2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

gulayaydogmus

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
115
1
296
İstanbul
Yeni konumuz hayırlı olsunnn :))

Doğum yapan annişler yavaş yavaş başlıyalım bebişlerimiz daha iyi annelik nasıl yapabiliriz..Doğum sonrası sancılar,dikişler ne alemde...

Paylaşımlara başlıyalım..

Bebeğim ilk haftadan sarılık geçirdi kızlar. 25lere kadar çıktı. 1 gece hastanede ışık tedavisi gördü. her bebekte oluyormuş sizde korkmayın.. ilk duyduğumuzda yıkılmaşa döndük..HAstaneye bırakıp eve tek gelmek çok kötü koyuyo.. Şimdilik iyiye gidiyor inş. Doktor yükselmez dedi tekrar. Bol bol süt emdiricez sarılık kendini atsın diye. Biz 11 günlük olduk bu arada..:))

Bebeğim ilk haftadan sarılık geçirdi kızlar. 25lere kadar çıktı. 1 gece hastanede ışık tedavisi gördü. her bebekte oluyormuş sizde korkmayın.. ilk duyduğumuzda yıkılmaşa döndük..HAstaneye bırakıp eve tek gelmek çok kötü koyuyo.. Şimdilik iyiye gidiyor inş. Doktor yükselmez dedi tekrar. Bol bol süt emdiricez sarılık kendini atsın diye. Biz 11 günlük olduk bu arada..:))

canım benim de 9. gün 13.8 di. dr sorun yok dedi daha yükselmez di mi? nette de referans aralığı bulamadım. nasıl gazı filan var mı? biz bugün yıkadık ilk hastanede yıkanmıştı ama göbeği düşmedi. sizinki düştü mü?

Bebek 3 günlükken gittik biz 12.8 çıktı. haftasında birden yükselmiş anlamıyosun vucudunda da yoktu sarı lekeler sadece yüzünde ve göz aklarında sarılar vardı.. referans da 15 in üstü tehlikeli fototerapi veriyolar. göbeği hastanede düştü. yıkıyoruz biz valla 2 günde bir. gazınıda her emzirdikten sonra çıkartıyorum. kendi kıvranıyor yoksa.. sarılık ama uyku yapar bunu bil. bizimki sürekli uyuyor. zorlan uyandırıyorum.. eğer seninkide uyuyorsa kan aldır tekrar..

Geçmiş olsun, inşallah başka sıkıntı yaşamazsınız...

Çok geçmiş olsun kızlar.

Şu sarılık meselesi en çok korktuğum konulardan birisi. :50:

Bebek 3 günlükken gittik biz 12.8 çıktı. haftasında birden yükselmiş anlamıyosun vucudunda da yoktu sarı lekeler sadece yüzünde ve göz aklarında sarılar vardı.. referans da 15 in üstü tehlikeli fototerapi veriyolar. göbeği hastanede düştü. yıkıyoruz biz valla 2 günde bir. gazınıda her emzirdikten sonra çıkartıyorum. kendi kıvranıyor yoksa.. sarılık ama uyku yapar bunu bil. bizimki sürekli uyuyor. zorlan uyandırıyorum.. eğer seninkide uyuyorsa kan aldır tekrar..

bizim de yüzü sarardı. bizimki 2 saatte bir uyanıyor emmeye. ben de 3 günde yıkayacağım. biz çıkarammıyoruz kendi alttan çıkarıyor. büyük oğlum üstten gark diye koca sesle çıkarırdı. bu oğlum da yok...

bizim de yüzü sarardı. bizimki 2 saatte bir uyanıyor emmeye. ben de 3 günde yıkayacağım. biz çıkarammıyoruz kendi alttan çıkarıyor. büyük oğlum üstten gark diye koca sesle çıkarırdı. bu oğlum da yok...

Acaba yediklerinden kaynaklanıyo olabilir mi? Bizimki hem alttan hem üstten valla ama dışkı yapması sarılığı atar diye okumuştum. benimki günde 5-6 bez değişiyo. kaka da her bezde var.. ilk çocuk ya benim çok panik yapıyorum..

Senin normal doğum mu oldu? benimki normal Allaha şükür dikişlerim geçti..

yeni konumuz hayırlı olsun :) inşallah hepimiz burada bebişlerimizle ilgili güzel sağlıklı paylaşımlar yaparız :)

geçmiş olsun canm, çok sık görülebilen bir durummuş zaten . biz de doğursak da artık bu topikte devam etsaek:))

Cuma günü 2. topuk kanı için aile hekimine gidicez. İlkinde yanında değildim ağladığını duymadım ama bundan çok korkuyorum. Şimdiden içim sızlıyor. :( Göbeğimiz düşmeden yıkamak istemedik. az kaldı düşmesini bekliyoruz.

bebeğimm gaz sancısı çekiyor kaç gündür. rezene çayı verdim dün gece.. artık yediklerimede dikkat etmeyelim bunu anladım..
benimki de geceyle gündüzü ayırt edemiyor. gece kalkıp oturuyor. o uyumayınca bende uyumak istemiyorum. uyur uyanık duruyoruz öyle...

Kiz daha doguramadik ki buyusunler :)))
biz doğurduk anacım. büyütmeye başladık. tavsiyelerimizi dinleyin. bence çok faydasını görürsünüz.

bugün 12 günlük olduk :16::16::16:
2.günden itibaren sarılık başladı giderek yüzü sapsarı oldu çok şükür attı sarılığı kaka yoluyla şimdi ten rengi normale dönmeye başladı sarılık olan bebeği 2 saatte bir uyandırarak emzirin karnı doydukça sarılığı atıyor
gazımızı bizde üstten çıkartamıyoruz uğraşıyorum uğraşıyorum bi türlü çıkmıyo gazı kendi çıkartıyo zorla sonra

Back
X