4 aylık ek gıda

Pera Ozturk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2025
2
0
1
21
Hanımlar merhaba bebeğim 4 aylık sütüm gelmiyor mama ile besleniyor sağlık ocağındaki ebe ek gıdaya başlamam gerektiğini mamanın fazla kilo aldırdığını obeziteye sebep olabileceğini söyledi. Kayınvalidemler 6 ayı beklememi söylüyor ebeyi takma diyor. Ne yapmalıyım ek gıda zarar verir mi?

4 aylik bebegin sindirim sistemi ek gida icin yeterince gelismis degil. Ebeyi bosverin cocuk doktoruna goturun onun soylediklerini yapin.

Allahım ya ben olsam o ebeyi şikayet ederim, herkes haddini bilsin. Ek gıda ne demek? Saçma sapan konuşmasın zaten çocuk emekleyecek yürüyecek, diş çıkaracak hasta olacak verecek o kiloları.

Doktora götürsen iyi olur. Hiç emzirmeyen anneler var, öyle obezite olsaydı ohooo, 4ay çok erken, doktorla yol alın

İlk defa doğru söyleyen bir kayınvalide duydum. O ebe kaç yüzyıllık ebe Allah aşkına. Süt yoksa en iyi alternatif mamadır. Çocuğa mamayı dozunda verirsen aşırı kilo almaz alması gerekeni alır. Ek gıda için en azından 5.5 ayı bekleyin derim.

Hanımlar merhaba bebeğim 4 aylık sütüm gelmiyor mama ile besleniyor sağlık ocağındaki ebe ek gıdaya başlamam gerektiğini mamanın fazla kilo aldırdığını obeziteye sebep olabileceğini söyledi. Kayınvalidemler 6 ayı beklememi söylüyor ebeyi takma diyor. Ne yapmalıyım ek gıda zarar verir mi?
Ebeyi değil doktoru dinleyin
Bağırsak düzeninğ mide düzenini bilmiyoruz çocuğun. Ek gıda fazla gelebilir daha 4 aylık bebeğin patates kabak püresi yeme zorunluluğu yok bence. Daha kaşıkla yemeyi bile bilmeyebilir yutamayabilir türlü türlü şeyler ucu açık bir konu

Merhaba, o ebeye birdaha gitmeyin , çocuk doktorunuza gidin gerçekten kilo alımı ayının çok üzerinde ise formül mama içinde çocuk doktoru öneri sunuyot merak etmeyin ek gıda için çok erken

Back
X