canım bence acele etme hiç maşallah sninkiler gayet iyi ilerliyorlar çocukları da kendini de üzme:))) o aylarda bizimki de aynıydı.eline oyuncağı zor veriyodum.aldığında da farkına varmıyodu.yüzüstü çığlığı basardı.düzeltilmiş 6 aylıkken sürünmeye başladı.önce döne döne gidiyodu istediği yere sonra kollarından bacaklarını çekerek.uzn bi süre öyle devam etti.sonra dizlerini çekmeyi akıl etti ama çekince öyle durup sallanıyordu ilerlemiyordu:) şimdiyse evde emekleme son hız heryere gidiyor. düz duvara bile tutunarak dikiliyor.kanepeye tutunup kalkıp sıralıyor. örümcek zaten mersedes oldu bize ama artık bıraktım parmak ucunda basmaya alışmasın diye.
canım ben saa ek gıdada acelle etme demiştim zaten. 4 buçuk aydan sonra ancak başlarsınız.ilk başta çok hevesli gibi olurlar aldanma:)
hepsinin tadını çıkar acele etme hiç resmen her şeyi 1 gnde öğreniyorlar.
hanımlar benim kızım 2 aylık oldu.ama hala bilinçli olarak gülmüyor.ne zaman başlar gülmeye.size tuhaf gelebilir ama bu benim 2 prematüre bebeğim ama inanın her iki kızımda aynı şeyler olmuyor.mesela ilk kızım gününü tamamlayana kadar sürekli uyuyordu,ağlamıyordu.buda tam tersi.ilk kızımın gülmesi 4 ayını bulmuştu.sizlerinki kaç aylıkken gülmeye başladı.
kızlar benim bebiş düzeltilmiş 11 günlük 3kg 150g 3 saatte ancak 50cc yiyebiliyor 2 cc fazla versem fışkırtarak kusuyor ne yapacağımı şaşırdım bu kusmaları beni öldürecek doktoru kilo alımı iyi sorun yok diyor ama ben bıktım artık sizdede böyle sorun yaşayan varmı pramatüre bebeklerde bu sorun oluyormu acaba 1 ayda 1000gr aldı geceleri mama veriyorum gündüzleri anne sütü eprotinle beraber.bazen doymuyor 50ccle ağlıyor karnı doymadığı için ama veremiyorum fazlasını hemen kusuyor birde hepsini çıkarıyor sütümde çok değil çok üzülüyorum ozaman
canım maşallah kilo alımı iyi bence sıkacak bir şey yok.ama doymadığı halde alamıyorsa bi sıkıntı olabilir.özellikle fışkırarak kusması reflü sebebi olabilirç.doktora bi danış istersen.
kızlar benim bebiş düzeltilmiş 11 günlük 3kg 150g 3 saatte ancak 50cc yiyebiliyor 2 cc fazla versem fışkırtarak kusuyor ne yapacağımı şaşırdım bu kusmaları beni öldürecek doktoru kilo alımı iyi sorun yok diyor ama ben bıktım artık sizdede böyle sorun yaşayan varmı pramatüre bebeklerde bu sorun oluyormu acaba 1 ayda 1000gr aldı geceleri mama veriyorum gündüzleri anne sütü eprotinle beraber.bazen doymuyor 50ccle ağlıyor karnı doymadığı için ama veremiyorum fazlasını hemen kusuyor birde hepsini çıkarıyor sütümde çok değil çok üzülüyorum ozaman
slm benım kıızmda 34 haftalık dogdu 2800 gr sıdı 6 aylık dogdugunda günü dolana kadar ne agladı ne uyandı hep uyuyodu sımdı ıyı ama bıraz zayıf 6 kılo 200 gr falan sanırım 4. ayda gulmeye basladı sımdı de ne ayaklarını basıyo ne de belını tutabılıyor bu mormalmı sızce kucagıma aldıgımda hemn egıyor kendını dık durmuyor cvp yazarsanız sevınırım
güle güle büyüt canm bebeğinin benim oğluma da ilk zamanlar 3 saatte bir 50 cc anne sütü veriyolardı küvözde o doymasa belli eder zaten.Eve çkınca bizde motillıum kullandık bi süre maşallah kilonuz iyi gitmiş Allah nazardan saklasın hem kusup hem kilo alamasa tehlikeli diye biliyorum
canım evet yanlış yazmışım 50 cc olacak:) benim sıpa dizimin dibinde olduğu için apar topar yazabiliyorum ancak:) ıhlamuru ister karışım yapıyorsan içine katabilirsin.ben artık ayrı ayrı verdiğim için yanına veriyorum içecek olarak.
mısır unu ise;1 kaşık tereyağında mısırununu 2 dk kavur. üzerine 1 barak su dök.çeksin iyice.pişince içine uzamayan peynir at.
slm benım kıızmda 34 haftalık dogdu 2800 gr sıdı 6 aylık dogdugunda günü dolana kadar ne agladı ne uyandı hep uyuyodu sımdı ıyı ama bıraz zayıf 6 kılo 200 gr falan sanırım 4. ayda gulmeye basladı sımdı de ne ayaklarını basıyo ne de belını tutabılıyor bu mormalmı sızce kucagıma aldıgımda hemn egıyor kendını dık durmuyor cvp yazarsanız sevınırım
bişeysorucam kızlar, lilacım sen bilirsin, bu düzeltülmiş ay hesaplanırken 40 haftaya göre hesaplanıyo ya, bizim üçüzlerde de 40 hafta mı yoksa 36ya göre mi hesaplıycaz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?