Doğuma Hazırlık 2010 Mart Anneleri Bebek isimleri paylasiyor...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

CatladaPatla

Annesinin minik Tostosuuu
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
1.228
0
156
Almanya
Cogumuz artik Bebeklerimizin Cinsiyetlerini ögrendik...:CüvCüv:
Sira geldi artik yavas yavas Bebeklerimize verecegimiz isimleri düsünmeye...

Aklimiza gelen ve begendigimiz isimler anlamlari ile birlikte burda paylasmaya ne dersiniz?
Hem henüz bir fikri olmayanlarada yardimci oluruz belki..kaydirigubbakcemile5

Ben baslayim...
Oglumuzun adi eger son ana kadar fikrimiz degismezse TUGRA olacak...

TUGRA = Osmanlı padişahlarının imza yerine kullandıkları özel biçimi olan simge. Mühür.

Son düzenleme:
Topiğin hayırlı olsun canım...

Bizim de bi kızımız olacak inşallah..
Kesin olmamakla birlikte ismini PELıN düşünüyoruz..
Allah hepimize hayırlı evlatlar versin..

Hayırlı olsun yeni topiğimiz arkadaşım alkisalkisalkis

Biz henüz karar veremedik hala araştırıyoruz; ama şimdiye kadar belirlediğimiz isimler şöyle;

FURKAN ; Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik. Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresinde geçmektedir.
YUSUF ; 1. Hz. Ya'kub (a. s)'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf. 2. ıbranice; inleyen, ah eden, inilti.
ENSAR ; 1. Yardımcılar, muavinler, müdafiler, koruyucular. 2. Medine'ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad. Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir.

bacıı bak şimdi sana ne anlatıcam...
arkadaşımızıın yeğeni oldu yeni..
tuğra koydular isimini...millet one bee mühür denirmi çocuğa falan die çıkışınca kayınvalide yani arkadaşın annesi demişki oğlum padişahtı buda onun mührü oldu patlayın demiş hehe...çok hoşuma gitmişti...
benimki elvin yada melise taktı bu ara kocişim...
bilmiyorum kafam çok karışık son ana kadar bana güvenmeyin anacım

ben kızıma ınci ismini verdim.çok yakıştı inci gibi ağız burun yusyuvarlak :) bu isim bana saflığı temizliği ve asaleti anımsatıyor.kızımıza ismini koyarken herkes tarafından anlaşılsın ve güzel duygular anımsatsın diye düşünmüştük,çünkü kulağa hoş gelmesi gerekiyor ismin ama anlamıda iyi olmalı.bazı isimler var kulağa hoş gelmiyor fakat anlamları çok güzel.ama kimse ilk duyduğunda acaba anlamı ne ben bigidip araştırayım demezki önce kendisine anımsattığını önemser.hatta bir anket yapmıştım ismini koymadan önce bu isim nasıl diye, herkes hemen hemen benim düşündüğüm şeyleri yazmış.şimdi de her duyan aa ne kadar güzel,fazla bulunmuyor diyor benimde hoşuma gidiyor tabi:) umarım sizlerde güzel isimler bulursunuz.hepsi ismiyle yaşasınlar...

Allah hepimize saglikli bir sekilde bebeklerimizi kucaklarimiza almayi nasip etsin öncelikle...

frambuazcim...Pelin hos bir isim bencede hem fazla yayginda degil...zemuszemus

dimple canim....diger isimlerde cok güzel ama ben en cok Ensari begendim, cok degisik bir isim :lepi:

dila....ohhh iyi demis - banada öyle diyenler oluyor ama takmiyorum,
benim oglumun soyu taaa osmanliya dayaniyo siz ne anlarsiniz diyorum...bundan sonra
onun lafinida kullanirim :içelim:

Allah hepimize saglikli bir sekilde bebeklerimizi kucaklarimiza almayi nasip etsin öncelikle...

dimple canim....diger isimlerde cok güzel ama ben en cok Ensari begendim, cok degisik bir isim :lepi:
Amin inşaallah arkadaşım

Teşekkürler canım.. Bizde de şuan Ensar ismi ağır basıyor. Karar değişikliği olmazsa Ensar olacak inş. :asigim:

Mühür muhabbetine verilen cevap on numaraymış bu arada :lepi:

CatladaPatla ilk bebegimde bende illaki Tugra diyordum. esimde begenmisti. benim cok hosuma gidiyor hem isim olarak hem de sekli. ilk bebegimizi kaybettik biz dusuk oldu. bunda da Tugra ismi olmasin dedi esim. o yuzden baska isimlere bakiyoruz ama belli olmaz yani son anda donebilirim ben yine :)))))
simdilik kaan dusunuyoruz biz bakalim ne olcak bebisimizin adi.

CatladaPatla ilk bebegimde bende illaki Tugra diyordum. esimde begenmisti. benim cok hosuma gidiyor hem isim olarak hem de sekli. ilk bebegimizi kaybettik biz dusuk oldu. bunda da Tugra ismi olmasin dedi esim. o yuzden baska isimlere bakiyoruz ama belli olmaz yani son anda donebilirim ben yine :)))))
simdilik kaan dusunuyoruz biz bakalim ne olcak bebisimizin adi.

Öyle deme ben korkarim simdi...:sinifsinif:
Allah bu sefer bebegini sag saglim kucagina almayi nasip etsin canim...

Biz önce GÖKTUG diye düsünmüstük,
sonra dedikki yok olmaz - o aradaki K harfini degistirip cocukla dalga gecerler
ilerde belki...kaydirigubbakcemile3 ama yinede cok begeniyorum ben bu ismi

Kaanda güzel bir isim...o hocanin dediklerinede cok güldüm...kaydirigubbakcemile3

hayırlı olsun yeni topik canım...

biz oğlumun ismini SERHAN koymayı düşünüyoruz anlamından önce eşimin ve benim isimlerimizin karışımı olduğu için:))

anlamı: hanların başı,kurt, baş okuyucu

ikinci ismi Yusuf olacak göbek adı daha doğrusu hz. Yusuf dan dolayı
şöyle duymuştum iki isim koymanın sünnet olduğunu ve Kuran da geçen bi isim koyulması gerektiği ne derece doğru bilemem tabii

Allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

kızlar benimde kızım olacak allah nasip ederse bizimde ilk günden beri henüz cinsiyeti bile belli olmadan ismi belliydi.annelerin içine mi dogar ne:)) Ayşe Nazenin...allah hepimize sağlıkla kucagımıza almayı nasip eder inşallah . isimleriyle yaşasınlar.. sağlıklı mutlu olsunlar....

Topikiniz hayırlı olsun cici anneler:))
isim çok önemlii çünkü siz farketmeseniz de bebeğiniz büyüdükçe İsmiyle bütünleşiyor ve isminin anlamı gibi bir birey oluveriyor :)) Süheylacımın da dedği gibi onun İnci si İnci gibi..İsim koyarken de kimseye kulak asmayın bu sizin ve eşinizin bir parçası onu siz anlamlandıracaksınız...
Benim kızımın adı Alaz Ada ... Ada ismini babası istedi Alaz ı ben istemiştim gerçekten de Ateş parçası gibi kızım kıpır kıpır:)))

kızlar benimde kızım olacak allah nasip ederse bizimde ilk günden beri henüz cinsiyeti bile belli olmadan ismi belliydi.annelerin içine mi dogar ne:)) Ayşe Nazenin...allah hepimize sağlıkla kucagımıza almayı nasip eder inşallah . isimleriyle yaşasınlar.. sağlıklı mutlu olsunlar....

Nazenin ilk defa duyuyorum....degisik bir isim, anlami nedir canim...?

hayırlı olsun yeni topik canım...

biz oğlumun ismini SERHAN koymayı düşünüyoruz anlamından önce eşimin ve benim isimlerimizin karışımı olduğu için:))

anlamı: hanların başı,kurt, baş okuyucu

ikinci ismi Yusuf olacak göbek adı daha doğrusu hz. Yusuf dan dolayı
şöyle duymuştum iki isim koymanın sünnet olduğunu ve Kuran da geçen bi isim koyulması gerektiği ne derece doğru bilemem tabii

Allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

hem güze bir isim hemde ikinizin adinin karisimi...
Cok hosmus ya...

Esimde ilk zamanlar HAZEL olsun diyordu eger kiz olursa
sonra vargectmisti...oda ikimizin adinin karisimi...

Bu iki isim meselesini bende duymustum...yani öyle olmasi gerektigini
O yüzden aslinda oglumun ikinci adinin Hidayet olacagi iyi denk geldi,
kuranda en cok gecen isimlerden biriymis...

Topikiniz hayırlı olsun cici anneler:))
isim çok önemlii çünkü siz farketmeseniz de bebeğiniz büyüdükçe İsmiyle bütünleşiyor ve isminin anlamı gibi bir birey oluveriyor :)) Süheylacımın da dedği gibi onun İnci si İnci gibi..İsim koyarken de kimseye kulak asmayın bu sizin ve eşinizin bir parçası onu siz anlamlandıracaksınız...
Benim kızımın adı Alaz Ada ... Ada ismini babası istedi Alaz ı ben istemiştim gerçekten de Ateş parçası gibi kızım kıpır kıpır:)))

ben kızıma İnci ismini verdim.çok yakıştı inci gibi ağız burun yusyuvarlak :) bu isim bana saflığı temizliği ve asaleti anımsatıyor.kızımıza ismini koyarken herkes tarafından anlaşılsın ve güzel duygular anımsatsın diye düşünmüştük,çünkü kulağa hoş gelmesi gerekiyor ismin ama anlamıda iyi olmalı.bazı isimler var kulağa hoş gelmiyor fakat anlamları çok güzel.ama kimse ilk duyduğunda acaba anlamı ne ben bigidip araştırayım demezki önce kendisine anımsattığını önemser.hatta bir anket yapmıştım ismini koymadan önce bu isim nasıl diye, herkes hemen hemen benim düşündüğüm şeyleri yazmış.şimdi de her duyan aa ne kadar güzel,fazla bulunmuyor diyor benimde hoşuma gidiyor tabi:) umarım sizlerde güzel isimler bulursunuz.hepsi ismiyle yaşasınlar...

Ne güzel siz almissiniz yavrularinizi kucaginiza...Allah isimleriyle yasatsin...
Yerim ben onlari...

Dogru...büyüdükce isimleriyle bütünlesiyorlarmis
o isimin karakteristik özelliklerini aliyorlarmis...
Bencede cevreye kulak asmamak gerek pek fazla..

Öyle deme ben korkarim simdi...:sinifsinif:
Allah bu sefer bebegini sag saglim kucagina almayi nasip etsin canim...

Biz önce GÖKTUG diye düsünmüstük,
sonra dedikki yok olmaz - o aradaki K harfini degistirip cocukla dalga gecerler
ilerde belki...kaydirigubbakcemile3 ama yinede cok begeniyorum ben bu ismi

Kaanda güzel bir isim...o hocanin dediklerinede cok güldüm...kaydirigubbakcemile3

bak uzulurum simdi oyle deme lutfen. biz sadece ilkine o ismi koymayi dusunmustuk o yuzden buna o ismi veremedik tamamen duygusal durumumuzla alakali.
amin canim hepimizin almayi nasip etsin Yuce Allahim.
:)))))

Son düzenleme:
bacıı bak şimdi sana ne anlatıcam...
arkadaşımızıın yeğeni oldu yeni..
tuğra koydular isimini...millet one bee mühür denirmi çocuğa falan die çıkışınca kayınvalide yani arkadaşın annesi demişki oğlum padişahtı buda onun mührü oldu patlayın demiş hehe...çok hoşuma gitmişti...
benimki elvin yada melise taktı bu ara kocişim...
bilmiyorum kafam çok karışık son ana kadar bana güvenmeyin anacım

çok iyi laf sokmuş ohhhh iyi olmuş

benim eşimin göbek adıda Mustafaymış eşim mustafa olsun istiyor bizde yanına bir isim daha eklemeyi düşünüyoruz Efe yada Enes artık nasıl olur bilmiyorum ama Allah uzun ömür versin

Nazenin ilk defa duyuyorum....degisik bir isim, anlami nedir canim...?

hem güze bir isim hemde ikinizin adinin karisimi...
Cok hosmus ya...

Esimde ilk zamanlar HAZEL olsun diyordu eger kiz olursa
sonra vargectmisti...oda ikimizin adinin karisimi...

Bu iki isim meselesini bende duymustum...yani öyle olmasi gerektigini
O yüzden aslinda oglumun ikinci adinin Hidayet olacagi iyi denk geldi,
kuranda en cok gecen isimlerden biriymis...

sağol canımcım opuyorumnanaktan

çatladapatla topiğin hayırlı olsun canım.

ayy biz ne güzel karar vermiştik DEMİR olacaktı oğlumuzun adı şimdi kararsız kaldıkakannehirakannehir.sizde yardım edin bakıyım.iki isim seçeneğimiz var DEMİR VE SEYMEN.anlamlarınıda vereyim sizde bize tercihinizi söyleyin.

DEMİR: (Tür.) Er. - Dayanıklı ve kullanış sahası geniş, mavimsi esmer renkli bir maden.
SEYMEN:Bayram günlerinde, düğünlerde, törene yerli giysilerle, atlı ve silahlı olarak katılan yiğit.

Back
X