Duru 24 arkadasım benım kızkardesımde 25 Aralık 2008 de dogum yaptı.. Doktoru Tulın hanımdı Medıcaldeyken. Dogumuna yakın Medıcalı bırakınca kızkardesımde Tulın hanıma gıtmeyı bıraktı.
Bende Medıcal Park Goztepe de dogum yaptım. Inanılmaz kolay bır dogum oldu. Dogum oldukdan sonra doktoruma dedım ama ben daha aglayacaktım.
Bu arada Normal dogum yaptım. Hemde epiduralsiz. Önce suyum geldi yolun ortasında. Eve geldım hazırlandım hastaneye gıttım. Sonra esımı cagırdım dusunun yanı.. Onemlı olan bıraz rahat olmak.
Ister normal olsn ıster sezeryan hayırlısı ne ıse o olsun deyin.
Hepınıze kolay dogumlar
Ben şahsen normal doğum istemiyorum. Sezeryan konusunda ise genel anestezi almak yerine epidural ya da spinal anesteziyi tercih ediyorum. Spinalin avantajı hemen uyuşturması. Epiduralin ise 15-20 dakika sonra uyuşturuyor olması dezavantaj gibi görünse de epidural için takılan aparat orda bırakılıyormuş ve sezeryan sonrası ağrılarda da işe yarıyormuş. Genel anesteziden uyandığında ilk 4-5 saatin arısına çok zor diyrlardı. Spinal de bir süre idare ediyormuş ama epiduralde eline bi pompa veriyorlarmış sen ağrıların artmaya başladığında kendin pompaya basarak kendine ağrı kesici gönderebiliyormuşsun.
dogum gunu yaklastıkca korkmaya basladım yahu?bilmiyorumkismile
ay bu ne yaa.. ağlıcam valla...normal dusunuyordum fakat bebegım normal dogum tarıhıne kadar bıraz tombıs olacak bu yuzden 10 gun sonra sezeryan olacagım bu arada etkılemek ıstemem ama epıdural sezeryan dusunen arkadaslara bıraz daha dusunmelerını tavsıye ederım bır hafta once bu yolla dogum yapan bır tanıdıgım kısmı felç gecırdı yuzu tamammen kaydı bır dıger arkadasımda bır yıl once dogum yaptı bu yolla ve bel agrısı hala devam edıyor benım tavsıyem sonucta amelıyat olacaksak normal anestezı en ıyısı rıske atmaya degmez herkese hayırlı dogumlar dılerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?