2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

kuzularinannesi

A new day, A new start...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
42.755
11.637
823
5-6 aylık olmaya başladı kuzularımız :nazar: ek gıdaya geçiyoruz yavaş yavaş

menülerimizi, tariflerimizi burdan paylaşalım :56:

önce ben yazayım şuana kadar verdiklerimi

elma püresiyle başladık az az. sonra yoğurda geçtik sade ve elmalı

sonra elmayla armudu karıştırıp verdim, elmayla havuçu sıkıp suyunu da veriyorum

püre olarak 6.aya 3 gün kala ilk püresini verdim. patates+havuç+ brokoli

sonra değişiklik olsun diye patates+havuç+ıspanak+pirinç püresi verdim

bugün de balkabağı+kabak+patates+havuç püresi hazırladım

Son düzenleme:
ev yapımı bebe bisküvisi

2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu (Hamuru kıvamına getirmek için daha fazla yoğurt eklenebilir.)

Çok iyi oldu burası canım teşekkürler hayırlı olsun hepimize.Bebe bisküvisini yaparsanız sonucu paylaşın deneriz.Bende elma elma+havuç suyu veriyorum vede yoğurt şimdilik bu kadar.Hafta sonu hipp elma armut püresi aldık bakalım beğenecekmi:) yemeğe başladılar daha bir tatlı oldular.Bazen ne düşünüyorum biliyormusunuz küçükken evcilik oynardık ya bebeklerimize birşeyler yedirirdik güya:)) birde o zaman altınıdi ıslatan süt içen bebekler vardı çok özenirdim.Şimdi canlı canlı bakıyoruz minik kuzularımıza Allaha hamd olsun:16:

Çok iyi oldu burası canım teşekkürler hayırlı olsun hepimize.Bebe bisküvisini yaparsanız sonucu paylaşın deneriz.Bende elma elma+havuç suyu veriyorum vede yoğurt şimdilik bu kadar.Hafta sonu hipp elma armut püresi aldık bakalım beğenecekmi:) yemeğe başladılar daha bir tatlı oldular.Bazen ne düşünüyorum biliyormusunuz küçükken evcilik oynardık ya bebeklerimize birşeyler yedirirdik güya:)) birde o zaman altınıdi ıslatan süt içen bebekler vardı çok özenirdim.Şimdi canlı canlı bakıyoruz minik kuzularımıza Allaha hamd olsun:16:

bebe bisküvisini inşallah bu pazar denicem ben

çok şirin oluyolar yerken di mi :1: geçen gün püre yedirirken 2 kere hapşurdu oğlum her yanımız püre :9:

beraber çok güldük :9:

bebe bisküvisini inşallah bu pazar denicem ben

çok şirin oluyolar yerken di mi :1: geçen gün püre yedirirken 2 kere hapşurdu oğlum her yanımız püre :9:

beraber çok güldük :9:

Evet çok şirin oluyorlar gerçektende.Meyva sularını nasıl veriyorsun kaşıklamı?Benim oğlum biberona alışkın olduğu için o şekilde veriyorum.Meyva suları için farklı biberonlar varmı acaba? birkaç delikli falan var gördüm ama kullanabilirmi emin değilim almadım.Püreyi blendırdanmı geçiriyorsun?

Evet çok şirin oluyorlar gerçektende.Meyva sularını nasıl veriyorsun kaşıklamı?Benim oğlum biberona alışkın olduğu için o şekilde veriyorum.Meyva suları için farklı biberonlar varmı acaba? birkaç delikli falan var gördüm ama kullanabilirmi emin değilim almadım.Püreyi blendırdanmı geçiriyorsun?

meyve püresi veriyorum genelde ama suyunu verdiğim zaman küçük bir suluğumuz var onunla veriyorum. biberonla vermenin çürük dişlere sebep olduğunu okumuştum

püreyi çok az suyla düdüklüde pişirip blenderdan geçiriyorum psonra da üzerine az zeytinyağı ilave ediyorum

kaşıkla yemeyi seviyor oğlum neyseki biberona alışmak için harcadığımız gibi çaba harcamadık kaşıkta

Son düzenleme:
Lezzetli ve saglıklı paylaşımlar dılıyorum:) ben sadece ıkı kez elma suyu vermeyi denedim. Ekşi demeden yedi kuzumm .:) Hoş zaten ılkınde toplasan ıkı cay kasıgı belki yedi ıkıncısınde de dört cay kasıgı yedi.dahada vermedim.

öncelikle yeni başlık hayırlı olsun....
biz sebze çorbasına bugün geçtik elma armut havuş hepsnin suyu ve püresini hallettik hatta karıştırdık bile bugün sebze çorbası yaptım birkaç kaşık verdim çünkü pazar günkü denememizde hepsini kusmuştu yedi sorun çıkarmadı ben bir şey sormak istiyorum sebze çorbası bayağı uzun sürüyor buzlukta saklanabilir mi bilginiz var mı 8-10 gün olabilirmiş diye okumuştum o kadar bekletmesemde 2 gün en az beklese zaten günde bir öğün vereceğim oda birkaç kaşık....

öncelikle yeni başlık hayırlı olsun....
biz sebze çorbasına bugün geçtik elma armut havuş hepsnin suyu ve püresini hallettik hatta karıştırdık bile bugün sebze çorbası yaptım birkaç kaşık verdim çünkü pazar günkü denememizde hepsini kusmuştu yedi sorun çıkarmadı ben bir şey sormak istiyorum sebze çorbası bayağı uzun sürüyor buzlukta saklanabilir mi bilginiz var mı 8-10 gün olabilirmiş diye okumuştum o kadar bekletmesemde 2 gün en az beklese zaten günde bir öğün vereceğim oda birkaç kaşık....

en fazla 2. gün veriyorum ben canım çok az yapıyorum zaten

buzlukta beklettiğin bişeyi verme bence taze taze yap yedir

bugun bende bır cesaret bır dılım elmayı cam rendede rendelıyıp verdım yedı masallah gecen hafta 3 kasık verıyordum. dunde yogurt yaptım bu aksam verıcem ıns yer.ben suyunu suzmedım rendeleyıp verdım bısey olmaz ıns.sofradada sulu yemeklerden tattırıyorum zaten cok meraklı 5 ay 10 gunluk oldu kızım.

Bende simdiye kadar meyve puresi ve yogurt verdim sebze ve corbayida sadece tattirdim 1 hafta sonra sebze ve corbaya baslayaxam cunku.6 bitecek. Meuve puresini.ilk kendim yaptigimda sevmemisti. Bu yuzden onxe bebelac in sonra milupanin hazir purelerinden verdim. 3 gundur kendim yapiyorum su sekilde. Havuc elma ve kaysiyi hasladim haslama suyunda ezdim. Sonra suzgecten gecirdim. Sonra tencereye alip icine bir cay kasigi ari mama koydum pisirdim ayni hazir gibi oldu kizimda yiyor

ben sebzeyi çorba olarak vermiyorum püre yapıyorum. ilk yaptığımda sulu yapmıştım sevmedi oğlum püre olarak seviyor

Eceye gecen hafta yaptıgım sebzesı.havuc patates,yer elması,pirinç ve1 parca kusbası et.hepsını 1,5 sıse hayat su ıle haslıyorum blenderdan gecırıyorum ve ıcıne sızma zeytınyag katıp yedırıyorum.

meyve olarakta 1 kıvı 1 elma 1 armut hepsını robottan gecırıyorum hazır yarısını kızım yıyor yarısını ben:16:

bebişlere patlıcan hariç bütün sebzelerden verebilir miyiz?

yavaş yavaş değişik sebzeler ekliyorum pürelerine ben

7-8 ay olana kadar püreye devam edicez heralde di mi? yemeği normal yapıp ezerek vermeye cesaretim yok benim :27:

Eceye gecen hafta yaptıgım sebzesı.havuc patates,yer elması,pirinç ve1 parca kusbası et.hepsını 1,5 sıse hayat su ıle haslıyorum blenderdan gecırıyorum ve ıcıne sızma zeytınyag katıp yedırıyorum.

meyve olarakta 1 kıvı 1 elma 1 armut hepsını robottan gecırıyorum hazır yarısını kızım yıyor yarısını ben:16:

et için erken değil mi canım?

Back
X