2010 Temmuz annelerinden epidural ile doğum yapmayı düşünen var mı ?

Allah kismet ederse benim de dogumum temmuzda olacak.Daha once gecirdigim rahim ameliyatindan dolayi sezeryan olmam gerekiyor.Dogumumu yapacagim hastanede genel anestezi kesinlikle tercih edilmiyor,daha dogrusu anne adayinin tercihine kalmish bir mevzu degil ne dogum ne de anestezi sekli.Sadece spinal anestezi ile sezeryan yapiliyor,bir yandan spinalden memnun kalan anneleri okudukca icim rahatliyor bir yandan da aci hissetmesem bile o anda dikis yapildgini kesildigini falan hissederim diye de cok korkuyorum.Allah en hayirlisini versin insallah.

Bende epidural düşünüyorum ..Doğumum ister sezeryan ister normal olsun kesinlikle epidural olmalı...O anı görmeliyim..Ama tabii doğumu nasıl yapacağıma ben değil doktorum karar vericek..HAngisi sağlıklıysa hangisine vücut yapım müsaitse o doğumu seçicem doktorumun yönlendirmesiyle..Allah hepimizi tez zamanda hayırlısıyla kurtarsın..

Ben doğumdan önce epidural istemiyordum ama 18 saat sancı çekip açılma olmayınca epiduraaaalll diye bağırdım doğrusu. Epidural takıldı 5 dk sonra yeniden doğmuş gibi oldum. Suni sancıyı bastılar 1 saat sonra açılma oldu ve 12 dk'da doğum gerçekleşti. Epiduralden sonrasında hiçbirşey hissetmedim. Tabi herşey yolunda gitseydi bu kadar zamanda çoktan bebeğim kucağımda olurdu. O yüzden aklınızın bir köşesinde bulunsun epidural. Ama doğumun gidişatına göre gerek kalmayabilir.

bende acaba epidural olsa mı olmasamı diye çok düşündüm.hastaneye gittiğimizde açıklık 7cm olunca epidural hayal oldu.normal doğum oldu tabi.doğum tam 5 dk sürdü herşey çok harikaydı.doğum anını yaşamak mükemmel.canım kızım beni hiç yormadı.herkese hayırlı doğumlar diliyorum Allah kurtarsın tez zamanda hepinizi.ama normal doğum gibisi yok.kişiye göre değişebilir tabi

arkadaşlar ben epidural normal doğumda ıkınma sorunu oluyormuş diye duydum. ama burda okuduklarım arasında olan yok galiba. vakumla bebek alınmak zorunda kalabiliyormuş. böyle bişi var mı.

Ben de normal doğum düşünüyorum ama epidural normal doğum mu daha tam karar vermiş değilim.Onun da zorlukları olduğu söyleniyor evet ama normal doğumun da çok kolay olacağını düşünmüyorum.Daha 3,5 ay var ama şimdiden korkmaya başladım Allah hepimizin yardımcısı olsun.ınşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almak nasip olur.

bnm önceki bebeğim sezaryan.aradan 5 yıl geçti normal istiyordum ama dr.lar riskli diyor.mecbur sezaryan olucak .ama spinal istiyorum.genel anesteziden çok çektim ben.boğazdan indirilen hortum yüzünden günlerce yemek yiyemedim, yutkunamadım.hem prensesimin doğduğu anı görmek çok heyecanlı ve unutulmaz bir an olacaktırboshayallersmile.

aynı şeyleri yaşamışız canım se nyazarken kendimi gördüm..maşallah inşallah 2. doğumlarımızıda böyle rahat yaparız...
arkadaşlar ben epidural normal doğumda ıkınma sorunu oluyormuş diye duydum. ama burda okuduklarım arasında olan yok galiba. vakumla bebek alınmak zorunda kalabiliyormuş. böyle bişi var mı.

aslında o doktorla alakalı bir durum..
ben ıkınırken belimi havaya kaldırıyormuşum ama ıkınıyorum doktor dedi belini kaldırma olmuyor öyle belini indir çeneni göğüsüne dayayıp ıkın dedi..
öyle yapınca doğum 3 dakika falan sürdü nerdeyse...
doktorun seni ne kadar iyi yönlendirirse ve ne kadar iyi bir doktorla doğuma girersen o kadar az hasarlı çıkarsın bence...vakum olayıda ıkınamayınca yada yanlış ıkınınca vakumla bebeği kafadan çekiyorlar ama hasar olmuyor merak etmeyin kardeşimde vakumla çekilmiş annemin doğum yaptığı yer çokta güzel bir yer değilmiş yani...ben ona bağlıyorum asistanlar doğurtmuş çünküü
ve heyecsn çok önemli kızlar şimdiden kendinizi doğuma hazırlayın...
doğum korkusundan videolarına bile bakamayan akrabalarım hepsi çektiler ama doğumun ne kadar doğla güzel harika bire duygu olduğunu düşünürsen doğumu kolylaştırıcı yürüyüşler yaparsan işin o kadar kolay olur..
bebeğinizi kucağınıza alınca hepsi uçup gidiyo zaten ..
hayırlı doğumlar hepinizeee...

Ben epıdural sezaryen oldum. Tavsıye etmıyorum. Tam uyusmadım. Anestezı uzmanı cok ıyı olmasına ragmen. Kapatıp dıkme asamasında sanırım hıssettım cok agrım oldu ve uyuttular. Hıssettım yanı. Bırkac arkadasım da da aynısı oldu. Bırda dogum yaparsam genel anestezı ısteyecegım. Karar sızın.

yaaaa kızlar ben gebeliğimin başından beri epidural normal doğum istiyordum ama aklıma takılan bişey var ( epiduralin normal doğumu uzatma ihtimali var bunu hepimiz biliyoruz ve bu esnada bebek havasız kalabiliyor hatta normal doğum esnasında epidural olmasada bebeğin havasız kalma ihtimali var bu durumda da bebeğin beyin hücrelerinde ölüm oluyormuş. bir doktor arkadaşım son yıllarda çocukların eskiye göre daha zeki olmasını sezeryan oranındaki artışa bağladıklarını sezeryanla bebeğin havasız kalma ihtimalinin ortadan kalktığını ve bununda daha zeki olmalarını sağladığını söyledi. offff yaaaa kafam karıştı. bu durumda acı çekmicem diye nasıl epidural yaptırabilirim yaaaaaaaaaaa ((

ben de epidural normal doğum istiyorum
inşallah yaaa
herkes de birşey söyleyip duruyor

ben de epidural normal doğum istiyorum
inşallah yaaa
herkes de birşey söyleyip duruyor

yaaa canım valla benimde kafam allak bullak oldu dün eşim normal doğum olursa epidural kesinlikle istemiyorum diye geldi eve herkeste sorun çıkacak diye bişey yok dedim ama kafaya öyle bir yazmış ki nuh diyor peygamber demiyor hadi sende bayılırsan hadi bebek sıkışırsa diyor offf yaaaa

off evet bir de kime söylesen garip garip bakıyor
felç olursan kalırsan öylece çok tehlikelii
aaa epidural mi belden iğne miii
böyle tepkiler insan korkuyor istemese de

merhabalar arkadaşlar. ben 2009 temmuz annesiyim. doğumumu epidural yaptım. öncelikle söyleyeceğim kimsenin sözüne asla ve asla bakmayın. ben de bu konuda aylarca cebelleştim durdum. sonradan kafamı yormasaydım keşke diyorsunuz. geceleri uykularıma girerdi artık o derece:) epidural konusunda doktorunuzdan da öte en önemli faktör anestezi uzmanı. eğer anestezi uzmanınz bu konuda gerçekten tecrübeli ise hiiiçç sıkıntı yaşamazsınız. ben doktoruma gittiğim ilk günden itibaren doktorum beni epidurale yönlendirdi. netten günlerce araştırdım doğum yapan arkadaşlarımla görüştüm. kimse beni bu konuda teşvik etmedi. eğer cesaretlenmek istiyorsanız doğum yapmayı planladığınız hastanedeki anestezi uzmanıyla tanışın. bu konuda uzun uzun konuşun. eşinizi de yanınızda mutlaka götürün. bakın nasıl değişecek düşünceleriniz. korkularınız azalacak hatta hiç kalmayabilir. benim doktorum tam bir normal doğum hastasıydı:) epidural normal e karar verdik. 2 saat suni sancı verildi. epiduralim de yapıldı ama epiduralin etkisi daha başlamadan sancılarım dinmeden oğluşum bize bir sürpriz yaptı. içerde canı sıkılmış. kordonu görmüş dur şununla biraz oyniim derkeeeenn hooopp boynuna dolayıvermiş. bu sebepten apar topar sezeryanaaa:) ama o da epidural oldu. inanın hiçbişi hissetmiyorsunuz. sadece doktorların dokunuşlarını hissettim o kadar... istanbuldaki arkadaşlar için isteyen olursa özelden doktorumun ve hastanenin ismini yazarım.bebek bekleyen arkadaşlarıma kolay doğumlar dilerim.

Ben de epidural normal doğumu düşünenlerdenim.Sezaryan olacaksa o da epidural daha iyidir diye düşünüyorum.Ama şartlar neyi gösterir bilemem daha üç ayımız var kısmet ve de hayırlısı.Ben de anestezi uzmanının çok önemli olduğunu duymuştum.Gerçekten her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve ister istemez etkileniyorsun.Hepimizi Alah kurtarsın.bilmiyorumkismile

Ben de epidural normal doğum düşünüyorum,hatta kararımı verdim diyebilirim,tabiki son anda bir değişiklik olmaz ise,hem kadın doğum doktorum hem de anestezi uzmanından ayrıntılı bir şekilde dinledim epidurali,şu an için içim çok rahat,kendimi motive ediyorum.boshayallersmile

ben epidural sezeryan dogum yapmış biri olarak normal doğum en iyisi baştan hiç bir acı yaşamadım ve doğumu bire bir duydum gördüm ama sonradan çektiğim acılar baştan gelse normal doğumla çıkardım kızım 5 yaşına girecek inş ve artık 2.çocuğu düşünmeye başladım onu normal doğum düşünüyorum inş baştan belki çok zor olur ama sonrası inş daha rahat olacak baştan ağrısız doğum sonradan çıkıyor acısı

benim doktorum doğumun beden kadar ruhende önemli olduğunu düşünüyor
normal doğumdada sezeryandada çok ama çok kısa sürede kendisini toparlayanlar olduğu gibi her iki doğum şeklindede haftalarca acı çekenlerin olduğunu söylüyor
ona göre önemli olan nasıl doğum yapacağımız değil kendimizi doğum yapacak olmamıza hazırlmamız bunun doğal ve korkmayı gerektirmiycek bişey olduğuna kendimizi hazırlamamız olduğu

ve normal doğum korkan düşünmeyen bir kişi olmama rağmen normal doğumun çocuklarda zeka geriliği yaptığını düşünmüyorum zira çocuklar doğduklarında zaten nefes almazlar
nefes alabilmeleri için öncelikle ciğerlerinin içine plasentanın suyunun dolmasını engelleyen broşların açılması gerekir
tüm doğum sahnelerinde bebeklerin popolarına vurulduktan sonra ağlamaya başladıklarını görmüşsünüzdür
bu vurulma bebekleri ağlatmak için yapılan bişey değil

Sezaryan ile daha zeki bebekler...
Ancak sezaryan ile doğumun en büyük amacı doğacak çocukların zeka ve akıl yönünden geri kalmamasını sağlamaktır.
Can anne karnında uterus içinde bulunmaktadır. Can Anne'ye göbek kordonu ve plasenta aracılığıyla bağlıdır.
Doğum eylemi başladıktan sonra sancılar sırasında göbek kordonu sıkışabilir ve bebeğe giden kan ve oksijen miktarı azalabilir. Bu durumda Can'ın beynindeki hücreler ölmeye başlar. Bu olay zamanında farkedilmeyip gerekli önlem alınmazsa bebek tüm ömrü boyunca sakat ya da geri zekalı olabilir. Bu geri zekalılık çoğu zaman farkedilmeyecek kadar hafif olur. Ancak çocuk büyüyüp okula gitmeye başladıktan sonra zeka eksikliği belirmeye başlar. Derslerde, okullara giriş sınavlarında başarı gösteremez.

alıntı

zaten normal doğumdan tırsıyorum buda kapak oldu bana demekki kesin sezeryan yapıcam :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…