• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Temmuz Anneleri İhtiyaç Listesi

Güzel bieron; ama benim annemin plastiğe karşı alerjisi var :95: Eğer kolik sorunu olursa bebeğimin, umarım olmaz; Dr. Browns alıcam cam olanından yine. Avent'in maalesef cam olanı yok. :14:

Ben de kararsız kaldım canım. Küvet alıcam; ama file alsam mı almasammı kararsızım :26:

Evet yalnız yıkarken için harika olur da biraz daha büyüyünce nasıl sığar onu bilmiyorum :9:

canım ilk 0-3 ay nerdeyse sabah aksam yıkanacagı için bebişler file sart bence cok buyuk rahatlık ve kuvet ayagı benim dusa kabin pek müsait degil cocugun kuveti koyup yıkamak için derin bayagı o yuzden ayakda alıcam bi yerde buldum file aya kuvet mastapa ve kova 59 lira

Canım, bazı kişiler bu biberonun akıttığından yakınmış. Aklında bulunsun

Ben de Dr Browns alacağım ama cam olanı düşünmüyorum, steril etmesi daha zor.

Camın siterlizasyonu neden daha zor canım :26:

Böyle bir yazı buldum bak. Değişiklik farketmiyor..

Merhaba,

Öncelikle bütün bu bahsettiğiniz ürünleri bir ön yıkamadan geçirmeniz gerekir. Bazı ürünlerin üzerinde "bulaşık makinasında yıkanabilir" yazar. Ancak bu bir ön temizlemedir, sterilizasyon değil. Sterilizasyonu, ya sıcak buhar ya da kaynatma yoluyla yapmanız gerekir, hiç bir kimyasal temizlik maddesi kullanmadan. Kaynatma yoluyla sterilizasyon en çok kullanılan yöntemdir dünyada. Su tam anlamıyla kaynamaya başladıktan sonra ürünü sterilize etmek için suya bırakmanız gerekir. Kauçuk emzikler 3 dk. silikon emzikler 5dk. cam ve polikarbonat biberonlar da 7 dakikada kaynatma yoluyla sterilize edilebilirler. Eğer elektrikli bir sterilizatörünüz varsa ürünün gücüne göre sterilizasyon zamanları değişebilir. Bu nedenle ürünün özelliklerini ve kullanma talimatlarını okumanız gerekir.

İyi günler...

canım ilk 0-3 ay nerdeyse sabah aksam yıkanacagı için bebişler file sart bence cok buyuk rahatlık ve kuvet ayagı benim dusa kabin pek müsait degil cocugun kuveti koyup yıkamak için derin bayagı o yuzden ayakda alıcam bi yerde buldum file aya kuvet mastapa ve kova 59 lira

Canım benim de duşum var. Küvetim yok. Onun için sorun olur mu diye düşündüm işte, ondan ayaklı istemiştim;ama onunda ayakları yer kaplar mı acaba?

Sen baya uygun bulmuşsun :53:

publishDocument.php

Nuby Web Sitesi

kızlar ben bu biberonu ve emziği almayı düşünüyorum çok aklıma yattı ilk zamanlar için daha sonrada cam biberon alıcam inş

canım en dayanıklı biberon buymuş. 15 ay kullanılabiliyormuş. fuarda baktım bi tuhaf yumuşak bi biberon ama bana bebek kullanamaz gibi geldi. dr browns hepsinden iyi galiba. onları da inceledim sanırım dr browns alıcam ben. bu biberondan komşumuz almış bebeği hiç kullanmamış.

Arinacım sterilizatörlere baktım. gereksiz ötesi. biberon markalarının hepsine sordum hepsi kaynatmayı önerdi.

canım en dayanıklı biberon buymuş. 15 ay kullanılabiliyormuş. fuarda baktım bi tuhaf yumuşak bi biberon ama bana bebek kullanamaz gibi geldi. dr browns hepsinden iyi galiba. onları da inceledim sanırım dr browns alıcam ben. bu biberondan komşumuz almış bebeği hiç kullanmamış.

Arinacım sterilizatörlere baktım. gereksiz ötesi. biberon markalarının hepsine sordum hepsi kaynatmayı önerdi.

Teşekkür ederim hayatım :38:

bende kaynatmayı düşünüyorum. Zaten cam ve plastik olanları su kaynamaya başladıktan sonra içine atıp 7 dk. kaynatıyormuşsun. Netten öğrendim :9:

Bende eğer Tefal'de memnun kalmazsam Dr. Browns alıcam cam olanından :38:

Teşekkür ederim hayatım :38:

bende kaynatmayı düşünüyorum. Zaten cam ve plastik olanları su kaynamaya başladıktan sonra içine atıp 7 dk. kaynatıyormuşsun. Netten öğrendim :9:

Bende eğer Tefal'de memnun kalmazsam Dr. Browns alıcam cam olanından :38:

plastik biberonları bile kaynatıp kullanabilirsiniz dedi bebedor daki kız. ama 3 aydan fazla kullanmayın yenisi ile değiştirin dedi. en iyisi cam biberon :13:

Camın siterlizasyonu neden daha zor canım :26:

Böyle bir yazı buldum bak. Değişiklik farketmiyor..

Merhaba,

Öncelikle bütün bu bahsettiğiniz ürünleri bir ön yıkamadan geçirmeniz gerekir. Bazı ürünlerin üzerinde "bulaşık makinasında yıkanabilir" yazar. Ancak bu bir ön temizlemedir, sterilizasyon değil. Sterilizasyonu, ya sıcak buhar ya da kaynatma yoluyla yapmanız gerekir, hiç bir kimyasal temizlik maddesi kullanmadan. Kaynatma yoluyla sterilizasyon en çok kullanılan yöntemdir dünyada. Su tam anlamıyla kaynamaya başladıktan sonra ürünü sterilize etmek için suya bırakmanız gerekir. Kauçuk emzikler 3 dk. silikon emzikler 5dk. cam ve polikarbonat biberonlar da 7 dakikada kaynatma yoluyla sterilize edilebilirler. Eğer elektrikli bir sterilizatörünüz varsa ürünün gücüne göre sterilizasyon zamanları değişebilir. Bu nedenle ürünün özelliklerini ve kullanma talimatlarını okumanız gerekir.

İyi günler...

Canım benim de duşum var. Küvetim yok. Onun için sorun olur mu diye düşündüm işte, ondan ayaklı istemiştim;ama onunda ayakları yer kaplar mı acaba?

Sen baya uygun bulmuşsun :53:

canım ayak dedigin kapanıyor ince bi sey olur camasır makinasının arasına yada arkasına koy gitsin ama 4-5 aylık olunca bebek hareketlenecek kullanmak ne kadar dogru olur bilemem allah korusun ıslak elle kaydıgını dusunsene ama ben alıcam baska turlu yıkama sansım yok

canım ayak dedigin kapanıyor ince bi sey olur camasır makinasının arasına yada arkasına koy gitsin ama 4-5 aylık olunca bebek hareketlenecek kullanmak ne kadar dogru olur bilemem allah korusun ıslak elle kaydıgını dusunsene ama ben alıcam baska turlu yıkama sansım yok

Nette 12 aya kadar kullanılabilir yazıyor ayaklılar; ama bebekler hareketlenince onları zapdetmek ne kadar mümkün. Bakalım karar vericem canım bende. :13:

kızlar unnado ve limango kidste bazen çok uygun fiyatlara güzel şeyler oluyor. ihtiyaç listeniz için göz atabilirsiniz kampanyalar oldukça ;)
öperim

Unnado'da bugün Vicks ürünlerinde kampanya var kızlar. Hava nemlendiricisi almak isteyenler bakabilirler. Fiyatları uygun. Ayrıca ateşölçerlerde de fiyat düşmüş. :42:

ben yakından görmedim ama katologdan ve netten inceledim hoşuma gitmişti iyice bi araştırayım ben

Kızlar,
Tecrübeli ve yeni anne arkadaşlarımla konuşarak bir liste oluşturdum. Tekstil ürünlerini ve hastane çantasını yazmadım. Sizin de fikirlerinizi ekleyip çıkarmak istediklerinizi, yorumlarınızı bekliyorum:)

Emzirme
Emzirme sütyeni: M&S olabilir ama emin değilim
Göğüs pedi: Lansinoh – çok önemli değil
Göğüs pompası: Medela mini elektrikli
Süt saklama poşeti: hangi marka indirimliyse
Göğüs Kalkanı: Chicco olabilir
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem
Emzirme yastığı: Mycey
Bakım
Bebek bezi: Prima Premium Care 2 numara
Islak mendil: Unibaby yenidoğan
Küvet ve Ayak: Giderli herhangi bir küvet, sevi bebe gibi ucuz bir ayak
Banyo filesi: Baby jem yada sevi bebe olabilir
Banyo termometresi: yüzen ördekli vs bir termometre
Maşrapa: Kenarı yumuşak olanlardan
Tırnak makası seti: Bebedor
Tarak seti: Nuk gerçek kıldan set
Banyo süngeri: Chicco doğal sünger – ama kesinlikle chicconun turuncu renkli top gibi olanı değil
Şampuan: Weleda veya Mustela (konak önleyici olabilir)
Bebe yağı: Mustela
Pişik önleyici: Mustela
Pudra: Mustela veya nivea
Yüz kremi: Mustela cold krem
Banyo havlusu: fark etmez ama içine tülbent yapılacak mutlaka
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı – ilerde dalin sıvı da olabilir
Ateşölçer: Braun yada weewell
Burun açıcı: Kesinlikle Otri bebe nazal aspiratör (uzun hortumlu olanlardan)
Beslenme
Emzik: Philips Avent 0-3 ay
Biberon: Nuby yavaş akışlı 1 numarası
Biberon fırçası
Biberon ısıtıcısı: Ucuz olduğundan Arzum
Emzik – biberon zinciri: Mycey
Sterilizatör: Belli değil, chicco nun kapağının açılması tuhafmış
Oda
Mobilya
Nevresim Takımı-Uyku Seti
Yan yatma yastığı: Bebedor
Pike-Battaniye
Yatak
Alez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Telsiz: Weewell – model belli değil
Taşıma
Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente
Ana kucağı: Maxicosi Pebble + adaptör
Güneşlik: Araba camına
Ayna: Ana kucağını görebilmek için koltuğa asılanlardan
Alt değiştirme çantası: Skip-Hop katlanır minder de alınabilir.

Son düzenleme:
heracım,
ben daha liste yapmadım, seninkini çalabilir miyim :69:
yalnız ben sterilizatör ve biberon ısıtma şeysinden almıycam.. pek kullanışlı değilmiş diye duydum..

heracım,
ben daha liste yapmadım, seninkini çalabilir miyim :69:
yalnız ben sterilizatör ve biberon ısıtma şeysinden almıycam.. pek kullanışlı değilmiş diye duydum..

tabii ki listemi çalabilirsin paylaşmak için koydum zaten.

sterilizatör ve biberon ısıtma olayından ben de tam emin değilim. sterilazatör iyi diyolar ama çok büyük ve pahalı birşey. ondan vazgeçebilirim. ben çalışacağım için gün içinde hep biberon kullanacka bizimki. e biberonu da benmari usülü ısıtmak zor iş her seferinde. anneme de yazık. arzum da 39 tl biberon ısıtıcı. o yüzden almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canımcım bu güzel liste için :38:

Ben aldıklarımı çıkardım. Gerisini de print edicem alışverişe çıkarken :32: Marka marka olması güzelmiş. :34:

Kızlar,
Tecrübeli ve yeni anne arkadaşlarımla konuşarak bir liste oluşturdum. Tekstil ürünlerini ve hastane çantasını yazmadım. Sizin de fikirlerinizi ekleyip çıkarmak istediklerinizi, yorumlarınızı bekliyorum:)

Emzirme
Emzirme sütyeni: M&S olabilir ama emin değilim
Göğüs pedi: Lansinoh – çok önemli değil
Göğüs pompası: Medela mini elektrikli
Süt saklama poşeti: hangi marka indirimliyse
Göğüs Kalkanı: Chicco olabilir
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem
Emzirme yastığı: Mycey
Bakım
Bebek bezi: Prima Premium Care 2 numara
Islak mendil: Unibaby yenidoğan
Küvet ve Ayak: Giderli herhangi bir küvet, sevi bebe gibi ucuz bir ayak
Banyo filesi: Baby jem yada sevi bebe olabilir
Banyo termometresi: yüzen ördekli vs bir termometre
Maşrapa: Kenarı yumuşak olanlardan
Tırnak makası seti: Bebedor
Tarak seti: Nuk gerçek kıldan set
Banyo süngeri: Chicco doğal sünger – ama kesinlikle chicconun turuncu renkli top gibi olanı değil
Şampuan: Weleda veya Mustela (konak önleyici olabilir)
Bebe yağı: Mustela
Pişik önleyici: Mustela
Pudra: Mustela veya nivea
Yüz kremi: Mustela cold krem
Banyo havlusu: fark etmez ama içine tülbent yapılacak mutlaka
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı – ilerde dalin sıvı da olabilir
Ateşölçer: Braun yada weewell
Burun açıcı: Kesinlikle Otri bebe nazal aspiratör (uzun hortumlu olanlardan)
Beslenme
Emzik: Philips Avent 0-3 ay
Biberon: Nuby yavaş akışlı 1 numarası
Biberon fırçası
Biberon ısıtıcısı: Ucuz olduğundan Arzum
Emzik – biberon zinciri: Mycey
Sterilizatör: Belli değil, chicco nun kapağının açılması tuhafmış
Oda
Mobilya
Nevresim Takımı-Uyku Seti
Yan yatma yastığı: Bebedor
Pike-Battaniye
Yatak
Alez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Telsiz: Weewell – model belli değil
Taşıma
Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente
Ana kucağı: Maxicosi Pebble + adaptör
Güneşlik: Araba camına
Ayna: Ana kucağını görebilmek için koltuğa asılanlardan
Alt değiştirme çantası: Skip-Hop katlanır minder de alınabilir.

Çok teşekkürler Heracım :))

Teşekkür ederim canımcım bu güzel liste için :38:

Ben aldıklarımı çıkardım. Gerisini de print edicem alışverişe çıkarken :32: Marka marka olması güzelmiş. :34:

Çok teşekkürler Heracım :))

rica ederim kızlar:) ben bu listeyi yaptım ama listedeki herşeyi alıcam diye bir şart yok. bazı şeyleri hiç almayabilirim yada doğumdan 3 ay sonra da alabilirim. belli değil yani. mesela tam dün strerilazatör almam heralde diye düşünürken, akşam kuzenimden telefon geldi, onun kızı 2 yaşında artık biberon-emzik kullanmıyormuş. istersen sterilazatörümüzü verebiliriz dedi. çok sevindim. markasını unuttum ama düşeş oldu. kullanamasam da para vermiyorum sonuçta:1: onlar da çok az kullanmışlar bu arada.

acaba bu fiyata nerde bulduğunuzu da yazabilirmisinz

orda o kadar ucuz mu bizde bakalım o zaman çokyakın bana e bebek

Back
X