Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM .doktorunuza sorsaydın sütten mi acaba diye,çorbalarının ve yemeklerinin üzerin zeytin yağ gezdir,kabızlık olduğunda ben yoğurduna da koyuyorum,kuru kayısı akşamdan bekletip kahvaltı ve meyve püresinin içinde yediriyorum.bol su içirmeye çalış umarım faydasını görürsün,eline salatalık veriyorum bu arada sık sık bayılıyor hem diş yerlerini kaşımış oluyor...
canım tavsiyelerin için çok teşekkürederim.bu arada weyden sende varmi facbook adresi canim ???
hayır ben msn ve facebook kullanmıyorum canım.üzgünüm![]()
hmmm oda iyiyimis :))
neresi iyi yaaa.önceleri internetle çok uğraşırdım şimdi fırsat bulursam bu siteye giriyorum hepsi okadar.yaşlandım mı neeebu arada bu saatte burda olduğumuza göre bebeklerimiz uyudu demektir
![]()
neresi iyi yaaa.önceleri internetle çok uğraşırdım şimdi fırsat bulursam bu siteye giriyorum hepsi okadar.yaşlandım mı neeebu arada bu saatte burda olduğumuza göre bebeklerimiz uyudu demektir
![]()
nisan bebelerinde daha yeni ilk disini cikaran oldu canim sykma tatli canini cikacaktir
sende facbook adresin varmi kiz?
ayy iyiymiş ya rahatladım ilk çocuk olunca panik mi oluyoruz nedir?bu arada face yok bende yaaa..kıskanıyorum ha bizim 2010nisan anneleri orda buluşuyosunuz,olmaz ki böle canııımmm![]()
çok sağol canım kabızlık geçti ama çatlaktan dolayı kaka yaparken canı bira yanıyor hepsi geçecek inşallah.ben hiç salatalık vermedim boğazına kaçar diye korkuyorum.hepsini aynı anda yemek istiyor bizim kız bu yüzden elinde ne varsa hepsini ağzına sığdırmak istiyor.salatalık versem kaçar mı ki bozağına.ne dersin???birde ishal yapıyormu senin bebeşini salatalık??domates verdim eline bugün hertarafı domates oldu ama yedi çoğunuda.
canım valla ne desem bilmem ki,benim oğlum lokmalar halinde koparıyor;bir kısmı midesine diğerlerini de attiiiii deyip evin heryerine dağıtıyor.anacığı da peşinden topluyoryeterki yesinn napimm
ben devam sutu ınek sutu ne bulrsam verıyorum eskıler ıyı bılır benı ılk ek gıdaya bız basladıkvar cnm önceden 2 alt dişimiz vardı, üst dişlerimizden 1 i çıktı diğeri yolda.ön yanlarındakilerde çok belirgin ama henüz çıkmadılar.ben 8 10 diş çıkaran duyunca çok şaşırıyorm:44:,dr.umuz çıkar merak etme diyor.eşinin ailesinde varsa geç çıkaran,olabilir normal diyor.amcası geç çıkarmış,kayınvalidem söyledi
benim oğlum da bu aralar böyle,demekki dönemsel bişey cnmcm.
benım kızımda aynı sayıda dıslerı 3 tanecık
kızlar inek sütü veriyormusunuz,vermeyenler devam sütünümü kullanıyosunuz,ayrıca günde ne kadar içiriyosunuz??????????
tesekkkurler tarıfın ıcın ıyı dusunmussunAysucum çok küçük bebeğin, sürekli emmek istemesi çok doğal. sen devam et emzirmeye. Bu arada sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bebeği gece besliyorsundur muhtemelen. 3-4 aydan sonra gece beslemesini bitirmeni tavsiye ederim. gece beslemeye devam edersen, 6-7 aydan sonra gece sürekli kalkmaya başlıyorlar. bu da anneyi çok yıpratıyor. uzmanların görüşü bu şekilde. yinede sende araştırmanı yapabilirsin bu konuda. bir çok kişi bu görüeş karşı çıkıyor bebek kilo almaz gece beslenmezse diye. ama öyle değil bebekler ne kadar çok uyursa o kadar kilo alımı daha iyi oluyor.
ısırgan otu ve rezeneyi aktardan alıyorum. kaynar suda demliyordum ve 5 dk falan demendiriyordum.
Şimdi internette oğlum için araştırma yaparken bişey buldum. hemen aklıma sen geldin. yazıyı sana kopyalamak istiyorum. Benim bir arkadaşım bunun şekersi halini yapıp içmemizi tavsiye ettide. onun için araştırıyordum. orada anne sütünü arttırdığı ifadesini gördüm.
7/1/2007 - ADANA'NIN SIRRI (kaynar) (lohusa şerbeti)
Arkadaşlar bu yazımı üçüncü yazışım...Blogcuda bakım varmış,hep yazılar uçtu gitti...Dilerim bu yazım kalıcı olur...Hastalığımızın bir türlü geçmeyişi beni doğal tedavilere yöneltti...Ihlamurun içine ,elma kabuğu, tarçın ,karanfil koyup balla tatlandırılıp içilmesi faydalı oluyor...Derken Adana'nın bebek doğduğu zaman yapılan KAYNAR'ı geldi aklıma ...çok faydalı ve insanın içini ısıtan bir içecektir,sıcak sıcak içilir,adı üstünde zaten KAYNAR, kaynar olacak....Adana'da biz bilmeyiz öyle lohusa şerbeti falan,bildiğimiz KAYNAR'dır... Adana'da Aktarlarda KAYNAR TAKIMI diye paketler halinde satıyorlar ama sizin ayrı ayrı almanız gerekiyor. Yazıyı geç yazmamın nedeni de içindeki baharatları aktara sorup öyle yazayım dedim,bir yanlışlık olmasın ...Aktara gidip:-Arkadaşlara kaynar tarifi vereceğim,hangi baharatlar var içinde diye sorduğumda ,Adana'nın sırrını dışarı mı vereceksiniz demesin mi?Biliyorsunuz arkadaşlar Adana Kebebı tescillendi,patenti alındı...Sıra geldi kaynarımıza,bu yazı KAYNAR'ın Adanaya has bir içecek olduğuna kanıttır ve o yüzden yazılmıştır...Neyse ben boşvermişim sırra falan alın ve yapın arkadaşlar ....
Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.
Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...
Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır,açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini ....tabii baharat kokusunu seviyorsanız....
Gelelim kaynarı nasıl ikram edeceksiniz faslına .....
Bizim çeyiz adetlerimizdendir ...kızların çeyizlerine mutlaka Kaynar Takımı denilen fincanlar alınır ve sırf kaynar ikram edilir bu takımlarla...
Kaynarı fincanın içine koyun,üzerine istediğiniz kadar ya da 2-3 tatlı kaşığı ceviz ve biraz toz tarçın serpin ve sıcak için.Yanına da tatlı kaşığı koymayı ihmal etmeyin ki ,kalan cevizleri yiyebilesiniz....
Daha sonra kaynarınız soğudu ne yapacaksınız ? bu seferde ikram ederken gerektiği kadarını cezvede iyice kaynatıp 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz fincanlarda üstüne toz tarçın koyun servis yapın... Biz Kaynarın anne sütüne çok iyi geldiği ve sütü doyurucu bir hale getirdiğini deneyerek tespit etmiş kişileriz Adanalılar olarak....Arkadaşlar yapın ,için ve lütfen bana yazın....beğenip beğenmediğinizi nerden anlarım yoksa.... Herkese sağlıklı günler diliyorum.....
oh masalllah senın adın asevındım gule gule buyutun bebegınızı:13: meden kardeş şu an ilk senin mesajına cevap vermek istedim.Adana lı damarım kabarıverdi birden,çok hoşuma gitti kaynarı anlatman,ben İstanbul a gelin gitmiştim 4 yıl dayanabildim ADANA ADANA diye ağladım resmenn.İstanbul dakilere henüz bebeğim yokken,kuzenin Adana dan doğum haberi ile birlikte annemler kaynar malzemesini yollamışlardı,bensiz boğazlarından geçmediği için canım ailem kargo ile yollamışlar.kış mevsimiydi,evde herkesi topladım kayınvalidemler kuzenler sanki ben doğurmuşum gibikapıdan her giren kokuyu alıp ne güzel kokuyor dediler.içtiklerinde ise herkes bayıldı,kimisi ticarete dökelim dedi boza gibi
çok şükür eşimle birlikte Adana ya taşındık,eşim de çok seviyordu Adana yı.bir nevi hanım köylü olduo kuzenm 2.bebeğini dün gece doğurdu,bu sefer allahın izniyle hep birlikte içeceğiz...yaşaın ADANA
SONUÇ KAYNAR SÜT YAPAR![]()
nisan bebelerinde daha yeni ilk disini cikaran oldu canim sykma tatli canini cikacaktir
sende facbook adresin varmi kiz?
ayy iyiymiş ya rahatladım ilk çocuk olunca panik mi oluyoruz nedir?bu arada face yok bende yaaa..kıskanıyorum ha bizim 2010nisan anneleri orda buluşuyosunuz,olmaz ki böle canııımmm![]()
canım valla ne desem bilmem ki,benim oğlum lokmalar halinde koparıyor;bir kısmı midesine diğerlerini de attiiiii deyip evin heryerine dağıtıyor.anacığı da peşinden topluyoryeterki yesinn napimm
bennuda salatalıdı herseyı verıyorum elıne dökerse döksun ondan kıymetlı degılya
çok sağol canım kabızlık geçti ama çatlaktan dolayı kaka yaparken canı bira yanıyor hepsi geçecek inşallah.ben hiç salatalık vermedim boğazına kaçar diye korkuyorum.hepsini aynı anda yemek istiyor bizim kız bu yüzden elinde ne varsa hepsini ağzına sığdırmak istiyor.salatalık versem kaçar mı ki bozağına.ne dersin???birde ishal yapıyormu senin bebeşini salatalık??domates verdim eline bugün hertarafı domates oldu ama yedi çoğunuda.
MEDENcnm tarifi yazdımda ben yanlız bişi sorcam 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil yazılmış tarifte her ikisinden ayrı ayrımı 1er açuk konulcak yoksa ikisi bir karıştırılıp 1 avuçmu olucak?
çok teşekkür ederim ilgilendiğin için bu tarifi mutlaka yapıcam.
3-4 aydan sonra gece beslenmesini kesmekten bahsetmişsin.nasıl yapıcaz peki bunu?yani gece uyandığında emmek isticek yada mama yemek isticek ağlarsa felan?sizler nasıl yaptınız?
ben devam sutu ınek sutu ne bulrsam verıyorum eskıler ıyı bılır benı ılk ek gıdaya bız basladık
tesekkkurler tarıfın ıcın ıyı dusunmussun
oh masalllah senın adın asevındım gule gule buyutun bebegınızı
bennuda salatalıdı herseyı verıyorum elıne dökerse döksun ondan kıymetlı degılya
benim anladığım ayrı ayrı değil. Toplamda 1 avuç konulacak diye düşünüyorum. civcivcim daha iyi bilir. adanalı olduğu için. banada bir arkadaş bağışıklığı arttırmak için tavsyede bulunmuştu. ben onun için araştırmıştım.
rica ederim canımcım. senin bebeğin nasıl tam bilmiyorum ama genelde bebekler gece 1-2 defa uyanırlar. bu uyanmalarında beslenmeden ziyade kucağında pışpışlayarak uyutmaya çalış. zamanın varsa biraz internetten araştırmaya çalış. Ben bunu maalesefki geç öğrendim. oğluşum gece 5-6 defa uyanmaya başlamıştı öğrendiğimde. şimdide alıştırması çok zor oluyor. bi defa alıştı gece beslenmesine. ama bu aralar bende niyetliyim gece beslememeye. bakalım sonuçlar ne olacak. hastaydı yeni iyileşti, bugün ilaç vermedim henüz. üzerimizden sıkıntımızı iyice atalım başlayacağım bende.
yok canim daha yeni uyudular gec yazmamdanda bellidir :))
ayrica facede nisan anneleri toplasiyoruz baya iyi oluyor ondan sormustum canim
:canım valla ne desem bilmem ki,benim oğlum lokmalar halinde koparıyor;bir kısmı midesine diğerlerini de attiiiii deyip evin heryerine dağıtıyor.anacığı da peşinden topluyoryeterki yesinn napimm
ben devam sutu ınek sutu ne bulrsam verıyorum eskıler ıyı bılır benı ılk ek gıdaya bız basladık
bende elma armut ne varsa veriyorum valla bastan beri kuru ekmek yemeye hasta bizim kiz
benim face yok ozaman ben sizinle toplaşamıycak mıyımhımmm ozaman burdantoplaşırız sizinle arada buraya da uğrayın bari hanımlar unutmayın face olmayan nisan annelerini
![]()
unutmuyorum canim bak buralardayim ama tabi face biraz daha kolayimiza geliyor nedense ama arada giriyor arkadaslar eminim burayada yazacaklardir
sağol canım iyi dileklerin için,sen de güle güle büyüt bebeğini.ben de sebze meyve ne varsa eline tutturuyorum,bugün kabak temizlerken annannesi eline kabak verdi mesela kıtır kıtır yedi,bitince küçük sert bir şeftali verdim eline,ondan önce de salatalık vardı elinde :)) hiç de yok demiyor kerata,gören de çok iştahlı zanneder ama tipine bakan bu çocuğu aç mı bırakıyolar der)))))) (oğlum 10 kilocuk) ama boyu 80 cm maşallahh.biz boyuna veriyoruz teyzeleri (bu arada smilleri seçmiyor bilgisayar ya da kk da sorun var?) bu arada çok güzel çubuk kraker yiyor 3 dişiyle, elini hiç boş bırakmıyorum,babası gibi seçici olmasın..anası gibi taştan yumuşak ne varsa yesin :)) şaka bir yana da şimdiden neye alıştırırsam o kadar iyi olur ilerisi diye düşünenlerdenim
çok saol cnm.şimdillik bebişim çok küçük ama biraz büyüdüğünde denicem bunu.benim bebeğim 12 gibi uyanıyo gece 2 gibi geri uyyo sonrada sabah kalkıyo.saat 6-7 gibi.inşallah becerebilirim.
bebişinede çok geçmiş olsun.inşallah düzelmiştir.
sağol canım iyi dileklerin için,sen de güle güle büyüt bebeğini.ben de sebze meyve ne varsa eline tutturuyorum,bugün kabak temizlerken annannesi eline kabak verdi mesela kıtır kıtır yedi,bitince küçük sert bir şeftali verdim eline,ondan önce de salatalık vardı elinde :)) hiç de yok demiyor kerata,gören de çok iştahlı zanneder ama tipine bakan bu çocuğu aç mı bırakıyolar der)))))) (oğlum 10 kilocuk) ama boyu 80 cm maşallahh.biz boyuna veriyoruz teyzeleri (bu arada smilleri seçmiyor bilgisayar ya da kk da sorun var?) bu arada çok güzel çubuk kraker yiyor 3 dişiyle, elini hiç boş bırakmıyorum,babası gibi seçici olmasın..anası gibi taştan yumuşak ne varsa yesin :)) şaka bir yana da şimdiden neye alıştırırsam o kadar iyi olur ilerisi diye düşünenlerdenim
iyi ediyon valla canim ayrica benimkininde hic eli bos kalmiyor ama
9 kilocuk boyuda 76 cm benim kizda cok minyon ya
canım ben şimdi baktım kız çocuklarında boy ve kilo takibi cetveline;ortalamadasınız merak etme hatta boy olarak ortalama üzerinde..aman canları sağ olsun da,sağlıklı olsunlar yeterki dimi![]()
kızımda çok yiyor ama 10 kilo boyuda 75 cm.bende az diye üzülüyorum demekki normal bu boy ve kiloları bebeklerimizin..
aysu87 canım kaynar malzemesini koyarken toplamda 1 avuç koyuyosun o 2 mlz.yi ama karanfili fazla atma acımsı oluyor,şeker ini de içebileceğin kadar koy kaynatırken.biz çok şekerli içiyoruz orjinali böyle,güzel süt yapıyor.şekeri olanlara da fincanını yarıya kadar kaynar+üzerine de kaynamış su ekliyerek veriyoruz.tabii tadı değişiyor.kolay gelsin
bu arada süt yapması için bol su tüket,çorba iç.bebeğin bu aylarda sık uyanır gece,akşam öğününde emzirdikten sonra gece maması yapıp verebilirsin,hem bebeğin hem de sen rahat uyursunuz