Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2010 Haziran Ayı Koç Burcu

lethem

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
2.680
390
"Aşk ve İlişkiler"

20 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında devam edecek Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyrini incelediğimizde , ilişki konusunda hassas tavırlar içinde olduğunuzu, şefkat, ilgi ve muhabbet arzunuzun yükseldiğini söyleyebiliriz. Belki bütün bunlar dışarıdan görülmeyebilir. Ancak şu var ki ailevi değerlere, geleneklerinize, güven içinde yaşamaya fazlasıyla önem verirsiniz. Sizi geçmişe doğru çeken hatıralar, yaşadıklarımızın üzerinizde bıraktığı izler, hala dokunduğunda kanayan yaralarınız aklınıza gelebilir. Anılar gözlerimizin önünden bir film şeridi gibi geçebilir. Nerden nereye geldim, neler yaşadım ve ne gibi deneyimler kazandım soruları kafanızın içinde dolaşabilir. Eğer ilişkimizde bir sorun yoksa bu devrede eşimizin bize, bizim de ona karşı daha ilgili davranmamız mümkündür. Ev ve aile ilişkileri önem kazanır. Birbirimize bu devrede her türlü şekilde destek vermemiz şarttır. İlişkisinde sorun olanlar, bu tarihlerde etkilenmelere açık olduklarından beraberlikte kendilerini güvensiz hissedebilirler. Birlikte yaşadıkları ortamda eskiye ait sorunlar gündeme gelebilir. Uyumlu davranmakta zorlanabilirler. Yapılması gereken öncelikle sakin bir şekilde durumu gözden geçirmek, anlayışlı davranmak ve karşılıklı olarak konuşarak çözüm bulmaya çalışmaktır. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte aşk konusunda hassas bir zaman geçirdiklerinden her ne kadar Güneş İkizler burcu seyri nedeniyle dışa karşı neşeli gibi dursalar da, ilişki konusunda güven olgusunu ön planda tutabilirler.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında iletişim, yolculuk, haberleşme ve görüşmeler anlamında etkili olmaya başlayan aşk evinizin yöneticisi Güneş gezegeninin İkizler burcu enerjisi yeni insanlarla tanışmanın işareti olduğu gibi yazışma ve kısa yolculuklar kanalıyla görüşmelerin de göstergesidir. Bu süreçte, konuşmak ve içimizdekileri dış dünyaya yansıtmak arzumuz oldukça yüksektir. İkizler süreçlerinde meraklılık ön plandadır. İster devam eden bir ilişkimiz ister yeni başlayan bir beraberlik veya problemli bir aşk yaşayalım farketmez. Etrafımızdaki insanlara soru sormak, dinlemek ve öğrenmek, sağlıklı bir iletişim kurarak edindiğimiz bilgileri paylaşmak gayet yararlıdır. Ancak bu süreçte dikkat etmemiz gereken konu, dinlemeyi bilmektir. Yani hep kendimizden söz edersek, karşımızdaki kişinin bir şey söylemesine engel olduğumuz gibi onu tanımamız da mümkün olmaz. İletişim sorunları yaşamamak için bu noktaya özen göstermenizi istiyorum.

JÜPİTER KOÇ BURCUNDA

6 Haziran tarihinde burcunuzda ilerlemeye başlayacak Jüpiter siz Koçlar için coşkunluk getirici bir enerji olarak gayet olumlu. Ancak ileri-geri devinimi nedeniyle bu enerjinin asıl etkilerini 22 Ocak 2011 tarihi itibariyle hissetmeye başlayacağız. Fakat şu var ki 9 Eylül tarihine kadar düz seyirle yoluna devam edecek olan Jüpiter, bir değişimin ilk işaretleri olarak önem taşıyor. Umarım afacan Uranüsle yanyana gelen Jüpiterin enerjisini iyi değerlendirebiliriz. Değişim ve yeniliklere açık olurken dikkatli olmayı da elden bırakmayız. Çünkü bu iki gezegen Temmuz sonu geri harekete başladığında aceleyle adım attığımız konuları tekrar düşünmek zorunda kalabiliriz. Evet bu kavuşumun etkisi altında neler yaşanabilir? Öncelikle burcunuz üzerinde canlandırıcı, tazelendirici, heveslendirici bir yansıma yaratacağı kuşkusuz. Gençleştirici, hatta kimi zaman kendinizi bir çocuk gibi özgür hissetmenizi sağlayıcı. Daha iyimser düşünmek, girişimlere açık olmak, kendinizden yana hayata bakmak, ben diyebilmek, özgürüm diyerek haykırmak mümkün gözüküyor. 12 yıl sonra gelen bu şansı iyi değerlendirmek lazım. Bunu bir projektör gibi düşünerek, aydınlatıcı yanlarından yararlanarak önünüze dikkatle bakmak gerekiyor. Fırsatları iyi görebilmek, zamanında değerlendirebilmek için, ne yapmak istediğinizi hangi amaç üzerinde ilerlemekten yana olduğunuzu şimdiden kafanızın içinde belirlemeniz lazım. Jüpiter astrolojik olarak genişlemek, hayata katılmak, her alanda büyümek için ilahi bir yardım demek. Tabii ki Koç burcunda ilerlemesi elinize geçen şansı yanlış değerlendirmenize de yol açabilir. Benim tavsiyem öncelikle hoşgörüsüz yaklaşımlarda bulunmaktan sakınmanız, düşüncelerinizi insanlar üzerinde baskı kurmadan ifade etmeniz, herşeyi ben biliyorum edasıyla dolaşmamanızdır. Liderlik gücünüzü açığa çıkaran bu enerjiyi, ufkunuzu genişletmek, kendini geliştirmek, bilgi dağarcığınıza yeni öğretiler kazanmak, cesaretle yol alarak hedeflerinize ulaşmak, yenileşmek amacıyla kullanmanız gayet faydalıdır.

8 Haziran tarihinde Jüpiter-Uranüs kavuşumunu deneyimleyeceğiz. Bu kavuşum yaşamınızın diğer alanlarında olduğu gibi ilişki evinizin(7.ev)karşıtında gerçekleştiği için doğal olarak yeni bir değişimin işareti olarak önem taşıyor. Serbest düşünme ve özgürlük olgusunun önümüzdeki üç aylık dönem içinde etkili olmaya başlamasıyla ilişkilerde gayet dikkatli olma gerekliliği var. Neden dikkat diyorum. Çünkü bu kavuşumu cımbızla ele alarak yorumlamayız. Gökyüzündeki diğer oluşumları da hesaba katmak gerekiyor. Kaldı ki ciddi ilişki evinizde devam edecek 2,5 yıllık Satürn Terazi burcu seyri son derece önemli. Satürn Terazi burcunda ilişki terazisinin kefelerinin dengede tutulması gerektiğinin işareti. Sorumluluklardan ve üzerindeki her türlü baskıdan kurtulmak isteyen Koçlar ilişkideki sorumluluk ve hakça paylaşımın sesini duymazdan gelirlerse, bundan böyle sağlıklı bir ilişki yaşama konusunda epeyce ter dökerler. Yeri geldiğinde ben yerine biz demeyi bilmek lazım. Tabii bu sizin seçiminiz. Ancak burada belirtmek istediğim nokta ne yapmak istediğinizi ve amacınızı iyi belirlemenizdir. Adil bir paylaşımdan yana iseniz, ilişkilerde huzur arayışınız ön planda ise, doğal olarak Jüpiter ve Uranüsün abartılı bağımsız dürtüsünün ayarını iyi yapmanız gerekiyor. Çünkü Satürn(Terazi)-Uranüs ve Jüpiter(Koç) gezegenleri arasında 16 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşecek karşıtlık etkisi ilişki konusunda dengeli olmanın, kendiniz adına hareket ederken karşı tarafı da düşünmenin, yoldan çıkmamak için adil olmanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bunu başaramazsak 28 Mart 2011 tarihindeki ikinci karşıtlıkta ilişkilerde süresiz kopmalar yaşayabiliriz. Gerçekçi bir şekilde kendinizi, yaşadığınız beraberliği lütfen gözden geçiriniz. Eğer amacınız değişimse bunu tutarlı ve dengeli bir şekilde gerçekleştirmek mutlaka gerekiyor.

14 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni bir önceki Yengeç burcu döneminden oldukça farklıdır. Kendimize gelmeye, aşk hayatımızda bonkörce, sevgi dolu davranmaya, karşı cins üzerinde etkili olmaya ve ciddi ilişkimizle alakalı konularda güçlenmeye başlarız. Bu dönem sosyal yönden canlanmanın, sadece özel değil her anlamda diğer kişilerle irtibata geçerek ilişkide bulunmanın işaretidir. Hayatı lezzetli yanlarıyla hissetmeye başladığımız bu tarihlerde Venüs gezegeni, ilişkisi düzgün seyirde gidenler için birlikte tatil planı yapma, dostlarınızla bir araya gelme, varsa çocuklarınızla yakından ilgilenme, eğlenceli aktivitelerde bulunma anlamında destekleyicidir. İlişkisinde sorun olanlar bu süreçte Venüsün güçlü ışığı altında hangi konularda problem yaşıyorlarsa bunu dile getirerek çözüm bulmaya çalışabilirler. Partneriniz bu tarihler arasında sizi dinlemeye hazırdır. İlişkisi olmayanlar açısından bu süreç yeni bir aşkın yüreğinizde filizlenmesi anlamına gelir ki oldukça rahatlatıcıdır.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Güneş, Venüsün Aslan burcu seyriyle hemen hemen aynı döneme denk gelmekte. Bu durumun size olan yansıması bir yandan aşkta şansınızı artarken diğer taraftan kendinize ait değerleri korumaktan yana olduğunuzun göstegesidir. Aşkta duygusal güvenlik ön plandadır. Yani Venüs Yengeç burcundaki sevgi alış verişi, şimdi kimliksel anlamda bizi etkisi altın almıştır. Dış dünyada Venüs Aslan burcuyla aşkta şansımız yükselirken, kimlik olarak yine güvenliğimizi ön planda tutarak kendimizi korumak isteyebiliriz. Dikkat ederseniz Haziran ayının ilk yarısı ile son yarısı arasında birbiriyle örtüşen durumlar söz konusu. Kimi zaman ilişkide hassas alışverişlerdeyiz, bazen de egomuzu geriye çekerek kendimizle alakalı ser verip sır vermemeye çalışıyoruz. Yeniliğe açık gibiyiz ancak temkinliyiz. Önümüzü görmek istiyoruz ancak bir yandan da hayatı güzellikleriyle yaşamaktan yanayız. Eskiye özlem duyuyoruz fakat karşımıza yeni bir aşk çıktığında hayır demeyecek kadar coşkuluyuz. Çelişkiler içindeyiz ancak 10 Haziran sonrası Merkür güçlü olduğu İkizlerde ilerlemeye başladığında mantığımız devreye girerek bizi yola getirecek gibi.
 
X