2010 Şubat Anneleri

sağol canım evet bal,pekmez,limonlu ıhlamur hepsini alıyorum sabahtan beri. özlem kızzz bende körfezkent tokiye taşındım A7 blok ayy süper komşumu olcaz yoksa.kaçıncı blok'a bakıyosun.burada kiralar uygun aslında.375,400,450,500 blok ve yöne göre değişiyo ama henüz buraya ulaşım koymamışlar biz arabamızı sattık buraya peşinat vermek için.kayınvalidemler yenikentte buradan oraya yürürken yoldan geçen araçlar durup alıyo güzel bişey.çok sevinirim komşu olursak.
benim kayınveldemler ve anenmlerde yenikenntte oturuyor :) inşallah komsu oluruz daha oralara gelip de bakma sansımız olmadı 3+1 kiralık varsa etrafında bana telefon verırsen cok sevınırım ne yalan dıyım vakıt olmadı gıdıp bakmaya yahu

tamam atıyorum özeline numaraları.

canım c vitamini açısından en zangin meyve kivi... günde 1 kivi özellikle bu ara yemeye çalış... benimde elevit bitti c.tesi yazdırıcam dr. uma.... o güne kadar kivi yiycem...

ben kivi ve şeftaliye dokunamammm :bbo: eşim soyuyor bende yiyorum.ama kiviyi yiyincede ağzımın tadı değişiyor ve dilim bölünüyor.biliyorum kivi yemem şart ama işte bi acayip oluyorum yiyince.hele şeftalinin tüylerine asla dokunamıyorum nektar tercihim.

Kızlar hurmayı doğuma yakınmı yemek lazım ben hergün 1-2 tane yiyorumda, demin ekim annelerini okudum hurma yemeye başladık falan diyorlardı şimdi yemek sakıncalımı diye kafama takıldı.

kızlar şu çiçekli odaya bakarmısınız şeker gibi renkler falan çok cici ya gerçi bebek değilde biraz daha büyük çocuklar için burası....

Değişik bebek odası modelleri - [ hamileyiz.biz® ]
çok şeker o en baştakine bayıldım yaaa harikaa

Kızlar hurmayı doğuma yakınmı yemek lazım ben hergün 1-2 tane yiyorumda, demin ekim annelerini okudum hurma yemeye başladık falan diyorlardı şimdi yemek sakıncalımı diye kafama takıldı.

bende son ayda yeniyor die duymuştum kolay doum yapmak içinn

kızlar geldım...
esracım lınklere bakıyorum canım cok ciciler ya ama emınım malıyetlerı de fazladır bunların el yetenegım olsa bebısıme bıseyler yapardım odasına ama hıc bı konuda el becerım yok kı mafoldumben

hurma yiyenin bebeği güzel, doğumu kolay olur diye duymuştum bende.
ilk aylarda çok tükettim ama şimdi arada bir yiyorum.neden sakıncalı olsunki hurma peygamber efendimizin üzerine dua okuyup yediği bir yemişmiş.dolayısıyla bence çok faydalı korkma.

baklagıllerı cok seven bı ınsan olarak bu yazıyı paylasmak ıstedım kaydirigubbakcemile5

Kuru baklagiller dünyadaki tüm geleneksel diyetlerde önemli bir rol oynar. Türk mutfağının geleneksel yiyeceği kuru baklagiller hem çok besleyicidir hem de kalp hastalıkları veve kötü kolesterolü düşürür kan şekerini yükseltir kabızlığı veve posa açısından zengin olmakla birlikte yüksek kalitede protein kaynağıdır. Araştırmalar kuru fasulye alımının serum kolesterol konsantrasyonunu azalttığını diyabeti birçok açıdan düzelttiğini ve met@bolik fayda sağladığını bunun da kilo kontrolüne yardımcı olduğunu göstermiştir.Bitki temelli diyetleri daha çok kuru fasulye ve soyaya doğru kaydırmak kronik hastalıkları tedavi etmede ve önlemede etkili olabilir. Bu besinler çok az yağ içerir. Doymuş yağ ve kolesterol yoktur; potasyum magnezyum ve posa açısından zengindir.

Haftada 2-3 defa...Baklagiller aynı zamanda çok iyi birer folik asit kaynağıdır. Folik asit ise kalp sağlığında önemli rolü olan homosisteini dengede tutar. Soya fasulyesinin ise kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğü yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Soya ve diğer baklagillerde bulunan glisin ve arginin adındaki aminoasitler kandaki insülin hormonunu düşürürler. İnsülin düzeyi düşük olunca karaciğer daha az kolesterol yapar. Sağlıklı ve yeterli beslenmek için haftada en az 2-3 kez kuru baklagil tüketilmelidir.

Kuru baklagiller nasıl pişirilmelidir?

Bitkisel protein kaynağımız olan kuru baklagillerin 'gaz yapma' etkisini azaltmak için ıslatma işlemi sırasında içinde bulunduğu su dökülmelidir. Fakat pişirmek için haşlama yöntemi tercih edildiyse B grubu vitaminlerden kayıp vermemek için haşlama suyunun dökülmemesi gerekir. Bu yüzden kuru baklagilleri ağzı kapalı basınçlı tencerede baklagilin 2 katı miktarda suyla pişirmek en doğru tercih olacaktır.

-alıntıdır...

baklagıllerde folık asıt oldugunu bılmıyodum ya ıyı oldu bunu ogrendıgım :CüvCüv:

ustu kapalı basınclı tencere dedıgı bıldıgımız duduklu oluyor dımı? onlar baska yerde dogru duzgun pısmıyolar kı zaten ıyıkı varsın duduklu tencere sositososito

fatmacım seninde gözün aydın tahliller güzel çıkmış.... sonuna kadar hep böyle güzel haberler alırsın inşallah....

Saol esracım Allah razı olsun, inşallah hepimizde hep güzel haberler alırız.

Selam KIZLAR!!!!! Yüzyıl aradan sonra ben geldimmm!!! opuyorumnanaktan
Çook uzun zaman oldu neler oldu? Bilemiyorum.. Herkesi çok özledim... İş yerinde denetim geçirdi benim sorumluluğumdaki kısım bir adet de ben bir büyük firmaya denetime gittim.. bir türlü vakit bulamadım girmeye ama hep herkes aklımdaydı...Benim geçmiş haber ama 4lü test sonucum mükemmel çıktı.. bebiş tekmeleri çıt çıt oluyor.. Son bir haftada 1 kilo aldım.. Bayramdaki tatlı+yemekleri de sayarsak ben kendime aldım sanırım!!:kedi:

Merak ettiklerim :
Fatoşun bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu?
Eklemek istediklerim:
Bugün revirde Grip Aşısını oldum.. Özellikle hamilelerin olması gerekiyormuş..Malum bizi zor ağır bir kış bekliyor.. Hasta olmayanları aşıya alalım:))

Hoşgeldin canım, geçmiş olsun, testinde iyi çıkmış gözün aydın.

zeynepiçim kuru baklagilller çok faydalıda mide ülseri olduğu için bana tüketmek yasak kuru fasulye yeşil mercimek felan yasak

Dualarımızı kabul etti rabbim.Amniyosentez Sonucları aldık Bebegimiz,oglumuz gayet saglıklı.Yasadıgımız bu zor günlerde yanımızda olan dualarını eksik etmeyen canlarım hepinize sonsuz tesekkürler ...

Dualarımızı kabul etti rabbim.Amniyosentez Sonucları aldık Bebegimiz,oglumuz gayet saglıklı.Yasadıgımız bu zor günlerde yanımızda olan dualarını eksik etmeyen canlarım hepinize sonsuz tesekkürler ...

canım çok sevindim gözün aydın maşallah:nazar::nazar::nazar:
volescim çok şekerler saol tatlım paylaşımın için

slm kızlar nasılsınız bakalım
off yaklasık 10 gundur gıremedım.bayram telası bayram sonrası derken en sonunda dun HASTANELIK OLDUM.sıddetlı bı kasık agrısıyla gıttım doktora ve rahım kasılmaya baslamıs dedı doktor ve bundan sonrda acılmaya baslarmıs ve ALLAH KORUSUN ERKEN DOGUM YadA dusuk tehdıdı altındaydım
hemen hastaneye yatırdılar benı ve kasılmaları durdurmak ıcın 2 sıse serum verdıler ıgneler yaptılar ve en nıhayetınde butun gunu hastanede gecırdım ve aksam taburcu oldum
bebek olması gereken yerden asagıya ınmıs 1 hafat ayaklarımı havaya dıkıp yatıcam...ersembe detaylı ultrasona gırmek ıçın tekrar gıdıcem hemde bakacaklar bebek yerıne geçtımı dıye.su anda ıyıyım ama az az sancılar daha var
bılgısayarın basında fazla oturamıcam kızlar
allaha emanet olun..aman dıkkat edın kızlar

çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine yorma kendin
inşallah kontrol iyi çıkar
haber verirsin

hadi gözün aydın canım.Allah mutluluğunuzu daim etsin.artık derin bir nefes alabilirsin.çok sevindim senin adına.:1hug:

Hadi canım gözünüz aydın :teytey::teytey:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ayyy süper bi haber gözün aydın canım çok sevindim :1hug:

:teytey:

canım gözünaydın ne güzel bir haber bu. :teytey: :teytey: :teytey:

Back
X