2011 erkek bebek anneleri; çocuğunuz konuşmaya başladı mı?

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
96
Muğla
benimki dede diyor bilinçli olarak. dede deyişi çok tatlı :)
babasına baaa diyor.
etraftan daha çok kelime kullanması lazım dıyenler var da. şu an 16 ay doldu. sizinkiler dillendi mi?

selam,

biz 1 yaşında anne dede mama gibi şeyleri diyebiliyorduk...1.5 yaşinda iki yada üç kelimeyi yanyanagetirip cümle kurabiliyorduk...(örn.anne babam geldi)...şuan 21 aylığız ve daha uzun anlamli cümleler kurabiliyoruz...mesela pepenin oanda tvde ne görüyosa durumunu anlatiyor,işte pepe çok hizli koştuve düştü kolu aciyor canı çokyandigibi...bazen nefesinin yetmedigi oluyor çok geveze sürekli konuşuyor...mesela parka gittiğimizde neler yaptigimizi eve dönünce bizlere anlatiyor gibi...

2 yaşta enaz 20 kelime ve cümle kurma olayını bende duymuştum...ama bence çocuktancocuga budurum değişiyor emin ol...benim oğlum erken konuştu çevremde 2 yaş üstü cocuklar var sadece kelime söyleyen,2 ay küçük cocuklar var sadece kelime söyleye bilen...bucocuklarda srounmu var,bence hayır cünkü algilamalari refleksleri süper cocukların,öyleyse korkulacak bişeyyok...sizi söylediğiniz şeyleri çoccuk anlamiyorsa yada yapmiyorsa sıkıntı...mesela hadi kapiyıaçalim baba geldi dendiğinde kapiya yonelmiyorsa yada hadi uyuyalim yatagına dediğinizde yatagina yönelmiyorsa....

birde bire konuşur sizde şaşırırsınızbiraz dahasabir ve ilgialaka....o sizden birşeyistediğinde hemen anlamaya çalışıp sunmayın...anlamadim ne istiyorsun bardağimi,kaşığımı falan gibi onu konuşmaya teşvik edecek şeyler söyleyin...ben uzun zamandir böle yapitigim için nacizane tavsiyede bulunuyorum...ve çocuga şuanneleryağtiginizi,ne yemek pişirdiginizi,kışınnasil oldugunu,banyo yaparkennasil eglendiginizi anlatmanında çok büyükfaydasi var bence....budabi paylaşim illa çocukla oturup oyun pynamak değil....ben yemek yaparken şimdi patatesleri soyuyorum fasulyeleri sen kır hadi diyorum baba bu yemegi çok sever,ne güzel koktu bak değilmi gibi şeyler söylüyorum...cankulağiyla beni dinliyor ve akşam babasina anlatiyor mesela...:)

diyeceğim o iki ciddi birsorun olmadiktan sonra çocuklarherşeyi sırası gelinceyapiyorlar enimolun...
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…