2010 Nisan Annişlerinin Doğum Tercihleri,Nedenleri,Tavsiyeleri

gelincik53

canım kocam biricik oğlum
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
1.690
1
116
Rize
2010 nisan anneleri haydi bu topikte de tercih ettiğimiz doğum şeklini,nedenlerini ve araştırdıklarımızı paylaşıp birbirimize destek olalım.psikolojik olarak birbirimizi doğuma hazırlayalım.ayrıcaaaa doğum yapacağımız ili hastaneyi ve doktorumuzuda eklemeyi unutmayalım..hihoyyyt

tecrübeli annelerden de destek öneri ve bilgi beklioruz :asigim:

ben şu an tam karar vermiş değilim ama sanırım ya spinal anestezili sezeryan istiyorum yada genel anestezi istiyorum doktorum daha erken karar vermek için dedi bakalım canımcım benim şu anki hastahanem özel kent hastahanesi GıRESUN doktorumsa UĞUR DENıZ TÜREL:))) DENıZ amcamız bakalım bize ne diyecek son ayımızdaymış karar aşaması

bende henüz karar vermedim.ama normal doğumdan çok korkuyorum bikere arkadaşımın doğumuna girmiştim hangi akılla girdiysem o günden sonra korkmaya başladım.zaten doktorum çatımın dar olduğunu söledi.bende istemediğim için epidural düşünüorum.nette araştırıyorum epidural olanlarla konuşuyorum.onda da belimden vurulcak olan iğneden korkuyom.bakalım zaman ne göstercek.ayrıca hamileliğimin başından beri özele gidiorum doktorum rizede bülent demir çok memnunum.doğumumu da onunla beraber rize özel şar hastanesinde yapacağım.

topiğimiz hayırlı olsun kızlarrr :teytey:
ben normal istiyorumm.. sezeryandan çok korkuyorum sonuçta ameliyat kesiliyoruz :(( inşallah normal olur..
şimdilik özel saygı hastanesinde nihan hanıma gidiyorum.. rutin kontrollerinden çok memnunum.. ama doğumumu özel erdem hastanesındede yapma ıhtımalım var..

merhaba gelincik topiğin hayırlı olsunnn

Bende Antalya özel andeva hastanesine gidiyorum DR Aysun Altuntaş.. Eğer bi sorun oluşmaz ise kesinlikle normal doğum diyorum.
Normal dogum ve sezeryanı halen araştırıyorum ama aklıma yatan beni tatmin eden sadece normal dogum oldu .... hem bebeğimiz için hemde bizim sağlıgımız için en güzeli bu ama tabii eger bi sorun oluşursa yada bebeğim iri olursa ozaman mecburen sezeryan olucam..
şimdiden psikolojik olarak ben normal dogum yapabilirim fikrine kendimi alıştırıyorum bunu bilinçaltına yerleştiriyorum.

hakkımızda hayırlısı olsun artık

plesenta previa teşhisinden ötürü sezeyan mecburi. ben de epudiral istiyorum. ama millet te çok riskli aneatezist çok önemli falan diyo. Hoş bunu diyenlerin hiçbiri daha evli bile deil. medicana ya gidiyorum. dr um Türkan Örnek. Hastanede doktorumda harika. Bu güne kadar hiç boş konuşmadı, moral bozacak kelimeler kullanmadı. Bu kadar rahat olmamın sebebidir o hatun..

TOPıĞıMıZ HAYIRLI OLSUN:)))

Ben normal doğuma sıcak bakıyorum şimdilik. arasıra korku geliyor içime ama bilmiyorum. zeyra demiş galiba dr.um son ay karar verielecek diye. benim dr umda zamanı gelmeden konuşmuyor. ama şimdilik herşey normali gösteriyor. tek korkum sancı ve doktoruma olan uzaklığım. izmire 40 km uzakta oturuyorum dr um orda. ya evde doğum başlarsa naparım diye korkuyorum. Drum izmir doğum hastanesinin doktoru sgk dan orda yapabileceğim gibi karataş hastanesinde de özel olarak yapabilirim doğumu. muhtemelen karataş hastanesi olacak zaten özel sigortam var. doğum ordan karşılanacak. doğum hastanesi istemememin nedeni ise o hastanenin çoookkk kalabalık olması, drumun nöbetine denk gelmezsem doğuma giremez. ve ben o adam olmadan doğurmam:)))))

kızlarr öncelikle yeni topiğimiz hayırlı olsun... :)))

nisan annelerinden özelde doğum yapmıcak olan tek ben varım sanırım gördüğüm kadarıyla :))))

benim kızım sezeryanla doğduğu için %99 oğlumu da sezeryanla doğuracakmışım... aniden çıkmak istemezse 2 hafta erken alıcak doktorumuz... bursa çekirge devlet hastanesinde kadın hast. ve doğum dr.u mehmet ali şüküroğlu doğurtucak beni de.. :))) devlet hast. olmasına rağmen son ayda dr.umuz tabiki muayenehanesinde :) bize kendinin o ayki ameliyat günlerinden bize uygun olan zamandaki güne ayarlayıp alıcaktır doğuma.. kızımda da aynı hastanenin başka bi dr.u olan gülin okan da doğurmuştum.. ama şu an kendisi emekliliğini isteyip özel bi hast açmış ve sezeryan sonrası attığı dikişlerden sorun yaşadım(aynı gün doğuran 7 kişi daha) o yüzden bu dr.umu seçtim... neyse çok uzattım.. aşağı yukarı günümüzde ocağın ilk haftası dr.umuzun özelinde belli olur diye düşünüyorum.. inş. hepimiz için hayırlısı olurr...
keşke ilkim normal olsaydı da bunu da normal doğurabilseydim demek istiyorum son olarak.. ama bebeğim için sorun olucaksa beni kesip diksinler hiiç umrum olmazz.. :))))

hayırlı sağlıklı sorunsuz doğumlar hepimizee... :Saruboceq: opuyorumnanaktan

gelincik hayırlı olsun topiğin tatlım
benim daha nerde doğum yapacağım belli değil annemler istanbulda ve orda yapmamı istiyorlar malum burda bakacak kimsem yok
eğer bi aksilik olmazsa normal doğum istiyorum
hastane konusuna gelince eğer sakaryada olursa altınova hastanesinde olacak doktorumda sami kemik harika bir doktor
istanbulda olursa da ya ümraniye hospitalium yada çapada olacak

ben sizin her topiğe musallat oluyorum ama epidural sezeryan oldum müthişti ağrı sızı olmadı doğumdan sonra bile öneririrm normalden korkanlara öptüm göbeklerden:)

ben sizin her topiğe musallat oluyorum ama epidural sezeryan oldum müthişti ağrı sızı olmadı doğumdan sonra bile öneririrm normalden korkanlara öptüm göbeklerden:)

sağol tatlım..tavsiyen ve bilgilerin için özellikle..tecrübelerden faydalanmak istiyoruz zaten amaç bu.vereliniortak

ailem istanbuldA burda bana bakacak,yardım edecek kimse yok.
ilkini normal istemiştim,tüm uğraşlara rağmen normal olmadı.
mucbur szeryan olmuştu.buda sezeryan olacak.hastane büyük ihtimal ilk doğumu mu yaptığım avcılar hospital olacak.

kızlar benim şuan için normal gözüküyor inşlh bir aksilik çıkmazsa bende öle istyrum zaten....
bende bahçelievelrdyim ve ilgi hast. tuğba hanıma gidyrum bu üçüncü doktorum inşlh bidaha değiştrmem ,ama medicana da olabilir bakalım benim doktor ve hastane işim şuan net değil....

özellikle 2008 ve 2009 annelerinden doktor ve hastane tavsiyelerini ve deneyimlerini bizlerle paylaşmasını bekliyorum.......

bende kesinlikle normal istiyorum bi aksilik olmasa tabi, sezeryan çok ürkütücü geliyo ameliyat sonrası falan ne bileyim hayırlısı...

Kızlar bende normal taraftarıyım. Tabi son aylardaki durumlar bunu daha çok belirleyecek. Bir aksilik olmaz ve normal doğum yaparsam çok mutlu olacağım. :teytey:

kızlar Normal doğum istiyorum bende inşallah nasipse Nisa hastanesinde yapacağım. üç komşum yeni doğum yaptı ikisi sezeryan biri normal tabiki normalin hali başka oluyor sanki hiç doğum yapmamış gibi rahat, sezeryan yapanlar ağrılardan şikayetçi.
Normal doğum yapmak için sancınızı evde çekin son haddeye gelmeden hasteneye gitmeyin diyor doğuranlar siz neler öğrendiniz bu konuda?

Gelincik bana özel mesaj atmış epidural sezeryanın ayrıntıları ile ilgili anlatiim bari:) önceden belirlenmiş olan 7 nisan 2009da ben tam 38+5 haftalıkken saat 05:30 civarında bir heyecanla kalktık. ne de olsa o gün oğlum gelecekti. 2 aydır hazır olan ve nerdeyse hergün kontrol edilen çantalarıızı aldık son hazırlıkları yaptık çıktık yolaaaaaaaaa:) neyse hastaneye geldik eşimle 7:45 de beni ameliyathaneye aldılar önce nolur ne olmaz diye damar yolu açıldı. sonra kordon kanı ile ilgili birşeyler imzaladık. ve ardından epidural yapılması için beni oturur konuma geçmemi ve kamburumu çıkarmamı söylediler. sonra o bölgeye soğuk bir solüsyon sıktı minik uyuşturucu bir iğne yapıldı(PEK acımadı) O Bölge uyuşunca epidural katateri takıldı. bu kataterin takılması acı değil de sanki insanın içinde şimşek çakması gibi garip anlık bi duygu. sonra yatırdılar beni. ben panik oldum dedim uyuşmadım sanırım. ama sonra sol ayağımdan başlayan bir uyuşma vücumu sardı çok garipti artık vücumu hissedemiyordum. derken doktorum içeri girdi ve eşim kamerayla içeri alındı şimdi napıyorsunuz Alper bey dedim doktora o da merak etme şuan o bölgeyi temizliyorum dedi ama o sırada oğlumun ağlayışını duydum evet karşımdaydı yumuk yumuk oğluşum. onu kenara aldılar temizlemeye ve kordon kanını almaya başladılar. doktorum da benimle ilgileniyordu. Bu arada ameliyathanede KENAN DOĞULUNUN SEN BENıM BAŞIMA GELEN EN GÜZEL ŞEYSıN şarkısı çalıyordu. derken oğlumu kucağıma verdiler o çirkef çirkef ağlayan oğlan gözlerime bakıp sustu. Ben ki duygusuz soğuk insanım ona bakıp ağladım sevdim onu. bu arada doktorum dikmeye devam ediyo beni ama hissetmiyordum tabii. 5 dakika sevdikten sonra oğlumu alıp götürdüler eşimde onlarla beraber gitti. oğluşumu yıkamaya ve ölçümlerini yapmaya götürmüşler. Epidural in takılması ile benim ameliyathaneden çıkma sürem sadece 28 dakikaydı. çıktıktan sonra dinlenme odasına gittik sanırım damar yolundan da biraz sakinleştirici verdikleri için sersem gibiydim. orda temizlediler beni 10 dakika dinlendim sonraa odama çıkardılar. hemmeeeeeeenn lohusa tacımı taktım saçlarımı bi düzelttim yanaklara da allık:) bu kez oğlum tertemiz geldi kucağıma. ertesi gün sünneti yapıldı bebek cerrahı tarafından. hastanede hiç ağrı hissetmedim eve gelince biraz oldu ama biraz zaten ben hiç yatmadım yatmayı sevmem çünkü. emzirirken minoset almak serbestti çabucak iyileştim bende:) bu arada ufak tüyolar veriim sezeryan olacaklar için. doğumdan 1 gün önce genelde hafif ve sıvı şeyler tüketin zaten 12 de sonra yemek yemeniz yasak ama siz bu yeme işini önceden kesin ve sabah uyanınca gliserin fitil kullanın ve kakanızın hepsini yapın. yapın ki bağırsaklarınız boş olsun bu şekilde operasyondan sonra gaz çıkarma probleminiz olmaz hemen gazınızı çıkarırsınız. rahatlarsınız. Nebilim aklıma gelen bunlar GELıNCıK başka aklınıza takılan şeyler olursa sorun lütfen

Gelincik bana özel mesaj atmış epidural sezeryanın ayrıntıları ile ilgili anlatiim bari:) önceden belirlenmiş olan 7 nisan 2009da ben tam 38+5 haftalıkken saat 05:30 civarında bir heyecanla kalktık. ne de olsa o gün oğlum gelecekti. 2 aydır hazır olan ve nerdeyse hergün kontrol edilen çantalarıızı aldık son hazırlıkları yaptık çıktık yolaaaaaaaaa:) neyse hastaneye geldik eşimle 7:45 de beni ameliyathaneye aldılar önce nolur ne olmaz diye damar yolu açıldı. sonra kordon kanı ile ilgili birşeyler imzaladık. ve ardından epidural yapılması için beni oturur konuma geçmemi ve kamburumu çıkarmamı söylediler. sonra o bölgeye soğuk bir solüsyon sıktı minik uyuşturucu bir iğne yapıldı(PEK acımadı) O Bölge uyuşunca epidural katateri takıldı. bu kataterin takılması acı değil de sanki insanın içinde şimşek çakması gibi garip anlık bi duygu. sonra yatırdılar beni. ben panik oldum dedim uyuşmadım sanırım. ama sonra sol ayağımdan başlayan bir uyuşma vücumu sardı çok garipti artık vücumu hissedemiyordum. derken doktorum içeri girdi ve eşim kamerayla içeri alındı şimdi napıyorsunuz Alper bey dedim doktora o da merak etme şuan o bölgeyi temizliyorum dedi ama o sırada oğlumun ağlayışını duydum evet karşımdaydı yumuk yumuk oğluşum. onu kenara aldılar temizlemeye ve kordon kanını almaya başladılar. doktorum da benimle ilgileniyordu. Bu arada ameliyathanede KENAN DOĞULUNUN SEN BENİM BAŞIMA GELEN EN GÜZEL ŞEYSİN şarkısı çalıyordu. derken oğlumu kucağıma verdiler o çirkef çirkef ağlayan oğlan gözlerime bakıp sustu. Ben ki duygusuz soğuk insanım ona bakıp ağladım sevdim onu. bu arada doktorum dikmeye devam ediyo beni ama hissetmiyordum tabii. 5 dakika sevdikten sonra oğlumu alıp götürdüler eşimde onlarla beraber gitti. oğluşumu yıkamaya ve ölçümlerini yapmaya götürmüşler. Epidural in takılması ile benim ameliyathaneden çıkma sürem sadece 28 dakikaydı. çıktıktan sonra dinlenme odasına gittik sanırım damar yolundan da biraz sakinleştirici verdikleri için sersem gibiydim. orda temizlediler beni 10 dakika dinlendim sonraa odama çıkardılar. hemmeeeeeeenn lohusa tacımı taktım saçlarımı bi düzelttim yanaklara da allık:) bu kez oğlum tertemiz geldi kucağıma. ertesi gün sünneti yapıldı bebek cerrahı tarafından. hastanede hiç ağrı hissetmedim eve gelince biraz oldu ama biraz zaten ben hiç yatmadım yatmayı sevmem çünkü. emzirirken minoset almak serbestti çabucak iyileştim bende:) bu arada ufak tüyolar veriim sezeryan olacaklar için. doğumdan 1 gün önce genelde hafif ve sıvı şeyler tüketin zaten 12 de sonra yemek yemeniz yasak ama siz bu yeme işini önceden kesin ve sabah uyanınca gliserin fitil kullanın ve kakanızın hepsini yapın. yapın ki bağırsaklarınız boş olsun bu şekilde operasyondan sonra gaz çıkarma probleminiz olmaz hemen gazınızı çıkarırsınız. rahatlarsınız. Nebilim aklıma gelen bunlar GELİNCİK başka aklınıza takılan şeyler olursa sorun lütfen

ayyyyyyy harikasın yaaaa. ne güzel anlatmışsın. allah sağlığınızı daim etsin. inşallah bize de anı şeyleri yaşatsın. Çok merak ediyorum kızımı ve doğum yapacağımız o müthiş günü.... umarım seninki gibi güzel geçer.

Gelincik bana özel mesaj atmış epidural sezeryanın ayrıntıları ile ilgili anlatiim bari:) önceden belirlenmiş olan 7 nisan 2009da ben tam 38+5 haftalıkken saat 05:30 civarında bir heyecanla kalktık. ne de olsa o gün oğlum gelecekti. 2 aydır hazır olan ve nerdeyse hergün kontrol edilen çantalarıızı aldık son hazırlıkları yaptık çıktık yolaaaaaaaaa:) neyse hastaneye geldik eşimle 7:45 de beni ameliyathaneye aldılar önce nolur ne olmaz diye damar yolu açıldı. sonra kordon kanı ile ilgili birşeyler imzaladık. ve ardından epidural yapılması için beni oturur konuma geçmemi ve kamburumu çıkarmamı söylediler. sonra o bölgeye soğuk bir solüsyon sıktı minik uyuşturucu bir iğne yapıldı(PEK acımadı) O Bölge uyuşunca epidural katateri takıldı. bu kataterin takılması acı değil de sanki insanın içinde şimşek çakması gibi garip anlık bi duygu. sonra yatırdılar beni. ben panik oldum dedim uyuşmadım sanırım. ama sonra sol ayağımdan başlayan bir uyuşma vücumu sardı çok garipti artık vücumu hissedemiyordum. derken doktorum içeri girdi ve eşim kamerayla içeri alındı şimdi napıyorsunuz Alper bey dedim doktora o da merak etme şuan o bölgeyi temizliyorum dedi ama o sırada oğlumun ağlayışını duydum evet karşımdaydı yumuk yumuk oğluşum. onu kenara aldılar temizlemeye ve kordon kanını almaya başladılar. doktorum da benimle ilgileniyordu. Bu arada ameliyathanede KENAN DOĞULUNUN SEN BENİM BAŞIMA GELEN EN GÜZEL ŞEYSİN şarkısı çalıyordu. derken oğlumu kucağıma verdiler o çirkef çirkef ağlayan oğlan gözlerime bakıp sustu. Ben ki duygusuz soğuk insanım ona bakıp ağladım sevdim onu. bu arada doktorum dikmeye devam ediyo beni ama hissetmiyordum tabii. 5 dakika sevdikten sonra oğlumu alıp götürdüler eşimde onlarla beraber gitti. oğluşumu yıkamaya ve ölçümlerini yapmaya götürmüşler. Epidural in takılması ile benim ameliyathaneden çıkma sürem sadece 28 dakikaydı. çıktıktan sonra dinlenme odasına gittik sanırım damar yolundan da biraz sakinleştirici verdikleri için sersem gibiydim. orda temizlediler beni 10 dakika dinlendim sonraa odama çıkardılar. hemmeeeeeeenn lohusa tacımı taktım saçlarımı bi düzelttim yanaklara da allık:) bu kez oğlum tertemiz geldi kucağıma. ertesi gün sünneti yapıldı bebek cerrahı tarafından. hastanede hiç ağrı hissetmedim eve gelince biraz oldu ama biraz zaten ben hiç yatmadım yatmayı sevmem çünkü. emzirirken minoset almak serbestti çabucak iyileştim bende:) bu arada ufak tüyolar veriim sezeryan olacaklar için. doğumdan 1 gün önce genelde hafif ve sıvı şeyler tüketin zaten 12 de sonra yemek yemeniz yasak ama siz bu yeme işini önceden kesin ve sabah uyanınca gliserin fitil kullanın ve kakanızın hepsini yapın. yapın ki bağırsaklarınız boş olsun bu şekilde operasyondan sonra gaz çıkarma probleminiz olmaz hemen gazınızı çıkarırsınız. rahatlarsınız. Nebilim aklıma gelen bunlar GELİNCİK başka aklınıza takılan şeyler olursa sorun lütfen

maşallah canım yaa ne güzel anlatmışsın sanki hikaye okur gibi zevk aldım bazı bayan arkadaşlar öyle bir abartıyoki bu doğum olayını sanki rabbim korusun kötü bişey olcakmış gibi anlatılıyo ağzına yüreğine sağlık canım birde ne kadar sürede ayağa kalktın dikiş yerlerin ne kadar sürede iyileşti canım:1hug:

Back
X