2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

Nilay

OĞLUM YUSUF EMİR
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2009
1.436
0
116
38
Diyarbakır
Çoğumuzun bebeği 4.ayını bitiridi bile.Doktorlar 4.aydan sonra yavaş yavaş ek besıne doyurucu olmaması şartıyla tadımlık olarak geçilebileceiğini söylüyor.
Biz başladık bile oğlumla sebze ve meyve püresi muhallebi ve yoğurt yiyoruz

Birbirimize tarif önerilerinde bulunabıleceğimiz bir topiciğimiz olsun istedim hadi hayırlısı bakalım

Kuzularımıza afiyet bal şeker lokum olsun
lop lop et olsun sağlık olsuncokacimcoook

çok iyi düşünmüşsün nilaycımm ben pek fazla bilmiyorum burdan öğreniriz artıkk çoğumuzun ilk bebeşi paylaşırız tariflerimizi belki kuzumm buran bir teyzesininopuyorumnanaktan tarifini beğenir bellimi olurr

selam kızlar...bu topic çok iyi olmuş walla...benim 3. çocuk olmasına rağmen hala ne vermem gerektiğini araştırıyorum...ben oruç tutuyorum o yüzden 3 haftadır akşamüstü muhallebi veriyorum..pirinç ununu suyla pişirip formül mamayla karıştırıp yediriyorum...akşama doğru sütüm kalmıyor çünkü...ama orucumu açar açmaz yarım saat içinde geliyor şükür..
bu hafta meyve sebzeye başlıym dedim...önce bi kaça kaşık sadece suyu verilmeliymiş meyvenin...bir günde sadece bişeyi denememiz lazım bebekte alerji falan yapıyormu diye...2-3 gün sonra püreye geçicez...
nilaycım sebze püresini ne kadar miktarda veriyosun ve hangi öğünde??
bi de bebe bisküvisi versek mi..pek bi faydası yok ama almış babası..

kızlar birde yapılışımıda yazın tariflerinizin ölçeğiyle birlikte eşekkür ederizz

topiğimiz hayırlı uğurlu olsun kızlar kaydirigubbakcemile5
biz henüz ek besine başlamadık belki 6. aydan sonra başlatır doktor bakalım
emzirmek kolaydı aç memeyi ağzına ver ama şimdi , mamalar püreler özel bi zaman ayırmayı gerektiricek altından kalkabiliriz umarım.

görünce çok mutlu oldum valla bu topiği

benim oğlan 5 mayıs doğumlu şimdi kilosu 7,300 falan anne sütü veriyorum bendem dı
şimdilerde bende ek bişeyler vereyim diyorum dışarıya çıktığımızda inanın hep gözüm pürelerde muhallebilerde tabi ama doktor kesinlikle birşey vermiceksin diyor bunu duyan eşimde gerek yok diyo Çok üzgünüm çoook bende azıcık meyve suları veriyorum şimdiye kadar armut,şeftali,üzüm suyu falan verdim bakalım 4. ay için gidince sorucam doktora

Kizlar 2009 Mayis annesi olarak sizlere tavsiyem, emzirebildiginiz kadar emzirin öncelikle. Ek gidalara da öncelikle tatlara alistirarak baslayabilirsiniz. Sebzeden baslamak istiyorsaniz, mesela ilk gün 2-3 kasik havuc püresi olabilir. Sonraki gün bir kasik arttirarak devam edebilirsiniz. Bir sonraki gün bir kasik daha. Sonra, patates, sonra ispanak, brokoli, kabak seklinde gidebilirsiniz. Bir cay bardagi kadar süte yogurt mayalayip, öglenleri günlük verebilirsiniz 5. ve 6. aylarda. Sonra meyve sulari ya da pürelerinide deneyebilirsiniz. Elma ve armut favori meyveler oluyor ilk etapta. Bizim tariflerimizi paylastigimiz bir ek gida konumuz vardi, oradanda yararlanabilirsiniz, cünkü bir sürü paylasimimiz olmustu. Dilerim, rahatlikla üstesinden gelirsiniz. Bol sanslar hepinize...

topiğimiz hayırlı olsun
benimde 2. bebeğim fakat ilkinde biraz tecrübesizlikten birazda yanlış dr. seçiminden ek gıdalarda çok sorunlar yaşadım.bu sefer hata yapmak istemiyorum mesela ilk dikkat etçeğiniz şey lütfen blendır kullanmayın ben çok hata yaptım hep pütürsüz yedim sonuç diline birşey takıldığında oğlum 1.5 yaşındaydı hala kusuyordu.
ben daha başlamadım ek bir şey vermeye meyve sularını nasıl elde ediyorsunuz mesela cam rendede rendeleyip tülbenttenmi geçiriyorsunuz?
bilgilendirirseniz çok sevinirim

topiğimiz hayırlı olsun
benimde 2. bebeğim fakat ilkinde biraz tecrübesizlikten birazda yanlış dr. seçiminden ek gıdalarda çok sorunlar yaşadım.bu sefer hata yapmak istemiyorum mesela ilk dikkat etçeğiniz şey lütfen blendır kullanmayın ben çok hata yaptım hep pütürsüz yedim sonuç diline birşey takıldığında oğlum 1.5 yaşındaydı hala kusuyordu.
ben daha başlamadım ek bir şey vermeye meyve sularını nasıl elde ediyorsunuz mesela cam rendede rendeleyip tülbenttenmi geçiriyorsunuz?
bilgilendirirseniz çok sevinirim

ben meyve suyu için katı meyve presi kullanıyorum ama meyve püresini cam rendede rendeleyip veriyom süzmüyorum az veriyom zaten 2 çorba kaşığı falan iyiv ezildimi diye bak ama şeftali falan çok pütürlü oluyo onu kaşıkla azdaha eziyom ben

bide sebze püresi içinde iyice haşlayıp misal 2 bardak suda yarım ufak patates 1 küçük havuç haşlıyom kynadıktan sınra suyunu süzüp üçüne 1 çay kaşığı kadar irmik atıyom sebzeleride tel süzgeçten geçiriyom 1 kaç taşım kaynıyo sonra 1-2 çorba kaşığı veriyom kalanı çöpe yada kendiniz yiyebilirsiniz tuz yağ yok kesinlikle yeni başladım bende 2 gün oldu

selam kızlar...bu topic çok iyi olmuş walla...benim 3. çocuk olmasına rağmen hala ne vermem gerektiğini araştırıyorum...ben oruç tutuyorum o yüzden 3 haftadır akşamüstü muhallebi veriyorum..pirinç ununu suyla pişirip formül mamayla karıştırıp yediriyorum...akşama doğru sütüm kalmıyor çünkü...ama orucumu açar açmaz yarım saat içinde geliyor şükür..
bu hafta meyve sebzeye başlıym dedim...önce bi kaça kaşık sadece suyu verilmeliymiş meyvenin...bir günde sadece bişeyi denememiz lazım bebekte alerji falan yapıyormu diye...2-3 gün sonra püreye geçicez...

bebe bisküvisi için erken şimdi drumuz 5, 6.ayda falan dedi yoğurtta aynı şekilde bize sadece meyve püresi meyve suyu sebze püresi ve muhallebi önerdi bu ay için

bugün bende oğluma şeftali püresi verdim.aman allahım o yüzünün şeklini asla unutamam :))
çok komikti çok ekşitti yüzünü :)) iki üç çay kaşığı verdim daha sonra denemelere devam edicem.alışır inşallah

cnm bnm kusura bakma ben yenı gördum
sebze püresini yarım çay bardağı başladık gıt gıde çok az az artırıyorum sabah 11 de verıyorum çünkü ben öğlene okuldayım çok mamaya dayatmak ıstemıyotum bıdaha acıkana kadar gelıyorum

kızlar işte benım oğluma verdığım ek besınler bunlar

SEBZE PÜRESİ
yarım su bardağı su
yarımdan daha az havuç ,
yarımdan daha az patates
1 tatlı kaşığını çok doldurmayacak şekilde pirinç
bunlar bı cezveye koyularak ağzı kapalı olarak 20 dk kısık ateşte pişirilir
dahas sonra blendardan geçirilerek verılır sebze püresının iki gunde bitirilmesı lazım

2.hafta
1 tatlı kaşığı z.yağı

3.hafta
yeşil yapraklı sebzeler eklenebılır ama eklenırse gunluk tüketilmelidir
1\4 domates

MEYVA PÜRESİ
elma
kayısı
üzüm
armut

cam rendede rendelip karıştırılarak verilebilir
muz elma yada portakal suyuyla sulandırarak verileibilir

YOĞURT
yarım su bardağı süt (pınar sutle guzel oluyo)
yarım çay kaşığı yoğurt(ılk yaparken hazır yoğurt olabilir ama daha sonra yapılan yoğurttan kaldırılmalı onunla mayalanmalıdır)

süt kaynatılarak elın dayanabıleceği ısıya kadar soğutulur içine yoğurt katılarak mayalanır.hiç tepretmeden sıcak bı yerde üstü örtülerek 4 saar bekletirilir daha sonra dolabta 4-5 saat daha dinledirilir
buda iki günde tüketilmelidir

MUHALLEBİ
yarım su bardağı süt
1 tatlı kağışı un
çok az şeker

cezveye koyularak devamlı karıştırılarak pişirilir

KUZULARA AFİYET OLSUNNNNNNNNN

ben her gun bı çeşidi denedım alerjısı olup olmadığını kontrol ettım şimdi şöyle verıyorum

sabah saat 11.00 sebze püresi(yarım çay bardağı)
öğlen saat 14.00 meyva püresi(1 çorba kaşığı)
akşam saat 17.00 yoğurt (1 çorba kaşığı)
akşam saat 20.00 (1 çorba kaşığı)

bu ölçülerde başladım gitgide yavaş yavaş arttırdım

Son düzenleme:
bizde ek gıdaya geçmedik daha ama herşeyin tadına baktırıyorum, meyve, dondurma, salata suyu (ekşi ekşi:) roka bile tattırdım kaydirigubbakcemile3 sabırsızlanıyorum ben ek gıdaya geçmek için ama biraz daha büyümemiz lazım :ecrin_bebek:

kızlar işte benım oğluma verdığım ek besınler bunlar

SEBZE PÜRESİ
yarım su bardağı su
yarımdan daha az havuç ,
yarımdan daha az patates
1 tatlı kaşığını çok doldurmayacak şekilde pirinç
bunlar bı cezveye koyularak ağzı kapalı olarak 20 dk kısık ateşte pişirilir
dahas sonra blendardan geçirilerek verılır sebze püresının iki gunde bitirilmesı lazım

2.hafta
1 tatlı kaşığı z.yağı

3.hafta
yeşil yapraklı sebzeler eklenebılır ama eklenırse gunluk tüketilmelidir
1\4 domates

MEYVA PÜRESİ
elma
kayısı
üzüm
armut

cam rendede rendelip karıştırılarak verilebilir
muz elma yada portakal suyuyla sulandırarak verileibilir

YOĞURT
yarım su bardağı süt (pınar sutle guzel oluyo)
yarım çay kaşığı yoğurt(ılk yaparken hazır yoğurt olabilir ama daha sonra yapılan yoğurttan kaldırılmalı onunla mayalanmalıdır)

süt kaynatılarak elın dayanabıleceği ısıya kadar soğutulur içine yoğurt katılarak mayalanır.hiç tepretmeden sıcak bı yerde üstü örtülerek 4 saar bekletirilir daha sonra dolabta 4-5 saat daha dinledirilir
buda iki günde tüketilmelidir

MUHALLEBİ
yarım su bardağı süt
1 tatlı kağışı un
çok az şeker

cezveye koyularak devamlı karıştırılarak pişirilir

KUZULARA AFİYET OLSUNNNNNNNNN

ben her gun bı çeşidi denedım alerjısı olup olmadığını kontrol ettım şimdi şöyle verıyorum

sabah saat 11.00 sebze püresi(yarım çay bardağı)
öğlen saat 14.00 meyva püresi(1 çorba kaşığı)
akşam saat 17.00 yoğurt (1 çorba kaşığı)
akşam saat 20.00 (1 çorba kaşığı)

bu ölçülerde başladım gitgide yavaş yavaş arttırdım

herşey iyi güzel hoşta ben şu süt olayına takıldım ya bizim drumuzda ya şeker ve sütle yada su ve hazır mamayla yapcaksın dedi pirinç unu ikisindede var zaten CADIARZUmamada vermek istemiyodum sütte bi gün sütle denedim 1 yaşından önce yasak verme dediler 2. gün mamayla başladım bugün hiç vermiycem sanırım vicdanım hiç rahat değil ya

herşey iyi güzel hoşta ben şu süt olayına takıldım ya bizim drumuzda ya şeker ve sütle yada su ve hazır mamayla yapcaksın dedi pirinç unu ikisindede var zaten CADIARZUmamada vermek istemiyodum sütte bi gün sütle denedim 1 yaşından önce yasak verme dediler 2. gün mamayla başladım bugün hiç vermiycem sanırım vicdanım hiç rahat değil ya

ya cnm bende süt olayına çok takıldım 1 yaşından önce vermeyın dıe banada söledıler
ama sütle yapıyorum vallahı ona bakarsan yoğurdunda özü süt muhallebınınde
onun için verıyorum ama çok tereddüt yaşadım yanı
şimdi nasıl zevkle yıyo onu öle yıyo görünce takmamaya başladım artık
mamayla nasıl yapılıyo bılmıyorum ama hıç denemedım

ya cnm bende süt olayına çok takıldım 1 yaşından önce vermeyın dıe banada söledıler
ama sütle yapıyorum vallahı ona bakarsan yoğurdunda özü süt muhallebınınde
onun için verıyorum ama çok tereddüt yaşadım yanı
şimdi nasıl zevkle yıyo onu öle yıyo görünce takmamaya başladım artık
mamayla nasıl yapılıyo bılmıyorum ama hıç denemedım

benim bebeğimin inek sütü allerjisi var...:((biz napacaz yaa:gitme:

konu çok güzel takipteyim ,ben de iki gündür bi elmanın üçte birini rendeleyip veriyorum öğlenleri,çok severek yiyiyo

Bizde armutla basladik bugun de armut vericem yarin elmaya baslariz besinci aya kadar alissin besbucukta ek besine geciyoruz :))))

Back
X