2010 Nisan Anneleri

pardongülsemincimbence götür doktora
gerci benim oglumdada olmustu melhem vermisti sanirim tam olarakta hatirlamiyorum ama git doktora
canım doktora gittik geldik doktorda ytartıldı çıplak olarak 3640 geldi doğumdan sonraki kilosu 3300 dü yani 340 gr almış doktora göre ve az ded 10 bakalım dedi duruma göre 10 günsonra mama verip vermeyeceğimize karar vercez yalnız bu tartı olayını ben anlamadım eşim evde çığlakken tarttı 3800 geldi yavrum sağlık ocağındada 10 günlük arayla tarttırmıştık 300 gr farketmişti neyse bakalım 10 gün sonra belli olacak doktor şuanda sütün yeterlidir dedi ama zamanla yetmeyebilirdedi daha doğrusu bebeğin böle problemli olursa sende süt kalmaz dedi sıkıntıdan dinlenmen gerekir dedi süt için bizim bebekte aşırı derecede gaz var 1 saat önce aşağıdan ateş ölçerle müdahele ettik kocaman adam gibi gaz çıkarıyor yavrm her emzirmede gazınıda çıkartıyorum ama nafile işte emziğe alıştımaya çaışıyorum hep kucakta olmak istiyor beim kızım 18 saatte kucakta taşıyamam son 3 gündde bunu gördüm ben bittim

kısaca kendimizden haber vereyim
bugün doktora gittik genell muayenemizi olduk çok şükür gelişimi gayet iyi imiş yavrumun kalça ultrasonuda cumaya kaldı
m_m canım rabbim yardımcın olsun inşalah şimdi daha iyidir bebeğin
iki kedili zeynepçim inşallah babanın durumu daha iyidir bugün girmemişsinde aklım sende kaldı
fundacım göktuğumuza maşallah subhanallah diyeyim rabbim nazarlardan saklasın

canım doktora gittik geldik doktorda ytartıldı çıplak olarak 3640 geldi doğumdan sonraki kilosu 3300 dü yani 340 gr almış doktora göre ve az ded 10 bakalım dedi duruma göre 10 günsonra mama verip vermeyeceğimize karar vercez yalnız bu tartı olayını ben anlamadım eşim evde çığlakken tarttı 3800 geldi yavrum sağlık ocağındada 10 günlük arayla tarttırmıştık 300 gr farketmişti neyse bakalım 10 gün sonra belli olacak doktor şuanda sütün yeterlidir dedi ama zamanla yetmeyebilirdedi daha doğrusu bebeğin böle problemli olursa sende süt kalmaz dedi sıkıntıdan dinlenmen gerekir dedi süt için bizim bebekte aşırı derecede gaz var 1 saat önce aşağıdan ateş ölçerle müdahele ettik kocaman adam gibi gaz çıkarıyor yavrm her emzirmede gazınıda çıkartıyorum ama nafile işte emziğe alıştımaya çaışıyorum hep kucakta olmak istiyor beim kızım 18 saatte kucakta taşıyamam son 3 gündde bunu gördüm ben bittim

ozaman kolik bacim bu cocuk ona karsida yapacak malesef bisey yok
zaman zaman zaman allah sabir versin insallah uzun sürmez hemencik düzelir canimbilmiyorumkismile

bugün doktora gittik genell muayenemizi olduk çok şükür gelişimi gayet iyi imiş yavrumun kalça ultrasonuda cumaya kaldı
m_m canım rabbim yardımcın olsun inşalah şimdi daha iyidir bebeğin
iki kedili zeynepçim inşallah babanın durumu daha iyidir bugün girmemişsinde aklım sende kaldı
fundacım göktuğumuza maşallah subhanallah diyeyim rabbim nazarlardan saklasın

ay doktorlara gidilmis :)) bende 19. gidecem bakalim biz ne durumdayiz
insallah kalca kontrolude iyi cikar canim

günaydın kızlar... umarım herkes iyidir.. bebişlere ve size iyi bir gün diliyorum.. bugün çok yoğun olucam.. zaten akşam için hazırlıklarım var.. evi de süpürüp silicem daha.. bir de 12 de sınıf toplantısı var diye not göndermiş öğretmen ... okuma bayramı sebebiyle sanırım..

dün eda öyle bi mutlu geldi ki anlatamam... okuma bayramında sınıf gösterisinde oyuna katılıcaktı zaten .. bir de folklor kursuna gidiyo okulun.. o gurupla birlikte de bi oyunları vardı.. öğretmen dün de seni sunucu seçtim eda,gece kıyafeti tarzında tuvaletin fln varmı demiş :) eve geldiği gibi geçen yaz düğün için aldığımız kırmızı tuvaleti denedi :))) nasıl hevesli anlatamam... tabi bu arada utku bey anneme emanet olucak okulda.. ben eda hanımın 3 kez üstünü değiştiriceğim için perde arkasında :)))

ben aslında dünürüme bakmak için girdim desem daha doğru olucak sanırım :) babasıyla ilgili bişey yazdı mı acaba.. inşallah daha iyidir... bi geçmişe bakayım...

deeeerken utku mızırdanıyo... sabah seansımız başlıyo :) ona bi bakayım da vaktim olursa gelirim yine....

çok öptüm herkesi...

refisim naber canim online oldugunu gordum ilk sana soriyim canim
timucinin göbegi bes gunlukken düsmüstü ve 12.ci gununde kabuklari falan tamamen iyilesmisti
dun gece yikadiktan sonra karnini doyurmustum ve altini yapti degistirmek icin actigimda ne göriyim göbegi kanamis ve kan kurumus
doktora götürsem mi icinizde böyle biseyle karsilasan var mi ?[/FONT][/B]
canımm.. dün yazmışsın ama ben çıkmışım sanırım o arada... bizde kanama ve akıntı şeklinde değil de arada tam göbek deliğinde morluk oluyo sanki.. doktorumuz da ilk 3 ay olabilir. sonuçta ordan kalın bi bağırsak koptu dedi :) ama sen tekrarlarsa bi doktora göster istersen cnım .. geçmiş olsun.. opuyorumnanaktan
durmuyor ya arkadaşlar bebeğim gazdan durmuyor ilacını içiriyorum rezene veriyorum sırtını karnını ovuyorum nafile ya varmı böle birşey inanın 24 saatin 18 saati ağlamalı geçiyor ne gündüz uykusu ne gece uykusu var bebekte emzirmeye korkar oldum gaz ı olacak diye şaştım kaldım benya bugün çocuk doktoruna götürcez başka birine eşim nöbetçiydi napsın oda çıktı geldi
boshayallersmile çok geçmiş olsun .. işin zor.. Allah yardımcın olsun.. inşallah aylarca devam etmez de geçer bi an önce.. :Saruboceq:
,Allah bebeklerin haricinde cocugu olanlara gercekten sabir ve güc versin
:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: opuyorumnanaktan
Slm kızlar, nasılsınız? Güzel bebişlerimiz nasıllar?
Kızlar, bugün bizim nikahımızın yıldönümü. (Nikahımız ve düğün tarihimiz farklı, tayin için erken nikah yapmıştık.) 3 yıl oldu resmi olarak evleneli. Ve üçünçü yılımızda ne yapacağım hiçbirşey aklıma gelmiyor. Oğlumla tek başıma dışarı çıkıp hediyede alamıyorum. Öyle çok mükellef sofralar hazırlayacak vakitte yok artık. Birde eşim 3 gündür pizza diye tutturdu, sabahtan hamurumu hazırladım.
Ne yapsam inanın bilemedim. Oğluma bir kurdele bağlayıp, benim bu yılki hediyem mi desem? (Bence bu yılki en muhteşem olay onun doğumuydu)
Ay bana bir fikir verin.
a.s. geç oldu ama oğlunuzla birlikte uzuunnn, mutlu bir ömür dilerim canım...
merhaba kızlar.
2 gündür kızım iyice huysuzlaştı ya.2 saat aralıksız uyurdu şimdi tilki uykusu yapıyor.yarım saat uyusun diye dua eder hale geldim.
gazımız azalacağına artıyor ya.denemediğim ilaç kalmadı.
bugün kalça usgsi çekildi iyi çıktı çok şükür.
inşallah hepimizin sorunları biran önce geçer.
:Saruboceq: inşallah canım geçicek zamanla hepsi.. bizim de bir günümüz bir günümüze uymuyo... size de geçmiş olsun ve kalça usg niz için de gözünüz aydın opuyorumnanaktan
selam canlar geçimşe baktım çoğunu okudum ama oğlumdan dolayı alıntı yapamadım hep yarıda kaldı bende alıntı yapmaktan vazgeçtim neyse dün sabahladık resmen çoooooooooook gazı vardı öğlen uyudu ne aklıma geldiyse yaptım 1 saat ufaladım bacaklarını karnına doğru ittim fitil yaptım banyo yaptırdım kimyon nane v.s. neler neler banamısın demedi sabah komşum da 1 ay önce doğum yapmıştı o dedi süt çok yağlı olursa bebeğin gazı çok olurmuş dr öyle demiş bide kızlar ben daha hiç hastanedeki dra götürmedim doğru yapmadım biliyorum ama dikişlerim beni herşeyden engelledi yaa çok ağrı yapıyodu neyse yeni iyileşir gibi oldu sağlık ocağına götürdüm bişey yok demişti dr da hastanede iken iki defa baktı bişey yok dedi sizi kalça filmi falan diyonuz bide kulak için bişey vardı hatırlamıyom mutlaka yapılması gereken bişeymi hepiniz yaptırdınızmı
çok geçmiş olsun canım.. bu bebeler gazman oldu kızz .. herkeste bi gazdır gidiyo.. azalmıyo da zamanla ne hikmetse artıyo akannehir
biz kulak için işitme testini daha hastanedeyken yapıldı ama kalça usg si çektirmedik.. doktorumuz da öyle bişiy demedi zaten.. ama kızımda da çekilmemişti ve çok şükür ki bi sorun yok... bakalım bi dahaki gidişimizde doktora sorarız da olmadı çektiririz..
:nazar: gözünüz aydın canım herşey yolundaymış ne güzel.. inş. kalça usg side iyi çıkıcaktır...

bir saat oldu ayağımda sallıyorum ama cin gibi gözler,uyumuyo,delircem ayaklarım koptu...sizin bebişler nası uyuyor:))

slm kızlar uzun bir aradan sonra umarım siz güzel anneler ve tatlı bebişleri iyidir herkes aynı derttn muzdarip gaz sivilce uyku....
bize gelince suan bi kolumda idili sallıyıp ninni sölüyorum uyukluyor bi taraftan yazıyorum idilde çokca sivilce çıktı banyo suyuna kaya tuzu atarak yıkadım bu hem mantar falan olmasınıda engellermiş sonrada pişik önleyici niveanın kremini kullandım baya azaldı hatta geçti denebilir

merhaba kızlar..
geçmiş olsun diyen, babamı soran herkese çok teşekkür ederim... çok tatlısınız.
refiyecim, sabah ayrıca girip bakmışsın, sağol canım benim..
Allah razı olsun hepinizden.

içtiği bir ilaç yüzünden iç kanama başlamış babamda, şükür kontrol altına aldılar. şimdi iyi.

ama benim dila'yla geçirdiğim ilk yalnız günüm pek iç açıcı olmadı valla.
çok ağladı ve bir yerden sonra sağır olacağımı sandım.. ne yapsam çare olmadı, sabahı sabah ettik.
kızlar... siz hiç kontrolünüzü yitirmiyor musnuz? yani kendinizi camdan atasınızın geldiği bir an olmuyor mu ?
ben mi çok toleranssız, çok dayanıksızım? o öyle aralıksız ağladığında, tam uyuduktan sonra cart diye gözlerini açtığında, gecede sekiz kez uyandığında arabaya atlayıp uzaklara kaçasım geliyor bazen.
çok utanıyorum böyle hissettiğim için, sonra da katıla katıla ağlamaya başlıyorum..
ne zaman geçecek bu hallerim ? ne zaman daha dayanıklı olucam, daha kontrollü olucam ben ?

zeynepcim gecmis olsun canim umarim baban en yakin zamanda düzelir
ama su an tek aklima gelen annenin o öpülesi elinden öpmek isterdim
hem babana hem sana hem misafirlere bakabiliyor
anne yüregi dayanmiyor bide 1 ay daha kal diyor
helal olsun diyorum baska bisey demiyorum

canım, şimdi gördüm yazdığını da.. sağolasın...
annem bambaşkadır hakikaten.
20 sene oluyor neredeyse, gık demeden bakıyor babama. başka bir kadın olsa (ki bazen ben de düşünüyorum, ben olsam yapabilir miydim onun yaptığını diye) , otuz kere boşar kaçar giderdi..
Allah hiçbirimizin başına vermesin, eşlerimize sağlık sıhhat versin ama annemin ömrü bitti gitti babamın uğruna hakikaten....

bir saat oldu ayağımda sallıyorum ama cin gibi gözler,uyumuyo,delircem ayaklarım koptu...sizin bebişler nası uyuyor:))

özgecim bizde düzenin d'si yok.
genelde kucağımda sakinleştirip, sırtına yavaşça vurup, pış pış pış deyip onu mayıştırdıktan sonra onu yatağına koyup kendi kendine uyumasını sağlamaya çalışıyorum. yatakta miyklemeye başladığında da sırtına vuruyorum, yatakta sakinleşmesini sağlamaya çalışıyorum.
10 denemeden 1inde falan tutuyor bu çabam, ama genelde gözlerini açıp avaz avaz bağırıyor.
kucağımda ya da annemin kucağında sallanarak uyuyor, sonra koyuyoruz yerine. şanslıysak uyanmıyor, yoksa gene ağlamaya başlıyor, yine en başa dönüyoruz..

slm kızlar uzun bir aradan sonra umarım siz güzel anneler ve tatlı bebişleri iyidir herkes aynı derttn muzdarip gaz sivilce uyku....
bize gelince suan bi kolumda idili sallıyıp ninni sölüyorum uyukluyor bi taraftan yazıyorum idilde çokca sivilce çıktı banyo suyuna kaya tuzu atarak yıkadım bu hem mantar falan olmasınıda engellermiş sonrada pişik önleyici niveanın kremini kullandım baya azaldı hatta geçti denebilir
merhaba yurdagülcüm.
yerim ben idil hanımı :) o da kucak kuzusu oldu ha :) hepimizin hali aynı :)

kaya tuzu iyiymiş, fayda gördüysen de ne ala, ama yüzdeki sivilceler bir sıkıntının, bir sorunun habercisi değil. yani engellemek, önünü almak zorunda değilsin doktorun sorun görmediği müddetçe..
bebeklerde ilk birkaç ayda görülürmüş, çok normalmiş, anne sütüyle falan alakalıymış bildiğim kadarıyla.

zeynepcim geçmişe hiç bakmadığım için babanın rahatsızlığını bilmiyordum çokk geçmiş olsun tatlım biliyorum ama yazık kızmın yüzü çok kötüydü en azından tekrarlasa bile gecici de olsa bi çözüm diyerek denedim

bu arada uyudu diye yatağına bıraktım idil hanımı hemen açmış gözleri kucağımda dursa akşama kadar uyuyacak minik cadıı

merhaba kızlar bebeğim uyudu da girebildim .bugün bir hafta oldu tam kabızlığı dünki verdiğim şurublar ve zeytinyağı işe yaramadı fitil koydum mecburen bakalım işe yarayacakmı

ay doktorlara gidilmis :)) bende 19. gidecem bakalim biz ne durumdayiz
insallah kalca kontrolude iyi cikkaar canim
canımcım istanbula gelmek demek doktor demek bizim için:)
inşallah iyi çıkar tatlım tek dileğim bu
Kızlar bu kalça ultrasonu ne için?
canım tedbir amaçlı kalça çıkığı olup olmadığına bakıyor doktorlar
günaydın kızlar... umarım herkes iyidir.. bebişlere ve size iyi bir gün diliyorum.. bugün çok yoğun olucam.. zaten akşam için hazırlıklarım var.. evi de süpürüp silicem daha.. bir de 12 de sınıf toplantısı var diye not göndermiş öğretmen ... okuma bayramı sebebiyle sanırım..

dün eda öyle bi mutlu geldi ki anlatamam... okuma bayramında sınıf gösterisinde oyuna katılıcaktı zaten .. bir de folklor kursuna gidiyo okulun.. o gurupla birlikte de bi oyunları vardı.. öğretmen dün de seni sunucu seçtim eda,gece kıyafeti tarzında tuvaletin fln varmı demiş :) eve geldiği gibi geçen yaz düğün için aldığımız kırmızı tuvaleti denedi :))) nasıl hevesli anlatamam... tabi bu arada utku bey anneme emanet olucak okulda.. ben eda hanımın 3 kez üstünü değiştiriceğim için perde arkasında :)))

ben aslında dünürüme bakmak için girdim desem daha doğru olucak sanırım :) babasıyla ilgili bişey yazdı mı acaba.. inşallah daha iyidir... bi geçmişe bakayım...

deeeerken utku mızırdanıyo... sabah seansımız başlıyo :) ona bi bakayım da vaktim olursa gelirim yine....

çok öptüm herkesi...

canımm.. dün yazmışsın ama ben çıkmışım sanırım o arada... bizde kanama ve akıntı şeklinde değil de arada tam göbek deliğinde morluk oluyo sanki.. doktorumuz da ilk 3 ay olabilir. sonuçta ordan kalın bi bağırsak koptu dedi :) ama sen tekrarlarsa bi doktora göster istersen cnım .. geçmiş olsun.. opuyorumnanaktan

boshayallersmile çok geçmiş olsun .. işin zor.. Allah yardımcın olsun.. inşallah aylarca devam etmez de geçer bi an önce.. :Saruboceq:

:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: opuyorumnanaktan

a.s. geç oldu ama oğlunuzla birlikte uzuunnn, mutlu bir ömür dilerim canım...

:Saruboceq: inşallah canım geçicek zamanla hepsi.. bizim de bir günümüz bir günümüze uymuyo... size de geçmiş olsun ve kalça usg niz için de gözünüz aydın opuyorumnanaktan

çok geçmiş olsun canım.. bu bebeler gazman oldu kızz .. herkeste bi gazdır gidiyo.. azalmıyo da zamanla ne hikmetse artıyo akannehir
biz kulak için işitme testini daha hastanedeyken yapıldı ama kalça usg si çektirmedik.. doktorumuz da öyle bişiy demedi zaten.. ama kızımda da çekilmemişti ve çok şükür ki bi sorun yok... bakalım bi dahaki gidişimizde doktora sorarız da olmadı çektiririz..

:nazar: gözünüz aydın canım herşey yolundaymış ne güzel.. inş. kalça usg side iyi çıkıcaktır...
canım benimya maşallah edaya şimdi ne kadar önemlidir onun için ve tabiki senin içinde büyük bir gurur olmalı inşallah utkuda ablası gibi başarılı olur
özgecim rabbim kolaylık versin benim kuzum ya memede yada kucağımda hafif hafif salladığımda uyuyor ama önemli olan yerine koyduktan sonra uyanmaması buda 4-5 defada anca oluyor
bize gelince suan bi kolumda idili sallıyıp ninni sölüyorum uyukluyor bi taraftan yazıyorum idilde çokca sivilce çıktı banyo suyuna kaya tuzu atarak yıkadım bu hem mantar falan olmasınıda engellermiş sonrada pişik önleyici niveanın kremini kullandım baya azaldı hatta geçti denebiliumr
merhaba canım bizim sivilcelerimiz kendi kendine bi çıkıyor bi gidiyor o yüzden bişey kullanmıyorum
merhaba kızlar..
geçmiş olsun diyen, babamı soran herkese çok teşekkür ederim... çok tatlısınız.
refiyecim, sabah ayrıca girip bakmışsın, sağol canım benim..
Allah razı olsun hepinizden.

içtiği bir ilaç yüzünden iç kanama başlamış babamda, şükür kontrol altına aldılar. şimdi iyi.

ama benim dila'yla geçirdiğim ilk yalnız günüm pek iç açıcı olmadı valla.
çok ağladı ve bir yerden sonra sağır olacağımı sandım.. ne yapsam çare olmadı, sabahı sabah ettik.
kızlar... siz hiç kontrolünüzü yitirmiyor musnuz? yani kendinizi camdan atasınızın geldiği bir an olmuyor mu ?
ben mi çok toleranssız, çok dayanıksızım? o öyle aralıksız ağladığında, tam uyuduktan sonra cart diye gözlerini açtığında, gecede sekiz kez uyandığında arabaya atlayıp uzaklara kaçasım geliyor bazen.
çok utanıyorum böyle hissettiğim için, sonra da katıla katıla ağlamaya başlıyorum..
ne zaman geçecek bu hallerim ? ne zaman daha dayanıklı olucam, daha kontrollü olucam ben ?

canım, şimdi gördüm yazdığını da.. sağolasın...
annem bambaşkadır hakikaten.
20 sene oluyor neredeyse, gık demeden bakıyor babama. başka bir kadın olsa (ki bazen ben de düşünüyorum, ben olsam yapabilir miydim onun yaptığını diye) , otuz kere boşar kaçar giderdi..
Allah hiçbirimizin başına vermesin, eşlerimize sağlık sıhhat versin ama annemin ömrü bitti gitti babamın uğruna hakikaten....

özgecim bizde düzenin d'si yok.
genelde kucağımda sakinleştirip, sırtına yavaşça vurup, pış pış pış deyip onu mayıştırdıktan sonra onu yatağına koyup kendi kendine uyumasını sağlamaya çalışıyorum. yatakta miyklemeye başladığında da sırtına vuruyorum, yatakta sakinleşmesini sağlamaya çalışıyorum.
10 denemeden 1inde falan tutuyor bu çabam, ama genelde gözlerini açıp avaz avaz bağırıyor.
kucağımda ya da annemin kucağında sallanarak uyuyor, sonra koyuyoruz yerine. şanslıysak uyanmıyor, yoksa gene ağlamaya başlıyor, yine en başa dönüyoruz..

merhaba yurdagülcüm.
yerim ben idil hanımı :) o da kucak kuzusu oldu ha :) hepimizin hali aynı :)

kaya tuzu iyiymiş, fayda gördüysen de ne ala, ama yüzdeki sivilceler bir sıkıntının, bir sorunun habercisi değil. yani engellemek, önünü almak zorunda değilsin doktorun sorun görmediği müddetçe..
bebeklerde ilk birkaç ayda görülürmüş, çok normalmiş, anne sütüyle falan alakalıymış bildiğim kadarıyla.

canım çok geçmiş olsun baba na rabbim şifalar versin
annen çok dayanıklıymış canımya cidden hiç kolay değil rabbim mükafatını verecektir
dila ya gelince bende ilk zamanlar aynı senin gibiydim canım bazen ne sesini duymak nede görmek istiyordum ama zamanladurum değişti ben bebeğime oda bana alıştı ve şimdi onsuz bir dakika düşünemiyorum

kızlar sa nasılsınız.hamilelik dahamı iyiydi haydi itiraf edin dermişimmmm
jnazcım kabız demek için kaç kez kaka yapmış olması lazım.benim kuzumda çok sık kaka yapmıyor 2-3 günde bir bazende her sabah yapıyor ama gün içinde leke gibi bırt yaparken kaçırıyor galiba kakasını çok az yapıyor.benimkinede kabız denirmi.

benimde kuzum kucağımda uyuyor. iyica dalınca yatagına yatırıyorum.
mama bile yemiş olsa memeye alıyorum orda uyuyor.

merhabalar hanımlar.oğluş sabah beşten beri uyanıktı.saat 2de uyudu.bende o saatte kahvaltı edip,ev işlerini biraz toparladım.
sizlere bakayım dedim.zeynepcim öncelikle babana çok geçmiş olsun diyorum.Rabbim acil şifa versin.annenede sabrının mükafatını versin inşallah.sende merak etme.hepimiz yaşadık o duyguları.benim ikinci çocuğum ama bazan ıssız bir yere gidip sesim kısılana kadar bağırıp ağlamak istiyorum.ama öyle öyle zaman geçiyor.büyüyorlar.bir anne diyişi seni dünyanın en mutlu insanı yapıyor.en ufak güzel bir hareketi saatlerce ağlatıyor.zaten annelik bu demek.büyük oğlumun anneler günü için okulunda benimle ilgili yapılan ankete verdiği cevaplara o kadar çok ağladım ki beni gören kim ölmüş diye düşünürdü.oysa sabah okula giderken beni deli edip gitmişti.yinede onlar benim canımdan çıkardığım can.sabret.hepsi geçecek.
zehircim senin mesajını gördüm.çıldırdım.ben oğlum emsin diye hergün denemekten bıkmadım.süt sağmaktan bıkmadım.damla süt alsa kardır diye düşünüyorum.10 ml süt gelse seviniyorum,senin kayınvaliden sütün yaramıyor kes diyor ha.inan bazı insanların zeka seviyelerinin nasıl olupta eksilerde seyrettiğini anlayamıyorum.rabbim onları kıt akıllı yaratmış,sabret deyip kendimi avutuyorum.sende öyle yap canım.ama ne olur emzirmeye devam et.
atalacım bebekler günde 5 defada kaka yapabilir.5 günde bir defada.önemli olan kakasının sıvı olması.kakası katı ise bu kabız demektir.ölçü bu.ben kabız konusunda ilk oğlum nedeniyle prof.oldum sayılır.birde fitil verecekseniz yarım fitil vereceksiniz.ve sorunlu kalmadıkça fitil vermeyin.
şimdilik bu kadar.
a birde sanırım gölgeler sormuştu;kalça ultrasonu doğuştam kalça çıkığını tespit için 1 aylıkken çekiliyor.biz 22 günlükken çektirirdik.birde işitme testi 15 günlükken yapılacak dendi ama biz yaptıramadık.şükür sorunu olmadığı anlaşılıyor ama yinede ikisinide mümkün mertebe ihmal etmeyin arkadaşlar.

slm kızlar...
zeynepcim demek dilada aynı uyku konuusnda....ya bende ilk 10 gun falan kaçmak gitmek istedim bebeğimi benimsiyemedim ama benimki gecti,heleki şimdi onsuz duramıyrm ağlasın sızlasın ne yapayım diyorum,ben istedim onu ben vazgectim tum özgurluğumden diyorum....ama arada genede cok bunaldığım oluyo...ama genele bakarsak alıştım...sadece gece böle aşırı huysuz olursa kafamı duvara vurmak geciyo içimden::)))

kızlar kırkınız çıkınca özel olarak ne yaptınız.yani bebeği yıkarken falan.bi açıklarsanız sevinirim

canım ben hep duyardım sağdan soldan ama pek anlam vermezdim...bizde dün 40 banyomuzu yaptık...ben komik banyo dedim:))
önce bebeği yıkadı annem,bir kova suyun içine benim yüzüğümü,4o tane fasulye okunmuş,birde süzgeç koydu annem bu suyla bebeği yıkadı okudu falan ...
sonra kalan suyla ende banyo yaptım banyodan çıkınca annem oğlumu kucağına aldı yuksek bi yere cıktı ve bana verdi kırkınız hayırlı olsun dedi...sonrada dışarı çıktık bölece uçurmuş olmuşuz ....

Back
X