maşallah canım oğluşuna :)) tebrik bile edemedim canım seni allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :))sağol canım desteğin için. nete giremiyodum yavaş yavaş normal yaşantıma dönmeye başlıyorum inşallah tekrar 2 yerdede aktif olmaya çalışacağım.maşallah canım anne sütü ile besliyormussun oğluşunu rabbim bol bol süt versin annesi de paşamızı güzel güzel besle :)) neden havuç suyu ile başladın?bizim dr elma suyu ile başlattı.bakalım yoğurdu temiz bi yerden süt bulabilirsem onunla yoksa günlük sütle yapacağım.ya bide benim dr yoğurdu mayaladıktan 1 gün sonra yedir dedi ve hergün mayalamana gerek yok dedi.aslında bebek için hergün mayalanmıyomu?benim etrafımdakiler öyle yapıyodu.
cnm evt bnm annemde herşeyden ufak ufak tattır diyo ama ne biliim işte cesaret edemedim hiç.artık doktor ne derse dediğin gibi onu uygulayacağız ufak ufak başlatır belki 4.aydan itibaren siz bizden büyüksünüz efe bey eymenin ağabisi:)
doktor bişiler sölerse paylaşırsın cnm bizlede ilerde bol tariflerde yazarız buraya insan hergün farklı ne yapsa die düşünürburaada fotodaki efe dimi cnm bnm oğluşle çok benziyolar
fe
valla benım oğlana elma suyuda verdım portakal suyuda ne yesek az mıktar tattırıyorum ve çok hoşuna gıdıyo bızımkı erken başlıycak ek gıdaya ıstıyo çünki bız bişey yemeğe başlasak ağzımıza bakıp ondan ağzını şapurdatıyor ıstıyo sankı verdımmı kaşiği ağzına dılıyle hemen sılıp süpürüyo :)
hahaha bizimkide biz yemek yerken ağzını şpurdadıyo bazen oyy kuzum bnm ya oda istiyo inşallah hiç yemek sorunumuz olmaz ne verirsek yerler:)
bende yarın elma laıcam elma suyu tattırcam oğluma bi çay kaşığı yesin paşam kendi yemeklerimiz salçalı tuzlu yağlı falan die hiç tattırmıyorum ama ona özel mutlaka damağı alışsın bide ıspanak yaptım onun suyundan vericem :)bakalım tepkisi nasıl olcak ilerde sorun yaşamamk için en güzeli
kızlar şu linke isterseniz bi göz atın arkadaş drunun verdiği ek gıda tablosunu ve tariflerini paylaşmış belki fikir olur.
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/290723-kizlar-doktorumun-verdigi-ek-gida-tablosu.html
çok teşekkur ederım faydası olcak gıbı yemeye ısteklı degılse sabırlı olmalıymışım savaşa devam yogurt verdım aynen gerı ıada etti fazasıylal
anne sutun daha guzel ısrar etme dıodur suratını bı gorsenız bı ekşitıo ne versem tukuruo
karamel selam canım napıyosun? senin fıstık nası iyi mi? benim kız 31 ocak doğumlu ama biraz ufak doğdu o yüzden şubat anneleri bana daha yakın.
ben veriyorum kızıma bişeyler 4.ayımızı bitirmek üzereyiz. havuç elma şeftali suyu karpuz suyuçok seviyo bu arada. yoğurt peynir.bi kerede muhallebi denedim yemedi.erik salatalık falanda yalatıyorum.
kabız oldu ilk defa fitille yaptı bugün. elma suyu yaptı sanırım. ben önce tattırıyodum ama 3-5 gündür meyve suyunu çoğalttım. hepsinde ilk verdiğimde midesi bulanıyo gibi yapıyo sonra sevdiyse yiyo yoksa tükürüüyo :) bu arada mutlaka mama sandalyesi alın çok işe yarıyo.chicconun pooly modelini tavsiye ederim 3 kademeli son kademe şuan biizmkiler için uygun.gerçi benim kız 2.kademede oturuyo zaten artık hiç yatmak istemiyo sürekli oturmak yada kucakta gezmek istiyo..
Herkese merhaba, Ben forumu takip ediyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyordu artık kızımın uykuları düzene girdi bende kendime vakit ayırmaya başladım .Kızım 9 Şubat doğumlu bende yavaş yavaş ek gıdaya geçmek istiyorum 8 yaşında oğlum var onda 6 .ayda geçmiştim ve herşeyi blenderdan geçirdim sonuç köfte makarna patates dışında bişey yemeyen vitamin desteği balık yağı pekmezle büyüyen br çocuk oldu .Hala sebze yemiyorbiz 3 ay 10 günlük olduk ve ben bugun ilk kez dün akşam mayaladığım taze yoğurttan yarım çay kaşığı kadar tadımlık verdim.maksat tatları tanısın.tadı kıvamı çok iyiydi ama oğlum sevmedi daha geri tükürmeyi pek beceremediğinden mecburen yuttu,ama bugün anladım ki kesinlikle tattırmaya başlamak şart şimdiden beğenmiyosa 6 ay dolunca hayatta yemez bunlar...doktor sadece anne sütü dicek biliyorum ama bn eskileri de yabana atmayarak özellikle tatlı olmayan şeylereden az az vericem her hafta 2 tat deneyebiliriz diye karar verdik.haftada yarım çay kaşığı yoğurt ile bi tatlı kaşığı meyve suyundan ne olur ki...
valla bn başladım bugün ama dediğim gibi doyumluk değil tadımlık:))
nerelerdesin sen canım yaaa.. İnanırmısın bende aydan hoca topiğinde göremeyince profiline girdim girmiomusun yoksa artık die bi de baktım ki en son buraya yazmışsın
valla benim anneme kalsa bebeği bizim yedikllerimizden besleyecek de daha erken diorum 4 ayımızı bitirmeyi bekliorum tam anlamıyla başlamak için şimdi ufak ufak tatlandırıyorum dilini ama sadece o kadar henüz kaşıkla vermedim hiç.
Kabızlığınız havuç suyundan olabilir canımcım o kabız yapıo die biliorum elmanın yapcanı sanmam.
oturma konusuna gelince benimki de oturmak istio yaa ben yatırır durumda alıorum kucağıma kafasını kaldırıo kalkmak istio ama gçen gün bilirmisin bilmiorumda eğesini batırmışız. Sen oturtmaya başladın mı?
Büyüdük teyzesi hergün yeni bişeyler çıkartıo bayılıorum onu izlemeye.
Mama sandalyesini netten aldıysan bana link gönderebilir misin? Bide kilolar ne alemdee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?