2010 temmuz bebekleri ek gıdaya geçtimi:?

slm elfida
bende yoğurtda geçeli 20 gün oldu.benim oğlumda ilk 3 ay gaz problemi vardı.3 ay ve sapsimplex kullandım.ona rağmen gaz olmadı.toprakta yoğurt çok sevmiyo ben yarım çay kaşığı şeker atıp bir şekilde yediriyorum..

bugün beblactan mesaj geldi cebime..bebeğiniz yoğurdu sevmıosa kavanoz mamalarından karıştırın içine diye..şeker koymaktan daha cazip..ben denedim biraz daha fazla yedi
kızlar birde yoğurt tutmayınca bir formül biliyoırum...
5 saat geçmesine rağmen hala su gibiyse hmn biraz su kaynatıp yoğurt çaldığınız kabı kavanoz ,bardak vs...içine oturtup tekrar üzerini kapatıp 2 saat fılan bekleyin..anneciğimden öğrenmiştim

sen nerdesin cnm..cicibebe neden kaldırıldı???

bugün kırmızı mercimek çorbası yapıyorum :))
barışada vereceğim içim yağını salçasını falan koymadım
inşallah sever
sonucu size yazarım

kızlar bana dr gerek yok daha gecme ama bır kaşık tattr yedıklerınden dedı ama ben alışsın ıstıorum..
oyuzden 2-3 gunde bır bebelec sutlu pirinçli verıyorum yarım kase maksat vermek olsun dıye..bıde bı gun elma suyu bıgun havuç suyu verıyorum 5-6 kaşık sizce ıyımı yapıyorum..tam olatak başlamadım yani bu şekılde verıyorum ne yapayım ya kafam karışık

kırmızı mercimek çorbasını sevdik hemde çokkkk sevdik :))

selamlar.. bende temmuz annesiyim.. valla ben başladım ek gıdaya mecburen. emiyor ama yetmediği için mamanın dışında herşeyden veriyorum kızıma. yumurta sarısını krem peynirle ezip yediriyorum. tarhana çorbası verdim geçenlerde. sebze çorbası, yoğurt, meyve suyu, muhallebi.. azar azar tattırıyorum artık herşeyden.. bir sorunla karşılaşmadık çok şükür.. birde her mamasının içine ve meyve sularının içine pekmez damlatıyorum 1-2 damla... birde bebe büsküvisini kendim yaptım evde..robottan geçirip toz haline getirdim, yoğurdun, pirinç ununun içine karıştırıp veriyorum.
hazır gıdalar kullanmak istemiyorum. herşeyin doğalını yapmaya çalışıyorum.

gaz yapmadımı canım???
ben cesaret edip veremedim..yoğurt bile mahfetti bizi

biz zaten gazlı bi bebektik alıştık gaza :))
birkaç akşamdır emzirdikten sonra mama vermeye başlamıştım
madem sütüm yetmiyo mama yiyeceğine yemek yesin zaten nerdeyse 6 aylık oldu
dün çok az vermiştim bugün biraz daha vericem :))
bundan sonra yemekleri önce yağsız tuzsuz pişircem barışa ayırdıktan sonra salçasını tuzunu koycam her yemekte olmaz ama sebzelerde bizde idare edicez artık :))

bende aynı mantıkla artık yavaş yavaş yemeklerden vermeye başlıyorum :))
hazır mama yiyeceğine ev yemeği yesin:92:

benim kızım yediği ek gıdalarla doymuyor.yarım elmayla yarım muzu püre yapıp veriyorum.üstüne yine biberon maması yiyor.hemde normalde yediği miktar kadar yiyor.sizinkiler doyuyormu verdiklerinizle yoksa benim kız oburmu?

bide sade yoğut yediremeyenler 1 bebe bisküvisi ezin içine, bayılıyor benimki buna.

bence çok besliyorsun obez olur allah korusun
onlar tam olarak doyduklarını anlayamazlar henüz
bence biraz azalt

biz 5.5 aylık olduk
öncelikle meyve suyuyla başlamıştık (elma armut havuç)
sonra püre ve yoğurda geçtik
şimdi sabah 6 gibi işe gitmeden önce emziriyorum
9 da milupa aptamil 1 (150 cc)
11 de meyve suyu ya daa püresi
12-1 gibi yine mama 150 cc kadar
3 gibi sağıp bıraktığım anne sütü
4 gibi sebze çorbası 2-3 kaşık
7 de yoğurt
sonra işten geliyorum zaten emzirme faslı
10 da y,ne emzirme
gece yatmadan önce (1 gibi uyuyoruz bu aralar malesef) yine mama bu sefer 200 cc

canım bebe bisküisini nasıl yapıosun?? tarif yazarmısın deneyim bende.

arkadaşlar benim oğlum 19 temmuz doğumlu...ek gıdalara yaklaşık 1 aydır başladım birçok şeyi bizim yediğimizgibi yiyor şu anda fakat şöyle bir sorun oldu. geçen gün kontrolünde hiç gelişme olmadığını gördük kilo ve boy artışıönceye göre çok azdı. doktor ek gıdayı vermememi söyledi bende sık emzirip ek gıdayı da çok az vermeyi düşünüyorum birden kesersem sonra alışmaz diye korktum...

biz artık iyiden iyiye yemeye başladık yemekleri geçen haftayı hatırlamak dahi istemiyorum oğlum yemedi devamlı kustu zayıfladı 1 haftada resmen ve inledi durdu hep...dr gittik mide bağırsak enfeksiyonu olabilir dedi ve kan tahlili istedi kuzumun kolundan kan alındı içim koptu ama şükür rabbime ki temiz çıktı. hiçbişey yiyip içmediği için saatlerce idrar yapmadı yapsaydı idrar tahlili de istemişti dr..bana dediği 5 er gr ver ne verceksen mama vs.dedi öyle de yaptım bazen 7-8 saat hiçbişey almadı ağzına çooooook zordu yani ama şükür yavaş yavaş düzeliyo şimdi mercimek çorbası ve tarhana içiyo mamaya devam anne sütü çook azaldı kaşık mamalarından hero babynin pekmezli peynirli tahıllısını seviyo kahvaltıda. muz ezip içine pekmez katınca onu da seviyo.elma rendeleyip püresini veriyorum onu seviyo.arada emiyo işte haa birde bugün büyümiks kayısılı şeftalili yoğurt aldım ona bayıldı aman haa çilek ve turunçgiller yasak...ev yoğurdunu da hiç sevmşyo ekşi geliyo hazır kavanoz mamasından meyveli olandan eklersem birazcık yiyo ama yok yoksa sevmiyo mamadan yapanlar varsa tarif yazbilirlerse sevinirim hiç denemedim...bi de onu denemek istiyorum ama ev yoğurdu olmadıkça içine hazır mamayla yaptıktan sonra hazır yoğurt da yese olur dedi dr...

Son düzenleme:
ek gıdaya biz de başladık..
önceleri sadece meyve suyuyla , yavaş yavaş meyve püresi,yoğurt , çorba vs.

yoğurt evde annem yapıyor , ilk adım sütünden.onu veriyoruz..

oğluşum biz yemek yerken ağzını bir şapırdatıyor ki sormayın..arada canı istemesin diye pilav filan veriyorum ben..haşlanmış tavuk da veriyorum..aslında yiyebileceği her şeyden veriyorum..şimdiye kadar da bi şey olmadı.

yahu benim oğlan yemekleri seviyo galiba mamayı uyanıkken asla içmiyo ama işte günde en az 500 ml içmesi lazımmış ben de uyanıkken çorba yoğurt vs..uyurken de mama veriyorum...eline bişeyler alıp kendisi yerken zevkten dört köşe valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…