Öncelikle Rabbim bu zorlu sınavdan hepimizin başarıyla geçmesini dileyerek , hepinize merhaba diyorum kader arkadaşlarım ...
Kendimi ve durumumu özetlemek gerekirse;
3 yıllık evliyim , 29 yaşımdayım. 2 yıldır bebek istiyoruz. Bunun son 1 yılı tahlil tetkik ve araştırmalarla geçti. Sorun hsg çekilmeden önce PKO (polikistikover) gibi gözüküyordu.
Gittiğim bir çok sıradan kadın doğumcu hiç bir belirtisini taşımama rağmen yumurtalıklarımda Pko görüntüsü olduğunu söyledi.
Bu sebeple 3 kez yumurtlama tedavisi denendi. Bu denemeler son bir yıllık süreçte oldu. Nisan ayında HSG çekildi ve 2 tüpümün de kapalı olduğu gözüktü.
Bu sebeple hemen ege ünv araştırma hastanesinde Prof. Erol Tavmergene gittim. Kendisi muayene ettiğinde Pko olmadığımı yumurtalıklarımın iyi durumda olduğunu
söyledi. Ancak bir çok kadında olabilen ve kısırlığa sebep olmayan multikistik overli olduğumu söyledi. Ancak tüplerimin tıkalı olması sebebiyle aynı hastanede Laparoskopi
yapıldı. Sonuç yine aynı. Tüpler açılamadı , rahim içi ve yumurtalıkların durumunun iyi olduğu daha iyi gözlemlendi Laparoskopide. Ve direk Tüp Bebek önerildi.
Şu an adet olmayı bekliyorum tedaviye başlamak için. Bugün hastaneden aradılar Tüp Bebek Raporumuz da onaylanmış. Adetimin ilk günü aramamı istediler. Eğer gecikmezse
bu ayın ortasında başlayabilirz . Hayırlısıyla biz de ilk denememizi yapıcaz bakalım. Eşimde bir sorun yok şükür, inş sorunumuz sadece tüplerin tıkanıklığıyla kalır. Dualarınıza
beni de ekleyin arkadaşlar. Hepinize İzmir den kucak dolusu sevgi ve selamlar...