2010 ocak annelerin emzirme durumu

ne bilem bacım
durgun süt verilmez derlerya
bişi olur die heba ettim 100 cc yi
tühhh üzüldüm şimdi

Ben büyük oglani emzirirken bi bardak süt icerdim gaz maz diye bisi görmedim.Bu seferde süt olsun diye degilde kendi kemiklerim icin 1 bardak iciyordum ama ebe icme dedi gaz yapar yedigin peynir yeterli dedi bende icmeyi biraktim zaten bildim bileli sütü sevmedim banada gaz yapar ama büyük oglan bayiliyor hic biside olmadi.Sanirim olacaga care yok olacaksa illaki oluyor ne desek bos olmicaksada olmuyor.

juli ben anne sütünün bi zarar vereceğine inanmıyorum
o bebekler için oluşmuş bişey ve sanmamki bi zararı olsun
dyrgun süt dediğin sulu kısımmı yani ön süt
canım karıştır ötekiyle içsin hatta karıştırmadan bile içirebilirsin

ön süt ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor.
Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

içsin dursunlar

birde arkadaşıma dr u peynir yoğurt ayran bu üçlü sütteki proteini arttırır sütünün daha kaliteli olmasını sağlar demiş
bende denedim doğru gerçekten çok fark etti sadece peyniri arttırmamla bile gördüm sağdığımdan biliyorum

öylymiş rüzgarım sonrada öğrendim
bidaa asla sütüm dökmem
ben dörtdörtlük kahvaltı yapınca
o gün cok güzel sütm oluyor

lan juli sulu mulu verseydin benim bebe içeydi.
süte hasret kaldı çocuk, dikerdi valla kafaya cokur cokur :roflol:

kizlar deneyen var mi muz yedigim zaman kabiz olurdum sütten gecermi bu ya ne zaman muz yesem oglan kakasini yaparken cani cikiyor.Bide gaz yapmayan meyva icin muz diyorlar hadi ordan :((
Ananas kesinlikle cok süt yapiyor suyunuda icseniz olur.
Büyük oglanda bulgur pilavi yerdim ya o yediklerime gazman olup camdan ucmasi gerekirdi bunada ne yesem dokunuyor :(

meltemcim muz yedikten sonra hergün iki kasik zeytinyagi icersen o sütüne karisip bebege geciyor kabiz olmasini engelliyor hem zeytinyagi cildi de güzellestirirmis. ben iki gün zeytinyagi icmeyi unutsam bebek kakasini yapmakta zorlaniyor

meltem abla muz haftada bir yada iki gün yenirse kabız yaparmış.hergün yenirse bağırsakları çalıştırırmış..düzenli hergün yemek lazım.zeytinyağını sürekli içmekte bağırsakları tembelleştirir bi zaman sonra her tuvalet için vücut zeytinyağı istermiş.
benim bildiklerim böyle

selamlar
bebeğimi ilk 2 ayında emziremedim. çünkü premature doğan bebeğim 72 gün hastanede yoğun bakımda kaldı. ama sütümü sağmaktan hiç vazgeçmedim. zaman zaman stersten kesilir gibi oldu. dereotu, kaynatılmış kuru incir hoşafı sütü çok artırıyor.binlerce kez şükürler olsun şu anda emzirebiliyorum ve sadece anne sütü alıyor.

Back
X