günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum
biz doktora gittik geldik kızımla. nst'ye bağlandık , kontrolümüzü olduk...
çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..
minik kuşum şu bir haftada pek güzel kilo almış, beni çooook sevindirdi.
2.531 olmuşuz.. aman 1'ini de yazayım eksik kalmasın :))
normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.
vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..
öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?
ama işte bu dikiş olayı mahfediyor beni düşündükçe...
spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..
doktor haftaya geldiğinde az çok kararını vermiş ol dedi.
ne yapıcam ben

ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin