• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi doktorda kendince haklı çünkü bu tür durumları söylenmesi ve anneyi babayı bilinçlendirilmesi gerekiyor..ama emin olmak için seni bir kaç hafta üst üste alsaydı ultrasona takip etseydi öyle söyleseydi.....yani ne bilim sırf vücut farklılından dolayı böyleymiş gibi geldi bana...içini ferah tut....yada git herhangi bir hastanenein doktoruna bir muayene ol bakalım kendiliğinden bişey diyicekmi demesse masadan kalkmadan doktorun söyleddiğini söyle daha dikkatli baksın.....ondan sonra doktoruna karşıda ne diyeceğini bilirsin....ama şuda bir gerçek kadının dediği gibi bir durum olsa bilmek isterdim hemen kendimi herşeye hazırlamak için doğum öncesi....bak hamişlerin hisleri kuvvetli olur bence vücut yapısı emin ol...çünkü benim teyzemin torununa kafası büyük diye neler demediler..ama annemler eniştemi koca kafalı eniştem diye severler.....dedesi gibi koca kafalı bir çocuk oldu..yapısal bişey yani .beyin büyümesi vs..akli bişey değil......tiple alakalı doğdu.....şimdi görsen koca kafalı mafalı ama nasıl yakışıklı kızlar dört dönüyor peşinde=):olmaz:
ya aslında o da aileseldir diye düşünüyorum ama başka anaomalide olabilir dedi.ama böle bi tavrı vardı.ölçtü biçti bi sıkıntılandı ultrason bakarken.sanki çok kötü bişey varmışta bize diyomiyomuş gibi. yani garip bi ortam oldu.sonrada amniyosentez yapalım istersen dedi.ben istemedim.bişey çıksa nooolcak ki. bubebek doğacak allah izin verirse .inşallah sağlıklı doğar bitanem

hay allah sizi sağ salim doğurtsun emiiii...çay içicem muhabbeti yapıyom suyu koydum su bitmek üzere kaynamktan sizinle sohbet edicem diye...ay varya ne geldi aklıma bu hamiş arkadaşlığıda erkeklerin askerlik arkadaşlığı gibi bişey oluyor he...herşeyimize ortak gibi oluyoruz...düşünsenize içimizde doğurmayan biri olsa ve bizi dinlese aman ne diyo bunlar diyip sıkılır belki ama biz yaşıyoruz ve birbirimizi anlıyoruz...pehhh duygulandım şimdi bu arada apartmanda birileri kavga ediyor ama hayırlısı.....

hula canım doğum hastanesine gitsen farklı ultrason iyi çıkar belki

bakalım ben de başka bir yere gideyim diyorum. bi kafamı toparliim olmazsa özele giderim.sağolun kızlar,içim ferahladı biraz. ben yatayım artık.gözleim de şiş yanmaya başladı.öptüm sizi

ya aslında o da aileseldir diye düşünüyorum ama başka anaomalide olabilir dedi.ama böle bi tavrı vardı.ölçtü biçti bi sıkıntılandı ultrason bakarken.sanki çok kötü bişey varmışta bize diyomiyomuş gibi. yani garip bi ortam oldu.sonrada amniyosentez yapalım istersen dedi.ben istemedim.bişey çıksa nooolcak ki. bubebek doğacak allah izin verirse .inşallah sağlıklı doğar bitanem

tabiki sağlıklı doğucak takma kafanı ...aminyosentez yapıp bide çocuğu erken mi alıcak karnından saçmalamasın be ....allah allah..takma sen .....bekle biraz yada dediğim gibi için içini yiyeceğine git herhangi bir hastanaya gir bir doktora....a.s

Yalel ben burdayim ama konuşan yokkj kızlar ben ıhlamuru çok iciyorum buarsa günde 3 bardak iciyom Dr bisey olmaz dedi bana gripten korusun kendini dedi ya ben bugün göğüs kremi aldı
lansiloh mü ne şimdi sürmeye başlasam mı ki?

Hula
Ya okadar cokmu agladin :(((( Dur bakalim gündogmadan neler dogar diye bi laf var,Yat dinlen yarin sakin kafayla bidaha düsünür bakarsin.Bu saatten sonra ne aminosenteziymis bunuda hic anlamadim.

bakalım ben de başka bir yere gideyim diyorum. bi kafamı toparliim olmazsa özele giderim.sağolun kızlar,içim ferahladı biraz. ben yatayım artık.gözleim de şiş yanmaya başladı.öptüm sizi

oyyy kıyamam sana ben yaa üzme kendini yarın hemen ilk iş git...yazık ya 2 hafta bari 5 gün arayala takip edip deseydi kadın sana....neyse sonuçta oda demekki öylesini uygun gördü....yerimsenibengiderim deme git...sen şimdi kafayı yersin hafta sonu evde....bekletme yani...:teselli:

kızlar yazıya bayıldım, paylaşmak istedim sizinle, ekşi'den...

zamanlı doğum

perihan mağden

27/03/2005 (2030 defa okundu)

radikal cumartesi'de ayça şen'in kendi doğumuyla ilgili yazısını okudum ve korkarım, tarumar oldum. altı adet jinekolog değiştirmiş normal doğum yapabilmek için ve sonunda sezaryene bağlamış paracı doktorların dediği olmuş!
hem nasıl yaralarının kapanmasını beklerken (zira 'normal' doğum değil sezaryen; bir nevi ameliyat bildiğiniz üzre: vücut jjjjt diye kendi kendini toparlayamıyor) ilk anneliğinden, sağlığından çalındığını düşünmekteymiş- ki, öyle.
bir de bu 'anormal' doğumların post-natal depresyona (doğum sonrası ruhsal çöküntü) nasıl daha vahim neden olduğundan filan söz etmekteydi ki, ben de çöktüm az biraz.
ama beni en çok; sezaryenle zart diye anne karnından kesilerek alınan çocukların ciğerlerinin tam gelişmemişliğinden; bu sonsuz sezaryen çocukları'nın yuvalarda çabucak yorularak, hırıltılı nefes alarak, soluk bet benizleriyle nasıl da ayırt edilebildiklerinden dem vurduğu satırları mahvetti.
diyelim benim gibi sabaha karşının dördünde doğan insanlar yok artık. tüm bu sezaryen bebekleri gündüz: on, on bir, on iki, bir tarzı sosyete jinekologları'nın tenise, gökkafes'te öğlen yemeğine vs. vs. (ne halt yiyolarsa artık o kırdıkları paralarla) yetişebilecekleri saatlere uygun verilmiş 'randevularla' dünyaya getirildiğinden-
kimsenin burcu da yok artık. sezaryen bebekleri'nin burcunun önemi yok. zira bu bebekler kendi istedikleri saatte, biyolojik zamanlamaları doğa tarafından yapılarak filan doğmadılar ki. sezaryen müptelası işini (ziyadesiyle) bilir bir jinekoloğun tespit ettiği erken tarih ve ona uygun zaman diliminde anne karnından koparılıp alındılar zira.
ben 33 yaşında doğum yaptığım için ve de gestasyonel (hamilelik) diyabeti gibi aslında hiç de atla deve olmayan bir koşuldan mustarip olduğum için; pek tanınmış, pek kazanan, sizi odasına almış olduğunuz randevu saatinden bir buçuk saat sonra filan kabul edebilen 2 adet iğrenç erkek jinekoloğu sezaryen ısrarcılıklarına terk edip şahane bir kadın jinekoloğa geçmekte tereddüt etmedim.
ve de bu iki hödüğün 'yaşlı anne' (bu yaş amerika'da doğum için çok 'normal' ve kimse otomatikman sezaryene filan alınmıyor) 'gestasyonel diabetli anne', 'kilolu bebek olasılığı', zart zurt teorilerine pabuç bırakmadım. o kadar!
zira sizi sezaryenle doğurtmak için daima süper bir nedenleri, şahane bir risk haritaları vs. var. aslında her halt psikolojik. sizi bi güzel korkutuyorlar. siz de onların istediği gün ve saatte kuzu kuzu kesilmeyi, sezaryenle doğurmayı yani, kabul ediyorsunuz.
kardeşim ben normal doğum yaptım. kızım onların ideal sezaryenleme tarihlerinden 10 gün sonra dünyaya gelmeyi tercih etti. ben de iftihar ettim: karnımda rahat ediyor, daha orada kalmak istiyor, üstelik kova burcu doğmaya kararlı- diye.
ideal kiloda doğdu. ben anında ayaklandım. zira 'normal' doğum normal bir şey. anında ayaklanıp bebeğine bakmaya başlıyorsun. kızımı doya doya, daha doğrusu doyura doyura emzirdim. şu ya da bu afaki nedenle bebeğini emzirmeyenleri de anlamıyorum. zira anası tarafından emzirilmiş bebekler gerçekten daha ruh ve beden sağlığı yerinde, güvenli, şen bağımsız vs. vs. çocuklar oluyorlar- bu da kesin.
yani allah aşkına, ortada ciddi bir neden yoksa sezaryenle doğurmayın. benim şahane doktorum nur çetinkaya'yı bulun mesela.
sonra (ne pahasına olursa olsun: iş/güç/para/pul/koca/statü/cart/curt) bebeğinizi uzuuuun uzuuuuun emzirin. anne sütünü emerken bir bebeğin yaşadığı sağlık, mutluluk, güven hissinin bu dünyada başka hiçbir şeyde, ama hiçbir şeyde karşılığı yok.
hayata 'tamamlanarak' başlamak ayrı; ayrı gayrı bırakılarak, eksik, ihmal edilmiş, o ilk hazzı tatmamış, bağışıklık sistemini şahane bir şekilde anacığının sütüyle inşa etmemiş başlamak apayrı.
bir de doktorunuzu ve herrrr haltınızı seçerken şunu düşünün:
"ben bu insanla aynı kitapları okuyup aynı dili konuşup aynı lokantalarda yemek yiyip aynı insanlardan hoşlanmıyorsam, benim bu kıro yaratıkla işim ne?" işiniz olmasın timsahlarla yani.

bende yatmaya giderim iyigeceler

iyi geceler..bende kaçıyorum diyim kadro tamamlansın ay balalarım.....ohhhhhh sürün son haftalarınızın keyfini çok aranıcak bugünler......gidin uzatın ayaklarınızı mum yakın ışığı söndürün ...uzanın karnınızla konuşun yada kalem kağıdı alın ağlaya ağlaya sebepsiz ne hissediyorsanız yazın bir kenara sonra yarın kalkın okuyun bir gecede insanların neleri kafalarında değiştirdiklerini farkedin...hadiyin mum bulmaya ....delikafaduldençok romantik buldum kendimi....acayip rahatlatıyor mum ışığında 15-20 dakika tavana bakıp boş boş kafamı dinlendirmek....yerimseniben

kızlar çok teşekkür ederim öncelkle resim 2010 ocak melekleri topiğinde var yine çekip koyacağım inşallah .

geçen hafta perşembe akşam yemeği yedim için yandı 5 tane portakal 2 tane tatlı yedim görceksiniz ölmüş gb ilk defa sonra kaynanam kuzenim otrtduk saat 23de wcye gitmegereği duydum ilk aferdersnz idrar sandım am durduramıyorum akıyor gidyor hemen çıktım giyindim eşim işteydi o gece geç çıkcaktı aradım geldi doktorumu ardım hemn gel dedi gittk doktora muayne ettiler açılma ve sancı çıkmadı hemen sezeryan alcaz dediler ama ben çok yedim deyince gece alırız dediler sabah kadr nstde bağlı kaldım sabah 8de ameliyata girdim çok garip bu duygu ameliyathane buz gbydi çok üşüdüm ayıldığımda asansörden çıkartıyolardı eşim abim başımda koşa koşa gelyolardı yatağa ytrdılar hemn bebğim peşime geldi mememi verdiler am yüznü bile göremyordum çünkü pusluydu çok sancım olmadı ameliyat sonrası hatta hiç uyumadım diyebilirm çok güzel bi duygu allah herkse nasip etsin

ayhhhhhhhhh çıksada sevsem azıcık koca kızımın üstünü örtttüm şimdi sabaha kadar birde onun için geziniyorum evde....babası gitsinde hale yatağıma aldırıcam gitmeden evde eşim yokken ayrı odada yatırmak istemiyorum ....ürküyorum..bide kokluyorum sabaha kadar eli kulağımda kokoşumun.....her cuma....kızlar bebğiniz kendini kurtarmaya başladığı gibi odası varsa ayırın ben 4 aylıktı ayırdım ama sabah kadar hiç uyumuyodum ....o yüzden kızımın bize büyüdüğü zaman zorluk çıkarttığını bilmem ....1 yaşından sonra çocukları ayıramıyorsunuz..hele kendi yatağınıza ayırdıysanız yandınız...arkadaşımdan biliyorum çok geç kaldım casmin dediğini..ben hep rahattım kocemle aramıza girmedi kuzum sabaha kadar yatağında seviyodum kokluyodum ayaklarını ayak hastasıyım bebek ve çocuklardas tabi.........

iyi geceler kizlar gecmisi okuyayim dedim ama o kadar cok yazmissiniz ki uzun surdu aklimda kalanlar
hulacim hic uzme kendini doktorun biraz densizlik etnis emin olmadna boyle bisey soylenemz ayrica arkadaslarin da dedigi gibi son haftalardaki boy olcumu net sonuc vermez
ecrin massallah ayrise kocaman kiz olmus kizm acele etme dogacak iste 1-2 haftaya durduk durduk 1-2 hafta daha bekelriz yeterki saglikla dogsunlar da persembe gunu ecrin dogurdu haberini alriiz sanirm ama biz bu gidisle
bocuk gozun aydin canim ah ne iyi bilirim hissettikelrini gurbette es beklemek ne zordur senin druumun biraz daha zor bana uzun zaman gormuyosun allah kolaylik versin canim hadi bu 1 haftanin tadini cikar sakin buralara da takilma kocanin dibinde ol hasret gider bol bol canim
ben de evin eksiklerini yavas yavas tamamliyorum bitecek insallah az kaldi bugun tv geldi o monte oldu yarin perdeler geliyor annemle halam bi yandan tum nevresimelrimi gecelikelrimi vs. utuledielr yarin da oglusumunkini utuleyecekelr ben oturuyorum yanlarinda onlar is yapiyor saolsunlar pzt sali da mobilyalarim gelecek insallah carsamba da oglusumun besigi gelecek sonra yeni yilsa dinlenmeyi dusunuyorum insallah oglus acele etemzse eksikleri de artik netten alacagim yilbasindan sonra gogus pompasi alanlariniz hangi markayi aldiniz kizlar ozellikle dogum yapan annelerimiz kullanalar memnun olanlar soyleyebilir mi

Back
X