Kizlar,bebekleriniz yüzüstü uzandıgında dirsekleriyle kaldiriyorlar mi kendilerini? Ya benim bebish daha kollariyla kendini kaldirmiyor,karninin ustune uzanip uçak haraketimi ne onu yapiyorOysa her ay doktora goturdum doktor hep normaldir dedi ...Yaa deli olacam yaa.Sırt ustunden hiç bi yana dönemiyor dönmek bile istemiyor ,yüzüstü uzanmayı sevmiyor bi sorun mu var acaba...Bende midir yalnış acaba ben onu yormamak için hiç yüzüstü uzatmadım yeni yeni başladım uzatmaya ögrensin diye..Diger her gelişimi normal oturuyor desteksiz direniyor adim da atıyor kollarindan tutunca,ama donmuyor yaa neden acaba bi yardim edn nooolursunuz çok korkuyorum.Doktor normal diyor ama diger cocuklar emeklemeye başladı sanırım bebişim6 ay 5 günlük.
canım benim bebeğimde nerdeyse 5buçuk aylık hep yüz üstü yattı bundan olsa gerek vücudunu kaldırıyo komple azar azar emekliyoda.. ama sırt üstünden yüz üstüne dönemiyo. üstelik baba-dede-mama tekrarlarınıda yapmıyo. yani her bebek aynı değil. doktor sağlıklı diyosa korkma. hem uçak hareketlerine başladıysa yavaş yavaş geliştirecektir. yüz üstü yere koy çok az uzağada ilgisini çekşcek bişey koy. hareketli ışıklı bi oyuncak olabilr. genelde uzanmak isteyip ağlıyarak kafaları yerde sürünmek istiyolar baktın ilerlemeye başladı oyuncağı dahha uzak mesafeye koy. her ulaştığında kısa süre başarısını kutlaması için oynasın onunla.