2010 Nisan Anneleri

iyi geceler kızlarr
bugün bir ara girdim ama girmemle çıkmam bir oldu durmadı bebeğim
bugün çarşıya çıktık ama resmen burnumdan geldi kızlaryaa felaket insan yabancılıyor bu çocuk. dönüştede anasağlığa uğrayayım dedim kilosuna boyuna falan baktırayım birde demir ilacını sorayım diye. işte üst kata çıkardım ebeler ilk önce doktora göster dediler bir daha indim.doktora girdik ben sedyeye yatırıyordum ki doktor kızdı :) ya tamam yatırırsın ilk önce getirde bi seveyim bu paşayı dedi erkekti doktorumuz adamcağız tam sevmeye başladı yine huysuzlandı hemen kontrol etti çok şükür bişeyimiz yok ciğerlerimizde temiz ama burnunda hırıltı var nedense
neyse demir damlası da verdi ferro sanol . bebek huysuzlanınca bir daha aşı odasına çıkartmadım bende direk eve geldik
şimdide uyumasını bekliyorum

günaydın kızlarr. daha doğrusu tünaydıın :)) öğlen oldu yaa..

umarım herkes iyidir.. geçmişe bakıcam inş.
sağlık ocağına gittik sabah sabah. eda öksürüyo diye onu götürdüm.. 3 şurup yazdı.. aldık geldik.. aile hekimimizden memnunuz ya kendi koltuk altımı ona da anlattım.. adam baktı ve dediği şey.. bence bu sadece bi sivilce :)) ter bezleri kıl köklerinden teri atamamış ve sivilceye dönüştürmüş. ama hassas bölgede olduundan dışa da vuramış.. bi iğne verdi antibiyotikli bişiy. enjektöre çekti. pamuğa sıkıp günde 3-4 kez koltuk altı silinicek. bide krem o kadar. antibiyotik kulllanmışsın zaten tekrar gerek yok devam etmeye dedi. ama gittiğin dr.un kontrolüne de git mutlaka bunların bi zararı olmaz ama kist fln değil.. neten de kötüsünü okuyup kafanı bulandırma dedi :) inş. dediği gibidirve sivilce olarak patlar gider ..

şimdilik yi güler herkese.. alıntılarla dönücem ama hangi ara bilinmez :)))
canım geçmiş olsun eda ma
bak doktorda demiş sivilcedir diye sende düşünme şimdi kötü şeyler
herkese merhabalar geçmişe az sonra bakacam
aşıdan geldik yavrucumun iki bacağınada aş yaptılar ağrı kesici içirip götürdüm inşallh aeşelnmez diğerinde ateşlendinmi dedi yok dedim muhtemelen bunda ada aateşlenmez dedi yavurcum 8000gr olmuş 70 cm boyu 600 gr olmış bir ayda gelişimi çok ii dedi anne sütü alıyomu evet dedim ek gıda vermiyorum dedim şimdilik çok ii dedi verme sadece anne sütü alsın arada meyve yoğurt veriyporum dedim ver dedi bişey olmaz gelişimi çok güzel dedi vermesen de olur kan damlası verdi devite devam dedi çocuğun zekasını gliştirmek yada ileri düzeye getirmek bizim elimizde dedi ann sütü alması çok önemli öncelikle sonrada devit ve kan damlası verilmesi çok önemli mide bulatısı yapıyomuş dedim bazı bebeklerde yapıyo bi kullan yaparsa bakarız ferrom sanol verdi
bu arada aşı olan bebekler için annelerine soruyorum ağrı kesici içirdinizmi 4 saatte bir yada fitil yaptınızmı ben veryimmi
merhaba tatlım ben vermiştim ne olur ne olmaz diye

ayyy canım oğlum gelişim sürecinin her aşamasını yaşıyooo. şimdi sebep sonuç ilişkisini öğrenmeye çalışıyoooo. NE KADAR ÇOK BAĞIRIRSAM POPOM YIRTILIR? Son araştırma konusu bücürümün. ama az kaldı sanırım birazdan içerden caaaarrrrttttt diye bi ses gelcek...
:)
slm kızlar az önce geldik doktordan o sağlık ocağındaki doktora ben şimdi ne yapayım bana lütfen bir akıl verin salak kadının yüzünden az kalsın bebeğime antibiyotik içircektim boş yere şükürler olsun gizoşta hiçbişeycik yokmuş gayet sağlıklıy dedi doktorumuz bu arada ek gıda olayınıda sordum artık başlayabilirsin dedi meyve sularıyla dedi 6. aydan sonrada köylerden tanıdığınız varsa dedi süt al günlük mayala ağzını açmadıktan sonra bozulmaz dedi kavanozlara maya dedi anneannem köyde inekleri var ondan alırım artık pastorize sütleritercih etme dedi az önce gizoşa şeftali yedirdim bende severek yedi emme olyıda bugün biraz daha iyi artık memeyi alıyo:)))maşallah
çok şükür bişeyi yokmuşya canım önemli olan o
bende keçi sütünü bekliyorum yoğurt mayalamak için
buarada artık kilo vremek istemiorum kızlar yaaa koşturmacadan engel olmaıom kendime..şimdi ofiste tartıldım aç karnına 47.3 kilo olmuşum allahım giderek zayıflıom yeteeeeeeeerrr
ahh ahhh bende vermek istiyorumm:)
çok sağolun kızlar dün yemediği içmöediği için sağlık ocağına götürdüm orada cins bir bayan doktor vardı niye geldin diyo yaaa saçımı yol diyo resmen benim zaten canım acıyo kızım bişey yemiyo soruya bak yaa neyse annemde vardı yanımda ortamı sakinleştirdi ama seni dedim şikayet edeceğim diyince n asılda ben sana ne dedim demeye başladı poposu kalkmış doktorlardan bana sorarsanız hiç bişey bilmiyoyo i.şte onlardan neyseki bende kızımın kulağından gelen b
i problemdenmi oluyo diyince kulağına bakdı kulağında iltihap var dedi şururp antibiyotik falan yazdı ama ben hemen eşimin arkadaşı olan eczacı abimize gösterdim yarın dedim doktorumuzdan randevu aldık bu ilaçları kullanalımmı dedim yok dedi ilk doktorunuza gösterin dedi öyle kullanırsınız dedi ayy kızmamı yanayım doktor salağının yaptığı davaranışamı ayy çok sinir oldum yaa eşimde diyo iyi yapmışsın diye dengesiz çok orada zaten :oklava:

aynı bizi anlatmışsın canım bugün doktora gideceğiz bakalım durumu yazarım

geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin en kısa zamanda

günaydın canım
hey Allahım yaa bazıları böyle oluyor işte canım
günaydınnnnnnnnnn

günaydın herkezeeeee ..biizm herkez gibi dün akşam ağlama faslı vardı..iftarımız zehir oldu çorbamı dahi bitiremedim anlayın yani.eve geldik hemen.salıncağına attık poyraz beyi söylene söylene oyun oynadı..bende karnımı doyurup kocişe çay demledim .fenerin maçı vardı abiisni çağıdı babamla annemde geldiler.oturdular maç izlediler bizde annemle poyrazı uyuttuk derken bizde uyumuşuz canım anam beni uyandırmadan babamıda alıp gitmişler.kocamda oturduğu koltukta uyumuş bi uyandım poyraza saat 4 dedim eyvah sahur gitti oğlumu içirip yattım.ohh öle uyumuşum ki.. kaydirigubbakcemile4
benimki de aynı canımyaa tam yemek vakti başlıyor
ama uyuyakalmana sevindim canım :)

kızlar bu akşam oğlum çok ağladı dedim ya böyle kıza kıza ağlıyordu.sanki bize söyleniyor gibi.........baaaaaaaaaaabbaaaaaaaaaa dedi birkaç kez.annnnneeeeeeeee yi çok söylüyo zaten birde değişik sesler çıkartmaya başladı.
ehhhhhh..........
ahhhhhhhhhhh........
yeeeeeeeeeeee...........
daha vardı ama unuttum çok değişik ya ama çok ta güzel

bu arada belim sırtım bacaklarm ağrıyo sanki adet olcakmışım gibi hadi inşallah yaaaaaaaaaaaaaa...olayım artık adet.......
ahh yavrumyaaa kıyaman ben ona.
ben oldum şükür tatlım bu 3. ayım ve çok şükür düzene de girdi
iyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte

Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
Kuzey beyin salıncağı hayırlı olsun ,güle güle binsin ,
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,

Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar
nesli cim çok iyi demiş eşim
ve İlkim in de sorununu öğrenmişsiniz çok sevindim canım inşallah tez zamanda iyileşir

kızlar slm annemlerdeydim giremedim ne zamandır hastalarımız varmış allahım şifa versin bebişlerimize... kızm çok şükür ii diyip geziyordum ortalarda oda rahatsızladı ne yazıkki bebeklere su vermeyin diyenlerden nefret ediyorum su vermediğimiz için kızımın sol böbreğinde kristallenme olmuş kumlamaya başlamış yani doktor kızdı niye vermemişsin diye ek gıdaya başlayınca veriyordum ama öncesinde yani emzirirken olan olmuş terliyor çocuk su ihtiyacı var dedi:( dikat edin nolur verin azar azar su çok üzülddük biz yavrum çiş yapmak eziyet olmuştu resmen... ama ne kadar şükrettim inanamazsınız bi arkadaşımın yiyeni ki kızımla aynı gün doğdu gözleri kayıyo diye doktora götürmüşler epilepsi çıkmış mahvolmuşlar resmen allahım nelere üzülüyorum sana şükürler olsun yavrum sağlıklı dedim. buarada kpss için tercih yaptım bakalım gelmez ama hayırlısı.. allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah

gecmis olsun adasim senin neyin vardi ben sakatlandim :)yesil sahalar donmem yakindir ama ... ya bu kim kime yazdi konsu arada sirada gundeme geliyor evet ama bence cok takilma kasit olamdigina ben eminin cunku biliyonusun bende bazen uzun olan yazilari okumaya useniyorumeyvahedigeldismile vede alinti yapmaya.. tek tek isme hitaben yaziyorum ve gozumden kacanlar oluyor yani bende kasit yok o nedenden bana yazilmadigi zamanda uzulmuyorum cunku demkki millette gozden kaciriyor veya bazen useniyor diye dusunuyorum bazende sayfalar okadar cok birikiyorki atlaya atlaya okuyirum ohaoldumsmile

bu arada bu kilo olayina bende cok takiliyorum bazen burdaki bebelerin masallahi var bizimki SISKA bizim kizda 6500 ama 8 nisan dogumlu senin kiz ne zaman kac kilo dogmustu ?? burda dogum kilosu dogum gunu kiz erkek bebek olmasida farkediyor aslinda kiz bebekler icin bu ayda alt sinir 4800 ust sinir 8000 arada bir rakamsa gayet normal demektir hic uzulme bide anne sutu aliyor zaten daha ne olsun :lepi:[/QUOT

çok sağol sanada çok geçmiş olsun adaşım
neyse o konuya tekrar dönmeyeyim :)))
benim kızım 19 nisan doğumlu canları sağ olsunda kiloları az olsun ne yapalım kibar kız olcaklarkaydirigubbakcemile3

bu arada herkese hayırlı geceler
2 gündür giremedim sayfalar birikmiş
bugün kızımı aşıya götürdüm karma aşıları yapıldı ilk bacağına vurulunca anlamadı yavrum hiç ama diğer bacağı baya bir yandı tabi benimde içim yandı çok ağladı daha sonra ben hiç ilaç filan vermedim aşıya giderken öğleden sonra kızım avaz avaz ağlamaya başladı bereket annemdeydim de etrafta akıl alacağım çok insan vardı ne yapacağımı şaşırdım önce karın ağrısından dolayı ağladığını düşünerek fitil verdim daha sonra ağlaması kesilmeyince calpol verdim çok şükür kendine geldi kuzum sanırım bacakları ağrıdı ama ben sürekli ateşine baktığım için ağrısı olabileceğini hiç düşünmemiştim çok kızdım kendime

Selam millet

gayet yorucu bir gunun ardinda nihayet kicimin uzerine ourabildim ve bir kez daha dedim ki filiz kocum gezme senin neyine bebekli bir avratsin artik otur evinde home home sweet home yani ...

hava muhtesem sehir muhtesem manzara harikulade lakin gel gelelim cocukla perisan olduk yine bebek arabasi cantasi emzigi fotograf makinesi battaniyesi kangurusu derken ser sefil olduk cok yuksek bir bina var tepesinde restoran bar var hersey oraya cikana kadar muhtesemdi 97. kata ciktik kiz kudurdu emzirdim ettim eyledim neyse manzaraya nazir semsiyeli mohito kokteylimi yudumlarken yine bir aglama sesi gonlunu eyledik ama belli uyku gozunden akiyor mizmiz.. Michagen golu ayaklarimizin altinda kizlar anatamam okadar guzeldiki manyak para var ya bu adamalarda orasi cok yuksek oldugu icin diger butun binalar gorunuyor binalarin tepelerinde havuz millet gunesleniyor filan para bok yani anlayacaginiz. deli deli arablar insanlar o bicim binalar muhtesem agzim ayrildi yine ama butun fotolarda dombili ciktigim icin pek yayinlamak istemiyorum ama sizinlede paylasmadan edemeyecgim bu guzel sehrin manzarasini belki faceye atarim...zaten cok foto cekemedik sazan kocam sonra cekeriz filan diyerek pek foto cektirmedi vay cocugun basina gunes gecti vay bilmem ne oldu ha bu arada kiza kot pantolun filan giydirmistik kustu sonra butun fotolarda yedek getirdigimiz pijamayla cikti :) akabinde o pijamayida bokladi attik cope baska bi pijama giydi allahtan tedarikli gitmisim ...siz siz olun garilar oturun oturdugunuz yerde bebekli karinin ne isi var bar koselerinde .. ay o bari hic unutamayacagim bar dediysem yani restoran tarzi aile yeri ihihihihiiii... oruc moruc hak getire cehennemde de artik alev manzarali mohitoyu iceriz :) aman kizalr hava sicak deyip orucu boslamayin unutmayin ki cehennem daha sicak topigin gavuruyum ben bana uymayin :)

neyse iste bugunde boylece bitti ayni temennilerle hasta bebelere sifa deli analarina akil fikir ihsana eyle yarabbi bu mubarek ayda diyerekten burda noktaliyorum sugunki mesajimi

hoscakalin ovakit operim canlar..

yazılarına hayranım ne güzelde anlatıyosun bebeklerle gerçekten zor bizde çanakkale şehitliklerine gitmiştikte benim akıllı kocam arabada yer yok diye bebek arabasını almamıştı kardeşimle gitmiştikte onların eşyaları filan vardı kollarım kopmuşu kızı taşıcam diye benmi şehitlik gezdim başkasımı beni gezzdi bişey anlamamıştım

Öncelikle geçmiş olsun cnm. Ben yorumları çok hızlı takip edemiyorum. Rahatsız olduğunu kaçırmış olabilirim. Benim bebişide 6,950 kg tarttılar dr az dedi. Ama ek gıdaya yine de geçirmiyor. Bugün aşısını yaptıracağım.

çok sağol teşekkürler

bizim doktorumuzda bir sonraki ay geçicez ek gıdaya dedi başlatmadı
şu sıralar ramazan ayı olduğu için sofralara hep birlikte oturuluyorya bende kucağımda kızımla oturuyorum çorbadan kaşığın ucuyla tattırıyorum çok dikkatli bakıyo yemeklere vermeden edemiyorumkaydirigubbakcemile3

bence bebeğinin kilosunu hiç kfna takma sağlıklıysa gerisi boş zaten .kof şişman olsa sağlığı bozuk olsa allah korusun.benim bebeişimde öyle.ama benimki küçüçk doğdu2260grdı.sonradan topladı maşallah 41 kere.

doğru söylüyorsun sağlıkları yerinde olsunda önemli olan o
maşallah senin beb:nazar:işinede

iyi günler kızlarr.. bilg.sabah 9 da açtım ama bir türlü kk girip yazamadım yaa.. utku çok duraksız.. yatıp yerde kendi kendine debelense yuvarlansa ne ala.. ama en çok 15 dk.dan fazla bi pozisyonda kalmıyo.. 15 dk. evde gezinti.. 15 dk.balkondan bakınma... 15 dk. yerde yatma.. 15 dk. yine kucak hoplat fln.. kollarım kopuyo...aman sağlıklı olsun da yorulayım napalım...

ya sabahtan beri diğer koltukaltımda da hafif bi ağrı var yaa.. noluyo anlam veremiyorum.. kontrolüm 1hafta sonra.. hala antibiyotik kullanıyorum günde4 kez hemde.. ama bu da neyin nesi. ter bezlerimde mi bi tıkanıklık bişiydir anlamadım ki.. sütleilgili bişey olduğunu hiç sanmıyorum.. çünkü göğüslerde bi sorun yok utku da eskisi gibi emiyo maşallah.. neyse hayrolsun inş. bi sorun değildir.. hetten araştırdım biraz ama çıkan sonuçlar içimi daraltınca eşim kızıp okumama izin vermedi.. ve bi daha herhangi bi hastalığı netten araştırmama izin vermiycekmiş :)

herkes iyidir umarım.. geçmişe bakamıyorum...

hasta olan anne ve bebeklere geçmiş olsun...
kontrole gidenlere ( hemşerim filizi gördüm sadece) maşallahh diyorum..
huysuz bebişlere de sakinlik diliyorum ne diyuim.. benimkide öyle.. allah bize de kolaylık ve bol süt versin..

sağolasın hemşerim
bak gör bişeyciğin çıkmayacak seninde

az önce idil hanıma face de maşallah dedim.. utku daha ayağını ağzına götürmeyi beceremedi yazdım.. içeri gittim ağlıyo diye.. bide ne göreyim.. sol ayak ağızda.. hemde komple :)))))))) maşallah tüm bebelere..

akılları erince ayaklarını ağzına soksalar kıyameti koparırız o ayrı konu :))))))))

maşallah utku paşaya :nazar:

selam karulaaarrr... yav bi fikir şeedin bana. dün oğlana şu astronot tulumlar var ya kışlıl ondan alayım dedim. yalnız şööle bi sorun var 6-9 mu alayım 9-12 mi alayım. bi de astronot yerine şööleee havalı bi mont mu alayım? ay ben alayımmm?

astronot tulum benim kızımında var çok rahat oluyor teyzesi almıştı kızıma geçenlerde dağa çıktık gece soğuktu giydiriverdim ohhh misss

bence 9-12 al bu sıcaklar pek erken gidecek gibi durmuyo rahat rahat giyer kuzu sıkmasın hem

Son düzenleme:
merhaba kızlar oğlum bugün hep kucağumda huysuzluk yapıo ama kucakta sesi çıkmıyo.az önce kimyonlu rezene çayı erdm dr umun tavsiyesiyle kaşıkla.çünkü biberon almıyo benimki çok az içti.gerisini gün içinde versem ara ara nasıl olur...........

filizm maşallah kuzuna tatlım.......az değil kilosu benim oğlanda baya ilerden gidiyo baya.bende diyorum ilerde bi sağlık ıkıntısı yaşamasında..

hayriyecm fiztac filizcm oh sefanız olsun kızlar.insan baya baya deşarj oluyor süpersiniz valla.özendm heeeeeeeeee

evet cnm az değil bebeklerin yapısına göre normalmiş
senin bebişinede maşallah nazar değmesin sağlık sorunları olmuyor merak etme kiloları boya gidiyo sonra emeklemeye filan başlasınlar bak mum gibi olur o zaman 41 kere maşallah :nazar:

filizcim resimleri gördüm bayıldım bayıldımmm ne lüks bir şehir miş öyle
sizde çok tatlı çıkmışsınız maşallahh
ama olmuyor böyle seni günde sadece tek msj da görmek haberin olsun opuyorumnanaktan

aynen canımyaa bazen diyorum gitmeyeyim bir yere düşün annemler çağırıyor o bile gözümde büyüyor yollarda huysuzlanacak diye . anca bayramda giderim artık
ohh sefanız olsun canımya ne güzel bir hafta sonu geçirmişsin böyle bende evde tek başınaydım anlayışsız kocam gündüz sıkılıyorum evde dedi balığa gitti arkadaşlarıyla akşamda iftar planı yapmışlar gece 12 idi geldiğinde. ama kararlıyım konuşmayacağım bi pazarımız var onuda rezil etti ya pazar olmasını geçtim zaten her gün o insanlarla iç içesin bir günde ailene ayır dimi bide aman onun sevdiği şeyleri yapayım iftara diye kendimi yırtayım
ayy aklıma geldi sinirlendim yine

canım benimyaa neler yaşadığını çok iyi anlıyorum kendimi o kadar kötü hissediyordumki emmiyor diye şimdi sütüm o kadar az ki bir öğün bile yetmiyor halbuki fışkırırdı resmen :(
inşallah bu aylardan kaynaklanan huysuzluktur bitanem iyi düşünelim hep dualarımdasın

refiye cim canım kötü şeyler düşünme lütfen bencede sadece ter bezlerinden kaynaklanan bir durum . maşallah utku yada

maşallah paşaya

valla canım bende kararsızım anca gidip görünce karar vereceğim

merhaba tatlım bence ara ara ver
[
canım benimde pc açık ve bebeğiminde gündüz uykusu yok şimdi yerde debeleniyor bende kendi haline bıraktım öyle vakit buluyoruz işte

ohh sefanız olsun güzelimm hamarattır benim arkadaşım:)
daha ağırlamam gereken misafirlerimde var canım . bi eşimin dayısı birde arkadaşlardan 2 aile kaldı onları da aldım mı tamamdır onun içinde hasta olmayı bekliyorum:)
hem bebek hem oruçlu iken zor oluyor

benimki gecede anlıyor canımya hayatta ağzını sürmüyor
ne güzel aferin kocana:)
ateşlenme oldu canım aşıdan önce calpol verdim gecede fitil

canım maşallah kızına bence gayet güzel kilosu
yorumlarada fazla takılma canımya
mesela ben o kadar alıntı yaptım tam cevapları yazıyorum huysuzlandı oğlum şimdi çığlık çığlığa ama sana da yorum yapayım öyle çıkayım dedim :)
[

evet bazen öyle oluyo ben pc yi açıyorum kızım uyanıyo saat gibi
yorum için teşekkürler
senin bebişinede maşallah:nazar:

iyi geceler arkadaşlar geçmiş yine çok birikmiş ben ancak bu satte girebiliyorum .
tüm bebeler huzursuz sanırım havalardan olsa gerek ama biz anne olarak bilsekte çok üzülüyoruz işte

Refiyeciğim içini ferah tut umarım basit bişey çıkacaktır
Kuzey beyin salıncağı hayırlı olsun ,güle güle binsin ,
ha size bir kaynana olayı da benden :)) okullar açılınca gelip çocuğuma bakacak kaynana çok akıllara zarar bir fikir üretmiiş bugün paylaştı bizimle ,neymiş biz kızı onlara bırakacakmışız hafta sonları alıp eve götürebilirmişiz istersek akşamları sevip gidermişiz vs vs.çok güldü kocam rüyanda gör dedi .akşam evimde sevip koklayıp yatırmayacağım çocuğu ne diye yaptım dedi ve bana da bişey söylemeye gerek kalmadı ,

Arkadaşlar biz bugün apar topar izmire götürdük İLKİM i ege üni deprof Raşit Vural Yağcı gastroontoloji ve beslenme uzmanı kendisi ,bildiğiniz gibi kızımın ishalı kusması gazı hiç bitmedi birde artık emmek istemiyordu dr hemen teşhisi koydu ki onca antibiyotiği boşa kullanmışız Laktoz intolerans alerjsi varmış.benim sütümdeki süt şekerini miğdesi eritemiyor ve haliyle sürekli ishal kusma bulantı vs oluyor .bu yüzden de emmek istemiyor beni .benim süt ürünleri tüketmem yasaklandı diyet gibi bişey verdi birde kızıma laktazim diye bir damla .bakalım inşallah geçer de kurtulur kızım .
bu belirtiler varsa dr danışıp basit bir tahlille sonuca ulaşabiliyorsunuz arkadaşlar

geçmiş olsun

günayydııınnnn
106.gif

bugünkü açılış bende... herkese güzel,mutlu,huzurlu,sağlıklı birgün diliyorum bebişleriyle...

denizcim.. günaydın tatlım... ayy atamadımı yavrum gazını halaa yaa.. oyy kıyamam ona yaa... inşallah bi an önce atar gazını da sende gün içinde azcık da olsa uyur dinlenirsin..
gece bende çok kalamadım msn de. hatta çat diye çıkmak zorunda kaldım.. benim herif söylenmeye başlayınca birden kapattım... bunun dışında şükür iyiyiz.. bebeciklerim uyurkene bigirip bakayım dedim ama utkunun uyanma saati geldi. her an çıkabilirim :)

Kizlarrr napiyosubuz valla gecmisi okuyamiyorum malum hala yayladayim.Yayladan inince aranıza tam gaz katılacağım.Hasta bebislere gecmisler ola ay en son Zeyra seninkini okudum sınır oldum valla manyaklar.HAyriyecim booolll bollll tatlı ye :)vermezsin canım ay bide ben versem 66'5 67 gediğim valla kaldı gobus. REFis hanım bu arada size de kızıyorum bacım girme abuk sabuk sitelere hızla moralini vAlla döverim.hepinizi çok seviyorimmmmm.yeni katılan arkadaslar olmuş galiba hoş gelmissiniz.ben turk Telekom ayse Denız hehhehwhwhehe

deniz hoşgeldin canım.benim tatlı yemeye vaktimmi var bacım iftara çorbamı zor içiom.koşturmaktan gidio kilolar.mehmet salihin gaz problemi haala geçmedimi kıyamam ben ona..ben poyraza elma yağıyla karnına masaj yapıodum epeyi faydasını gördüm..

ne güzel ya ahhhh hayriyecim ahhh bende hızla kilo alıyom dogumdan çıktıgımda 56 idim şimdi 59 olmuşum ...gitmiyolar bu kilolar benden

ahh sibelcim sen emzirion yiyon kuzum aman ye ki sütün olsun kiloları emzirdikçe dert etme.sonra nasılsa verirsin inşallah..

kızlar slm annemlerdeydim giremedim ne zamandır hastalarımız varmış allahım şifa versin bebişlerimize... kızm çok şükür ii diyip geziyordum ortalarda oda rahatsızladı ne yazıkki bebeklere su vermeyin diyenlerden nefret ediyorum su vermediğimiz için kızımın sol böbreğinde kristallenme olmuş kumlamaya başlamış yani doktor kızdı niye vermemişsin diye ek gıdaya başlayınca veriyordum ama öncesinde yani emzirirken olan olmuş terliyor çocuk su ihtiyacı var dedi:( dikat edin nolur verin azar azar su çok üzülddük biz yavrum çiş yapmak eziyet olmuştu resmen... ama ne kadar şükrettim inanamazsınız bi arkadaşımın yiyeni ki kızımla aynı gün doğdu gözleri kayıyo diye doktora götürmüşler epilepsi çıkmış mahvolmuşlar resmen allahım nelere üzülüyorum sana şükürler olsun yavrum sağlıklı dedim. buarada kpss için tercih yaptım bakalım gelmez ama hayırlısı.. allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah

ahh canım yaa bi su vakası daha..inan çok üzüldüm çok geçmiş olsun.doktor hem kızıyo ama çoğu doktorda su olayına karşı çıkıo.hangi doktora güveneceksinki.en iyisi benim gibi yapmak mantığa uygun olanı uygulamak.

bu arada herkese hayırlı geceler
2 gündür giremedim sayfalar birikmiş
bugün kızımı aşıya götürdüm karma aşıları yapıldı ilk bacağına vurulunca anlamadı yavrum hiç ama diğer bacağı baya bir yandı tabi benimde içim yandı çok ağladı daha sonra ben hiç ilaç filan vermedim aşıya giderken öğleden sonra kızım avaz avaz ağlamaya başladı bereket annemdeydim de etrafta akıl alacağım çok insan vardı ne yapacağımı şaşırdım önce karın ağrısından dolayı ağladığını düşünerek fitil verdim daha sonra ağlaması kesilmeyince calpol verdim çok şükür kendine geldi kuzum sanırım bacakları ağrıdı ama ben sürekli ateşine baktığım için ağrısı olabileceğini hiç düşünmemiştim çok kızdım kendime

canım calpol verdiğin ii olmuş ateşten hariç ağrı kesici özelliğide var..ii gelmiştir kuzunun acısına.benimde aşı günlerim kabus gibi oluyor oğlumla karşılıkla ağlaşıyoruz:)))

herkeze günaydın..dün akşam tam dedim hiçbi iş yapmayacam keyfime bakacam.çat kapı kayınvalidem ve eltim geldiler.kociş mağazaya gitmişti.poyrazı uyutup çay demledim oturdum onlarla çaresiz..allahtan erken gittiler.sahur için börek yapıp aldım dondurmamı elime geçtim tv karşısına keyif yaptım ohh öle ii geldiki :icecream: kociş gelincede iki sohbet ettik.haa kızlar buarada dün akşamda itibaren kocişimin gazıyla ve desteğiyle göbek eritme hareketlerine başladım.azcık göbeğim var uyuz oluyoz ikimizde..toplam 15 dk süüryor ama sırılsıklam oldum terden.sonrasında yosun sabunuyla bi ılık duş ohhh miss :jeyyar: (yosun sabununun selülit ve yağlar için çok büyük etkisi var dikkatinize) sonrada yattım sahur muhabbeti aynı zaten ye iç yat..oğlumda pek huzurlanmadı gece sabah 8 de uyandı sabah tşk ettim oğluma 8 e kadar anasını uyuttuğu için sırnaşık şey

kızlar günaydın
nasılsınız bakalım bebecıkler nasıl ayse denız galıba hala gaz problemı varmıs acaba ceryandamı kalıyokı annesı fark etmıyosan
kızlar sıkı durun BENNU BURAKTIGIM YERDE YÜZÜSTÜ 1 METRE KADAR GIDIYO
VE YUVARLAK SEKILDE DÖNUYO YANI KAFASINI BIRAKTIGIMIZ TARAFTA AYAKLARI KENDIDE BIRAKTIGIMIZ YERIN 1 METRE UZAGINDA BULUYORUM
ZATEN ANA KUCAGINDA DURDURMANIN IMKANI YOK

KIZLAR CALPOL ZATEN AGRI KESICI ATES DÜSÜRÜCÜ
YALNIZ ILERLEYEN ZAMANDA PEK ETKILI OLMUYO
DOLVEN IBUFEN
DAHA ETKILI OLUYO

Son düzenleme:
hayriyeciğim iyiyiz tatlım çizim yapıyom kk açık ama yazamıyom anca okuyom valla:)
kaan anneannesinin kucağında uyuyo:)
poyraza maşallah annesine izin vermiş sabah:)

Back
X