2010 Nisan Anneleri

slm arkadaşlar sizlere bir saorum var cevaplayabilirseniz sevinirim bebişim 17 günlük kucağa alışma konusunda neler biliyorsunuz yada sizler neler yapıyorsunuz ya benim yanımda kayınvaldem var kucağa alma konusunda hassas davranıyorum hatta yeri geldiğinde kendimden bile ödün veriyorum kucağımda tutmamamya çalışıyorum ben hatamı yapıyorum acaba bu kayınvalidemle aramızda sorun olamk üzere ya onu geçiyorum kucağa alışır korkusu var bende bu haftalarda alışma olurmu bu konuda bilgisi olan var mı yavrumu kucağımdan inddrmek istemiyorum artık hele o gaz ı çıkaramadığı zaman ağladığı zaman .siz kucak konusunda nasıl davranıyorsunuz bıraksam kayınvaldemde hiç kucağından bırakmıycak çocuk azıcık ık dese hemen kucagaına alıyor napıyım arkadaşlar nasıl davranayım ben şaşırdım artık ya

slm arkadaşlar sizlere bir saorum var cevaplayabilirseniz sevinirim bebişim 17 günlük kucağa alışma konusunda neler biliyorsunuz yada sizler neler yapıyorsunuz ya benim yanımda kayınvaldem var kucağa alma konusunda hassas davranıyorum hatta yeri geldiğinde kendimden bile ödün veriyorum kucağımda tutmamamya çalışıyorum ben hatamı yapıyorum acaba bu kayınvalidemle aramızda sorun olamk üzere ya onu geçiyorum kucağa alışır korkusu var bende bu haftalarda alışma olurmu bu konuda bilgisi olan var mı yavrumu kucağımdan inddrmek istemiyorum artık hele o gaz ı çıkaramadığı zaman ağladığı zaman .siz kucak konusunda nasıl davranıyorsunuz bıraksam kayınvaldemde hiç kucağından bırakmıycak çocuk azıcık ık dese hemen kucagaına alıyor napıyım arkadaşlar nasıl davranayım ben şaşırdım artık ya

canım bebek o sıcaklığı ve kalp atışını istiyor. bırak alsınlar gerekişrse tüm gün kucağınızda tutun diyor hekimler. yalnızolduğunu sanmasın diye. şu da var nette bulmuştum ilk 3 ay bebeklerde alışkanlık olmazmış. yani 3 ay alışmazmış sadece anneye olan ihtiyacından kaynaklanıyor. kucakta rahatlaması:)) al ve alsınlar bolbol kucağına:))

Canım, ne olur kucağa alışmasın diye uğraşma. İnan boşver alışsın onun senin kokuna, gögüsünde alacağı güven duygusuna öyle ihtiyaçı varki. Yeni nesil doktorlar kucağa alıştırın diyor tam tersi. Anne için bakım için zor bir durum ama bebeğinin özgüven gelişimi için çok önemli. Ben geceleri yatarak emziriyorum, hatta öyle uyuyup kalıyoruz birlikte. Hık dese kucağıma alıyorum.
Hiç içindeki isteklere engel olma, bebeğinle bu günleri doya doya yaşa. Yarın birgün büyüyecekler, biz belki kucağımıza gelsin isteyeceğiz, o burun kıvırıp gelmeyecek. Onlar bir kere bebek olacak.

slm cnm ben 3 cocuk annasi olarak derimki al kucagina bugünlerin degerini bil ben ilk cocugumda onun bunun demesiyle kucaga alisir korkusuyla almadim,ikincide ise bu sefer kiskanmasin diye alamadim doya doya sevemedim bile korkumdan:1no2:ama simdik bol bol aliyom kucagima doya doya sevip ilgileniyomsırnaşık şeydiger arkadaslarin da dediklerine katiliyom cnm güle güle büyüt yavru kusunu:nazar:

günaydınnnllaarr...
uyur uyanık bi gecenin sonunda saat 6 itibariyle mesaim başlamış bulunuyoo :))) geceyi saymıyorum bile ama sabah 6 gece 12 full mesai :)))

sana şu kadar diyiim canım.. keşke kızım kıskanmasa da hiiç kucağımdan indirmesem boshayallersmile bence bebek kucağa alınmalı,okşanmalı,,sevildiğini,ilgi gördüğünü hissettirilmeli... ben her mıkırdanışında alıyorum kucağıma ve daha kolay sakinleşiyo inan... opuyorumnanaktan sağlıklıa büyüt meleğinii... :emir_bebek:

sana şu kadar diyiim canım.. keşke kızım kıskanmasa da hiiç kucağımdan indirmesem boshayallersmile bence bebek kucağa alınmalı,okşanmalı,,sevildiğini,ilgi gördüğünü hissettirilmeli... ben her mıkırdanışında alıyorum kucağıma ve daha kolay sakinleşiyo inan... opuyorumnanaktan sağlıklıa büyüt meleğinii... :emir_bebek:

ahh ahhh aynene sana katılıyorum valla benim oğlanda çok kıskanıyor uyuduğu zaman yada babaannesinde iken kucağıma alabiliyorum emzirirken bile hemen yanımda seninki büyük anlatsan belki anlar benimki hiç anlamıyor biri kucağına aladımı bende alcam diye tutturuyor daha küçük boynu falan kırılır diye vermiyorum kundak yapıp veriyorum sadece
bence de kesinkille kucağa alınmalı oğlumu hiç kucağmdan indirmezdim konuşurdum onunla 6 aylık iken konuşmaya başladı 9 aylık iken yürüdü herşeyi çabuk oluyor özgüven kesinlikle gelişiyor
bayılıyorum uzanacam bebeğimi göğsüme yatıracam yavaş yavaş okşayacam öyle güzel sakinleşiyorki deneyin ayaklarının dibi avuçlarının içi bide yanağını okşamam yavrumun çok hoşuna gidiyor benim sesimi aldımı sususyor

kızlar lütfen ACİLLL YARDIM

kızım 9 günlük oldu hala göbeği düşmedi... ama asıl sorunum gögüslerim haşat oldu derin derin çatlaklar var bebeğimde sürekli emmek istiyoo ağlaya ağlaaya emziriyorum.Lansinol krem falan işe yaramadım ...bana tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

düşer canım benim bebeğimin göbeğide 11. gün akşam düştü bazen 15 gün bile sürebiliyormuş
ben hametan kullandım göğüs uçlarım için ii geldi her emzirmeden sonra mutlaka krem sürmelisin bide bebeğe vermeden önce sütünle ucunu ıslat sonra ver daha az acı veriyor kuru kuru daha çabuk çatlıyor ayva çekirdeğini de biri demişti ii geldi dedi hazırda varsa onuda kullanabilirsin

bu arada herkese merhaba uykusuz bir geceden sonra yeni bir gün başladı gözlerim akıyor resmen yaa uykum çok var ama ikinci çocuğu olanlar beni ii anlar oğlum acıkmış kahvaltı hazırla diyor bebeğim bi taraftan ağlıyor oğlum canım sıkılıyor sen benle hiç ilgilenmiyon parka götürmüyon bisikletimi çıkar sürecem arabamı çıkar tek te gidemiyor babasıda anca akşamları yada pazar günü ilgilenebiliyor ahh ahh allah yardımcımız olsun sağlıklı olsunda bu tatlı yorgunluklar ama yakında güçsüz kalacam
bebeğim ağlamaya başladı bile

hacercim.. günaydın tatlım.. yazdıkların ayynı bizde yaşanıyo .. ve seni çooooook iyi anlayabiliyorum...kızım 7 yaşında ama konuşsam da aynı senin oğlan gibi.
*biz kucağa alsak bende alıcam diyo...
*oğlumla konuşuyorum kızımda dikkatimi çekmek için türlü hallere giriyoo...
*geçen akşam Utku'yu yatırdık aramıza kocişle konuşuyoruz.. oğlum da bi babasına bi bana bakınıyo yavrum.. kızım duydu sanırım bizi. oysa uyudu sanıyoduk.. saat gecenin bi yarısı bacağıııımm diye bi feryat.. hiç de bişey yok. bakıyoruz ne bir morarıklık ne bir sorun.. ama yırtıyo ortalığı sanki etini koparıyolar.. susmuyo.. eşim dedi bu böyle olmıcak hastaneye götüreyim.. aldı kızı gittiler.. tabi bir sürü röntgen fln hiçbişey yok çok şükür :) ağrı kesici iğneyi vurmuşlar göndermişler.1 saate geldiler.. yani dikkat çekmek için iğne bile vuruluyoruz artık gerisini sen düşün...
*hastaneden çıktığımızdan birkaç gün sonra ille bende mama yiycem diye tutturmuştu... sırf kıskanmasın diye yaptık bi biberon mama yedi... :)))
*bebekken beni hiç emmemiş kızım "annee 7 yaşında biri annesini emse noolur?" demeye başladı :))))
*sürekli benim bezlerim de böyle güzel kokarmıydı yoksa bana ucuz bezmi alıyodunuz:))
*anne benimle de böyle ilgileniyomuydun? diye soruyo.. sanki o benim yavrum değil yada onu başkası büyütmüş gibi :)
*küçük kağıtlara "anne ben seni çok seviyorum.sen de beni seviyomusun?" yada babasına "baba sende beni hala seviyomusun?" yazmalar :(

daha biiir sürü olayy.. bence de sen küçük olduğu için daha şanslısın gibi.. bizimkinin aklı eriyo daha bi zorlanıyoruz.. dün mehtaplada aynı şeyi konuştuk.. büyükken daha zor alışıyolarr...
bence 2. bebeği düşünenler 2-3 yaştan fazla ara vermesinler :)) tecrübeyle sabit :)))

refiye valla aynı küçük ama bu zamanın çocukları byümüş küçümüş sanki
sabah uyandığında günaydın öpücükleri veren gece ii geceler öpücükleri veren babası işten geldiğinde kucağına atlayan anahtarla kapıyı sen açma ben açacam akşamları babasıyla oynaşan kuduran benim durduk yere boynuma atlayan çocuk gitti sanki yerine bizi sevmeyen biri geldi hiç bizimle ilgilenmiyor yüzümüze bile bakmıyor biz suçluyuz ona kardeş yaptık ama kendisi istedi sezeryanla olduğu için ilk bikaç gün kucağıma alamadım sarıldım ama alamadım sesi gitti yutkunmaktan neyse ben de çözüm bitmez ben hem seni hem kadeşini hemde babanı seviyorum dedim babanda aynı ama sen sadece kardeşini seviyon neden bizi sevmiyon ilgilenmiyon ben kıskanıyorum doktora götürecem geri verecem dedim neyse bu çocuk normale döndü ama ben kucağıma lıp sevemiyorum babasıda aynı sesimii duydumu damlıyor yanımıza geçen gece benimkide ağlıyor sanki biryeri ağlıyor gibi tuvaletim geliyorsen beni götürmüyon bebeği emziriyordum çektim ağzından götürdüm geldim bidaha bebekle ilgilendim
sonuna kadar katılıyorum 2 3 yaş en ideali 2.yi düşünenler sakın ara vermeyin

canım her emzirmede sür.
Ilk önce sütünü sür kurut. Ondan sonra kremi sür. Her emzirmede mutlaka.. Göğüs pedide kullan mutlaka

düşer canım benim bebeğimin göbeğide 11. Gün akşam düştü bazen 15 gün bile sürebiliyormuş
ben hametan kullandım göğüs uçlarım için ii geldi her emzirmeden sonra mutlaka krem sürmelisin bide bebeğe vermeden önce sütünle ucunu ıslat sonra ver daha az acı veriyor kuru kuru daha çabuk çatlıyor ayva çekirdeğini de biri demişti ii geldi dedi hazırda varsa onuda kullanabilirsin
ilginiz için teşekkürller arkadaşlar 10.gündeyiz sabırla gögüslerimin acısının geçmesini bekliyoom..daha emzrmenin tadına varamadım.

ilginiz için teşekkürller arkadaşlar 10.gündeyiz sabırla gögüslerimin acısının geçmesini bekliyoom..daha emzrmenin tadına varamadım.

canım öncelikle güle güle büyüt meleğini ve geçmiş olsun... a.s.
bizde bugün itibariyle 36. günümüzdeyiz :nazar: bende tam anlamıyla göğüs acısını atlatabilmiş değilim :( ama ilk zamanlardaki gibi değil... birde benim göğüslerimin uçları hiç yoktu.ememediği için silikon uçla emzirdim bir süre onları da bırakınca ilk zaman daha da arttı acısı ama şimdi sanırım artık uçlarımız daha belirgin olduğu için emerken daha az acı oluyo.. zamanla geçicektir inş. hepimizinki.. inşallah seninde bir an önce geçer..opuyorumnanaktan

**bu arada arkadaşlar demişler gerçi ama bende söyliim.. her emzirmeden önce göğüs ucunu sütünle nemlendirince daha az sancı oluyo. kuruyken bebiş emince nasıl bi acı anlatılmaz... bir de ben her emzirmeden sonra lansinoh kullanıyorum.. o da bayaaca rahatlatıyo..

Son düzenleme:
bende bu oğlanın gazıyla kafayı yemek üzereyim.. bizim derdimiz de ... gazımızı emmeden sonra çıkaramıyoruz.. 5 değil 15 dk. sırtına masaj yapsam ,tık tık hafifçe vursam yok nafile..çıkmıyo gaz denen şey :( çaresiz yatırıyorum yatağına.. sonra da uykudan uyanırken o gaz bağırsaklara inmiş oluyo ve nasıl bir çığlık.. nasıl bir yırtınma.. yine kucağa ve sırt masajı olayına dönüyoruz.. aşağıdan çıkınca rahatlıyoruz.. ama emdiği zaman hemen üstten çıkarmıyo bir türlü.... kolay ve kesin gaz çıkarma yöntemleri bilen varsa yazsın lütfen... şimdi rezene ve kimyon karışımı yaptım.. 1 bardak kendim içicem... uyanınca bir kaşık da Utku ya içiricem .. inş. işe yarar...

merhaba kızlar..

küçük canavarım omzumda uyuyor, ben de buraya bakayım dedim.
dila doğduğundan beri enn zorlu günümüz dündü. öğlen başladı ağlamaya, sabaha karşıya kadar...
gazdan çatlıyor çocuk..

kakasını yapıyor, pıt yapıyor, geğiriyor. ya peki bu gaz ne hala?! deliricem yani...

zinco bi halta yaramadı bizde. metsil denedim. o da yaramadı.
nurse harvey's 'i ve sab samplex'i deniycem şimdi sırayla.. birinden biri çare olur umarım...

bu arada atlaya zıplaya geçmişe baktım..
hepimizde az çok aynı sorunlar... geçecek elbet geçecek....şu ilk üç ayımızı dolduralım...

sisicim göbeği sormuş.. güzelim benim kızın göbeği tam 21. günde düştü!! şaka gibi yani.. doktorumuz bile şaşırdı ama olabilirmiş bazen böyle..
göğüs ucu çatlakları için de arkadaşlar önermişler bir sürü şey, ben de lansinoh kremden fayda gördüm en çok.. sen de tez zamanda toparlarsın umarım..

canım refişim sivilceleri sormuş.. dila'nın yüzü de kaynıyor sivilceyle refiyecim.
yenidoğanlarda ilk aylarda çok normalmiş bu.. içi dolu, ergenlik sivilcesi gibi fısır fısır yüzünde hep. bi gün çıkıyor, ertesi gün geçiyor başka bir yerde çıkıyor..
anne sütünün yağlı olmasıyla da alakalı olabilirmiş. kötü bir şey değil yani kesinlikle...için rahat olsun..geçmesi için yapılacak bir şey de yok zaten, kendiliğinden gidiveriyor.

gaz meselesi, uykusuzluk, yorgunluk, gerginlik de hepimizde ortak fıstıklar...
dua edelim birbirimize :)

ben uykusuz gecelerde durup düşünüyorum bazen.. "bizim gruptaki kızlardan kaçı şu an uyanık acaba" diye.. sonra da hepinize dua ediyorum..Allah bebişlerimize sakinlik, sağlık, huzur versin diyorum..
inşallah yaz sonunda hayatımız çoook daha kolaylaşmış olacak.. o zaman daha tatlı telaşlarımız olacak, onları konuşuyor olucaz :)

Ayy kızlar hepimiz aynı dönemde aynı sorunları yaşıyoruz farkında mısınız iyiki var bu topic...

Kucağa alıştırmama konusunda benimde kafamı karıştırdılar. Bi büyüğümüz dedi ki kucağa alıştırmayın kimseye öptürmeyin tutan var tutamayan var yok bilmemne falan bi gaza geldim anneme bile kızmaya başladım kucağına alma diye halbuki ilk torun içi gidiyor kadının. Herkes bişey diyor tamam millet kucğına alsın ama öpülmesine çok karşıyım ya hele de bu kadarken. way efendim eymiş yanakları öpülecek kıvama gelmiş...
birde bebeği yanağına yaslayıp emdirecek gibi tutanlar yok mu uyuz oluyorum. benim çocuğum senin suratını mı emsin ya.

Hem kırmak istemiyorum kimseyi hemde eve kapanıp kalmak istemiyorum napacam bilmiyorum.

topic e şöyle bi baktıyodum da
kucağa alıştırma konusunda bikaç bişy diiiciiimmm :)

bebek 6 aylıktan sonra daha çok şey anlamaya başladığı için
herşeyi 6 aylık olduktn sonra alışkanlık haline getirirmiş
ama herşeyin bi çaresi vardır mutlaka
bnm oğlumda bi ara mama sandalyesinde sallanarak uyuyodu şimdi
ya emerek ya da yanına yatıp pışpışlayarak uyutuyorum
zmnla her huyu değişecek deneyimli bi anne olaarak paylaşmak istedim

üstelik şimdi bebişlerinizin çoğunda gaz sorunu vardır
sakın aman kucağa alışır diyerek bebeğinize eziyet çektirmeyin
çünkü bebeklerin gaz sorunları kucakta sallandığında veya karnı sıcak tutulduğunda
daha çabuk geçiyo... ben genelde ütüyle ısıttığım havluyu karnına koyup
kucağımda sallardım hemen uyurdu
sakıncalı bi yöntem varsa o da ayakta sallamaktır boyun zedeelenmesine yol açtığı için...
kolay gelsin güzell anneler...

Ayy kızlar hepimiz aynı dönemde aynı sorunları yaşıyoruz farkında mısınız iyiki var bu topic...

Kucağa alıştırmama konusunda benimde kafamı karıştırdılar. Bi büyüğümüz dedi ki kucağa alıştırmayın kimseye öptürmeyin tutan var tutamayan var yok bilmemne falan bi gaza geldim anneme bile kızmaya başladım kucağına alma diye halbuki ilk torun içi gidiyor kadının. Herkes bişey diyor tamam millet kucğına alsın ama öpülmesine çok karşıyım ya hele de bu kadarken. way efendim eymiş yanakları öpülecek kıvama gelmiş...
birde bebeği yanağına yaslayıp emdirecek gibi tutanlar yok mu uyuz oluyorum. benim çocuğum senin suratını mı emsin ya.

Hem kırmak istemiyorum kimseyi hemde eve kapanıp kalmak istemiyorum napacam bilmiyorum.

ayy aynı şeyleri hissediyorum inan ki.
ama ben hepten uyuzlaştım, eve gelen misafirlerin falan kucağına vermiyorum kesinlikle.
"kusura bakmayın, benim kucağımda dursun istiyorum" diyorum, kestirip atıyorum.
ayıplayan ayıplasın, laf edecek olan etsin umrumda değil.
ben de sinir oluyorum dediğin giib çocuğu hoppidi hoppidi havalarda tutanlara, yanağını emdirmeye uğraşanlara, evirip çevirip tutanlara..
25 günlük bebek ya, kafasını tutmaktan aciz, içim gidiyor başkalarının yaptıklarına... öyle hoyratça seven, mıncıklayan, öpüp duranları hiç çekemem..
kayınvalideme bile güzelce söyledim birkaç kez. lütfen öyle yapmayın, hoplatmayın..vs diye.
bozulan bozulsun, bebeğimden kıymetli değil şu an hiçbir şey........

kucağa alıştırma konusunda da...
her bebek kendi kurallarını koyuyor bence be kızlar..bebek yönlendiriyor bazı konularda.
yani kimse yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu dürtüp de kucağa almaz. ağlayan, katılan, huzursuz olan çocuk elbet kucaklanacak...
bu kadar küçük bebeklerin yemek, içmek, altlarını temizletmek ihtiyacı olduğu kadar huzur, sakinlik, okşanma, sahiplenme ihtiyaçları da var...
bizim kokumuzu istiyorlar..

başkalarının elinde kucaktan kucağa gezmesine müsaade etmeyin bence, ama siz kucaklamaktan çekinmeyin...

Back
X