2010 Nisan Anneleri

kızlar bu arada ben size bir şey danışıcam...
ne yapacağımı bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız diye sorayım..

ben 20 gündür annemde kalıyorum, burda yemek pişirme derdim, misafir ağırlama derdim yok. annem ilgileniyor her şeyle. ben sadeece kızıma bakıyorum ve biraz ev işi yapıyorum.
ama ufaktan sıkılmaya ve evimi özlemeye başladım... 40'ımız çıkınca(10 gün sonra) evime dönsem mi diye düşünmeye başladım..
eşim sen bilirsin, ben sana uyarım, istediğin kadar kalırım diyor.
annem deli misin eve gidip ne yapıcan en azından 1 ay daha kal, dila ele avuca gelsin evine öyle dön diyor..
ben ne diyorum hiç bilmiyorum.

eve gitsem tek başıma nasıl bakarım kestiremiyorum...
geceleri dila'nın gaz krizleri tuttuğunda annem acayip yardımcı oluyor. beraber yıkıyoruz, beraber ilgileniyoruz.. tek olsam ne yaparım?
hangi arada derede yemek pişiririm, ev temizlerim? sizler nasıl hallediyorsunuz??

en azından haftada bir kayınvalidemler cümbür cemaat geliyor, misafir gibi ağırlanmak istiyorlar. annem sağolsun hallediyor ama ben bi başıam evde çocuk mı bakıcam onları mı ağırliycam?

ne yapmalıyım sizce?
dönsem mi kalsam mı?

evimin rahatını özledim :( burda tüm eşyalarımız üst üste, tıklım tıkışız. annem 55 yaşında, bünyesi bu tempoyu kaldırmıyor artık, onu yoruyoruz diye de üzülüyorum.
ama evde de nasıl yaparım bi başıma bilemiyorum...

İyiyim zeynepciğim,sen nasılsın-dilamız nasıl?Oğluşla uğraşıp duruyorum yeni uyudu saat
6 dan beri kucaktaydı.

ben de uyku sersemiyim güzelim valla.
gece saat başı kalktık, uyu uyan gözlerim dönüyor resmen..

kızım iyi çok şükür, mışıl mışıl uyuyor. ama eli kulağındadır, bağıra çağıra uyanır meme saati geliyor :)

oğluş ne alemde?
gaz sancıları nasıl ?

ben 20 gündür annemde kalıyorum, burda yemek pişirme derdim, misafir ağırlama derdim yok. annem ilgileniyor her şeyle. ben sadeece kızıma bakıyorum ve biraz ev işi yapıyorum.
ama ufaktan sıkılmaya ve evimi özlemeye başladım... 40'ımız çıkınca(10 gün sonra) evime dönsem mi diye düşünmeye başladım..
annem deli misin eve gidip ne yapıcan en azından 1 ay daha kal, dila ele avuca gelsin evine öyle dön diyor..

geceleri dila'nın gaz krizleri tuttuğunda annem acayip yardımcı oluyor. beraber yıkıyoruz, beraber ilgileniyoruz.. tek olsam ne yaparım?
hangi arada derede yemek pişiririm, ev temizlerim? sizler nasıl hallediyorsunuz??

en azından haftada bir kayınvalidemler cümbür cemaat geliyor, misafir gibi ağırlanmak istiyorlar. annem sağolsun hallediyor ama ben bi başıam evde çocuk mı bakıcam onları mı ağırliycam?

ne yapmalıyım sizce?
dönsem mi kalsam mı?

evimin rahatını özledim :( burda tüm eşyalarımız üst üste, tıklım tıkışız. annem 55 yaşında, bünyesi bu tempoyu kaldırmıyor artık, onu yoruyoruz diye de üzülüyorum.
En güzeli zeynepciğim evinde olman..Biraz zorluk çekersin ama sonuçta alışırsın.Dilayı yıkarkende annen gelir beraber yıkarsınız, yakındı sanırım annenin evi.Gece gaz krizlerinde de eşin destek olur.Ben başka yerde yapamıyorum.Benim annem sürekli yanımda kalıyor zaten.Saolsun yaşlı olmasına rağmen yinede destek olmaya çalışıyor.
kaydirigubbakcemile5

selam kizlar

az önce doktordan geldim bebegimi tarttilar

3350 gram dogmustu oglum ama eve gelirken 3070 grama düsmüstü

dogumdan itibaren düsen kilosu iki hafta icinde yerine gelmesi lazim ve oglum bugun 19 günlük

ama kilosu 3340 olmus sadece 270 gram almis ve 3 haftalik olcak iki gun sonra bu normal mi yaa ??

YAVRUM öyle zayifladiki anlatamam ,sizinkiler nasil kizlar ?
canımcım bebim bebişimde 22 günlük şuanda doğıum kilosu 3410 du bugüne kadar 400 gr daha aldı bebekten bebeğe değişiyor seninki normal canını sıkma hemşire bana ayda 400 yada 500 gr alınmalı dedi benim bebiş 10 günde almıştı seninki normal ayda 500 bulursa sorun yokmuş bugün doktoragidicez bizd e bakalım hayırlısı

En güzeli zeynepciğim evinde olman..Biraz zorluk çekersin ama sonuçta alışırsın.Dilayı yıkarkende annen gelir beraber yıkarsınız, yakındı sanırım annenin evi.Gece gaz krizlerinde de eşin destek olur.Ben başka yerde yapamıyorum.Benim annem sürekli yanımda kalıyor zaten.Saolsun yaşlı olmasına rağmen yinede destek olmaya çalışıyor.
kaydirigubbakcemile5

benim de içimden eve dönmek geçiyor da, işte işleri yetiştirememekten, helak olmaktan korkuyorum :(

insanın anasının evi bile olsa kendi evi gibi olmuyormuş be mehtap...
bi elim yağda bi elim balda olsa da evimi özleyince anladım yani...

ne yapmalıyım sizce?
dönsem mi kalsam mı?

bencede canım en güzeli ev benim kayınvalidem vardı dün gitti allahaşükür yardım ediyordu ama bazı lafları yardımının önüne geçiyordu bugün eşmle ikimizz çok rahatım kendim istediğim gibi ilgilenebiliyorum birde insan yalnız kaldıkça cesaret buluyor ama seninki annenmiş anne başka tabiki

slm guzel anneler..oncelıkle hepınızın anneler gununu kutluyorum..nıhayet cok sukur bende anne oldum oglumu aldım kucama nısan 26 ıdı dogum tarıhım ama 42 haftayı bekledıler mayıs4 oldu ama ben yınede nısana yazmak ıstedım sızlerıde ozledım..3490 gram 53 cm kuzu gıbı oldu teyzelerı sımdı benım sorunlarım basladı sankı hanı hepımızde varya logusalık dun beterdım kendıme gelemedım herkes gıttı bugun yalnızım kendıme geldım sankı bıraz yanlızlıgamı ıhtıyacım vardır acaba nedır.bebısler nasıl..

ben de uyku sersemiyim güzelim valla.
gece saat başı kalktık, uyu uyan gözlerim dönüyor resmen..

kızım iyi çok şükür, mışıl mışıl uyuyor. ama eli kulağındadır, bağıra çağıra uyanır meme saati geliyor :)

oğluş ne alemde?
gaz sancıları nasıl ?

Oğluş kucaktaysa meme ağzındaysa iyi yoksa çığlık çığlığa.Sesi kısılana kadar ağlıyor.

Sancılarımız tam gaz devam.O kadarda yediklerime dikkat etmeme rağmen:((

benim de içimden eve dönmek geçiyor da, işte işleri yetiştirememekten, helak olmaktan korkuyorum :(

insanın anasının evi bile olsa kendi evi gibi olmuyormuş be mehtap...
bi elim yağda bi elim balda olsa da evimi özleyince anladım yani...
Doğru diyorsun canım bende senle aynı fikirdeyim.

slm guzel anneler..oncelıkle hepınızın anneler gununu kutluyorum..nıhayet cok sukur bende anne oldum oglumu aldım kucama nısan 26 ıdı dogum tarıhım ama 42 haftayı bekledıler mayıs4 oldu ama ben yınede nısana yazmak ıstedım sızlerıde ozledım..3490 gram 53 cm kuzu gıbı oldu teyzelerı sımdı benım sorunlarım basladı sankı hanı hepımızde varya logusalık dun beterdım kendıme gelemedım herkes gıttı bugun yalnızım kendıme geldım sankı bıraz yanlızlıgamı ıhtıyacım vardır acaba nedır.bebısler nasıl..
a.s.Seninde anneler günün kutlu olsun.Bebeğin hayırlı olsun canım.Biz ne zaman doğurursak doğuralım nisan annesiyiz:))Bebişler nasıl olsu gazman çoğu.Uykusuzlukla boğuşuyoruz.

KADINLAR KULÜBÜ 2010 NıSAN ANNELERı....
fcedeki grubumuz ...
tüm nisan annelerini bekliyrouz kızlar,çok gzl resimlerimiz var....

merhaba herkese...

evet face e gelin. fotoğraflar paylaşmaya başladık:))

iki kedili zeynepçim;

bencede evine geç tatlım herşey olup bitiyor. ben yemek yapamasamda eşim gelince uyduruyoruz bişiler... yani bi şekilde geçiyor ve alışıyorsun.. ben 20. günden beri yalnızım. kıızmla daha çok ilgileniyorum ve birbirimize daha çabuk alışıyoruz. çünkü kimse yok her uyandığında, her bişey istediğinde karşısında ben varım:))) başbaşa çok özel zmanlar geçiriyoruz :asigim:

nazlıcım teşekkürler canım.birde o mamayı deneyeyim.bakalım burada bulabilecekmiyiz.azda olsa sütümü vermeye çalışıyorum.şükür gelişimi iyi.idare edecez ne yapalım.
ikili kedicim bencede evine geç.insanın evi gibisi yok.böyle diyince annem çok kızıyor ama öyle.
hem bebeğinle kendin ilgilendikçe bağınız daha çok artar inan bana tecrübeyle sabit.

merhaba arkadaşlar bende nisan annesiyim 19 unda doğum yaptım,bişey sormak istiyorum benim göğüs kenarlarında yara gibi kırmızılıklar olmaya başladı göğüs pedi koyuyodum artık onuda koymuyorum hava almadığından oldu diye düşündüm daha dr a gitmedim aranızda böyle olan varmı ?

merhaba arkadaşlar bende nisan annesiyim 19 unda doğum yaptım,bişey sormak istiyorum benim göğüs kenarlarında yara gibi kırmızılıklar olmaya başladı göğüs pedi koyuyodum artık onuda koymuyorum hava almadığından oldu diye düşündüm daha dr a gitmedim aranızda böyle olan varmı ?

hoşgeldin canım.böyle bir durumla karşılaşmadım o nedenle sana yardımcı olamayacağım ama geçmezse bir doktora görün bence.

canım sağlığ yerindeyse önemli değil takma kafana. benim kızımda mama takviyesiyle ilk ay topu topu 500 gr aldı. ama sağlıklı çok şükür. bu ay mamayı artırdık. yanaklarımız tombiş olmaya başladı.

canim yha birde mamayi yedirmesek ne olacak cocuklarin hali desene boshayallersmile
ne güzel demek tombislesmeye basladigi kuzucun masallah masallah canim :nazar:

Gülseminciğim haftada 200-225 gram alması gerekiyor normalde.Geçen hafta doktorumuz öyle dedi.Mama veriyordun sen değil mi? mama verilen bebekler
daha kilolu oluyorlar ama nazlınında dediği gibi sağlıklıysa sorun yok takma.Doktorun kilo alımı için ne dedi?Benim oğluş şu anda normal gidiyor canım.

haftada mi akannehir , ay benimki 3 haftada aldigi 270 gr yha :gitme:
anne sütü veriyorum cnm agladigi zamanlardada mama takviye ediyorum napiyim
doktor normal dedi ,dogum kilosuna ulasmali 2 hafta icinde dedi ve sonrasinda kilo alimi baslar dedi
canim bu arada sen gaz icin sab simplexi denedin mi ?

güzelim ben de 2-3 hafta içinde doğum kilosuna ulaşılmalı diye biliyorum. aradaki 10 gram da sıkmasın canını.. bir sıkıntı görse doktorun ikaz ederdi herhalde.
her bebeğin bünyesi, kilo alımı, gelişimi farklı gülsemin.
başka bebeklerle kıyaslarsan moralin bozulur, gerilirsin. sen sadece kendi bebeğine bak, mukayese etme kimseyle.

ben de dila'yla ilgili bazı konuların üstünde hiç durmamaya çalışıyorum.
yoksa burda okuduğum bazı şeyler moralimi çok bozar yani "bizim kız niye böyle değil" diye...
her bebek ayrı diyorum. kendi gelişimime, seyrime bakıyorum. sen de öyle yap ve moralini bozma lütfen canım.

içine hiç sinmiyorsa, bir başka doktora daha göster bence...
ama ne olursa olsun panik yapıp germe lütfen kendini. :1hug:

zeynepcim kaynanamlar ,gorumcemler dün varya bu cocugun bilekleri ne , bacaklari ne diye soylendiler
sütü birak dediler ,yaramiyor sütün dediler,mama ver cocuga bi deri kemik dediler
gögüslerim sizlamasin diye buz bile verdiler ,akan sütümü kesmek istiyorlar yha resmen
ne güzel sen takmama calisiyorsun ama ben zaten yapayalnizim destek hickimsem yok
gözlerimin alti morardi, yorgunluktan sirtim sizliyor
yerinde olsam annemin yaninda kalirdim canim ne yapican eve gidipte
inanki insan stres oluyor tek basina,heleki gaz sorunu varsa bebegin

canımcım bebim bebişimde 22 günlük şuanda doğıum kilosu 3410 du bugüne kadar 400 gr daha aldı bebekten bebeğe değişiyor seninki normal canını sıkma hemşire bana ayda 400 yada 500 gr alınmalı dedi benim bebiş 10 günde almıştı seninki normal ayda 500 bulursa sorun yokmuş bugün doktoragidicez bizd e bakalım hayırlısı

3 haftada alamadigini son bir haftada alirmi dersin canim yha
insallah normaldir canim yha
masallah senin bebegede canim ama dogum kilosundan ne kadar düstüde uzerine 400 gr aldi seninki?
hayirli haberlerle gel canim

Yosun canım hıÇ moralını bozma her bebek aynı olmaz kı.Önemlı olan saĞlıklı olması.problem olsa doktor sÖylerdı takma.bu arada sakın emzırmeyı bırakma Çevredeıklerın aĞzının payınıda ver karıŞmasınlar.anne sÜtÜ gıbı varmı..verebıldıĞın kadar ver sen.

Back
X