• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010'da hamile kalmak isteyenler topiği..

yok cnm ya sorun olmazmı bende polikistik overlilerdenim yumurtlama problemim var
ondan kalamıyorum hamiş 1 de aşılam yaptırdık tutumadı tedaviyide bıraktık gibi bişiy şimdi herşey olurunda bekliyoruz belki kendiliğinden olur die senin nasıl bi sorunun var kaç yıldır bebek istiyorsun???

ben hazıranda 3 yıl olacak ewlılıgım.1 buuck yıldır cukulata kıstım wardı..15 gun oldu amelıyat oldum laporoskopı..tektupumde kapalı cıktı onuda actılar..1buck yıldır ıstıyoruz yanı oazamandır korunmuyoruz..tabı kıst warken hamış kalamdım bakalım amelıyat oldum bundan sonra nasıl olacak..

herkese iyi akşamlaropuyorumnanaktan
nasılsınız kızlar varmı gelişme sizlerdebilmiyorumkismile
bende yeni soğan kürüne başladım 1 haftadır içiyorum :sinifsinif:
inşallah bu seferde faydasını görürüm :Saruboceq:
hemen arkasından incir kürünede başlıycam :delphin:
aramıza yeni gelenler olmuş hepiniz hoşgeldiniz umarım bu topik uğurlu gelir olumunekankayizsmile
uhdecim tedavin hayırlı olsun canım inşallah müjdeli haberi çabuk verirsin:Saruboceq:

çitosum canım benim özledik yaa gel artık aramıza buralar olmuyor sensiz be güzelim..

inş. kürler işe yararda canım en kısa zamanada senden güzel haber alırız inşşş....

KIZLAR HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR.....

epeydir yoktum.işlerim yoğun bu aralar ....kendim de biraz fazlaca yorgun ve yoğunum...ondan giremedim...bir de biraz kafamdan atmak istiyorum artık...kusura bakmayın silze alakası yok ama burda oldukca aklımdan hiç çıkmıyor...sürekli düşünüyorum..uzak olunca başka şeylerle ilgileniyorum..mesela ingilizce kursuna başladım:) kendime yatırım yapıyorum:)

şimdi size tüp bebek tedavisi için başakanlıktan gelen cevabı ileticem bilginize. :)sevgiyle kalın....

Sayı : B.13.2.SGK.0.11.04.08
Konu : Dilekçeniz

Sn.Derya K... A....

Tüp bebek tedavisine ve bedellerine ilişkin 16.2.2010 tarihli 80145 sayılı başvurunuz incelenmiştir
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun “Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri ve süresi” başlıklı 63.maddesine göre; Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisinin, erkek ise karısının; Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi, 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması, Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından belgelenmesi, Uygulamanın yapıldığı tıbbî merkezin Kurum ile sözleşme yapmış olması, En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ile bir hastalığın tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben zorunlu görülmesi halinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri Kurum tarafından karşılanmaktadır.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 72.maddesine göre; Finansmanı sağlanacak sağlık hizmetlerinin Kurumca ödenecek bedelleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını, Maliye Bakanlığını, Sağlık Bakanlığını, Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığını, Hazine Müsteşarlığını ve Kurumu temsil eden üyelerden oluşan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Bu doğrultuda Sağlık Uygulama Tebliği eki Tanıya Dayalı ışlem Listesinde (EK-9) , tüp bebek işlemleri (ıVF) için tespit edilen bedel 1.240 TL olup, bu fiyata tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm-oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir. Söz konusu işlemin birinci denemesi için %30 , ikinci denemesi için %25, kullanılan ilaçlardan Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %10, diğer kişiler için %20 oranında katılım payı alınmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğine göre; tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerden olan aşılama (intrauterin inseminasyon ) işlemine ait giderler en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere Kurumca karşılanmaktadır.
5510 sayılı Kanun’da yer alan tüp bebek tedavisi için gerekli hükümlerden biri olan sağlık kurulu raporlarının Sağlık Uygulama Tebliğine göre; üçüncü basamak sağlık

kurumlarında (eğitim ve araştırma hastaneleri, özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversite tıp fakültelerinin bulunduğu ilde kurulu sağlık uygulama ve araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri), Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı tıp fakültesi hastanesi ile eğitim ve araştırma hastaneleri, vakıflara ait eğitim ve araştırma hastaneleri) iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenmesi gerekmektedir.
Yukarıda bildirildiği üzere; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu doğrultusunda uygulama yapılmakta olup, Kanun hükümleri dışında herhangi bir işlem yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Bilginizi rica ederim.

Dr. Halil AKÇE
Daire Başkan V.

…/…/ 2010 Ecz.M.ŞAHıN
…/…/ 2010 Şube Müd.V.Dr.T.ALKAN

merhaba kızlar ben de uzun suredır topıge ugramayanlardanım
benm de sebebım deryaberılle aynı burayı okudukca sureklı gebelık haberlerı duydukca kendmı dusundukce kafam gönlum karmakarısık olmaya baslayınca bır sure ugramamayı terch ettım acıkcası
bu benmle ılglı bır sorun yoksa sık sık gırdım baktm topıge de mujdelı haberımız var mı dıye
hepımızde asagı yukarı aynı duygular aynı umutsuz haller var gıbı zor bir süreç tabi
bizim de bir sene doldu artık daha ciddi bir arayıs ıcındeyım
yakın zamanda ben de bır merkezle görusmeı dusunuyorm
kafamda pek cok soru ısaretı var
ne dıyeyım Allah yar ve yardımcımız olsun hepmız adına

bu arada uhdecım sanırım asılama yolundasın dılerım hayırlı mujdelı haberını alırız en yakn zamanda

2010' da bende bebek:ecrin_bebek: istiyorum..

Allah isteyen herkese versin insallah:CüvCüv:

merhaba kızlar ben de uzun suredır topıge ugramayanlardanım
benm de sebebım deryaberılle aynı burayı okudukca sureklı gebelık haberlerı duydukca kendmı dusundukce kafam gönlum karmakarısık olmaya baslayınca bır sure ugramamayı terch ettım acıkcası
bu benmle ılglı bır sorun yoksa sık sık gırdım baktm topıge de mujdelı haberımız var mı dıye
hepımızde asagı yukarı aynı duygular aynı umutsuz haller var gıbı zor bir süreç tabi
bizim de bir sene doldu artık daha ciddi bir arayıs ıcındeyım
yakın zamanda ben de bır merkezle görusmeı dusunuyorm
kafamda pek cok soru ısaretı var
ne dıyeyım Allah yar ve yardımcımız olsun hepmız adına

bu arada uhdecım sanırım asılama yolundasın dılerım hayırlı mujdelı haberını alırız en yakn zamanda

evet canım aşılama için tedaviye başladım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun :Saruboceq:

arkadaşlar selamlar biraz okuyabildim geçmişi çok vaktim olmadığı için... hepinize sevgilerimi iletiyorum...çalışmalarınızda başarılar:)

ben regl günümü bekliyorum.... bebek çalışması işini durdurduk:) zevk hanesini doldurcam önce:)

bugün izmire uçuyorum arkadaşlar annemi - babamı çok özledim. onları görmeye gidicem bu akşam uçakla nasipse...

sevgiyle kalın....

içinizdeki umutsuzlukları çöpe atın... herşeyin hep en güzelini en iyisini düşünün.... fesat insanlardan uzak durun... onlar sizin mutlu olmamanızı sağlar...hep pozitif olun arkadaşlar :)

byeee

uuuuuu sende bgn bendensin anlaşılan....
çok fena karamsarsın be canım...

olmayıpda ne olacak arkadaşım yaş geçti sebebi yok bekle de bekle...kalan kısmıda mezarda bekleriz artık. doktorlar dillerine dolamış "beklyein "... "sebebi yok" laflarını tamam işte olay orada bitiyor zaten. gelmezse gelmez keyfi bilir dese de ağzım kendimi rahatlatmak için, içim demiyor işte onu....

arkadaşlar merhaba benide aranıza alır mısınız? bende aşılama yaptırcam bu ay...çok heyecanlı ve kaygılıym.glukofen kullanıyorum.2 gündür gonal-f vurunuyorum.bu ilk denemem olcak.2.5 yıllık evliyim.pko var.kısacası dertleşmeye ve bilgi alış verişinde bulumak istiyorum.

Back
X