2010 Nisan Anneleri

refiyecim çıbanda olabilir benimde koltuk altımda 3 tane çıkmıştı ve felaket ağrı yapmıştı sonra lokal anestezi ile almışlardı
canımm aile hekimimiz de bugün yle olduğunu düşündü gördüğünde.. uçlanıcak gibi duruyo dedi. bakalım inş. basit bi sivilce yada çıbandır. daha ciddi bişey olmasın da...
kızlar alıntıları yapalı belki 3 saat oldu ancak cvp yazabiliyorum.sabatan beri mızmız olan ve hep kucak isteyen oğlum akşam çıldırmışcasına ağladı neden bilemedm.karın ağrısı mıydı,kulak ağrısımıydı yosa diş miydi anlayamadm.kucakta duruyo ama yatırdığında ağlıyo çok ta uykusu vardı uyuyamadı.en son dişlerine calgel sürdüm biraz daha oynaştk uyudu kıyamam ya çok üzüldm ağlamasınasenağlama

refiye hiç netten araştırma öyle şeyleriiii benimde ilk kadın doğum uzmanıyla tanışmam kist nedenliydi.polikistik over vardı bende netten araştrdm kesinlikle böyle insanların bebeği olmaz diyordu nette.dr um net yasağı getrdi sonra bana, ordan öğreneceğine aç telefon bana sor diyodu dr um.çok kafa karıştırıyo net ya.inşallah bişeycik çıkmayacak:Saruboceq:

rezeneyide dr un gaz sancısı için verdiğini sanmıyorum biraz kaka problemi vardı göktuğun.gaz çıkartması iyiydi yani yalnız acayip kokulu falan deyince verdi sanırım günde 100 ml diyoki 1 çay bardağı.çok fazla gibi bizimki mama kaşığıyla 10 kaşık ancak içmişttr.hergün ver diyo ama içmiyo zaten daha az yaparm bundan sonra yada sıkıntısı olduğu zaman yaparm.bugün dediğin gibi biraz gündüz biraz akşam verdm diyorumya çok az içti.......çok sağol güzel dileklerin için.utkuyada koca bi maşallah benden Allahım :nazar: dan saklasın.çok güzel bi çocuk.hatta dün gece rüyamda gördüm ikinizide baya sevdm utkuyu yedim resmen opuyorumnanaktan
bizimde huysuzluğumuzun tek çaresi calgel oldu son günlerde .. ama utku ilk partiyi parmağımdan emip bitiriyo. 2. yi sürebiliyorum damaklarına kaydirigubbakcemile3 tatlı bişey sanırım.. bi denemek lazım kaydirigubbakcemile3 rezeneyi kaka içinde vermiş olabilir tabiki.. ben dediğim gibi 1 koca bardağa yapıyodum. hem süt olsun diye kendim içiyodum hem utkuyya gün içinde içiriyodum.. kimyonda koyunca gazını atmasını kolaylaştırıyo.. geçmiş olsun.. kaka sorunu çoğu bebede var şu günlerde.. aman er geç yapsınlar da... teşekkür ediyoruz güzel sözlerin için.. utku adına da teşekkürler opuyorumnanaktan göktuğa da maşallah :nazar: aguları geçti artık sıpalar.. ciddi ciddi kendi dillerince muhabbet ediyolar :) gün geçtikçe çok tatlı oluyo bunlar yaa.. yemede yanında yat.. yatamazsan da ham yap ye kaydirigubbakcemile3

Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,

Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
canımm öncelikle kızına çok geçmiş olsun.. sonuçta sebebi belli oldu rahatsızlıklarının.. boş yere antibiyotik kullandınız.. en azından çözümü var artık.. inşallah düzene girer herbişeyi.. iyi dileklerin için teşekürler... eşini de tebrik ediyorum burdan vereliniortak ne güzel vermiş cevabını.. darısı benim kocamda içinde olmak üzere anasına babasına danasına kısacası yedi sülalesine gereken cevabı veremeyen kocaların başına olsun kaydirigubbakcemile3
günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki.. kaydirigubbakcemile4
yorucu bi akşam daha hayrişimden .. demek senin oğlan senmisin beni tüm gün bırakan dedi hee.. alem bu sıpalar yaa... şimdiden parmaklarında oynatıyolar bizi valla.. bide akşam yediğinle mi tutuyosun bugün orucunu.. Rabbim yardımcın olsun hayatım.. kolaylıklar diliyorum opuyorumnanaktan
Benimki de şimdi bi memeyi emdi ötekini emmedi mesela, ama doktor bana 6 aydan önce sütünden başka hiçbişi verme dedi. Nasıl olacak bu iş ben de bilmiyorum bilmiyorumkismile

Dün Çağların aşısını yaptırdım 1 bacağa karmanın 2. dozu, diğer bacağa zatürre. Meyve sularından tattırdım dedim doktora. Bağırsak sindirim sistemleri tam gelişmemiştir. Meyve suyu için erken vermeyin dedi. Bağırsaklar tepki verirmiş. Zaten üzüm falan vermiştim. 3 gün önce. O günden beri her emzirmede kaka yapıyor. Dün beş altı kere yaptı:(. Emdiğini de kustu. Gece boyunca ateşine baktım. Ateşi yoktu. Yatmadan önce biraz huysuzlandı, sonra uyudu. Sağlık ocağı doktoru kilo alımı iyi, sadece anne sütü ver dedi. ( Ama ben mama takviyesi de yapıyorum::( Demir ilacı verdiler. Simsiyah bişey, leke yapıyor çok kötü yaaaw:delphin:
ben,im oğlanda genelde tek meme emiyo bugünlerde.. önceden 2 sini de emer doyardı.. şimdi birini emip bırakıyo.. sütümde aynı yani.. bi bollaşma olduğundan değil.. iştahı azaldı bebelerin.. hep aynı sorunlar var.. sağlıklı olsunlarda atlatıcaz bugünleri de...
aşınızı atlatmışsınız.. geçmiş olsun.. maşallahh paşaya da.. o demir ilacı beter bişiy.. bizim birkaç çıtçıtlımızda kaldı lekesi de çıkmıyo yıkansa da..mendili bile tekbi tane var mortingen olan onu kullanıyorum ki hepsini halletmeyelim diye :))
herkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi
maşallah canım yasin paşaya.. çok geçmiş olsun bu arada... ben o gün 4 saattebir calpol içirdim tatlım şurup... huysuzluğu çok oldu çünkü.. inşallah ateşlenmez.. opuyorumnanaktan

3 sayfa geçmişe bu kadar uzun sürede bakıp cvp yazarak kendi dalımda ayrı bi rekor kırdım :)))

şimdi bana müsade.. bi arkadaşa uğrıcam.. ordan da hava biraz serinleyince pazara gidicez.. maaile :)) utku,eda ve ben :)) herkese iyi günlerr.. çok öpüyoruzz..

ayyy canım oğlum gelişim sürecinin her aşamasını yaşıyooo. şimdi sebep sonuç ilişkisini öğrenmeye çalışıyoooo. NE KADAR ÇOK BAĞIRIRSAM POPOM YIRTILIR? Son araştırma konusu bücürümün. ama az kaldı sanırım birazdan içerden caaaarrrrttttt diye bi ses gelcek...

evet geçmişi de okudum sıra geldi cevapları yazmaya ama oğlum kanepeden gözlerime bakıyor sanırım ağrısı olmaya başladıyaa yazık garibim zatürre aşısı yakar dedi biraz ağrır ona dikkat et demişti
dün kızımı dr a götürdük rutin kontrolü vardı 6.750 kg ve 64 cm olmuş bana az geldi ama dr iyi dedi ek gıdaya başlama bir sonraki aya başlıcaz dedi
sağlık ocağından dr ferro sanol vermişti dr ben söylemeden söyledi kullanma onu ben ferrum yazcam dedi niye dedim onun daha etkili olduğunu söyledi dr dedim o da dedi bebeğin şu anda kansızlık gibi bir problemi yokki dedi ileri derecede bir ilacı kullanmayı gerektirecek bir durum yok dedi heeee dedim bende :))))))))
ferrum yazdı onu vercem diğerini zaten kullanmıcaktım çocuğun dişlerini simsiyah yapçaktım bide uyaran arkadaşlara çok teşekkür ediyorum

bu arada bende rahatsızdım geçen hafta ve burayada yazmıştım herkes filiz geçmiş olsun diye yazınca üzerime alındım ama daha sonra filiz arkadaşımıza geçmiş olsun dilendiğini anladım
sonuçta ben burada elim erdiğince yorum yapmaya ve bebeğimle ilgili paylaşımlar yapmaya çalışıyorum ama bazı arkadaşlar cımbızla seçer gibi yorum yapıyor canları sağolsun bana cevap veren arkadaşlar belli başlı kişiler onlara çok teşekkür ederim ayrıca
bu konu hep gündeme geliyordu bende okuyordum ama gerçektende insan kötü oluyormuş
neyse ben tekrar elimden geldiğince yorumlar yapmaya devan edicem ve kızımla ilgili bilgileri paylaşıcam sizlerle
cnım gözümden kaçmış benimde genelde okumaya çalışıyom ama bebeler işte o anda ağlıyor bırakıyoruz da unutuyoruz yazamıyoruz yoksa kasti bi durum yok benim açımdan kimseyle herkese cevap vermeye çalışıyom bana vermeyenlere bile
bizde bugün aşı olduk ferrum sanol verdi ee o dişlerimi siyah yapıyomuş kullnmayayımmı o zaman zaten kabızda yapıyomuş mide bulantısı falan ama bebekler için çok faydalı verilmesi lazım
iyi günler kızlarr.. bilg.sabah 9 da açtım ama bir türlü kk girip yazamadım yaa.. utku çok duraksız.. yatıp yerde kendi kendine debelense yuvarlansa ne ala.. ama en çok 15 dk.dan fazla bi pozisyonda kalmıyo.. 15 dk. evde gezinti.. 15 dk.balkondan bakınma... 15 dk. yerde yatma.. 15 dk. yine kucak hoplat fln.. kollarım kopuyo...aman sağlıklı olsun da yorulayım napalım...

ya sabahtan beri diğer koltukaltımda da hafif bi ağrı var yaa.. noluyo anlam veremiyorum.. kontrolüm 1hafta sonra.. hala antibiyotik kullanıyorum günde4 kez hemde.. ama bu da neyin nesi. ter bezlerimde mi bi tıkanıklık bişiydir anlamadım ki.. sütleilgili bişey olduğunu hiç sanmıyorum.. çünkü göğüslerde bi sorun yok utku da eskisi gibi emiyo maşallah.. neyse hayrolsun inş. bi sorun değildir.. hetten araştırdım biraz ama çıkan sonuçlar içimi daraltınca eşim kızıp okumama izin vermedi.. ve bi daha herhangi bi hastalığı netten araştırmama izin vermiycekmiş :)
canım galiba herkesin öle yaa yasine beni çok zorluyor yemek iş abisi derken yasine huysuzluk yapınca kollarda derman kalmıyor canım çocuk durmuyo yaa taşıyon yuruluyon flan ondanda çıkmış olabilir o beze benim yusufta olmuştu ama geçici yani az önceki yazını okudum da eda da hastaymış geçmiş olsun canım koltuk altında kide inşllah sivilce çıkcak bak gör ciddi bişey değildir zorlamadan olmuştur en hassas yer sonuçta ee havada sıcak dokktorun dediği dibi ter bezesi falan işt e
[ [/B]

az önce idil hanıma face de maşallah dedim.. utku daha ayağını ağzına götürmeyi beceremedi yazdım.. içeri gittim ağlıyo diye.. bide ne göreyim.. sol ayak ağızda.. hemde komple :)))))))) maşallah tüm bebelere..

akılları erince ayaklarını ağzına soksalar kıyameti koparırız o ayrı konu :))))))))
hehe yaa bizimki uğraşıyo ama beceremiyo maesef daha erken herhalde bizim için sonuçta 20 gün var armmızda
selam karulaaarrr... yav bi fikir şeedin bana. dün oğlana şu astronot tulumlar var ya kışlıl ondan alayım dedim. yalnız şööle bi sorun var 6-9 mu alayım 9-12 mi alayım. bi de astronot yerine şööleee havalı bi mont mu alayım? ay ben alayımmm?
9 12 diyecem ama zaten herkes yorum yamış tulum çok rahat oluyo bebekler için karnını falan kapıyo kışın hasta olma riski azalıyor monta gelinc hiç eskimiyo yeni kalıyo yaa benim oğlanınkiler vardı hala duruyor kardeşi giyecek malesef ama yeni alcam taii dayanamam da ama bi kaçtane sadece mont çok güzel duruyor
Gündüzleri ana kucağına yatırıyorum. Uyanınca sallıyorum. Karnı toksa uyuyor salllayınca zaten. Ama bizim evde ablası da var. O rahat vermiyor çocuğa. Ya uyumasın der, ya da emmesin diye feryad-ı figan eder:))
ayy aynen çocuk şuan rahat etmek istiyor aşı olmuş canım acıyor benim oğlan onla oynamak istiyorum uymasın sanki omun oyuncağı yaa
selam kızlar...
dün hiç giremedim netei yisinizdir inşallah.
kzım çok huysuz oldu ya.illa beni yanında isteyecek.uyurkende
mızmız sürekli,ağlamaya başladı ya.anlamıyorum ya.emziğini verirdim.sallardım uyurdu.,şimdi zor sakinleştiriyorum.
akşamları da kocişle film dizi seyretmeye başladık tekrar.eski günlerdeki gibi....akşamları da giremiyorum .bilgisayarı tv ye bağlıyoruz çünkü.
şimdi de mutfak beni bekliiiiii.yemek yapcağım ....
herkesi çoook öpüyorummmmm

aynen canım yaa 1 haftadır böyle ama idare edecez yaa çok sabır lazım yaa ama bazen sabrın sınırları zorlanmıyor değil ohh bizde pazar günü yapabildik ama ben yemen yapıyodum gidip geldim malum ramazan yaa namaz falan var bide oruçtan sonra ağırlık çöküyo insan tv sesinden bile rahatsız oluyor yaa en azından ben öle oluyom sabahytan yusufun sesi yasinin ağlaması sakinlik istiyorum akşamları sohbet falan ama çocuklardan ne mümkün
[.

kızlar benım koca evde yıne bugun
yanı bu bılg dokunamamak demek oluyo
alıntı yapmıstım kalkınca kapatmıs zorla markete yolladım
fılız ıyı gezmısssın masallah
bebeklerı az kılo alanlar takılmayın bu kadar ac olsalar zırlarlar sıcaklardan dır ek gıda verenler sevmıyolardır vs vs
bısey daha vardı aklımda unuttum ha hatırladım valla ben hıc bır gezmemden gerı kalmıyorum
hele ramazan bıtsın ankara annelerıyle bulscaz
bugun sabah uyandıgımdan berı basım dönuyo
kasıklarımda felaket agrı
2 gun gecıktı heran orucum bozulabılüüüüüüü
korkmuyorum çunku kendımı kısırlastırdım ya
acelesı yok ramazan bıtene kadar olmasada olur
hadı by by
ohh sefanız olsun dolaş kıı çocuk eve bağlamasın
slm millet....
ananesi bugun oğluma salıncak almış....aman ya rabbi nası guzel nası hoşuna gitti....
yemeğini orda yedi,uykusunu orda uyudu,acayip mutl gözüküyordu...ve bölelikle carsafta sallama olayı bitti inlşh....
ya eğr sallama işinden kurtulursam varya acayip mutlu olurum ellerim kopuyordu çünkü
hayırlı olsun canım mışıl mışıl içinde uyusun büyüsün
bu arda soğuk bez aklımızda bulunsun yakında bizimkilerde başlar kaşınmaya hoş emziği ısırıyo sinirinden
arkadaşlar ne yapıcagımı bilemez haldeyim oğlum 19 nisan da doğdu 1 hafta öncesine kadar hersey yolundaydı bir haftadır uyanıkken ne süt içiyo nede biberonla mama yiyo ancak uyuyacak ki karnını doyurabilim hastada degil ne yapıcam bilemiyoum bu konuda deneyimi olan arkaşımız varmı acaba
herkeste vardı bi ara canım benim oğlumda 19 nisan doğumlu bizde de vardı ama sıcaktanyiyemiydu klimayı açtımmı süt emiyodu kucağımda sallıyayrak yediriyodum yemdiği zaman
Selammmmm sonunda babamızdan izin koparıp oğlumun fotolarını koydum face.
çağan egemin de fotolarını görecez desene şimdiden maşallah oğluşun a
kızlar bu akşam oğlum çok ağladı dedim ya böyle kıza kıza ağlıyordu.sanki bize söyleniyor gibi.........baaaaaaaaaaabbaaaaaaaaaa dedi birkaç kez.annnnneeeeeeeee yi çok söylüyo zaten birde değişik sesler çıkartmaya başladı.
ehhhhhh..........
ahhhhhhhhhhh........
yeeeeeeeeeeee...........
daha vardı ama unuttum çok değişik ya ama çok ta güzel

bu arada belim sırtım bacaklarm ağrıyo sanki adet olcakmışım gibi hadi inşallah yaaaaaaaaaaaaaa...olayım artık adet.......
ahh ahh bi zamanlar nelerden konuşuyoduk şimdide konuşmalarından acaba aklı ererek ilk ne diyecek oğluşum çok merak ediyom yusuf 6 aylıkken ilk dede demişti
ben regl oldum 3. mü 4. mü oluşum ama inşsan çok rahatlıyor
iyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte

Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
Kuzey beyin salıncağı hayırlı olsun ,güle güle binsin ,
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,

Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
aa ne düşünmüş öle kaynana yaw ne kafa yormuş resmen ya
geçmiş olsun canım neysekii çaresini buldunuz canım inşallah iklim en kısa zamanda düzelir canım
çok sağolun kızlar dün yemediği içmöediği için sağlık ocağına götürdüm orada cins bir bayan doktor vardı niye geldin diyo yaaa saçımı yol diyo resmen benim zaten canım acıyo kızım bişey yemiyo soruya bak yaa neyse annemde vardı yanımda ortamı sakinleştirdi ama seni dedim şikayet edeceğim diyince n asılda ben sana ne dedim demeye başladı poposu kalkmış doktorlardan bana sorarsanız hiç bişey bilmiyoyo i.şte onlardan neyseki bende kızımın kulağından gelen b
i problemdenmi oluyo diyince kulağına bakdı kulağında iltihap var dedi şururp antibiyotik falan yazdı ama ben hemen eşimin arkadaşı olan eczacı abimize gösterdim yarın dedim doktorumuzdan randevu aldık bu ilaçları kullanalımmı dedim yok dedi ilk doktorunuza gösterin dedi öyle kullanırsınız dedi ayy kızmamı yanayım doktor salağının yaptığı davaranışamı ayy çok sinir oldum yaa eşimde diyo iyi yapmışsın diye dengesiz çok orada zaten :oklava:

aynı bizi anlatmışsın canım bugün doktora gideceğiz bakalım durumu yazarım

geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin en kısa zamanda

günaydın canım
canım kötü bi talihsizlik yaşamışsın oluyo bazen böle aksilikler doktoruna götür sende o ilaçları verme belkide kafadan yazdı gizoşum boşuna ilaç almasın belkide dr gerk duymayacak
[
günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki.. kaydirigubbakcemile4
huysufluk hadsafhada bizdede hele iftar zamanı çok oluyor kötü bi gece olmuş senin için ahh annelik işt kıyamamış uyandırmamış sahurda gittş desene açmı tuttun ayy insan dayanamıyor susuzluğa ya

[
slm hacer ben hic agri kesici vermedim asilardan sonra öncede biseycik olmadi simdilik...
vermiyim ozaman ateşlenmez dedi ama
ayrica masllah yavrukuna cok iyi...ben 3 ay emzirebildim malesef ondan berli mama veriyorum simdilerde de ek gidalara basladik mevya ezmesi,sebze ezmesi,irmikli kasik mamasi...

çok sağol canım bende azar azar veriyodum da 2 günde bir falan

sonunda alıntıları btirdim çok zor oluyor ayy okumak yaa çocukla okudum ama cevp yazamadıklarım kusura bakmyın çocukla anca bu kadar oluyo

3 sayfa geçmişe bu kadar uzun sürede bakıp cvp yazarak kendi dalımda ayrı bi rekor kırdım :)))

şimdi bana müsade.. bi arkadaşa uğrıcam.. ordan da hava biraz serinleyince pazara gidicez.. maaile :)) utku,eda ve ben :)) herkese iyi günlerr.. çok öpüyoruzz..
canım çok saol ee içiremmi içirmemmi en iisi duruma göre davranayım eğer kötülenire verem ohh size ii gezmeler canım
ayyy canım oğlum gelişim sürecinin her aşamasını yaşıyooo. şimdi sebep sonuç ilişkisini öğrenmeye çalışıyoooo. NE KADAR ÇOK BAĞIRIRSAM POPOM YIRTILIR? Son araştırma konusu bücürümün. ama az kaldı sanırım birazdan içerden caaaarrrrttttt diye bi ses gelcek...

heheh sıkıntısımı var acaba bukadar çok ağlıor yoksa huysuzlukmu yapıyor anne gel bana bak beni sev okşamı deyo acep

günaydın kızlarr. daha doğrusu tünaydıın :)) öğlen oldu yaa..

umarım herkes iyidir.. geçmişe bakıcam inş.
sağlık ocağına gittik sabah sabah. eda öksürüyo diye onu götürdüm.. 3 şurup yazdı.. aldık geldik.. aile hekimimizden memnunuz ya kendi koltuk altımı ona da anlattım.. adam baktı ve dediği şey.. bence bu sadece bi sivilce :)) ter bezleri kıl köklerinden teri atamamış ve sivilceye dönüştürmüş. ama hassas bölgede olduundan dışa da vuramış.. bi iğne verdi antibiyotikli bişiy. enjektöre çekti. pamuğa sıkıp günde 3-4 kez koltuk altı silinicek. bide krem o kadar. antibiyotik kulllanmışsın zaten tekrar gerek yok devam etmeye dedi. ama gittiğin dr.un kontrolüne de git mutlaka bunların bi zararı olmaz ama kist fln değil.. neten de kötüsünü okuyup kafanı bulandırma dedi :) inş. dediği gibidirve sivilce olarak patlar gider ..

şimdilik yi güler herkese.. alıntılarla dönücem ama hangi ara bilinmez :)))

Geçmiş olsun canım. Gördün mü bak. Yüreğini ferah tut

herkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi

Ben ateşi olmadığı için hiç birşey vermedim. Gece boyunca ateşini kontrol ettim sadece. Bir şikayeti yoksa boşuna ilaç yükleme derim. Geçmiş olsun

slm kızlar az önce geldik doktordan o sağlık ocağındaki doktora ben şimdi ne yapayım bana lütfen bir akıl verin salak kadının yüzünden az kalsın bebeğime antibiyotik içircektim boş yere şükürler olsun gizoşta hiçbişeycik yokmuş gayet sağlıklıy dedi doktorumuz bu arada ek gıda olayınıda sordum artık başlayabilirsin dedi meyve sularıyla dedi 6. aydan sonrada köylerden tanıdığınız varsa dedi süt al günlük mayala ağzını açmadıktan sonra bozulmaz dedi kavanozlara maya dedi anneannem köyde inekleri var ondan alırım artık pastorize sütleritercih etme dedi az önce gizoşa şeftali yedirdim bende severek yedi emme olyıda bugün biraz daha iyi artık memeyi alıyo:)))maşallah

maşallah hacerciğim kuzucuğa ben 6 satte bir calpol vermişytim canım bizimkisi ateşlenmişti

buarada artık kilo vremek istemiorum kızlar yaaa koşturmacadan engel olmaıom kendime..şimdi ofiste tartıldım aç karnına 47.3 kilo olmuşum allahım giderek zayıflıom yeteeeeeeeerrr

buarada artık kilo vremek istemiorum kızlar yaaa koşturmacadan engel olmaıom kendime..şimdi ofiste tartıldım aç karnına 47.3 kilo olmuşum allahım giderek zayıflıom yeteeeeeeeerrr

ne güzel ya ahhhh hayriyecim ahhh bende hızla kilo alıyom dogumdan çıktıgımda 56 idim şimdi 59 olmuşum ...gitmiyolar bu kilolar benden

ne sıkıntısı yav? memede uyuyacakmış illa....
hehe anne kucağını özlemiş desene inmek istemeyo
Ben ateşi olmadığı için hiç birşey vermedim. Gece boyunca ateşini kontrol ettim sadece. Bir şikayeti yoksa boşuna ilaç yükleme derim. Geçmiş olsun
şimdiye kadar ateşlenmedi 11 de yaptırmıştık ama huzursuz yanii durmuyor bnde accık içirdim
slm kızlar az önce geldik doktordan o sağlık ocağındaki doktora ben şimdi ne yapayım bana lütfen bir akıl verin salak kadının yüzünden az kalsın bebeğime antibiyotik içircektim boş yere şükürler olsun gizoşta hiçbişeycik yokmuş gayet sağlıklıy dedi doktorumuz bu arada ek gıda olayınıda sordum artık başlayabilirsin dedi meyve sularıyla dedi 6. aydan sonrada köylerden tanıdığınız varsa dedi süt al günlük mayala ağzını açmadıktan sonra bozulmaz dedi kavanozlara maya dedi anneannem köyde inekleri var ondan alırım artık pastorize sütleritercih etme dedi az önce gizoşa şeftali yedirdim bende severek yedi emme olyıda bugün biraz daha iyi artık memeyi alıyo:)))maşallah

maşallah hacerciğim kuzucuğa ben 6 satte bir calpol vermişytim canım bizimkisi ateşlenmişti

en iisini yapmışın canım iiki içirmemişsin yaa innek sütü mü ama zararlı değilmi bende pastörize kullanmıyorum köyden geliyor çok sağol canım bende bakayım çok kötülenirse vereyim bi defa verdim huysuzlandı baya

Maşallah Gizoş'a. Benimkine neden ek gıda vermiyor doktorlar anlamıyorum. 7.100 kg tartıldı ama benim gözüme zayıf geliyor. Tombik bir bebek olamadı kızım gibi:(

Aaaa Hayriye çıldırdın mı sen? Ben senin kilonda olmak için neler vermezdim. Herkes kilo vermeye çalışıyor. Kilo almak istiyorsan ye tatlıları boşver:))
hehe anne kucağını özlemiş desene inmek istemeyo

şimdiye kadar ateşlenmedi 11 de yaptırmıştık ama huzursuz yanii durmuyor bnde accık içirdim

en iisini yapmışın canım iiki içirmemişsin yaa innek sütü mü ama zararlı değilmi bende pastörize kullanmıyorum köyden geliyor çok sağol canım bende bakayım çok kötülenirse vereyim bi defa verdim huysuzlandı baya

Calpolun ağrı kesici özelliği de var. Huzursuzsa canı yanıyordur belki yavrunun. Konuşamıyor ki söylesin. İyi yapmışsın içirmişsin

Oğluşum 3 gündür çok kaka yapıyor ya. Huzursuz oldum. Her beslenmeden sonra pırt pırt, dırt dırt. Yeter yaa. Şişmanlıyamıyo zaten mıçmaktan fisfisfis
Ben de havucu haşladım. Suyuna aptamil 1 mama yaptım. Havuç iyi gelirmiş ya. İshalse felan belki iyi gelir:(
Bir de demir damlası verdiler vegaferon. Bugün ilk defa kullandım kakasında koyu kahverengi benekler var. İlaçtan mıdır.Diye soracaktım İlaçın kapağı çatlamış. yerlere döküldü attım.:(( yarın yenisini istiyeceğim

Son düzenleme:

masallah gızeme
bende pastörıze sutle yapıyorum yogurdu
köylu sutleı nekadar guvenılırkı tanıdık olayınca

Kizlarrr napiyosubuz valla gecmisi okuyamiyorum malum hala yayladayim.Yayladan inince aranıza tam gaz katılacağım.Hasta bebislere gecmisler ola ay en son Zeyra seninkini okudum sınır oldum valla manyaklar.HAyriyecim booolll bollll tatlı ye :)vermezsin canım ay bide ben versem 66'5 67 gediğim valla kaldı gobus. REFis hanım bu arada size de kızıyorum bacım girme abuk sabuk sitelere hızla moralini vAlla döverim.hepinizi çok seviyorimmmmm.yeni katılan arkadaslar olmuş galiba hoş gelmissiniz.ben turk Telekom ayse Denız hehhehwhwhehe

Son düzenleme:
arkadaşlar ne yapıcagımı bilemez haldeyim oğlum 19 nisan da doğdu 1 hafta öncesine kadar hersey yolundaydı bir haftadır uyanıkken ne süt içiyo nede biberonla mama yiyo ancak uyuyacak ki karnını doyurabilim hastada degil ne yapıcam bilemiyoum bu konuda deneyimi olan arkaşımız varmı acaba

slm canım.benim de oğlum 17 nisan doğumlu.benim oğlum dada aynı sorun var ne emiyo ne biberonla mama yiyo oysa bu zamana kadar çok severek içiyodu.şimdi sadece gece uyandığın da mama emiyo.gündüzleri kaşık mamaları yapıyorum neyapayım aç kalmasın diye bebeğim..

Back
X