Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm kızlar bugün annemler bende kahvaltıdaydı gerçi anlamadım benmi onlardaydım onlarmı bende sağolsun anacığım artık hiçbişey yaptırmıyo bana gitmeden yemeğimide yaptı bende baya bir ağırlaştım artık yürürken sanki kasıklarıma bişey giriyo bıçak gibi dün akşam sitede sorun vardı giremedim lohusalıktan konuşulmuş ayyy ne bileyim mart annelerinde bazıları eşlerinin ilgisizliğinden yakınmış ben sanırım şanslı guruptanımboshayallersmile eşim sağolsun bebk konusunda hiç bir ikiletme yaşatmaz iş konusunda bilmem ama bebiş konusunda sağolsun eminim bakacağından sonuçta doğal olanıda bu sadece altını alamam diyo ama uyutur bakar yani o kadar hasrretini çekince sanırım yanındanada ayrılmaz benim yine uykum var yaa ne olacak bu halim dünürcüğüm gülme ama bu akşam yine dayımlardayız biz bulancaktayız:)))ayyy harbi ben gezmeyeceğim diyorum ama dayımda ayağını incitmiş bu gidişle bizim kızı arabada doğuracağım eşime diyeceğim bizim çantalar artık arabada kalsın diyeceğimkaydirigubbakcemile3
merhaba annişler nasılsınız bakalımm.
biz doktordan geldikkk. her zamanki gibi nst miz normal çıktı ve doktorumuz çok rahattı. ne alttan muayene ne usg yapmadı. yanarım yanarım gecenin birinde banyoya girip temizlik yaptığıma yanarımkaydirigubbakcemile3
dedim kilosuna bakmıcakmısınız malum iri bebek demişti. yok dedi 4 nisana kadar doğuramazsan o zaman bakarım. 4 kg ı geçmez sen normal rahat rahat doğurursun dedi. ama bunu neye dayanarak dedi anlamadım:)
hastane şartlarını öğrendim. dedim epidural istersem akşam olursa doğum anestezi uzmanı gelir mi:) gelir dedi sezeryanlara geliyo ona da gelir dedi.
ben de peki siz gelir misiniz dedim doktora:) koptuk tabiii hepimiz tuzlada oturuyom ben acil durumlarda on dakikada burdayım dedi:)
doğum fiyatlarını da kesin olarak öğrendik: normal: 340, sezeryan:450 epidural olursa ilave 100-150 falan oluyomuş.
haaa bu arada en çok kafama takılan sancıyı ben odmadamı çekecem doğumhanedemi dedim. odanda dedi. iyi ben tek başıma çıldırırım yoksa dedim. doğumhanede de olsan yanına birileri girebilir merak etme dedikaydirigubbakcemile3
ahhh ahhh kaan paşa vuslat başka bahara kaldı yinekaydirigubbakcemile3
selam güzel nisan anneleri nasılsınız?
kızlar biz gittik, geldik ama sayfalar duruyo yerinde :)))
ebemiz kiloma,tansiyonuma,bebişin kalp sesine fln herbişeye baktı... geçen gün verdiğim kanın sonucu da gelmiş.. 10 çıkmış oooo çok düşük dediler ama ne 10 çıkmış bakmadım ben daha :))) kalp sesimiz süperdi.. ben yine maşallahh oğlumu beslicem diye yerken 1 ayda 3 kilo almayı becerebilmişim :))) ama toplamda 10 kilo görünüyo sağlık ocağımızda da.. ebemiz yine de normal dedi.. kanım çok düşük olduundan günde 1 kullandıım "ferrum fort" u acilen bırakıp "gyno ferro sanol" diye bi hapa başladık.. günde2 dedi dr önce.. sonra ebe 1-2 nisan sezeryan diye hatırlatınca amaan o zaman 3 kez al mutlaka.. son haftada ne toplasan kardır dedi.. doğum sonrası da kansız kalmamış olursun depolar dolsun biraz dedi.. herşey iyi yani oğlumla ilgili.. kalp sesimizi dinlerken ben koca göbüş masada tabi.. oğlum içerde bi sivrildi sormayın.. odaya giren 2 ebe "oooğğ kaç günün var.. maşallah.. allah kurtarsın" dedi.. eda da ebem olan bi ebe de elle kasıklarımı muzyene edip " normal gelsin istemiyosan yarım satten fazla kesinlikle ayakta kalma şu son haftanda" dedi.. ayy kızlarr ya nolur dua edin emi? oğlan sabretsin sezeryan günüme kadar... gerçi şu an sancım bile tutsa çooook anormal durumlar dışında acil sezerynala alınır sancın durdurulmazartık 38. haftandasın dediler. ama zamanını beklesin sıpam :Saruboceq:
slm teyzoşlar biz geldik çok yorulduk kızımla bugün en az yarım saat nstede kaldık 3-4 sancımız çıktı hemşire beni heyecanlandırdı belki doktor erkene çeker tarihi dedi eşimin yine ağzı kulaklarına vardı bu haberi duyunca adam öylece saat sayıyo valla gerçi bende ondan aşşağı yerim yokya neyse orada yine ben spinal sezeryan olan bir kızla konuştum yeni doğum yapmıştı çok rahat dedi bana hiç sancı ağrı hissetmedim dedi kesinlikle tavsiye etti 1 saatte herşey bitmiş oluyo dedi o kadar tatlı bir oğlu olmuştuki anlatamam bizden haberler bu kadar birde ayın 29da gideceğiz bakalım son kez sonrada doğuma rabbim izin verirse çok yorulmuşum gecelik aldık eşimle hemşire bitanede geceliğin olsun dedi yanında oı işimizde tamam şimdi sıra gizem sultanda dünürcüğüm inşallah dediğin gibi olur canım aynı gün doğarlar bizim bebişler hiç belli olmaz canım benim gerçi kız önce doğarsa zengin olurlar canım boşver hiç önemli değil valla :)))geçmişe şöyle bir göz attım mehtapcığım canım saol canım benim anneciğim şu an iyi sanırım migren başlangıcı çok kötü oluyo migren bende var şükürler olsun şu hamileliğimde olmadı güzel atlattım tatlıms(tuğbacığım) anneciğin geliyomuş hadi gözün aydın doğum tarihinde belli olmuş rabbim bir narada doğurmamızı nasip eğlesin bişeycik anlamayalım ağrısız sancısız kuzucuklarımızı alalım kucaklarımıza inşallah tuğbişim(tarhan) ben sana dedim canım kaan valla senin göbişi çok sevdi canım ayrılmak istemiyo o yüzden canım annesinden ama bence sen haftaya doğuruvereceksin canım benim inşallah sağlıcakla
pazartesi....29.03 te sezeryan termini aldik...hakkimizda hayirlisi....
kıslar merhabaler hepınıze doktordan geldık
şükür hersey yolunda görunuyo sımdılık bakalım haftaya sezeryan tarıhımızı belırleyecegız vajınal muayeneden sonra rahım agzında yumusama falan olmamıssa muhtemelen15 nısan gıbı doguma gırecegız tabı daha önce bı gelmeye kalkmazsa bana kılosu az gıbı geldı 2.500 olmus doktor normal dedı ama yınede benım canım sıkıldı neden az acaba besleyemıyomuyum yavrumu tavsıyenız varmı kızlar
merhaba annişler nasılsınız bakalımm.
biz doktordan geldikkk. her zamanki gibi nst miz normal çıktı ve doktorumuz çok rahattı. ne alttan muayene ne usg yapmadı. yanarım yanarım gecenin birinde banyoya girip temizlik yaptığıma yanarımkaydirigubbakcemile3
dedim kilosuna bakmıcakmısınız malum iri bebek demişti. yok dedi 4 nisana kadar doğuramazsan o zaman bakarım. 4 kg ı geçmez sen normal rahat rahat doğurursun dedi. ama bunu neye dayanarak dedi anlamadım:)
hastane şartlarını öğrendim. dedim epidural istersem akşam olursa doğum anestezi uzmanı gelir mi:) gelir dedi sezeryanlara geliyo ona da gelir dedi.
ben de peki siz gelir misiniz dedim doktora:) koptuk tabiii hepimiz tuzlada oturuyom ben acil durumlarda on dakikada burdayım dedi:)
doğum fiyatlarını da kesin olarak öğrendik: normal: 340, sezeryan:450 epidural olursa ilave 100-150 falan oluyomuş.
haaa bu arada en çok kafama takılan sancıyı ben odmadamı çekecem doğumhanedemi dedim. odanda dedi. iyi ben tek başıma çıldırırım yoksa dedim. doğumhanede de olsan yanına birileri girebilir merak etme dedikaydirigubbakcemile3
ayy çok zor yaa hep diyorum yaa uykusuz geceler ağlayan bebek ilgi isteyen koca gelen gidene hizmet allah yardımcımız olsun işimiz zor yaa mafoldumbenama bizde bitiyor herşey evet çok zor ama biraz sabır göstersek herşey yoluna girecek en ihtiyacımız olacak zamanda eşlerimiz bize sırt çevirmez inşallah en iyisi şimdiden lohusa döneminde annelerin sıkıntılarıni anlatalım okutalım şimdiden de anlasınlar durumu :1no2::teselli:offf kızlar sabahın köründe içim karardı,mart annelerinin topiğine baktımda ,allah kolaylık versin ,çok zormuş lohusalık dönemi,herkes baya bir depresyon içinde ve eşler anlayışsız,kimi boşanma kararı bile almış çok yazık...
kimi diyor çekip gidesim var....
lohusalık humması sanırım sadece anne tarafından yasanmıyor ,etken maddeler eş ve çevre...
hele biri diyor ki bebeğime bağırıyorum,susmuyor,uyumuyor,eşim benden hala beklenti içinde,yardımcı olacak kimsem yok,bebeğimin olduğuna sevinemiyorum lanet ediyorum,ben çok kötü bir anneyim demiş..
ayyy allah uzak eylesin çok zor çok....
canım son aylar yaa hepimizde aynı sıkıntılar var yaa :teselli:inşallah sancın kesilmiştir canım bencede tadını çıkaralım ama eşlerimizi üzmeden tabiiGünaydın kızlarrr.
Nasılsınız?
Ben gece hiç ama hiç uyumadım.Kasıklarım inanılmaz ağrıyordu.Hala da ağrıyor ebemi ve doktorumu arayamıyorum çünkü normal doğumdalar.İnanılmaz bir uyku bastırdı.
Doğum tarihi alanlar tebrik ederim canlarımDarısı benim gibi normal isteyenlerin başına.
Aldatmaya bakmayın bizim elimizde herşey kadınların elinde.Doğumdan sonra bunalıma girersek kaçırırız kocaları.Hayatımızda en fazla 3 yada 4 kez yaşayacağımız bir olay doğum ve lohusalık.Keyfini çıkaralım bence doğumdan sonra 40 günümüz var.Sonra saltanatımız bitiyor.Ona göre![]()
ayy canım yaa çok sıkıntılı günşer geçirmişsin ohh neyseki geçmiş artık eşlerimizinde sabrı tükeniyor valla 9 aydır bizle neler çekiyorlar hak veriyorlar bize mutlaka bizimde ona hakvermemiz lazım sonuçta bizle onlarda sıkıntı yaşıyorlar her yöndengünaydın kızlar......
şu eş konusunu konuşmuşsunuz.bence kızlar eşimizin bize lohusalık döneminde de şimdide çok ilgi göstermesi lazım.kendimden pay biçeyim 18 gün hastanede yattım 10 gündürde evdeyim çok nadir dışarı çıkıyorum.eşimle konuşamıyorum dün akşamda o kadar hastayken beni bakmaya gelen misafirler oldu üstüne üstlük o kadar yüksek sesle konuşuyolarki kulağım patlayacaktı nerdeyse neyse ben yatıyorum misafirin kızı ben odaları gezicem falan dedi yatak odama varana kadar sevgili görümcem gösterdi 5 yaşındaki çocuğun ne bildiği varsa veya annesi ne işin var orda demiyosa neyse çıldırıyorum.ama kalkamıyorumda eşimin akrabası sonuçta o kardeşine diyebilr sokma her odaya diye düşünün yani sinir harbini bende.bel ağrısından resmen ıhlıyorum kimsenin umurunda değil ay bunaltı geldi geldi sonra eşimle konuştum haklısın funda dedi.bence hiçbi5r stres helede şu andaki ve lohusalıktaki eşlerimizin bırakın aldatmasını uzaklaşmasını dahi gerektirmez.bizim bebeğimiz olduğu kadar onlarında bebekleri........
maşallah diyeyim önce sonrada kıskandım diyim vlla ne güzel annenin kıymetini bil senağlamavalla ben 9 aydır sıkıntı çekiyorum eşimden başka hiç yardımcı olanım yoksenağlama benimde eşim aynı sanada bakarım bebeğede diyor zaten oğlumda neler çekmiştim hep ağlıyordu sıkıntıy giriyordum sen biraz uyu ben yusufsa bakarım diyor du:asigim::1hug: inşallah bu da öle olur ayy bende uyyacam nerdeyse yazmaya bile mecalim yok yaa bu doğum stresimidir acaba yaa neden böle uykumuz geliyor hep :1closedeyes:slm kızlar bugün annemler bende kahvaltıdaydı gerçi anlamadım benmi onlardaydım onlarmı bende sağolsun anacığım artık hiçbişey yaptırmıyo bana gitmeden yemeğimide yaptı bende baya bir ağırlaştım artık yürürken sanki kasıklarıma bişey giriyo bıçak gibi dün akşam sitede sorun vardı giremedim lohusalıktan konuşulmuş ayyy ne bileyim mart annelerinde bazıları eşlerinin ilgisizliğinden yakınmış ben sanırım şanslı guruptanımboshayallersmile eşim sağolsun bebk konusunda hiç bir ikiletme yaşatmaz iş konusunda bilmem ama bebiş konusunda sağolsun eminim bakacağından sonuçta doğal olanıda bu sadece altını alamam diyo ama uyutur bakar yani o kadar hasrretini çekince sanırım yanındanada ayrılmaz benim yine uykum var yaa ne olacak bu halim dünürcüğüm gülme ama bu akşam yine dayımlardayız biz bulancaktayız:)))ayyy harbi ben gezmeyeceğim diyorum ama dayımda ayağını incitmiş bu gidişle bizim kızı arabada doğuracağım eşime diyeceğim bizim çantalar artık arabada kalsın diyeceğimkaydirigubbakcemile3
ne güzel işte canım yaa herşey yolund bi bebeğin:ecrin_bebek: gelmesi kalmış kız bu zamanların tadını çıkar zamanı geldimi artık tutsanda çıkmak isteyecekeyvahedigeldismile:kedi: accık seni meraklandırmak istiyor kaan bebek benim dr 275 dedi özel odada kalıyon falan her zaman gelirim dedi sen önce hastaneye gel zaten doğum başlamışsa onlar beni çağıracaklar ben yinede sizi ararım dedim nasıl rahat hissedersen öle olsun dedi kız ben senden önce doğuracam galiba :lepi:her an bekle dedi bebek gelebilir doğum kanalına inmiş falan dedi ayy korku almaya başladı beniakannehirmafoldumben ayy tek olmak çok zor yaa ben oğlumda tek başımaydım ama çıldıracaktım nerdeyse eşim arada geliyordu ama almıyolardı içeriye ayy ççok zor hiç tavsiye etmeme kimseye neyseki seninde yanında birileri olabiliyormuş izin veriyorlarmış:teselli:merhaba annişler nasılsınız bakalımm.
canım geçekten rahatlatıyor ben de biliyoum canım zaten ne varsa duada var en azından ferahlıyor insan ama suyu bilmiyordum sadece ben okuyordum ağzımda oğlumu doğurduğumda da ayetel kürsiyi çok okudum :Saruboceq:kolay oldu doğumum amin ccanım inşallah herkes kolay bide sağlıklı bişekilde bebeklerimizi kucağına alırız :Saruboceq:ay kızlar ya hiç rahat olan yok dimi şu hamilelik yogasına falanmı gitseydik biz ya psikolojik olarakmı boşuz acaba.dua edelim valla ben şimdi okudum biraz rahatladım çok tavsiye ederim.birde yanınızdaki biri kim olursa artık avcunun içine su alıp okuyacakmış.fatiha,ayetel kürsi,kafirun,felak,nas,ihlası avucundan su o suyu içicekmişiz çok kolay doğumlar olurmuş.Peygamber efendimiz (s.a.v.) böyle yapmış bilmiyorum birinden duydum ben şahsen okumadım ama.işallah hepimize kolay doğumlar.
avukatçım çıkıcaksın ama çıkmadıysan hala ilk doğumun sezeryanmıydı nasıldı bende galiba sezeryan olucak gibiyim korkuyorum çünkü.biraz bilgi verirmisin.
acaba kendini yordun bi kaç gün önce ondanmı sancın oldu canım kendine dikkat et yaa olumunekankayizsmileson günlerimiz az kaldı accık daha sabır canım kaydirigubbakcemile5oy allaha şükür iyiyim :) ama ne şiddetli bi kasılmaydı ya hiç o kadar uzun sürmezdi.. neyse az kaldı artık haliyle normal sanırım bu sancı ve kasılmalar.. doğum sancısı olsa şu ana kadar yine olması lazımdı sanırım :) amaann bacılar yaa.. kızda sancı çekmedim ki biliyim.. inşallah bunda da sancılanmadan paşa paşa gününü bekler de gelir oğlan...
selam kızlar daha geçmişe bakmadım birazdan bakarım nasılsınız olumunekankayizsmile
biz yeni dr dan geldik :ecrin_bebek:nstmiz çekildi çok iimiş ugs de baktı 3.300 gr olmuş bebeğimdoğum kanalna girmiş eşi suyu herşeyi normal dedi bir gece ansızın görüşecez dedimafoldumben artık doğumu bekle dedieyvahedigeldismile daha erken değilmi dedim bebek gelmek isteyebilir her an hazırlıklı ol dedi eyvahedigeldismileeğer haftaya kadar bi sorun çıkmaz ise doğum gerçekleşmez ise cuma günü bekliyorum dedibilmiyorumkismile doğum olur gibimi düşünüyorsunuz dedim haftaya kadar öle görünmyor ama belli olmaz size çabuk gelmek isteyebilir bol bol yürü sık sık az az ye bebek uyuyor sanırım nst çekildiği zaman hareketsiz görünüyor dedi :1closedeyes:açmısın yok dedim ama açtım tbii öyle birden ağzımdan çıktı bebek:ecrin_bebek: aç kalmasın bu son zamanlar önemli ona yetmiyor olabilir yediklerin dedi bol su iç dedi doğumun kolay olsun :bbo
ğlumda gelmişti koca kafalı yuvarlak yüzlü bi kardeşin olcak dedi oğlum zavallı şaşırdı :1shok:doğumuda konuştuk 275 milyon muş normal doğum bakalım artık
ben gideğim bebeğim aç kalmasın hemen bişeyler yiyeyim kuzucuğumu doyurayım cokacimcoook
haa bu arad son eksiklerde tamam sütyen b,de çamaşır almamıştım eksikti az geleceğini düşünmüştüm onlarıda aldım 2 sütyene 60 milyon para verdim:lepi: güzel dantelli atletlerden aldım çok hoşuma gitti çamaşırd aldım ohh doğumdan sonra giyerim artık temiz temiz raht terlik gibi ayakkabım var ama bi tanede terlik beğendim onuda gelecek haftaya doğum yapmazsam:CüvCüv: onuda alcam neyse işte böyle baya uzattım yaayasakkelime
Hoşgeldin nazlıcığım.ışe gittin yinede bu halinle:)))Bildiğim kadarıyla şimdilik yeni doğuran yok.merhaba ben yeni geldim. gezdim bugün:)) dükkandaki ay sonu ödemelerimi falan bitirdim doğum olunca kocama yük olmasın dedim. bide onlarla uğraşmasın adam:)) sonra lokumlarımızı aldık 6 kilo.. kolisi 3 kilolukmuş 2 kutu aldık :jeyyar: çok dağıtcak yerimiz varmış... sonra annemle kuaföre gittik saçlarımıza fön çektirdik. kızım gelince güzel görsün bizi hihoyyyt
doğuran falan varmı??
Merhaba.Doğumgününüzde çok üzmüşsünüz kendinizi hakikaten.Lohusalık tamamen alışma ve adapte dönemi sonuçta.Bebeğe alısınca demekki insan çok güzel rahatlıyor.kızlar merhaba lohusalık sendromu demişsiniz ben de yaşadım lohusalık sendromunu. geçen sene 7 nisanda doğum yaptım doğumda ve sonrasındaki 2-3 günde herşey çok güzeldi ama ne zamanki eve geldik işte o zaman ben depresyona girdim hiç susmak bilmeyen bi oğlum vardı 24 saat mememde yaşıyordu resmen 14 nisanda yani doğumdan bir hafta sonra kontrole gittik. herşey süperdi oğlum kilo almıştı hatta benim doğumgünümdü o gün. ve ben eve dönerken yolda sinir krizi geçirdim eşim ne yapacağını şaşırdı. o kriz evde de devam etti tüm ailem geldi herkese bağırdım o gece hatta ateşim çıktı süt basmış memelerimi. oğlumda hissetti sanırım o gece 1 saat bile uyumadı. neyse sonra yavaş yavaş farkettim ki ben istersem kendimi sakinleştirebiliyorum ve eğer ben sakinsem bebek daha sakin ama ben stresliysem ve o şekilde emziriyosam stresliyken altını değiştiriyorsam bebek bunu hissediyor sanırım ve ona göre bariz şekilde daha huysuz oluyor. bende ondan sonra karar verdim bir süre mümkün olduğunca sakin olucam dedim. sinirim bozulduğunda kimseye belli etmedim tuvalete girdim ağladım rahatladım çıktım. annemi çağırdım hergün 1 saatlik yürüyüşler yaptım tek başıma(en çok da bu toparladı beni)Ve kademeli olarak ilk 20 günden sonra iyice hem bebek bize bizde ona alıştık. 40 ı çıktıktan sonra zaten herşey otomatiğe bağlandı benim sinirler tamamen düzeldi.
Tamam herşey gerçekten zor olacak ilk başta kendinizi bazen Allahım bu ne kadar böyle devam edecek ne zaman kolaylaşacak derken bulacaksınız çoğunuz ama emin olun 40 ından sonra herşey düzene giriyor eğer siz sakin ve düzenli olursanız az yıpratırsanız kendinizi bebek de o kadar sakin olucaktır ve size uyum sağlaması kolaylaşacaktır.
Maşallah serapcığım.Gelecek artık bebişin.slm kizlar bende doktorumdan geldim tosunum 3400 olmus boyuda 51cm kadarmis nst sancilarim cikti yine cati muyanesinde acilma yok ama yumusak rahim agzi dedi doktor amcamiz....![]()