2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

serhancım bu maydanoz diyetini yapma bence. maydanoz emziren annelere pek tavsiye edilmiyor fazla su attırdığı için,yani pek sağlıklı bir kilo verme yöntemi değil sütün de azalır bence. ben şu anda sadece porsiyon küçülttüm bakalım artık ne kadar verebilirsem emzirme bitince geri kalanı da veririm napayım zaten sütüm az başka yöntem deneyemem...

Kizlar bugunku kahvaltida soyle bir sey denedim. Ben ekmek canavariyim diyebilirim. Rahat 8-10 dilim ekmek yerim. Ama bugun sadece 4 dilim ekmek yedim o da aynen soyle oldu. Kucuk kucuk parcalar halinde cok cigneyerek ve yavas yavas yaptim kahvaltimi ve doydum. Artik bundan sonra boyle yapicam. Cok cigneyecegim lokmalarimi cenem agriyana kadar ve aksam 8den sonra yemek yemeyecegim. Cunku gercekten koca gobegimi gormekten sikildim.

selammsss kızlar :3: bende geldim eylül annelerinin yeni mekanı burası herhalde :8:hemen konuya gireyim 17 ağustosta 34 haftalıkken erken doğum yaptım hastaneye yatmadan 1 gün önceye kadar afedersiniz kusma problemi yaşadığımdan 8 kilocuk aldım onu bile nasıl aldım şaşırıyorum :) canım kızımla 4 ayı devirdik 5 ten gün alıyoruz :nazar:yaklaşık 1 aydır da spor +düzenli beslenmeyle 4 kilo verdim:nazar:.şu an 64 lerde geziyorum hedefim 56;vermem gereken 8 kilo var.haftaya kk da daha çok takılacağım inşallah;çünkü işe başlıyorum.

bu arada beslenmeme gelince sabahları gayet süper yerim hiiç diyet yapmıyor gibi tabi ekmeği abartmamak koşuluyla akşam 17.30 dan sonrada açlık diyetine girmiş gibi olurum :) saat 16.00 civarı metabolizma hızının tavan yaptığı saattir çikolata,pasta börek yiyeceksem o saattte yerim tabi yine abartmamak koşuluyla;ara öğünlerde de mutlaka ceviz kuru üzüm,meyve ne varsa artık evde yerim böyle işte.gazlı içecek kesinlikle yasak yeşilçay günde 1 fincan içiyorum.ballı elma sirkesine 2 gün önce başladım ama günde şimdilik 1 bardak;kızçem sadece anne sütü aldığından kontrollü gidiyorum.1 aydaki kilo alımı gayet iyiydi çok şükür:nazar: günde 1 saat te e walker yapıyorummm.benden böyle işte şimdi ayrıntılı geçmiş yapayım :)

buttrfly hoşgeldin benim kızımda 17 ağustosta doğdu =))) 38 haftalıktım
sen düzeni kurmuşsun spor da var bu arada saat 16.00 bilmiyordum bundan sonra bende dikkat ederim.1 ayda 4 kg da en ideali süper

Buttrfly hoşgeldin aramıza.
Haydi bakalım, motivasyonumuzu artıralım kızlar.

Bugunün menüsü:

Uyanınca: 1 kurukayısı

Kahvaltı: (serhancım sakın kızma az oldu diye) 2 etimek
2 kk peynir

Ara: 1 avuç kuru üzüm

Öğle: 1 tabak etli patates
1 bardak ayran

Ara: 1 yeşil elma

Ara: 1 metro (pişman mıyım: hayır :125:)

Akşam: 1 kase yoğurt
1 kepçe nohut yemeği

bende menümü yazmak istiyrm...ama biraz abarttım gibi....
uyanınca: 1 elma
kahvaltı: zeytin peynir yumurta 2dilim ekmek,biraz bal ve biraz pekmez....
ara: 200 ml sahlep
3-4 adet patates cipsi
2 adet yulaflı biskuvi
1 adet ekler:(((((( regl oldum canım çok tatlı istiydu dayanamadımmmmmm
akşam:yarım dilim pizza
salata
yarım porsiyon pırasa yemeği.....

yuhhhh bana midem çarşamba pazarına dönmüş....

bende menümü yazmak istiyrm...ama biraz abarttım gibi....
uyanınca: 1 elma
kahvaltı: zeytin peynir yumurta 2dilim ekmek,biraz bal ve biraz pekmez....
ara: 200 ml sahlep
3-4 adet patates cipsi
2 adet yulaflı biskuvi
1 adet ekler:(((((( regl oldum canım çok tatlı istiydu dayanamadımmmmmm
akşam:yarım dilim pizza
salata
yarım porsiyon pırasa yemeği.....

yuhhhh bana midem çarşamba pazarına dönmüş....

En azından kahvaltın güzel ve akşamki salatayla pırasa da kurtarmış günü canım.
Bende bu hafta içi regl olucam ondan mı bu tatlı isteğim acaba?

merhaba kızlar.topikte yeniyim.bebeğim 2 ayını bitirdi.emziriyorum.şuanda tam 89 kiloyum ve felaket görünüyorum :( çok mutsuzum.diyetisyene başlayalı 10 gün oldu perşembe bir daha gidicem tartılıcam ama bana hiç zayıflamışım gibi gelmiyor.barsaklarım da doğumdan beri yavaş çalışıyor.ya gitmezse kilolarım diye çok korkuyorum...acayip mutsuzum :14::14::14:

serhancım bu maydanoz diyetini yapma bence. maydanoz emziren annelere pek tavsiye edilmiyor fazla su attırdığı için,yani pek sağlıklı bir kilo verme yöntemi değil sütün de azalır bence. ben şu anda sadece porsiyon küçülttüm bakalım artık ne kadar verebilirsem emzirme bitince geri kalanı da veririm napayım zaten sütüm az başka yöntem deneyemem...

bende araştırdım doğru söylüyorsun vazgeçtim gerek yok bebiş emsin şuan en önemli şey o kilolar gidecek öyle yada böyle=))

Buttrfly hoşgeldin aramıza.
Haydi bakalım, motivasyonumuzu artıralım kızlar.

Bugunün menüsü:

Uyanınca: 1 kurukayısı

Kahvaltı: (serhancım sakın kızma az oldu diye) 2 etimek
2 kk peynir

Ara: 1 avuç kuru üzüm

Öğle: 1 tabak etli patates
1 bardak ayran

Ara: 1 yeşil elma

Ara: 1 metro (pişman mıyım: hayır :125:)

Akşam: 1 kase yoğurt
1 kepçe nohut yemeği

hayır kızmam menün çok güzel olmuş gayet doyurucu ama kahvaltıyı biraz zenginleştirmek lazım en önemli öğün yani ben kahvaltıyı çok seviyorum diyet yaparken dahil iyi yerim sabahları

vayyy böyle bi konu var vee benim haberim yokkk mericdemir2007 kız niye haber vermiyosunn:20:
bende eylül annesiyim hanımlar 93le doğuma girdim 84üm şu anda 64 kgye inmek istiyorum yarışmaya ıspartadan katılıorum hepinize başarılar diliyorum...
ben hergün zumba yapıyorumm meşhuuur 9lu çaydan aldım bugün başladım içmeye yanında birde yeşil çay içeceğimm sonraa bugün yediklerimi yazayım
sabah: 3 kepçe tarhana çorbası
4 çeri domates
6 zeytin
ara :1 elma
öğlen :2 yk pırasa yemeği
2 kepekli galeta
akşamda eşim gelince balık ve salata yiyeceğim nasıl sizce bacılar... hmm birde 3 çatal yaşpasta:26::26::26:

Hergün 16 sap maydonoz kullanacaksan, bence biraz çok olur çünkü vücudundaki suyu atarsa sütünü azaltma ihtimali var canım. Ben yapma derim ama en iyisini sen bilirsin.

Bende bu pazartesi tam 62 geldim. Kilo vermiş saymıyorum kendimi, sonuçta geçen hafta içi çok cozuttum. Geçen hafta vermediğim için önümüzdeki pazartesi 60 civarı birşeyler görmeyi umuyorum. Bakalım nasıl olacak, önümüzdeki pazartesi yeni yıl bu arada, inşallah herkes yeni yıla kilo vermenin ve bebişlerimizin sevinciyle girer kızlar.[/QUOTE]

doğru söylüyorsun ödem attırıcı bir şey bence de zararı olur sütüm azalmasın bebişimin emmesi çok güzel çünkü.
bende yeni yıla 59 görmek istiyorum sabah tartıldım 61.2 hala ama sanırım hastalanmadığım için direniyor vucüt çünkü belim inceldi baya sırtımdaki fazlalık baskı yapıyor iyice belim sırtım çok ağrıyor birde minik danayı taşıyorum ya =)))

bugünkü menüm
sabah 2 ada kuru incir badem kahve
kahvaltı yumurta zeytin peynir yarım simit çeyrek poğaça ve tahin helva
ara 2 ad mandalina
ara sahlep
akşam mercimek çorba- bulgur plavı- sebze türlü tadımlık ve kendi el yapımım yoğurt (kızıma yapıyorum çok güzel tuttu biz de yiyoruz)
bu arada kociş tatlı isteyebilir ne yapsam acaba

serhan12,sende kendimi gördüm :34: bende çok kısa sürede 8 kilo vermiştim iradem sayesinde ve kesinlikle diyet uygulamadım sadece yeterli miktarda yedim tabi saatli bir şekilde.bol bol su,yeşilçay içmiştim bide elma sirkesi kullanıyordum.verdiğim kiloyuda uzun bir zaman korudum.sonradan cozuttmuştum.şimdi yine başladım kızım 4 ayınıdoldurdu;inşallah kurtulurum kilolarımdan sizlerde tabiki :7:

buttrfly kurtulacağız tabiki kolay mı 9 ay vucüt bir değişim yaşadı en fazla 5-6 aya kalmaz eski halimize döneriz diye düşünüyorum seninde dediğin gibi irade ile ilgili benim geriye 8 kg kaldı şimdi biraz da kış o da engel oluyor biraz kışın insan hareket de etse terlemiyorsun ama yazın öyle mi azıcık bir ev toplasan hemen duşa giriyor insan kışın vucüt daha çok ödem tutuyor birde bebişlerin peşinden dolanmalar başlayacak bahara ohooo o zaman zaten gidecek de ama şimdi ki yaptıklarımızla da motivasyon başlangıcı kilo kontrolü olmuş oluyor şimdi ayda 2-3 gitse yaza çok daha fazlası bir anda gider =))

merhaba kızlar.topikte yeniyim.bebeğim 2 ayını bitirdi.emziriyorum.şuanda tam 89 kiloyum ve felaket görünüyorum :( çok mutsuzum.diyetisyene başlayalı 10 gün oldu perşembe bir daha gidicem tartılıcam ama bana hiç zayıflamışım gibi gelmiyor.barsaklarım da doğumdan beri yavaş çalışıyor.ya gitmezse kilolarım diye çok korkuyorum...acayip mutsuzum :14::14::14:

hoşgeldin canım ben de yeniyim aslında,10 gün oldu 1 kilo gitti bile. ama yavaş ve dikkatli olmalıyız ki sütler azalmasın,moral bozmak yok.tatlılarla hamur işleriyle vedalaşarak işe başlayabilirsin sonuçta onların süte hiçbir faydası yok.arada kaçamak oluyo elbette ama bir sonraki gün telafi edebilirsin. hadi bakalım azimle, istekle kurtulalım şu misafirlerden:8::8::8:
pazartesi kilo bildirimi var ufaktan başla istersen.

buttrfly kurtulacağız tabiki kolay mı 9 ay vucüt bir değişim yaşadı en fazla 5-6 aya kalmaz eski halimize döneriz diye düşünüyorum seninde dediğin gibi irade ile ilgili benim geriye 8 kg kaldı şimdi biraz da kış o da engel oluyor biraz kışın insan hareket de etse terlemiyorsun ama yazın öyle mi azıcık bir ev toplasan hemen duşa giriyor insan kışın vucüt daha çok ödem tutuyor birde bebişlerin peşinden dolanmalar başlayacak bahara ohooo o zaman zaten gidecek de ama şimdi ki yaptıklarımızla da motivasyon başlangıcı kilo kontrolü olmuş oluyor şimdi ayda 2-3 gitse yaza çok daha fazlası bir anda gider =))

haklısın canım zaten emziren annelere ayda 2-3 kilodan fazlası tavsiye edilmiyor. yaza kadar yavaş yavaş gider kilolar benim de hedefim 9 kilo daha vermek şu anda 66,5 aç karnına kilom, 58 leri görmek istiyorum inşallah.
birlikte birbirimizi motive ederek sütleri azaltmadan kurtulacağız inşallah...

arkadaşlar emziren anne diyeti diye birşey okudum paylaşmak istedim:

“Emziren anne en az günlük 2 bin kalori almalı, proteinlere önem vermeli, günde 2.5-3 litre sıvı tüketmeli, limonata, papatya ve ıhlamur çayı içmeli” .

“Beslenmede proteinlere özellikle yer vermeli. Hayvansal proteinin yanında bitkisel protein (fasulye-nohut-soya) alınmalıdır. Balık haftada 1-2 öğünde yer almalı. Vitamin ve mineral yönünden zenginliği tartışmasız olan meyve ve sebzeler asla ihmal edilmemelidir. Bu dönemde sigara ve alkolün yasak olduğu da akıllardan çıkarılmamalı. Kilo vermede diyetin değişmez yardımcısı olan hareket de ideal kilolarınıza gelmenizde size yardımcı olur. Kilo verme ve tokluk meydana gelmesi konusunda akupunktur uygulamalarını da tercih edilebilir. Emziren annenin günlük kalorisi 600-750 kalori fazlalık içerir. Bu yüzden de günlük alınacak kalorinin en az 2 bin-2 bin 200 olmasına dikkat etmelidir. Diyette unutulmaması gereken diğer konu bol miktarda sıvı alınmasıdır. Sıvı alınması yaklaşık 2.5-3 litre civarında olmalı, suyun yanında az şekerli limonata, papatya çayı, ıhlamur gibi sıvılar da tüketmelidir.”

Bir haftalık diyet programı

1. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt,
- Bir Yumurta,
- Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği

Arada Acıkırsanız Bir Elma.

Öğle :

- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
- Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam Üstü Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Balık Izgara,
- Bol Salata,
- Serbest Meyve.

2. Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Kaşık Bal,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-

Arada Bir Muz.

Öğle :

- Bir Tabak Etli Taze Fasulye (Yağ Konmayacak),
- Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto (Sakarin İle Tatlandırın),
- Bir Dilim Ekmek.
Akşam :

- Bir Kase Tarhana Çorba,
- 5-6 Adet Izgara Köfte,
- Bir Tabak Püre,
- Bir Kase Yoğurt,
- Bir Tabak Kayısı.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

3.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Taze Portakal Suyu,
- Bir Dilim Beyaz Peynir,
- Bir Yumurta,

Öğle :

- Bir Tabak Taze Etli Bezelye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Dilim Börek,
- Bir Kase Komposto (Sakkarin İle Tatlandırın),
Akşam :

* Bir Kase Yayla Çorbası,
* Bir Tavuk But Haşlama,
* İki Havuç,
* Bir Domates,
* Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,

Yatmadan Önce Bir Muz.

4.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Bir Domatez,
- Birkaç Bardak Çay.

Öğle :

- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki,
- Bol Salata,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Porsiyon Bonfile,
- Bir Patates Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Domates.

Yatmadan Önce Bir Bardak Şekersiz Süt.

5.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :

- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte,
- Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,
- Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre,
- Bir Portakal.

Akşamüstü Bir Muz.

Akşam :

- Bir Kase Mercimek Çorbası,
- Bir Tavuk Göğüs Haşlama,
- Bir Tabak Taze Fasulye,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Elma veya Portakal.

6.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Süt,
- 8-9 Adet Siyah Zeytin,
- Birkaç Bardak Şekersiz Çay.
Öğle :

- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü,
- Bir Kase Cacık,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav,
- İki Portakal.

Akşamüstü Bir Bardak Ayran.

Akşam :

- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama,
- Bir Domates,
- İki Havuç,
- Bir Salatalık,
- Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.

7.Gün

Sabah :

- Bir Domates,
-Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Taze Bezelye,
- Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates,
- Bir Haşlanmış Patates,

Akşamüstü Bir Elma Ve Bir Portakal.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası,
- Bir Bonfile,
- Bir Dilim Kepek Ekmek,
- Bir Patates Püre,
- Bir Domates,
- Bir Salatalık,
- Bir Havuç,
- Bir Muz.

vayyy böyle bi konu var vee benim haberim yokkk mericdemir2007 kız niye haber vermiyosunn:20:
bende eylül annesiyim hanımlar 93le doğuma girdim 84üm şu anda 64 kgye inmek istiyorum yarışmaya ıspartadan katılıorum hepinize başarılar diliyorum...
ben hergün zumba yapıyorumm meşhuuur 9lu çaydan aldım bugün başladım içmeye yanında birde yeşil çay içeceğimm sonraa bugün yediklerimi yazayım
4 çeri domates
6 zeytin
2 kepekli galeta
akşamda eşim gelince balık ve salata yiyeceğim nasıl sizce bacılar... hmm birde 3 çatal yaşpasta:26::26::26:

oh oh topik kalabalıklaşıyo hoşgeldin sen de canım hep beraber incelelim istediğimiz kilolara dönelim inşallah:8::10::10:
bu arada emziriyo musun canım eğer emziriyosan menün çok az geldi bana biraz protein almalısın yumurta et tahıl olmalı illa ki.

Son düzenleme:
Bende eylül annesiyim hanımlar 93le doğuma girdim 84üm şu anda 64 kgye inmek istiyorum yarışmaya ıspartadan katılıorum hepinize başarılar diliyorum...
Ben hergün zumba yapıyorumm meşhuuur 9lu çaydan aldım bugün başladım içmeye yanında birde yeşil çay içeceğimm sonraa bugün yediklerimi yazayım
4 çeri domates
6 zeytin
2 kepekli galeta
akşamda eşim gelince balık ve salata yiyeceğim nasıl sizce bacılar... Hmm birde 3 çatal yaşpasta:26::26::26:

canım 9 lu çay neeeeeee?????????ben pek bi cahilmi kalmışım neeeeee

Back
X