Ayy kızlar hepimiz aynı dönemde aynı sorunları yaşıyoruz farkında mısınız iyiki var bu topic...
Kucağa alıştırmama konusunda benimde kafamı karıştırdılar. Bi büyüğümüz dedi ki kucağa alıştırmayın kimseye öptürmeyin tutan var tutamayan var yok bilmemne falan bi gaza geldim anneme bile kızmaya başladım kucağına alma diye halbuki ilk torun içi gidiyor kadının. Herkes bişey diyor tamam millet kucğına alsın ama öpülmesine çok karşıyım ya hele de bu kadarken. way efendim eymiş yanakları öpülecek kıvama gelmiş...
birde bebeği yanağına yaslayıp emdirecek gibi tutanlar yok mu uyuz oluyorum. benim çocuğum senin suratını mı emsin ya.
Hem kırmak istemiyorum kimseyi hemde eve kapanıp kalmak istemiyorum napacam bilmiyorum.
ayy aynı şeyleri hissediyorum inan ki.
ama ben hepten uyuzlaştım, eve gelen misafirlerin falan kucağına vermiyorum kesinlikle.
"kusura bakmayın, benim kucağımda dursun istiyorum" diyorum, kestirip atıyorum.
ayıplayan ayıplasın, laf edecek olan etsin umrumda değil.
ben de sinir oluyorum dediğin giib çocuğu hoppidi hoppidi havalarda tutanlara, yanağını emdirmeye uğraşanlara, evirip çevirip tutanlara..
25 günlük bebek ya, kafasını tutmaktan aciz, içim gidiyor başkalarının yaptıklarına... öyle hoyratça seven, mıncıklayan, öpüp duranları hiç çekemem..
kayınvalideme bile güzelce söyledim birkaç kez. lütfen öyle yapmayın, hoplatmayın..vs diye.
bozulan bozulsun, bebeğimden kıymetli değil şu an hiçbir şey........
kucağa alıştırma konusunda da...
her bebek kendi kurallarını koyuyor bence be kızlar..bebek yönlendiriyor bazı konularda.
yani kimse yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu dürtüp de kucağa almaz. ağlayan, katılan, huzursuz olan çocuk elbet kucaklanacak...
bu kadar küçük bebeklerin yemek, içmek, altlarını temizletmek ihtiyacı olduğu kadar huzur, sakinlik, okşanma, sahiplenme ihtiyaçları da var...
bizim kokumuzu istiyorlar..
başkalarının elinde kucaktan kucağa gezmesine müsaade etmeyin bence, ama siz kucaklamaktan çekinmeyin...