2012 aralık askerleri

cismen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
148
0
46
İstanbul
kızlarrr ,

sevgilim aralık ayında askere gidiyor kısa dönem kardesi bu ay başında gitti kastamonuya düştü kütükleri sinopta. ilk defa asker bekleyeceğimmm çok üzülüyorum burda neredeyse hergün görüşüyoruz kısa dönem olmasına rağmen nasıl geçer dieye düşünüyorum birde erkekler askerden döndükten sonra değişirler diyorlar sevgilisini askerde beklemiş olann kızlarr önerilerinizi bekliyorumm :2:

adamakıllı,yoksunmadan görevlerini yerine getirdiği sürece sorun olmaz yoksa "askerde çok dayak yer haa" :1: evet biraz değişiyorlar,biraz daha olgunlaşıyorlar..Allah herkese hayırlı askerlikler nasip etsin sağ salim gidip sağ salim dönsünler inşallah.Allahım asker yolu bekleyenlerede sabır versin..Allah sağlıkla kavuştursun...

adamakıllı,yoksunmadan görevlerini yerine getirdiği sürece sorun olmaz yoksa "askerde çok dayak yer haa" :1: evet biraz değişiyorlar,biraz daha olgunlaşıyorlar..Allah herkese hayırlı askerlikler nasip etsin sağ salim gidip sağ salim dönsünler inşallah.Allahım asker yolu bekleyenlerede sabır versin..Allah sağlıkla kavuştursun...

amiinnnn simdiden kendimi strese sokuyorum ve onuda kötü etkiliyorum sanırım askerlikle ilgili konusma yıpratma kendini diyor onu teselli edeceğime o bana destek oluyor nereye düşücek çok merak ediyorummm :43:

Allah tüm askerlerimize sağlık güç kuvvet versin insallah ailelerine bekleyenlerine sabır versin

nereli ise onun karşısındaki bölgeden gelir genelde tabii kardeş sayısıda önemli...mesela batıysa doğu-güneyse kuzey yada tam tersi genelde dağılımlar buşekilde yapılıyor....

nereli ise onun karşısındaki bölgeden gelir genelde tabii kardeş sayısıda önemli...mesela batıysa doğu-güneyse kuzey yada tam tersi genelde dağılımlar buşekilde yapılıyor....

sinoplu canım kardeşi ağustosta gitti kastamonuya düştü usta birliğide kırklareli oda kısa dönem yapacak yani erkek arkadasım askere giderken onun bir ayı kalmıs olcak

seninle ayni durumdayim canim benimki de aralik ayinda gidecek ve kisa donem.Ben de ayni endiseleri tasiyorum,dedigim gibi onu da strese sokuyorum surekli yakinarak :2:

Kardeş sayısının önemi demişsiniz kızlar o nasıl oluyo yani kardeş sayısı neden önemli.Bu aralıkta benimde sevgilimin abisi gidicek sonrada benimki bi dahaki seneye.Beni de aydınlatsanıza bu konuda ??

Ben de varım. Kardeş sayısı derken evet o ne oluyo. bir de kısa dönem uzun dönem olduğunu nerden bilebiliyosunuz o biraz şans işi değil mi. Üniversite mezunu da olsa ihtiyaç olduğunda uzun dönem alabiliyolar. :18:

Allah hepimizin yardımcısı olsun, hayırlı yerlerde hayırlı insanlar karşılaştırsın askerlerimizi, şu günlerde hele...
Benim bildiğim bir ailede iki kardeş de askere gidiyorsa ikisininde doğuya verilmeyeceği... Ama doğru mudur bu emin değilim.
Benim nişanlım uzun dönem gitti ve o gelene kadar iki kısa dönem asker gidip gelmiştir. O yüzden mümkün olduğunca birlikte geçirdiğiniz günleri kıymet bilerek geçirin.. Allah hepimize sabır, sevdiklerimize sağ salim dönmeyi nasip etsin inşallah.. :nazar:

Bende nişanlımı aralıkta askere göndericem tabi nasıl göndericem oda ayrı bir problem :2:Şimdiden şehit haberlerini izleyemiyorum . Allah yardımcımız olsun , nişanlım uzun dönem başvurdu 12 ay astegmen olarak eger kadro varsa o şekilde alıcaklar yoksa kısa dönem yapıcak. Uzun dönem başvurmasının sebebi 2300 küsür maaş aldıkları için para biriktircek geldiginde eşyalarımızı alabilicez , bakalım artık sağ salim gelsinde ben artık sadece bunu istiyorum..

Nasıl dayanırım bilmiyorum :5:

Merhaba Kızlar,

Ben 92/1 yareniyim. Biz uzun dönem yapıyoruz, gördüğüm kadaıyla şimdiden sıkıntılara başlamışsınız, bir de kısa dönem yerine uzun dönem düşünenler olduğunu okudum. Bence evlilik parası falan biriktireceğiz diye, yüksek maaş veriyor diye uzun dönem yapmayın.. Kısa dönem gidip, geldiğinde işe başlayıp o zamanı burada çalışarak biriktirsin.. Askerlik gerçekten zor, herşeyden önce mantık yok...
Biz de uzun dönem yapıyoruz, kısa dönemlere beklemesi daha kolay, bir d ebizim sıkıntılarımızı düşünün...

Askerlik psikolojisi de gerçekten çok farklı birşey.. Şükürler olsun ki ben o duyguyu pek yaşamadım, benim askerim buradayken nasılsa yine öyle, hatta daha da iyi diyebilirim. Bu dönemi öyle veya böyle bekleyeceğiz, size tavsiyem son aylarınızda askerlik mevzusunu onlarla pek konuşmamaya çalışın, hatta onlar konuyu açtığında bile kapatın... Son ayları birbirinize eziyet ederek geçirmek yerine, dolu dolu yaşayın...

Bir de kütüğü batıda olanı doğuya, doğu da olanı batıya veriyorlar vs.. gibi yorumlarınızı da okudum. Bu konuda da size söyleyebileceğim şey: bu mantığı önceden yapıyorlardı ama artık sistem pek bu şekilde işlemiyor tamamen şans diyelim.Benim askerimin de kardeşi doğuda hudut bölegsinde askerlik yaptı ve askerimin de doğuya düşmesi çok büyük ihtimal bekliyorduk ama Kıbrıs çıktı şükürler olsun ve yolumuzu yarıladık bile...:16:

Yardımcı olabileceğim birşey olursa bana özel msjdan yada http://www.kadinlarkulubu.com/ah-er...ere-gonderecek-kizlarr-burada-toplasalim.html topiğinden ulaşabilirsiniz, elimden geldiğince seve seve destek olurum :72:

Askerleriniz sağ salim gidip gelsin inş..

ufuuuuuuuu :27::27: açılmış beklediğim başlık sonundaaa :8::8::8::8:

Kızlaaar siz Aralık askeri değilsiniz adıyla sanıyla 92/4 sünüz başlığınızın adını değiştirin bi ara :34: sizi bekliyoruz sizin askerleriniz gidince biz biraz daha rahatlamış olacağız zira şafaktan 4 ay yemiş olacağız.. :52::52::52::52: ,
tuğbanın dediği gibi uzun dönem yapayım para biriktiririz diye bir mantık yok, daha ilk haftada ki gitmeden önceki haftada darma duman olurken üstelik kısa dönem yapma şansı varken boş yere üzmeyin canınızı yapsın kısa dönem gelsin..12 ay ile 6 ayı kıyaslayamazsınız..ki ben 15 ay bekleyeceğim...:ssz:
Allah yardımcınız olsun, istediğiniz zaman yardımcı olabilirim size

ufuuuuuuuu :27::27: açılmış beklediğim başlık sonundaaa :8::8::8::8:

Kızlaaar siz Aralık askeri değilsiniz adıyla sanıyla 92/4 sünüz başlığınızın adını değiştirin bi ara :34: sizi bekliyoruz sizin askerleriniz gidince biz biraz daha rahatlamış olacağız zira şafaktan 4 ay yemiş olacağız.. :52::52::52::52: ,
tuğbanın dediği gibi uzun dönem yapayım para biriktiririz diye bir mantık yok, daha ilk haftada ki gitmeden önceki haftada darma duman olurken üstelik kısa dönem yapma şansı varken boş yere üzmeyin canınızı yapsın kısa dönem gelsin..12 ay ile 6 ayı kıyaslayamazsınız..ki ben 15 ay bekleyeceğim...:ssz:
Allah yardımcınız olsun, istediğiniz zaman yardımcı olabilirim size
Bende artık aynı şeyi düşünüyorum heleki savaş kapıdayken, okısa dönem yapsın gelsin çalışır kurarız yuvamızı

Back
X