2011 Şubat Bebişlerinin Ek Gıda Zamanı Yaklaşıyor

canımsın saol tatlım hepimizin bebişlerine sağlık versin Rabbim
tatlım ben ek gıda olayına başlamadım öle sadece tatlarını bilsin die bi damla veriim istiyorum elma suyuyla başlatıyolar evt evde yoktu dedim nasılsa bi çay kaşığı bişi olmaz:)maksat tadı alsın ama 6.aydan itibaren ilk elma püresi suyu ile başlıcam inş evt cnm normalde kendi mayaladığımız yoğurduda hemen bozmuyoruz ya bikaç gün bekleyince süper oluyo yoğurt:) demekki bebişede bi gün bekletilcekmiymiş hmmm neler öğreniyoruz yaw ama bende bebek için hergün taze mayalncak die biliyorum zaten minicik bi kaba mayalanıyo neyse sen öğrendikçe yazarsın cnm öpüyorum

annen çok haklı canım tecrübeli bir anne olarak ben de öyle düşünüyorum.en büyük çocuğumda 6 ay sadece anne sütü verdim 7.ayda yavaş yavaş ek gıdalara başlamıştım oğlım şimdi 11 yaşında ve 11 yıldır yeme problemimiz var.2.çocuğumda ise büyüklerin tavsiyesine uyarak 40 ı çıkar çıkmaz her şeyden ufak ufak tattırdım kızımın maşallah iştahı iyidir

valla benım oğlana elma suyuda verdım portakal suyuda ne yesek az mıktar tattırıyorum ve çok hoşuna gıdıyo bızımkı erken başlıycak ek gıdaya ıstıyo çünki bız bişey yemeğe başlasak ağzımıza bakıp ondan ağzını şapurdatıyor ıstıyo sankı verdımmı kaşiği ağzına dılıyle hemen sılıp süpürüyo :)

hahaha bizimkide biz yemek yerken ağzını şpurdadıyo bazen oyy kuzum bnm ya oda istiyo inşallah hiç yemek sorunumuz olmaz ne verirsek yerler:)
bende yarın elma laıcam elma suyu tattırcam oğluma bi çay kaşığı yesin paşam kendi yemeklerimiz salçalı tuzlu yağlı falan die hiç tattırmıyorum ama ona özel mutlaka damağı alışsın bide ıspanak yaptım onun suyundan vericem :)bakalım tepkisi nasıl olcak ilerde sorun yaşamamk için en güzeli

zaten zamanla yemek kokusunu aldıkları an ıstıyecekler benımkı elma suyunu çok sevdı valla ben kızım ıspanak yemıyo dediğin gibi oğlana yedırmek lazım şimdiden valla ben herşeyden tattırıyom gönlü kalmasın hahahay:) ıstıyo ama napıyımo ağlıyo harbı dıyom ıstıyo serserımmmm

güzel bir topik
ek gıdaya başlama aşamasında insanın kafası çok karışıyr ne versem ne iyi gelir bebişme diye
bzi artık yavaş yavaş geçtik yani taddırma aşamasındayım
bu ayın sonunda 5 aylık olacak ondan sonra sağlık ocağından ne vereceğime dair bilig verecekler doktorumada danışacağım ve başlayacağım şimdilik saat 10 da elma suyu verdim kaşıkla valla acayip heyecanlanıyor yereken onun sevdiğini görmekde beni mutlu ediyor
pekmez muz salata ve yoğurt sürdüm dudaklarına güzel güzel yalandı ek gıdaya geçme zamanı sinyali veriyor istiyor yani

benım kız hıç ısteklı degıl cadı gerı çıkarıo

bende bugün elma suyu tatırdım hoşlandı sanırım çıkarmadı:):)
inşallah hiç zorlanmayız herşeyi yerler yarında bi iki çay kaşığı tatıcam buakşamda ıspanak suyundan hahahahah

çok teşekkur ederım faydası olcak gıbı yemeye ısteklı degılse sabırlı olmalıymışım savaşa devam yogurt verdım aynen gerı ıada etti fazasıylal
anne sutun daha guzel ısrar etme dıodur suratını bı gorsenız bı ekşitıo ne versem tukuruo

kaç aylıksınız canım biz daha bugün 3 ayımızı doldurduk ve henüz kaşıkla bişey vermedim ama böle tatırıorum ama ek gıdaya geçmek içinde sabırsızlanıorum..

karamel selam canım napıyosun? senin fıstık nası iyi mi? benim kız 31 ocak doğumlu ama biraz ufak doğdu o yüzden şubat anneleri bana daha yakın.
ben veriyorum kızıma bişeyler 4.ayımızı bitirmek üzereyiz. havuç elma şeftali suyu karpuz suyu çok seviyo bu arada. yoğurt peynir.bi kerede muhallebi denedim yemedi.erik salatalık falanda yalatıyorum.
kabız oldu ilk defa fitille yaptı bugün. elma suyu yaptı sanırım. ben önce tattırıyodum ama 3-5 gündür meyve suyunu çoğalttım. hepsinde ilk verdiğimde midesi bulanıyo gibi yapıyo sonra sevdiyse yiyo yoksa tükürüüyo :) bu arada mutlaka mama sandalyesi alın çok işe yarıyo.chicconun pooly modelini tavsiye ederim 3 kademeli son kademe şuan biizmkiler için uygun.gerçi benim kız 2.kademede oturuyo zaten artık hiç yatmak istemiyo sürekli oturmak yada kucakta gezmek istiyo..

nerelerdesin sen canım yaaa.. İnanırmısın bende aydan hoca topiğinde göremeyince profiline girdim girmiomusun yoksa artık die bi de baktım ki en son buraya yazmışsın
valla benim anneme kalsa bebeği bizim yedikllerimizden besleyecek de daha erken diorum 4 ayımızı bitirmeyi bekliorum tam anlamıyla başlamak için şimdi ufak ufak tatlandırıyorum dilini ama sadece o kadar henüz kaşıkla vermedim hiç.
Kabızlığınız havuç suyundan olabilir canımcım o kabız yapıo die biliorum elmanın yapcanı sanmam.
oturma konusuna gelince benimki de oturmak istio yaa ben yatırır durumda alıorum kucağıma kafasını kaldırıo kalkmak istio ama gçen gün bilirmisin bilmiorumda eğesini batırmışız. Sen oturtmaya başladın mı?
Büyüdük teyzesi hergün yeni bişeyler çıkartıo bayılıorum onu izlemeye.
Mama sandalyesini netten aldıysan bana link gönderebilir misin? Bide kilolar ne alemdee

bence acele ediyosunuz bebişlerin barsalarnı boşuna yormayın onla bunla şunla çünkü anne sütünün yerini tutaca bi gıda henüz üretilememiş.anne sütü bebeğin her şeyini karşılıyo zaten.

Herkese merhaba, Ben forumu takip ediyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyordu artık kızımın uykuları düzene girdi bende kendime vakit ayırmaya başladım .Kızım 9 Şubat doğumlu bende yavaş yavaş ek gıdaya geçmek istiyorum 8 yaşında oğlum var onda 6 .ayda geçmiştim ve herşeyi blenderdan geçirdim sonuç köfte makarna patates dışında bişey yemeyen vitamin desteği balık yağı pekmezle büyüyen br çocuk oldu .Hala sebze yemiyor Ben evde yoğurtdu nasıl yapıyorsunuz hangi sütü kullanıyorsunuz Ev yapımı yoğurt için detaylı tarfi verebilirmisiniz tşk

buralardayım aslında.artık doğum sonrası kısımda takılıyorum. kayısı suyu veriyorum çok rahat yaptı bir iki gündür çişini kabız olursa tavsiye ederim.bugün yoğurt verdim.bide karışık meyve suyu.biz 4.ayımızı bitirdik doktor yoğurt ve meyve suyuna başla dedi.bizimki oturuyo kucakta falan zaten oturmazsa bağırıp duruyo kendi kalkmaya çalışıyo çok komik oluyo. eğesini batırmışız ne demek bilmiyom? benim annemde öle bende de var biraz herşeyi vermek istiyorum:) ilk tadıncaki tepkilerine bayılıyorum.internette almadım sandalyeyi.polly modeli 3 kademeli şimdilik zaten genelde 3.kademeyi kullanıyorum yatar şekil ama tamamen yatar değil biraz eğimli. kilolar aynı 62 de kaldım ben 1o kilocuk kaldı.yürüme bandı ayarladık ama binemiyorumki.işe başlıcam haftaya o ara dikkat edeyim diyorum.ben kiloya çok takılmıyorumda kollarım çok kalınlaşmış arka tarafı çatlamış ve selülitli bi görüntü olmuş.yaz gelince meydana çıktı sinir oldum kollarımı inceltmem gerek hiç bi şey geçmiyo kol yüzünden sen naptın trombolin almıştın kullanıyo musun işe yarıyo mu ki?

kızlar benim kızım 31 ocak doğumlu dün doktora gittik ek gıdaya başlayacaksınız dedi yoğurt ve günlük sebze corbası bide meyve püresi akşam da muhallebi ilk bunlarla sonra yavaş yavaş kahvaltı benim kızım mama bebeği hiç emmedi naptıysak nasife ısrarla emmemeyi tercih etti tavsiyeleriniz varmı ek gıda hakkında

selam ben ocak annelerindenim..ek gıda başligini görünce 1 kaç oneride bulunmak istedim..
oğlum gunde 1 kez kakasını yapiyordu 3 haftadir sebze çorbasının içine kabak koymaya başladim gunde 2-3 kez yapiyor rahat bir şekilde...(demir ilacinın kabızlık yapmasına ragmen)..çorbaya başladiysanız sizlerde kabagi eksit etmeyin, kaka sorunu yaşayan bebişleri çok rahat ettiriyor..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…