2010 Nisan Anneleri

uzun bi aradan sonra ilk kez yazıyorum..ne kadar özleim burayı bilemezsinz.. herkese iyi geceler bu arada.........umarım bebişler ve sizler iyisinizdir..........

göktuğum bu gün 37 günlük kocaman yakışıklı bi erkek.......kilo alımı boyu gayet iyi....hatta kiloda baya ileride diyebilirim........sürekli memede kalmak istiyo.....o yüzden hiç giremiyorum kk yı ama çok özledim.ev işi,yemek,ütü derken gün bitiyo.. gündüzleri oğlum pek uyumuyo bakalım 40 tan sonra değişecek mi*umarım bütün nisan bebekleri sağlıklıdır............nasılda büyüyolar günden güne....göktuş o kadar değiştiki......ilk gün le şimdiki hali arasında o kadar fark var ki*vaktin çabuk geçmesini istemiyorum bir taraftan doymak istiyorum bebeğimin her haline....rbbime şükür ediyorum çok güzel annelik..........

kızlar, söylemişimdir babam çok uzun senelerdir felçli benim.. sürekli hasta..
ben yalnız kalabilir miyim bebeğe bakabilir miyim bakamz mıyım derken, biraz önce babam fenalaştı, ambulans gledi, eşimle annem babamı hastaneye kaldırdılar

dilayla yalnızım evde
şimdi uyuyor ama uyanınca ne olacak bakalım
bana da, babama da dua edin nolur :((((((

canım benim geçmiş olsun..........inşallah iyi haberlerini alırsın ve bizede iyi haberlerini verirsin........

merhaba kızlarr
biz annemlerdeyiz haftasonundan beri keyfimizde yerinde çok şükür emzirmeden emzirmeye alıyorum bebeğimi kucağıma :) ama bu cuma döneceğiz evimize
sizler nasılsınız keyifler yerindedir inşallah
kızlarya sizinkilerde öylemi bilmiyorum ama oğlum gündüzleri hiç uyumuyor esniyor kucağımda gözlerini açamıyor ama yatağına koyayım hemen başlıyor ağlamaya :(
sabah 6 dan gece 12-1 e kadar ayakta ve buda hiç normal gelmiyor bana gecede kesintisiz uyuduğu ender
neyse bunada şükür diyeyim
bu arada dün doktora gittim yine göğüs yaralarım için hiç geçmediler froximun pudra önerdi oda eczanelerde satılmıyormuş yerinden almayı düşünüyorum
birde kulak-burun boğaza gittim kulağım duymuyor dedim doktora birşeyi defalarca tekrarlatıyorum işitme testi yaptırdı sonuçlar süper peki neden duyduğumu anlamıyorum dediğimde yorgunluktan olabilir ağır bir işte mi çalışıyorsun dedi:)
işte böyle kızlar yarında doğum sonrası kilolarım için diyetisyene :) bir an önce şu görüntümden kurtulmak istiyorum
vee oğlum ağlıyor gidip bakayım da sonra gelip bakarım sizlere

canım benim aynen benim oğlan da öyle gündüz uyku yok.uyku düZensizliğinden gündüzleri bazen ali gözünde oluyo ufalıyo gözlerini yavrum benim sürekli memede kalıyo çok seviyo memede kalmayı ama süreklide emince süt kalmıyo bazende boşa çekiyo memeyi<........gece iyiyiz şimdilik ama bazen gündüzleri zor oluyo ikimiz içinde..........

kızlar bu arada biraz geçmişe baktımda yalnız kalmaktan bahsedilmiş.ben oğlum 1 haftalıkkenden beri yalnızım hatta geceleri oğlum üzerine çiş kaçırmadığı müddetçe eşimi bile uyandırmıyorum ve tek kalmak zor ama çok mutluyum yaklaşık 1 ay erken doğum tehlikemde olduğu için kayınvalidem yanımdaydı ama zor oluyo ya sıkılıyosun bi süre sonra.en azından ben sıkıldım zaten beni hastanede ayağa kalırdıkları andan itibaren göktuğun altını ben değiştirdim üstünü ben çıkarıp giydirdim.kayınvalideme güvenemedim o konuda çünkü 1 defasında oğlumun kolunu çıkarıyodu içim gitti........kendi anneme güveniyorum çünkü annemin son 1 yılda 4 torunu oldu eli daha yatkın............o yüzden bence inanın eviniz daha iyi gelecek.yemekte biraz sıkıntı oluyo evet çokta yruluyosunuz ama kendi düzenini oluşturmak daha iyi........ben 37 günde 1 defa yemek yapamadım eve ama bazende yaptım yemesi akşam 10.30 ları buldu.yani düzen değişti.birde ben ne zaman yemeğe otursam bizim oğlan ağlr meme ister...........en iyisi kendi düzeninşz kızlar...........ohhhhhhhhh koklayınnnnnnn kuzularınızı uyuyun beraber missssssssss gibiiiiiiiiiiiii

selam kizlar

az önce doktordan geldim bebegimi tarttilar

3350 gram dogmustu oglum ama eve gelirken 3070 grama düsmüstü

dogumdan itibaren düsen kilosu iki hafta icinde yerine gelmesi lazim ve oglum bugun 19 günlük

ama kilosu 3340 olmus sadece 270 gram almis ve 3 haftalik olcak iki gun sonra bu normal mi yaa ??

YAVRUM öyle zayifladiki anlatamam ,sizinkiler nasil kizlar ?

masallah canim kilo alimi iyi sen meraklanma hic bundan sonra dahada cabuk gelisecek
bak görürsün :)))opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

mehtapcim sagol canim seninde gecmis anneler günün kutlu olsun

zeynepcim gecmis olsun canim umarim baban en yakin zamanda düzelir
ama su an tek aklima gelen annenin o öpülesi elinden öpmek isterdim
hem babana hem sana hem misafirlere bakabiliyor
anne yüregi dayanmiyor bide 1 ay daha kal diyor
helal olsun diyorum baska bisey demiyorum

fundacimseni görmek ne mümkün artik ya;)))
ama göktug pasamiz iyi olsunda gerici bos

günaydın güzel nisan anneleri ve dünya güzeli melekleri.... herkese bol sütlü :) ,iyi, güzeel , bebişlere de gazsız, huzurlu, sakin birgün diliyorum.... :)

m_-_m ... canımm geçmiş olsun .. hayırdır ne oldu? aaa sizin babanız dün gece nöbetçi değilmiydi_? ayy daha da takıldı kafama şimdi bak.. evde bebişle yalnız olcaktınız sanırım... durmadı mı yine? ayy çok geçmiş olsun... inşallah şu an iyidir..

iyigeceler arkadaşlar malesef gecemiz gene acilde bitti :((

hayirdir canim yha ne oldu ? durmadimi yoksa gece ,cok gecmis olsun umarim kötü bisey degildir

refisim naber canim online oldugunu gordum ilk sana soriyim canim
timucinin göbegi bes gunlukken düsmüstü ve 12.ci gununde kabuklari falan tamamen iyilesmisti
dun gece yikadiktan sonra karnini doyurmustum ve altini yapti degistirmek icin actigimda ne göriyim göbegi kanamis ve kan kurumus
doktora götürsem mi icinizde böyle biseyle karsilasan var mi ?

canim benim cok sagol , onlarla oturmuyorum Allah korusun
insanin ilk cocugu olunca kim ne kötü yorum yaparsa anne ister istemez etkileniyor
bu sefer aglama krizlerine giriyorum benim yüzümden diye
ne derlerse desinler olan sütümü kesmeyi düsünmedim inatla emziriyorum
doktorda dün öyle dedi zaten önce emzir doymuyorsa sonra mama ver diye
zaten hep gorusmuyoruz dogumdan beri iki kez gittim onlara birde hep bi arada kendimi dusunemiyorum
benim anlamadgim ne biliyomusun zeynepcim ,sütün kalitesi diye bisey var mi yada yarayip yaramamasi gibi bisey ?
tum interneti alt ust ettim süt geliyorsa bebege yeterlidir diye ,ozaman niye doymuyor benim bebegim

Güzeller bebekler hep emme içgüdüsü içindeler benimki de öyle bazen doyuyor biliyorum ama bize yakın olmak için mi kendilerini güvende hissettikleri içinmi bilmem hala memede kalmak istiyorlar. benimki uyuyamadı mı o kadar emiyor ki sonra baya kusuyor bazen

masallah canim seninki ne guzel almis ,duzgun saatlerde yemek yiyince benimde goguslerim tasiyor
kaynanama hep akiyor dedigimde bile bakma sen aktigina beslemiyor iste cocugu diyor
bende hep bol su iciyorum birde incir suyu artik duzenli yemekte yiyorum
israrla ve inatla emziricem

Ah bu kaynanalar yaaa çok biliyon babanne diyecek çocuk dili olsa
,, Canım sütün çok sulu ise çok su içme demişti dr. Bu arada ilk emzrmede gelen süt suludur emzirdikçe koyulaşır bu yuzden her emzirmede birini emzirin deniyor.

bende seni özledim canim benim ,artik bebelerden vakit yok ki napalim gorusemiyoruz
ne güzel mevlüdünüzüde yapmissiniz canim,Allahim bundan sonrasinida güzel eylesin insallah
geceleri tamamen mamaya döndüm rahat uyusun diye,gunduzleride hep emziriyorum canim
kötülügüne der gibi demiyorlar ki güya güzellikle söylüyorlar,hal böyle olunca bisey diyemiyosun canim
ama umrumda degil onlar yapma dedi diye vermicek degilim meme
ama iste zayif ,bi deri bi kemik deyince insanlar ister istemez etkileniyosun

kimseyi kafana takma kilosu değil sağlığı önemli bebeğinin. her annenin sütü kendi bebeği için en mükemmelidir.

canim benim tesekkürler ne güzel bir paylasim yapmissin
hepsini ezbere aliyimde bi daha bisey dediklerinde onlara firsat kalmadan bir damlasinin bile yararini anlatiyim
doktor böyle böyle dedi dedim,hiii iyi ama mamaya agirlik ver diyolar hala alsanaalsanasmile
bende hayir emzircem doymazsa mama vercem dedim ,sustu sen bilirsin deyip :umursamaz:
Bu maddelerin hepsinin de altında kaynakları araştırma sonuçları vs vardı da yazamadım o kadarını

ahh canim yha iste aynen benim oglum gibi
bende karni tok saniyordum,alti temizdi,gazini cikartabiliyordu cunku her emzirmeden once sab simplexi veriyordum,duzenli kakasini yapabiliyordu
ama gel velakin yatagina koymak zulümdü
ama ne zaman mama takviye etmeye basladim yataginda durmaya basladi
hatta karni doyunca yavrucum kafasi kendiliginden dusuyordu ,uyanmiyordu bile
uyanikken bile karni toksa yataginda bakiyor etrafa aglamiyor
ac oldugunu anlamak icin müneccim olmaya gerek yok canim her emzirmeden bes on dakka sonrasi basiyorsa cigligi bilki cocuk acliktan agliyor
ben artik iyice anladim bunu ,sütüm aksada ,gögüslerim tassada cocuk doymuyor
benimkinin doymama sebebi bana kalirsa silikon ucla emdiginden agzinin cabuk yorulmasi ve son sütü alamamasi ,ne kadar denedimsede silikon ucsuz hic alamiyor memeyi :1no2:

canım benim inşallah düzelir de cok cok alır memeni

hayirdir canim yha ne oldu ? durmadimi yoksa gece ,cok gecmis olsun umarim kötü bisey degildir

timucinin göbegi bes gunlukken düsmüstü ve 12.ci gununde kabuklari falan tamamen iyilesmisti
dun gece yikadiktan sonra karnini doyurmustum ve altini yapti degistirmek icin actigimda ne göriyim göbegi kanamis ve kan kurumus

bende oldu aynı durum ateşini ölç sık sık kontrol et Dr. unu durumdan haberdar et. Enfeksiyon kapmaması iin 2 tane iğne yedi benim kızım ama bizim göbekte hafif şişlik ve akıntı da vardı. Göbek önemli canım dikkat et

durmuyor ya arkadaşlar bebeğim gazdan durmuyor ilacını içiriyorum rezene veriyorum sırtını karnını ovuyorum nafile ya varmı böle birşey inanın 24 saatin 18 saati ağlamalı geçiyor ne gündüz uykusu ne gece uykusu var bebekte emzirmeye korkar oldum gaz ı olacak diye şaştım kaldım benya bugün çocuk doktoruna götürcez başka birine eşim nöbetçiydi napsın oda çıktı geldi

gaz yapıcak diye kendimi herşeyden kestim yok gene var gene var bu gaz ve her an ağrı şeklinde giriyor bebeğime

slm kızlar....
gecmişi anca okudum ...bizimde bugun kırkımız çıktı,kırklandık ve dışarı cıktık....

bu arada facede ki gruba iki yeni arkadası ekledim ,davet yollmışlar isimlerinin yanında burada ki rıumuzlarınıda yazarlarsa sevinirim daha rahat tanırız...

iki kedili....^^ zeynepcim^^ canım baban için allahtan acil şifalar dilerim inşlh en kısa zamanda iyileşir canım benim çok üzüldüm...

bu arada kızlar kırk çıkınca cinsel yaşam ne olcak diye konuşulmuş,biizm daha önce başlamıştı benim kananam bitmişti çünkü ve rahattım,pek zorlanma falanda olmadı sadece ilk dikiş yerim çok acımıştı yururken zorlanmıştım ama şuan öle bişi yok...

durmadı canım ya durmuyor bebğim kafam allak bullak sabahımızda gecemizde yok hep ağlıyor bende güç kalmadı yemek yiyemz oldum

durmuyor ya arkadaşlar bebeğim gazdan durmuyor ilacını içiriyorum rezene veriyorum sırtını karnını ovuyorum nafile ya varmı böle birşey inanın 24 saatin 18 saati ağlamalı geçiyor ne gündüz uykusu ne gece uykusu var bebekte emzirmeye korkar oldum gaz ı olacak diye şaştım kaldım benya bugün çocuk doktoruna götürcez başka birine eşim nöbetçiydi napsın oda çıktı geldi

canım gazı için sab simplex damlayı denedinmi ben çok memnunum...
bu arada gazı için acı elma yağı ile karnına ve topuklarına masaj yapabilirsin....
muskat verebilrsin anne sütüne karıştırıp...
papatya çayıda gercekten huzursuzsa ve ağlıyorsa sakinleştiryo midesinide rahatlatıyo..
gazlı yıyecekler bende yememeye calşıyrm ama oluyo genede.....

bu arada kızlar;bebeğim 24 saati gecti hala büyğk tuvaletini yapadı,baya zorlanıyor kabızmı oldu acaba...kızlar sizdede oldumu bir eczaneye danışsammı,yada ne yapsam...
gazı yok ama gaz sancısı varmış gibi huzursuzlanıyo arada uyuyo ama genede rahatsız ediyor demekki...

Back
X