• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

bende kızıma bugün için sütlü, kabaklı, tahinli irmikli muhallebi yaptım tavsiye ederim kızlar.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3-4 tane tatlı kabak
2 y.k irmik
2 y.k tahin
tatlandırmak için şeker yada pekmez

süt su kabak ve irmiği bi tencereye koyup kabaklar yumuşayana dek pişirin sonra şekerini ilave edin yada pekmezini.en sonda tahini ilave edip karıştırın soğyunca yedirin kızlar denedim paylaştım...

tarif için teşekkürler canım bende irmikli meyveli yapıyordum ama bunuda deneyelim ben tatlı kabak sevmem ama belki oğlum sever gerçi yazın yemeklik kabak çok yedi çokta sevmişti

Son düzenleme:
üffff topiği bile bulamadım yahu
karnıbahar çorbası
1 sb doğranmış karnıbahar
1 tane rendelenmiş soğan
1 sb keçi sütü
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
karnıbahar ve soğanı zeytinyağında biraz öldürün üzerine 1,5 sb su koyun pişirin diğer tarafta süte yumurta sarısı ve unu katıp iyice çırpın karnıbaharlar pişince içine sütü kaTIN AFİYET OLSUN KUZULAR BENİMKİ SEVEREK YEDİ

üffff topiği bile bulamadım yahu
karnıbahar çorbası
1 sb doğranmış karnıbahar
1 tane rendelenmiş soğan
1 sb keçi sütü
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
karnıbahar ve soğanı zeytinyağında biraz öldürün üzerine 1,5 sb su koyun pişirin diğer tarafta süte yumurta sarısı ve unu katıp iyice çırpın karnıbaharlar pişince içine sütü kaTIN AFİYET OLSUN KUZULAR BENİMKİ SEVEREK YEDİ

keçi sütüyle denememiştim.bi daha deneyeyim ben.beinmiki her zamanki gibi sevmedi zaten.ama sanırım kokusu hoşuna gitmiyo.nasıl olurda kokusu giderkii.:26:

merhaba, ogluma kurabiye yapıyorum, o mama sandalyesinde elinde parcalayarak,oynayarak yiyor.heryer mahvoluyor kurabiye kırıntılraıyla ama en azından ben mutfakta işlerimi yaparken yarım saat oyalanıyor. mutlaka bilenler vardır ama tahinli kurabiyeyi denemek isteyenler icin paylasıyım tarifi:

TAHİNLİ KURABİYE

4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz ceviz
1 adet kabartma tozu

şeker azaltilabilir yada pekmezle tatlandırılabilir.ben kahvaltısına da koyuyorum bazen.tahin helvası tadında oluyor,ayrıca sütü de arttırıyor.
afıyet olsun! :34:

kızlar bu topiğimiz çok geride kalmş hemen yeni tariflerle ilk sayfaya alalım:26:

Son düzenleme:
merhaba, ogluma kurabiye yapıyorum, o mama sandalyesinde elinde parcalayarak,oynayarak yiyor.heryer mahvoluyor kurabiye kırıntılraıyla ama en azından ben mutfakta işlerimi yaparken yarım saat oyalanıyor. mutlaka bilenler vardır ama tahinli kurabiyeyi denemek isteyenler icin paylasıyım tarifi:

TAHİNLİ KURABİYE

4 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz ceviz
1 adet kabartma tozu

şeker azaltilabilir yada pekmezle tatlandırılabilir.ben kahvaltısına da koyuyorum bazen.tahin helvası tadında oluyor,ayrıca sütü de arttırıyor.
afıyet olsun! :34:
bu kurabiyeyi çok sık yaparım harika oluyor benim yiğenim var hiçbir şekilde kurabiye yemeyen hatta hiçbirşey yemeyen bir çocuk ona yapmıştım bu kurabiyeden o bile bayıla bayıla yedi ve beni her gördüğünde ister kuzucum benim

az once tahınlı kurabıyeyı yaptım ama cok dagılıyor hemen un ufak oluyor,ben mı beceremedım acep???

ama sımdı tadına baktım da enfes olmuş...
ellerinize sağlık kızlar.
un kurabiyesi gibi katı değil daha yumuşak daha çabuk ufalanıyor ama tahinden sanırım. ama tadı süper... ipek dışarda babasıyla geziyor gelsin onada kalite kontrol yaptırıcam hemen :emir_bebek:

fatoşcum dün yazamadım nette bir sorun vardı bugün yazıyorum geçmi kaldım bilmiyorum ama sağlık şifa ve kilo olsun inşallah bebişlere...

domates çorbası:(biz kendimizde içtiğimiz için bu çorbaları ölçüüler çok oluyo siz ona göre ayarlarsınız)
4 adet domates,1tatlı kaşığı salça,2 adet soğan,3 çorba kaşığı un,7su bardağı su,1 su bardağı süt,125gr tereyağ
kuru soğanları rendeleyip tereyağında kavuruyoruz,içine rendelenen domates ve salçayı ekleyip birazdaha kavurduktan sonra unu koyuyoruz 2dk daha kavuruyoruz.suyunu ve sütü ekliyoruz.tuzunu ekledikten sonra çorba kıvamına gelene dek pişiriyoruz.daha sonra tel süzgeçten süzüyoruz.daha sonra 5 dk daha kaynattıktan sonra afiyetle yiyoruz.

patates çorbası:
3adet patates,1 adet kuru soğan,et suyu veya su,tereyağTRBİYE İÇİN:1adet yumurta sarısı,1 su bardağı süt
kuru soğanı tereyağda kavuruyoruz,patatesleri rendeleyip soğanlara ekliyoruz,sıcak suyunu koyduktan sonra bir taşım kaynatıyoruz.daha sonra tel süzgeçten geçiriyoruz.patatesleride kaşıkla ezerek geçiriyorum ben.başka biyerde yumurta sarısı ile sütü çırpıp,kaynayan çorbaya ekliyoruz.koyuluğuna göre sıcak su ekliyebilirsiniz.afiyet olsun.

son olarak un çorbası:
bunun ölçüsü neyin yok malesef cezvede yapıyorum gencere göre sadece
tereyağda unu kavuruyorum tavuk suyunu ekliyorum kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekliyorum bir taşım daha kaynatıp yedirebilirsiniz..

ama sımdı tadına baktım da enfes olmuş...
ellerinize sağlık kızlar.
un kurabiyesi gibi katı değil daha yumuşak daha çabuk ufalanıyor ama tahinden sanırım. ama tadı süper... ipek dışarda babasıyla geziyor gelsin onada kalite kontrol yaptırıcam hemen :emir_bebek:

zeynep nasıl bu tarif ya.biliyom hülya vermişti bu tarifi ama ben almadım sanırım.anlatın hele.

patates çorbası:
3adet patates,1 adet kuru soğan,et suyu veya su,tereyağTRBİYE İÇİN:1adet yumurta sarısı,1 su bardağı süt
kuru soğanı tereyağda kavuruyoruz,patatesleri rendeleyip soğanlara ekliyoruz,sıcak suyunu koyduktan sonra bir taşım kaynatıyoruz.daha sonra tel süzgeçten geçiriyoruz.patatesleride kaşıkla ezerek geçiriyorum ben.başka biyerde yumurta sarısı ile sütü çırpıp,kaynayan çorbaya ekliyoruz.koyuluğuna göre sıcak su ekliyebilirsiniz.afiyet olsun.

son olarak un çorbası:
bunun ölçüsü neyin yok malesef cezvede yapıyorum gencere göre sadece
tereyağda unu kavuruyorum tavuk suyunu ekliyorum kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekliyorum bir taşım daha kaynatıp yedirebilirsiniz..

teşekkürler elifcim ellerine sağlık..şu patetes çorbası deneyebilirim:16:

Puding tarifi
1 s.b portakal suyu
1 s.b süt
2 y.k şeker
1 y.k nişasta
1.y.k pirinç unu
hepsini pişiriyoruz mama kıvamına gelince indirip içine bir parça tereyağı koyup karıştırın hepsini . Istersenin 1 kaşık bal koyabilirsiniz yedirirken üzerine.

Puding tarifi
1 s.b portakal suyu
1 s.b süt
2 y.k şeker
1 y.k nişasta
1.y.k pirinç unu
hepsini pişiriyoruz mama kıvamına gelince indirip içine bir parça tereyağı koyup karıştırın hepsini . Istersenin 1 kaşık bal koyabilirsiniz yedirirken üzerine.

sağol serapçım tarif için hemen denemek lazım

yeni bir çorba öğrendim yaptım sizlede paylaşayım istedim

bir kase haşlanmış nohut
biraz haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
tavuk suyu
biraz salça
şehriye

az yağda salça kavrulur daha sonra su konur kaynayınca tavuklar nohut ve şehriye eklenir şehriye pişene kadar kaynatılır sonra afiyetle yenir

TAHİNLİ KURABİYE

4 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz ceviz
1 adet kabartma tozu

ayşegül bacım burda malzemeler
dene güzel oliyy

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Çoğunuz yapıyodur bunu ama ben yine de yazayım bilmeyenlere..benim kızım bunu severek yiyor..,

1 su bardağı yeşil mercimek
yarım çay bardağı pirinç
1 küçük soğan
1 küçük havuç
1 küçük patates
üstünü kapatacak kadar kemik,tavuk suyu ya da normal su..
biraz da tuz..

önce mercimeği az suda haşla kara suyunu attır,süz..sonra bir tencereye hepsini küçük küçük doğra koy..pişir..haşlanınca altını kapat tereyağ at içine erisin,karıştır..blendırdan geçir.pütürlü yiyen çocuklara çatalla ezerek de yedirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Back
X