2011 Eylül Anneleri Beslenme Topiği

Artık yavaş yavaş beslenme düzenimi oturtmaya çalışıyorum.
Şimdilik şu şekilde ilerliyorum.

Sabah:
Büyük bir bardak süt
Peynir,birkaç zeytin
domates,salatalık
bazen de bal,biraz reçel

aralarda mutlaka meyve yiyorum.
her gün bir elma,bir muz,bir kivi vb.

akşamları tam olarak düzenim yok ama
sebze yemeye çaışıyorum.
nohutu yemek olarak yiyemediğim için pilava ekliyorum.
et ve balık yiyemiyorum maalesef.
ama bazı yemeklere kıyma koyuyorum,çok nadir..
tavuk da işte ara sıra..

ceviz günde 2 tane yemeye çalışıyorum.
su konusunu tam oturtamadım ama inşallah artık çok içeceğim..

Henüz tam olmasa da gene de işte düzenli beslenmeye çalışıyorum.

sabah kahvaltıları biz hamileler için çok önemli...
her sabah ballı süt içiyorum..yumurta çok önemli..zeytin yemiyordum bi kaç seferdir yiyorum.salatalık ve domates şu sıralar hormonlu olduğu için tüketmiyorum...

ara öğün meyve ya da yoğurt (ben yoğurt sade asla yiyemem.ekmek parçacıkları doğrayıp yiyorum midemi bulandırmasın diye)

çalışan bayanlara söylüyorum kesinlikle dışardan yemeyin.öğlede yemeğimi kendim yapıyorum..sebze tavuk nohut fasülye (bugün işim çok olduğu için sebze yapamadım.mercimek çorbası yaptım.içine havuç ve patates de rendeledim)dışardan yemek yemektense bu daha mantıklı geldi..

akşama kadar sağlıklı bir şeyler yemeye çalışıyorum..evime gidince annemin yemeklerine kendimi bırakıyorum..meyve süt ceviz fındık

bol bol su içmeyi unutmayalım arkadaşlar...

bende hergün yumurta yerim 1tl su içerim meyvemi yerim yemeklerde çeşit yapmaya çalışıyorum bide hergün havuç yiyorum aslında domates ve salatalık yememeliymişiz hormonluymuş ve yemiyorum genelde salatada kırmızı lahana havuç ve kıvırcık kullanıp yapıyorum bugün süt içemeye başladım zorda olsa(

havuç çok güzel hem mide bulantısını da alıyor...

aaah ah bunların hiçbirini yapamıyorum bir hafta öncesine kadar yumurta ve sütle kahvaltı yapıyordum arada peynir zeytin miğdem git gide kötü oluyor doğru düzgün bişey yiyemiyorum salçalı yemekler yiyemiyorum artık ayran çubuk kraker bi de bol su içiyorum artık kilo vermeye başladım

Beslenmenize dikkat!

Hamilelikte beslenme zekâ gelişimindeki en önemli unsur. Özellikle kolin (sinirsel iletimde önemli bir rol oynayan madde) içeren gıdaları tercih edin. Bu yiyeceklerin en önemlileri yumurta ve et olarak kabul ediliyor.

5.aydan sonra beslenme çok daha fazla önem taşır derler.
Bu nedenle artık daha çok dikkat etmeliyiz kızlar.
Ben bu ara kahvaltımı ihmal etmemeye çalışıyorum.
Yumurta yemesem de peynir,ballı süt muhakkak..
Kahvaltıdan sonra fındık,ceviz,badem üçlüsünden yiyorum.
Sebze,et,tavuk haftada birer kez de olsa yemeye çalışıyorum.
Ama balık maalesef
Gün içinde meyve mutlaka,ama suyu bu ara içemiyorum.
Hımm ekmeği artık buğdaya çevirmeli,makarna tarzı şeylerden de uzaklaşmalıyım.

Bunların dışında da sanırım ekstra bir şey yok..
Çok mu yetersiz ki:26:

Gunaydin herkese!!!!
Guzel bir topik olmus, acilali da cok olmus ama ben simdi farkettim.
Ne guzel besleniyorsunuz, maalesef ben daha bir duzen oturtamadim.
Hazimsizlik cekiyorum, her seyi yiyemiyorum ama kilo da aliyorum.
Ilk hamileligimde o kadar duzensiz beslendim ki 24 kilo ile tamamlamistim.
KIlolar neyse yuksek tansiyon,mide yanmasi, odem cok korkutmustu.
Takip edecegim sizleri, bu sefer ayni hataya dusmemeyi umut ediyorum.

Umarım bu kez her şey çok daha güzel ilerler

sabah evden çıkmadan cornfleks yiyorum sonra işe geldiğimde 1 yumurta peynir domates salatalık ve zeytinde oluşan kahvaltımı yiyorum
öğle saatlerine doğru meyve yiyorum
sürekli kocaman bir bardak su bulunduruyorum yanımda ki bol bol içebileyim die
öğle yemeklerinde pek fazla acıkmadığım için çorba makarna yanında yoğurt gibi besinler yiyorum
akşamlarıda değişio kendi evimdeysen et tavuk balık anneme gidersem sebze yiyorum

Son düzenleme:
(((

Sabahları evden çıkmadan (kusmayayım diye) beyap peynirli tam tahıllı ekmekli tost yapıp onu bir iki yudum su ile yiyorum...

İşe gelince ya simit ya gene tost yiyorum.Günde 1 LT su içmeye çalışıyorum.Daha önce günde bir bardak bile su içmeyen ben için bu bile mucizeeee

Öğlen çorba sabit olmak üzere+köfte bazen + sebze yemeği bazen + sadece büyük bir salata yiyorum

Arada bir kutu(minik) süt içiyorum

Akşam evde ne yapmışsam onu yiyorum.En son taze fasülye vardı mesela...Bazı akşamlar kayınvalideme gidip onda yiyorum...

Meyve olarak çilek,elma,muz gibi şeyler yiyorum akşamları

Yumurtayı sadece haftasonu kahvaltısında yiyorum malesef

İnternette örnek hamile menüsü buldum :))))

Sabah Menüsü

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu.

Öğle Menüsü

1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek,1 adet meyve.

Akşam Menüsü

1 porsiyon et, balık, tavuk
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata, 1orta dilim ekmek.

Dikkat Edilecek Noktalar

- Çay, kahve gibi içeceklerin tüketimini azaltıp; ayran, süt ve meyve sularını tercih edin. Her öğünde mutlaka C vitamini içeren besinlerden yiyin.

- Sebze, meyve ve kurubaklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyin. Sebzelerin, makarnanın haşlama sularını dökmeyin, ya suyunu çektirerek pişirin ya da sularını çorbalarda kullanın. Sigara, alkol kullanmayın, sigara dumanına maruz kalmayın.

- Yemeklerde iyotlu tuz kullanın. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişirin. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketin. Hazır içecekler, hazır çorbalar ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyin. Et, balık, tavuk, kurubaklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru beslenin.

- Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketin. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih edin.

merhaba arkadaşlar. Hamile kaldığımda 55 kg a yaklaşıyordum. Evlenmeden önce 48 idim. Neyse, şu an 23 haftalığız fakat benim kilom 65. Bu çok fazla. Bebeğim beslensin diye hiç bir şeyi kısıtlamadım. Bu haftaya dek 1-2 kez çıkardım, başka hiç bulantı olmadı ve daha aşermedim. Normal her gün ne yiyorsam yedim. Ama yanısıra troid hapı kullanmaya başladım. Doktorum osteocare verdi. Kalsiyum ve magnezyum karışımı, onu alıyorum. Kahvaltıda yediğim reçeller mi kilo yapıyor, sabah ofiste yediğim ceviz, fındık, badem ve kuru üzüm mü? bilmiyorum. Balık, tavuk ve et yemeye özen gösteriyorum ama haftada 1 belki. Her zaman alınmıyor.
Bundan sonra işyerime havuç, brokoli filan getireceğim. Kuruyemiş almayacağım yanıma, ceviz haricinde. Çiğ sebze ve meyve yiyeceğim. Zaten her gün 1 elma yiyorum.
Bacaklarımda kasılmalar, kramplar oluyor bazı geceler. Yatarken ve kahvaltıda 1 er bardak süt içiyorum. Balım bitti, 1 aydır yemiyorum giderken alışveriş yapacağım fakat hangi bala güvenip de alabilirim ki?

Arkadaşlar , şu sabah süt ve yumurta olayı nı ben aynı ayna içmiyorum, süt ve yumurta birbirlerinin etkisini yok ediyormuş bunu doktor söyledi. Sütümü ya 2 saat sonra içiyorum yada akşamları mutlaka, kan ilacı da içtiğim için kan hapının etkisini yok ediyormuş o yüzden ilaçtan mutlaka 2 saat sonra süt içmek gerekiyor aklınızda olsun. Sabah ya süt için yada sadece yumurta yiyin , ikisinden birini yapın. Kan ilacı ile sakın aynı anda süt içmeyin. Aç karnına içilen pekmez veya kan ilacının etkisi çok daha faydalı imiş doktorum söyledi..

arkadaşlar benim doktorumdan da bir kaç öneri paylaşayım:
*balın hiç bir yararı yok bebeğe, boşu boşuna kalori alma dedi
*ceviz sadece günde 1 tane ye diğer yediklerin sana kalori olarak döner dedi. 1 cevizde bebek için yeterli omega 3 varmış. her biri 40 kalori yanılmıyorsam:44:
*kan hapını öğle yemeğinden 1 saat önce iç dedi. aç karnına bağırsakları bozmasın diye.
*kan hapındaki demiri kalsiyum bağladığı için süt ve süt ürünleri ile alınmıyor.
*bir öğünümüz kesinlikle et, tavuk ya da balık olmalıymış
*özellikle balık haftada 2 gün
*dondurma yiyorsan sütü yağsız iç dedi

hangilerine uyuyorsun derseniz, kafama göre takılıyorum kızlar kızımın canı ne isterse

arkadaşlar meraba,
topiğimiz hayırlı olsun bu arada yeni görüyorum..
bende 23 haftalık toplam 11 kilo almışken,
sabahları;
her gün 1 tane yumurta
bir dilim peynir
3-4 dilim ekmek
1-2 kaşık reçel
dometes,salatalık,zeytin yiyiyorum..
arada bi salatalık,elma,muz yanımda ne varsa..
öğlen;
2-3 dilim ekmek
bugün mesela kuru fasulye ve yaprak sarması var sabırsızlanıyorum bu arada
bir kase yoğurt
ve olmaza olmazım domates
arada yine erik,çilek,muhallebi yanımda ne varsa..
akşam ;
etli mevsim türlüsü
bulgur pilavı
salata
yoğur
2-3 dilim ekmek
yemekten sonra gelsin meyveler
gitsin çerezler
en son da yer yok ama ihtiyaçtan
bir bardak süt içiyorum...
dr bana fazla su içmiyorum diye kendini şartlandır her saat başı su iç dedi.
yatana kadar 15-16 bardak yapıyo bu da 3 lt hemen hemen
benim abur cuburlar olmasa iyi olcakda bide pilavlar ekmekler ama doymuyorum ne yapayım....

bende 23 haftalik hamileyim toplam 12 kilo aldim,her sabah yumurta ,beyaz peynir zeytin yiyorum.domates salatalikta yiyordum ama su an bulasici hastalik nedeniyle bir süreden beri yemiyorum(yurt disinda yasiyorum,sebzelerde bulunan ehec virüsü nedeniyle korkuyorum) bir bardak elma cayi iciyorum,recelli ekmekle kahvaltimi bitiriyorum,öglen 5 ,6 adet badem yiyorum,bazen kuru üzüm,bir iki saat sonrada meyve yiyorum,aksam yemegini erken yiyoruz biz aksam yemegindede yine saglikli seyler yemeye özen gösteriyorum,yatmadan öncede koca bir bardak süt iciyorum,tabi günde 2 litreye yakinda su iciyorum,insallah bebislerimizi sag salim kucagimiza aliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…