aynı şeyleri yaşamışız canım se nyazarken kendimi gördüm..maşallah inşallah 2. doğumlarımızıda böyle rahat yaparız...bende acaba epidural olsa mı olmasamı diye çok düşündüm.hastaneye gittiğimizde açıklık 7cm olunca epidural hayal oldu.normal doğum oldu tabi.doğum tam 5 dk sürdü herşey çok harikaydı.doğum anını yaşamak mükemmel.canım kızım beni hiç yormadı.herkese hayırlı doğumlar diliyorum Allah kurtarsın tez zamanda hepinizi.ama normal doğum gibisi yok.kişiye göre değişebilir tabi
arkadaşlar ben epidural normal doğumda ıkınma sorunu oluyormuş diye duydum. ama burda okuduklarım arasında olan yok galiba. vakumla bebek alınmak zorunda kalabiliyormuş. böyle bişi var mı.
ben de epidural normal doğum istiyorum
inşallah yaaa
herkes de birşey söyleyip duruyor
yaaa canım valla benimde kafam allak bullak oldu dün eşim normal doğum olursa epidural kesinlikle istemiyorum diye geldi eveherkeste sorun çıkacak diye bişey yok dedim ama kafaya öyle bir yazmış ki nuh diyor peygamber demiyor hadi sende bayılırsan hadi bebek sıkışırsa diyor offf yaaaa
merhabalar arkadaşlar. ben 2009 temmuz annesiyim. doğumumu epidural yaptım. öncelikle söyleyeceğim kimsenin sözüne asla ve asla bakmayın. ben de bu konuda aylarca cebelleştim durdum. sonradan kafamı yormasaydım keşke diyorsunuz. geceleri uykularıma girerdi artık o derece:) epidural konusunda doktorunuzdan da öte en önemli faktör anestezi uzmanı. eğer anestezi uzmanınz bu konuda gerçekten tecrübeli ise hiiiçç sıkıntı yaşamazsınız. ben doktoruma gittiğim ilk günden itibaren doktorum beni epidurale yönlendirdi. netten günlerce araştırdım doğum yapan arkadaşlarımla görüştüm. kimse beni bu konuda teşvik etmedi. eğer cesaretlenmek istiyorsanız doğum yapmayı planladığınız hastanedeki anestezi uzmanıyla tanışın. bu konuda uzun uzun konuşun. eşinizi de yanınızda mutlaka götürün. bakın nasıl değişecek düşünceleriniz. korkularınız azalacak hatta hiç kalmayabilir. benim doktorum tam bir normal doğum hastasıydı:) epidural normal e karar verdik. 2 saat suni sancı verildi. epiduralim de yapıldı ama epiduralin etkisi daha başlamadan sancılarım dinmeden oğluşum bize bir sürpriz yaptı. içerde canı sıkılmış. kordonu görmüş dur şununla biraz oyniim derkeeeenn hooopp boynuna dolayıvermiş. bu sebepten apar topar sezeryanaaa:) ama o da epidural oldu. inanın hiçbişi hissetmiyorsunuz. sadece doktorların dokunuşlarını hissettim o kadar... istanbuldaki arkadaşlar için isteyen olursa özelden doktorumun ve hastanenin ismini yazarım.bebek bekleyen arkadaşlarıma kolay doğumlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?