onlardan al ver eline içine muz,elma,mandalina,haşlanmış patates koy hem boğulma tehlikesi yok hem emerek yiyo içindekileri hem oynuyo ama üstü batıyo olsun yesinde öyle alışabilir belki.
aldım ben meyve filesi ağzına meyve tadı vs gelince tükürüyo ve artık ağzına götürmüyo elimde sallıyo :))
birde benim sütüm az sabah:1 yumurta sarısı,az pekmez,7 tane bisküviyi ıhlamur ile ıslatıp yediriyorum.
arada yoğurt 1 çay bardağı gibi tabi bazen daha az olabiliyo yemesi bu ara hastada.öğle çorba ikindi meyve püresi akşam muhallaebi yada çorba vermee çalışıyorum ama akşam öğünü bazen erken uyursa veremiyorum onun yerine devam sütüveriyorum gece

ne bandajı cnm

evet canım yaa Allah önce benim (en iştahsız benim kızım sanırım), sonra herkesin yardımcısı olsun....
yapmadığım h iç oyun falan kalmıyor.. geçen hafta şarkı söylüyordum azıcık gülünce hemen kaşığı ağzına sokuyordum , şimdi yaptığım bütün maymunluklara ağzını açmamak için sadece tebessüm ediyor :33:

acaba eline versem bazı şeyleri kendi yiyebilirmi ki?? boğazına kaçar diye çok korkuyorum ama internette birsürü kişi çözümü yiyecekleri eline vermede bulmuş.. ne dersiniz?
bence ver eline,anındada dur,hiçbiişey olmaz,büyüdüler artık,ben veriyorum havuç,elma bazen.yer canım emin ol.

ALLAH yardımcın olsun canım senin ve minik kızının,çok dua edicem sizin için.üzülme lütfen,o geçer hepsini.

evet o filelere bakacağım hemen.. yeme alışkanlığını bir kazansa sanırım kaşıkla da yer sonra... teşekkürler bu iyi fikir için...

sorun benim eşim yemek konusuyla pek ilgilenemiyor malesef ve çok yoğun çalışıyor... kızım da acaba benden mi sıkıldı ne oldu acaba ??????

maşallah, okurken çok imrendim.... inşallah ben de o günleri görürüm.... yanlız aklıma takılan yani gün içinde hiç süt vermiyor musunuz? acaba benim kızım her denemeden sonra süt verdiğim için yemeyi reddedip sütü içmeyi mi bekliyor???

çok çok geçmiş olsun canım.. onların sağlığı bizim nefes alma nedenimiz gibi birşey... inşallah herşey yolunda gider...

cnm benim kız maalesef 3,5 aylıkken beni bıraktığı için biz kahvaltıya,meyve suyuna ve yoğurda erken başladık.o sıralar mamaya dayandık.6.ayından sonrada çorrba ve pürelere başladık.

kalça çıkıklığımız varda o açıdan pavlik bandaj kullanıyoruz.bakalım yarın ki kontrolümüzde inş kurtulacağız....

evet nergis hn çok güzel anlatmış bizde hemen hemen bu şekilde besliyoruz.bizde diyorum malum koca gün işte olunca annanemiz bakınca böyle çoğul anlatıyorum :)) kahvaltısına peynir , 1 çay kaşığı zeytinyağı ve kahvaltı maması varya ondanda 1 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.her sabah 7 de kahvaltı yapmaya alıştık biz kocişle evden çıkarken kızım kahvaltıya başlıyor.sonra saat 11 gibi yarım armut,kivi,elma,muz artık hangisi uygunsa o gün için cam rendede rendeleyip püre şeklinde veriyoruz.sonra saat 13:00 gibi pirinç unu muhallebi sütlaç yine sıra hangisindeyse.üstüste verince bıkmasın diye 2-3 günde bir veriyoruz.sonra saat 16:00-17:00 civarı çorba yada yemeyeceğini bildiğim halde bıkmadan hazırladığımız sebze pürelerini vermek için maskotluğa başlıyıoruz.Bu arada hergün cevizde blendırdan geçirip mutlaka yedirmeye çalış.Akşam 20:00 civarında mutlaka 1 su bardağı keçisütünden günlük mayalamış olduğuz yoğurdu yedirip 20:30 uyuyoruz.gece boyuda devam sütü aptamil-2 ile beslenmeye devam ediyoruz.:9:

gece kaç kez veriyosun aptamil 2 yi ve ne kadar merak ettim canım

inşallah kurtulur bir an önce

senin kız süt içmeyi bekliyo olabilir alışınca onu içmesi kolay geliyo verme hemen sütü

kızlar bugün kızımı kayınvalideme bırakıp arkadaşın nikahına şahitliğe gittim geldiğimde çayın içine bebe bisküvisi katıp vermiş baya sinirlendim kızdım kendisine ya bebe bisküvisinin içine mama kutusunu koydum ki versin diye o gidip çayla bisküvi veriyo
birde ben artık zümrayı emziremiyorum çok fena ısırıyo napıcam ben
makineyle sağıp veriym diyorum dayanamıyorum acısına jilet gibi ciğerimi söküyo dibinden sanki

kızlar bugün kızımı kayınvalideme bırakıp arkadaşın nikahına şahitliğe gittim geldiğimde çayın içine bebe bisküvisi katıp vermiş baya sinirlendim kızdım kendisine ya bebe bisküvisinin içine mama kutusunu koydum ki versin diye o gidip çayla bisküvi veriyo
makineyle sağıp veriym diyorum dayanamıyorum acısına jilet gibi ciğerimi söküyo dibinden sanki
hehe oluyo oyle canim bende cok oldu mesela mama yerine suya kasik mamasi katip kizima icirmeye calismis :D:D:D ammaan cok oluyor bizde...saymakla bitmez.
gecmis olsun canim,insallah kurtulacaksiniz bandajdan...Dualarim sizinle.
sağol canım.nilayım nasıl annesi??
iyi canim.savasa savasa buyuyoruz :D
slm kızlar benim oğlum anne sütü almıyo ya günde kaç cc devam sütü içmesi gerekiyo ben geceleri veriyorum 200cc birde sabahları 100cc kahvaltısını içine hazırlıyorum ama bazen geceleri uyanmıyo pirinç unu besliyorum uyurken tok tutuyo bütün günde uyumuyo ha bir de kaşık mamasını devam sütüyle yapıyorum günde 1 defa hergün kaşık maması veriyorum bazılarında su yazıyo ben yine devam sütüyle yapıyorum ama acaba yeterlimi çünkü günde 500cc içmesi gerekiyomuş
milupada 500ml yaziyor ama baska biyerde 300ml mama yemesi gerek gormustum gun icinde.
benimki 400ml gibi yiyor.

Meraba kızlaarr nasılsınız.Ben doğru düzgün giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum.Bebişler büyüdükçe dertlerde çeşitlenmeye başladı.Oğlumun hala dişi çıkmadı hep ben çıktı zannediyorum ama yok geleceği anlaşılan.Ben oğluma bol bol kıymalı çorba yapıyorum doktorumuz öyle önerdi.Ve bize demir damlası vermedi önermedi sürekli dr kontrolünde diye.

Benimde sütüm yetersiz ve hergün 500ml devam sütü yani mama vermeye çalışıyorum.Benim oğlan beni bırakmadı o bırakmadıkçada sütüm olacak sanırım zaten kesilecek diye çok korkuyorum.Gecleri rahat ediyorum.

Kızlaar ben doğumun 6. ayında adet oldum.Bittikten 15 gün sonra tekrar oldum .Sizin nasıl oldu.Bu arda doğum sonrası hiç üzerimde fazla kilo kalmadı.Hamşile kalmadan önceki kiloma çoktan döndüm ancak sezeryan dikişin üzerinde deride hafif sarma var yani göbek üzerinde şiş bi şekilde.Zaten doğum sonrası dikiş yeri acımadıda karnımda o gerilen yer çok acıdı öncesindede deri kanamıştı gerilmekte.Sanırjım ancak memkik çekme ile gider.

Yumurcaklar büyüyor ve çok tatlı olmaya başladı.Komando gibi evi emekleyerek dolaşıyo ortalığı karıştırıyo:emir_bebek: Ayy çook uzun oldu çoktandır yazmamıştım.Hepinizi öptüm iyi geceler
cikar disleri annesi..rahatsin simdilik...insallah rahat cikar disleri...cocugu fazla zorlamaz.:55:
benim oğlum daha emeklemiyo neden acaba kızlar

benim kizim da emeklemiyor.8 ayimiz olucak 4 gune. senin oglun benim kizdan kucuktur herhalde.

Kizlar ispanak yaptim Nilay bayila bayila yedi...
yaziyorum tarifini belki sizin de bebisleriniz sever...
1 kaseden fazla ayiklayip temizledigim ispanagi elimle parcaladim.
uzerine sicak su ilave edip kisik ateste 4-5 dk bekledi.(suyunu atmiyoruz)
tencereye tereyagda (veya zeytinyagi) kucuk dogranmis sogani azcik kavurdum,sonra gozkarari ispanagin suyunu ilave edip pirinc koydum.pirinc yumsayinca ispanaklari da ilave ettim karistirdim ve sonra 1 yumurta kirdim. bu kadar...isteyen yogurtla da yedirebilir.eger suyu az olursa ilave edebilirsiniz.

bende aynı dertten müzdaribim. çok acıyor resmen yarıldı dişlemesinden. Ne yapacağımı bilmiyorum nasıl geçer bu yarıklar emdiği için iyileşemiyorda. Bu konuda bilgisi yada önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Bu arada ben Rimalila üyeliğimle ilgili sorun olduğunda yeni nick aldım.

kızlar sizi özliycem kayınvalidem geliyo pek giremem.buarada oğlum iyileşti hepiniz sağolun,ama huyu değişti..bebişleri öpün benim yerimee :16::16: beni özleyinnn:69::69:

canım emeklemıyor zaten bızımkılerde benım oglum surunuyor surunerek donmeye takmış durumda bıde done done surune surune odayı dort donuyorrr geri geri gıtmeye takmış durumda ama buna tam emeklemek denmez benımkıde başta donmuyordu 2,5-3 ay once sanırım donmeye basladı bende tembel oglum donmuyor dıyordum şimdi cocugu durduramıyorum yanı ansız bırden herşey oluyoooorr her cocuk farklı donmeye basladı ve bı baktım surunuyor bı baktım gerı gerı gıdıyor yanı ust uste herşey gelışıyor belkı senınkı emeklemeden yurur bızım bı tanıdıgın kızı var cocuk 10 aylık emeklemedı hiiç şimdi ayaga kalkıp yurumeye çalışıyormuşşş...:16:

evet cnm benim oğlumda öyle yerlerde döne döne bugün halının ortasına kadar gelmiş dönmeyede basladı uyurken sağa sola dönüyo ama emeklemiyo dediğin gibi belkide emeklemeden yürüyecek

merhaba kızlar
kaç gündür giremiyorum modem bozulmuştu sonunda halloldu... çok alışmısım buraya giremedim diye eşim dalga geçti benimle kk ya giremiyorsun kudurdun dimi diye :D neyse geçmişi okudum kaçırmadım birşey :)

nasılsınız herkes iyi inşallah...
hasta bebişler iyileşmiş çok sevindim inşallah bir daha hasta olmazlar.

GÜNAYDINNNNNNNNN!!!!

hadi yaaa,olsun bidefalık olmuş,biiey olmaz,bidaha bıraktığında tekrar tekrar uyarırsın,üzülme tatlım.yaa demek çok ısırıyor,benimkide öyle arara yapıyor ama çok değil,ama ben hiç tepki vermemeye çalışıyorum,çünkü oyun zannedip tekrralar tekrar diye.

Kizlar ispanak yaptim Nilay bayila bayila yedi...
yaziyorum tarifini belki sizin de bebisleriniz sever...
1 kaseden fazla ayiklayip temizledigim ispanagi elimle parcaladim.
uzerine sicak su ilave edip kisik ateste 4-5 dk bekledi.(suyunu atmiyoruz)
tencereye tereyagda (veya zeytinyagi) kucuk dogranmis sogani azcik kavurdum,sonra gozkarari ispanagin suyunu ilave edip pirinc koydum.pirinc yumsayinca ispanaklari da ilave ettim karistirdim ve sonra 1 yumurta kirdim. bu kadar...isteyen yogurtla da yedirebilir.eger suyu az olursa ilave edebilirsiniz.
denicem canım sağol..
kızlar sizi özliycem kayınvalidem geliyo pek giremem.buarada oğlum iyileşti hepiniz sağolun,ama huyu değişti..bebişleri öpün benim yerimee :16::16: beni özleyinnn:69::69:
tamam cnm,bizde seni özlicezzz ama en çok minikk yavruşunu:))kıskanma emi:))
merhaba kızlar
kaç gündür giremiyorum modem bozulmuştu sonunda halloldu... çok alışmısım buraya giremedim diye eşim dalga geçti benimle kk ya giremiyorsun kudurdun dimi diye :D neyse geçmişi okudum kaçırmadım birşey :)

nasılsınız herkes iyi inşallah...
hasta bebişler iyileşmiş çok sevindim inşallah bir daha hasta olmazlar.

neysekiiyapılmış canım,hoşgeldiiiiiiiiinnnnnnn!!!!ayberk nasıl annnesi?gülüyormu gözleri:))çok güleç ya maşşallah..:nazar:

Back
X