2012 ekim anneleri isim secelim

kızım olcak adını maya koymak istiyorum ne dersiniz?

tamamen şahsi kanaatım, kırılmaca yok o halde:) Bana lara, alara, melisa, maya gibi isimler gayrımüslim isimlerini çağrıştırıyor. Eğer senin veya ailenin eşinde gayrımüslimlik varsa koy bence, çünkü kulağa çok hoş geliyor. Şimdi herkes değişik bir isim koymak adına bilmemne tanrısı, bilmemne perisi anlamlarında isimler koyuyor. Bir de diğer grup var ki, anlamına bakmadan Kuran'dan isim seçenler, ör. aleyna, evet gerçekten de Kuran'da geçiyor ama kendi başına bir isim anlamı yok, üstünüze, üzerinize demek. Bu ara bir aleyna furyasıdır gidiyor, bizimkiler okula başladığında her sınıfta 5 aleyna, 5 lara, 5 azra olacak diye korkuyorum. Gerçi okulun kalan yarısı da naz ve zeynep olacak ya, hadi neyse:1: Biraz daha düşün bence, yani bu çocuk her ortama girip çıkacak, maya arı maya gibi geliyor, ben bir doktorda, mühendiste ya da öğretmende düşünemiyorum açıkçası.

tamamen şahsi kanaatım, kırılmaca yok o halde:) Bana lara, alara, melisa, maya gibi isimler gayrımüslim isimlerini çağrıştırıyor. Eğer senin veya ailenin eşinde gayrımüslimlik varsa koy bence, çünkü kulağa çok hoş geliyor. Şimdi herkes değişik bir isim koymak adına bilmemne tanrısı, bilmemne perisi anlamlarında isimler koyuyor. Bir de diğer grup var ki, anlamına bakmadan Kuran'dan isim seçenler, ör. aleyna, evet gerçekten de Kuran'da geçiyor ama kendi başına bir isim anlamı yok, üstünüze, üzerinize demek. Bu ara bir aleyna furyasıdır gidiyor, bizimkiler okula başladığında her sınıfta 5 aleyna, 5 lara, 5 azra olacak diye korkuyorum. Gerçi okulun kalan yarısı da naz ve zeynep olacak ya, hadi neyse:1: Biraz daha düşün bence, yani bu çocuk her ortama girip çıkacak, maya arı maya gibi geliyor, ben bir doktorda, mühendiste ya da öğretmende düşünemiyorum açıkçası.

aslında haklısın eşimde istemior ama cok karasızım bilemiorum fikrin için cok tesekkürler

aslında haklısın eşimde istemio ama cok karasızım bilmiorum fikrin için cok tesekkürler

canım benimde kızım olucak, maya ismi benimde çok beğendiğim bir isim. içine sinen ismi koy canım. ama türkçe bir isim olursa bence okul yaşamında vs zor olmaz o ismi taşımak çocuk için düşüncesindeyim
bizde çağla koymaya karar verdik hayırlısı olsun

Fellise katılıyorum benimde kızım olacak Maya ismini asla düşünmezdim.ileride arı maya,pak maya vs benzetmeler yapılacak.masal,lara,derin gibi isimlerde keza öyle.kulağa hoş geliyo diye konuluyor ama ismin anlamı yok:(daha zamanınız var ortak bir fikirle bulursunuz isim.bizim daha dünyada yoktu oğlum kardeşim olacak ismi İDİL olacak diyodu bizde onun istediği olsun dedik hayırlısıyla gelsin idil olacak inşallah:)

kızlar erkek ismi arıyoruz ama hiçbirini beğenmiyoruz.. erkek anneleri isimleri paylaşalım yaaaa... bikaç isim ben vereyim bari ama eşim bu isimleri beğenmedi :(
deha
karan
doruk
derin

kızlar erkek ismi arıyoruz ama hiçbirini beğenmiyoruz.. erkek anneleri isimleri paylaşalım yaaaa... bikaç isim ben vereyim bari ama eşim bu isimleri beğenmedi :(
deha
karan
doruk
derin

Canım Bizde erkek bekliyoruz. Kız istedik ismi de hazırdı Irmak olacaktı ama nasip 2.yei nşallah. Erkek isimi hiç düşünmediğimizden çok kararsız kalıyoruz sürekli bişeyler söylüyoruz eşimle birbirimize . Anlam bakımından güzel olsun istiyorum , hem bey die hitap edildiğinde hemde arkadaşları arasında dalga geçilmicek bi isim istiyoruz. Ama Bu çok zormuş :50:
Şahsi fikrim Utku Yada Timuçin...:40:
Eğer Tavsiyeniz olursa çok memnun olurum.

Utku :Birçok emek ve tehlikelerden sonra ulaşılan, mutlu sonuç, zafer (köken: Türkçe)
Burak:Hz. Muhammedin Mirac’daki bineği. (Köken:Aparça)
Serdar:Başkumandan, başbuğ. (köken:Farsça)
Timuçin: Moğol imparatorluğunun kurucusu Cengiz'in asıl adı. Katı, sağlam demir. (köken:Tükçe)

Back
X