2012 ikiz anneleri bebeklerinizi nasıl besliyoorsunuz??????

07fatma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
42
0
36
Kırklareli
selam kızlar
27 aralık da 37+2 de kızım 2600 ve oğlum 2350 g olarak dünyaya geldi. 3 gün sütüm yeterli idi ama sonradan yeterli gelmez oldu mamaya başladık. 30 cc ile baçladık 10 gün sonra 60 cc oldu şimdi 26 günlükler 90 cc alıyorlar . Biraz da anne sütü kahve niyetine. Ne yapacağımızı şaşırdım. Gaz da başladı. Yorgun uykusuzum, küçük kızımda benden ilgi bekliyor.
Sizler ne durumdasınız.
Bebekleriniz ne kadar mama yiyor. Biz pre aptamil alıyoruz.
Sağlık ocağında dr. kaşıkla ver dedi. Sizce mümkün mü kaşıkla mama verirsem çocukları yanından ayrımam gerekir
Kızımda sarılık vardı azaldı.
Gaz durumunda ne yapıyorsunuz.? Kimyon veriyoruz biz.
Şu anda annem var yanımda o yardımcı olyor.
Yalnız mümkn değilmiş.
Ama teyzeleri çoooooooook tatlı oluyorlar
Hepimize kolay gelsin.

canım hayırlı olsun bebeklerin öncelikle..ben hem emziriyorum hem mama veriyorum..sürekli bişeyler yiyip içiyorum ama yine de tek başına yetmiyo sütüm..tek olsa yeterdi ama.bizde pre aptamil aldık..mecbur kalınca veriyoruz..
kaşıkla mama vermeyi bana söylediler ama sanırım ben yapamam..bir bebek olsa neyse ama zamanımız yetmez buna..birde tek baktığımız için bize zor gelebilir..bizim bebeklerden biride sarıydı ama tekrar test yaptırdık ve azalmış çük şükür..
bende bazen rezene veriyorum ama zararı olur mu bilemiyorum..çoğu kişi ver iki üç çay kaşığı demişti..
kimyonu nasıl veriyorsun..
bebeklerinin kilosunda artma oldumu..
sen neler yiyip içiyorsun süt olyun diye..
benimde annem vardı ama geçen hafta gitti..ara ara geliyor..bugünde gelip bebişlerimi banyo yaptıracak..
evet cnm çok tatlılar..hele o mis gibi kokuları yok mu..Allahım bütün isteyen herkese nasip etsin inşallah ...

Slm
Bende 20 aralik iki kizim oldu birisi 3 kg digeri 3110 dogud
Benim hic sutum gelmedi onun icin hemen mama yediler
Suanda 135ml yiyolar ben icine ayrica pirinc unuda atiyorum yoksa hemen acikiyolar
Suanda 3860 digeri 4550 olmus
Bakim gercekten cok zor bazen kafayi yiyom
Yalniz bakiyom ben

canım hayırlı olsun bebeklerin öncelikle..ben hem emziriyorum hem mama veriyorum..sürekli bişeyler yiyip içiyorum ama yine de tek başına yetmiyo sütüm..tek olsa yeterdi ama.bizde pre aptamil aldık..mecbur kalınca veriyoruz..
kaşıkla mama vermeyi bana söylediler ama sanırım ben yapamam..bir bebek olsa neyse ama zamanımız yetmez buna..birde tek baktığımız için bize zor gelebilir..bizim bebeklerden biride sarıydı ama tekrar test yaptırdık ve azalmış çük şükür..
bende bazen rezene veriyorum ama zararı olur mu bilemiyorum..çoğu kişi ver iki üç çay kaşığı demişti..
kimyonu nasıl veriyorsun..
bebeklerinin kilosunda artma oldumu..
sen neler yiyip içiyorsun süt olyun diye..
benimde annem vardı ama geçen hafta gitti..ara ara geliyor..bugünde gelip bebişlerimi banyo yaptıracak..
evet cnm çok tatlılar..hele o mis gibi kokuları yok mu..Allahım bütün isteyen herkese nasip etsin inşallah ...

Bende aynı şeyleri yaşıyorum.Kızımın sarılığı azaldı. Rezene veriyoruz bizde 2-3 çay kaşığı. Yarım çay bardağı ılık kaynamış suya bir cimdik kimyon karıştırarak veriyoruz.
1 aylık olduk. Dün aşımızı olduk. Kızım 3200g. oğlum 3000 g olmuş.
Annem yanımda kalmaya devam ediyor. Birazdaha kalacak. 3 yaşında kızımda olunca çok zor oluyor.
:nazar::1:Kızım bebekleriz annesi babası hastanede diyor. Bizim olduğumuzu kabullenmiyor. Sen benm annemsin diyor.:1:

Ben süt içiyorum, incir, bulgur, yoğurt, ...yiyorum. Su içmeye çalışıyorum ama yeterli değil.

Slm
Suanda 135ml yiyolar ben icine ayrica pirinc unuda atiyorum yoksa hemen acikiyolar
Yalniz bakiyom ben

Cnm maşallah bebeklerinin kiloları çok iyi :nazar: Biz 1 ayda 1 kilo almışız dün aşımız vardı.
Ben bebeklerime 90 cc veriyorum.
Mamaya pirinç unu koymak???? Sana kim söyledi annemde bana pirinç unu verelim diyor ben erken diyorum. Mamaya pirinç unu karıştırmak iyi fikir.
Mama dayanmıyor. Bezde...
Cnm ya yalnız çok zor. Bnm kızımda da olunca annem gitsede zor işimiz yalnız olamam her halde yardımcı bulmak gerekir. Yoksainsan kafayı yer.
Bazen olyor üçü bir ağlıyor. Kızım bebeklerin üstüne atlıyor. Sıkırak defalarca öpüyor. Kaç günlük bebekler ağlıyorlar bende üzülüyorum. Kıskançlık yok derken zaman geçtikte farklı tepkiler göstermeye başladı. Ben büyük kızımla ilgilenirken annemde bebeklerle ilgileniyor.

Slm
Yalniz bakiyom ben

maşallah çok iyi doğmuşlar
bizim ailede 2 çift ikiz var ve kiloları ortalama 2000-2500 arasında
ben de küçük olacaklar diye endişeleniyorum :26:

özellikle bir beslenme uyguladın mı bebeklerin kilo alması için????

Cnm maşallah bebeklerinin kiloları çok iyi :nazar: Biz 1 ayda 1 kilo almışız dün aşımız vardı.
Ben bebeklerime 90 cc veriyorum.
Mamaya pirinç unu koymak???? Sana kim söyledi annemde bana pirinç unu verelim diyor ben erken diyorum. Mamaya pirinç unu karıştırmak iyi fikir.
Mama dayanmıyor. Bezde...
Cnm ya yalnız çok zor. Bnm kızımda da olunca annem gitsede zor işimiz yalnız olamam her halde yardımcı bulmak gerekir. Yoksainsan kafayı yer.
Bazen olyor üçü bir ağlıyor. Kızım bebeklerin üstüne atlıyor. Sıkırak defalarca öpüyor. Kaç günlük bebekler ağlıyorlar bende üzülüyorum. Kıskançlık yok derken zaman geçtikte farklı tepkiler göstermeye başladı. Ben büyük kızımla ilgilenirken annemde bebeklerle ilgileniyor.

valla canim bizede mam bez yetmiyor o dert bizdede var ustelik benim esim issiz kaldi benim icin dua edin ne olur
pirinc ununu ben duymustum ama 4 ayda veriyolardi

sonra dusundumki eskiden mamami vardi diye esime dedim sen al gel diye cunku benim kizlar doymuyodu mamayla 1 saat soonra geri acikiyodu
once normal pirinc unu kattim sonra baktim bebek icin olanlarda var ondan aldim sonra
bisey olmuyo artik vaktinde acikiyolar
gecen kontrolde doktora sordum oda bisey olmaz dedi cogu insan zaten yapiyo dedi
zaten benim hic sutumde gelmemisti
simdi120ml suya 4 kasik mama 1 kasiga yakinda pirinc unu atiyom
gunde 1 falanda mamanin icine zeytinyagida ekliyom cay kasigina yakin falan
oda iyi oluyo karinlarini yumusacik yapiyo
ben biraz eski yontemlerle buyutuyom sanirim kizlari:17:

maşallah çok iyi doğmuşlar
bizim ailede 2 çift ikiz var ve kiloları ortalama 2000-2500 arasında
ben de küçük olacaklar diye endişeleniyorum :26:

özellikle bir beslenme uyguladın mı bebeklerin kilo alması için????

yok canim bisey yapmadim
aksine benim hamileligim resmen zehir oldu bana
once 3 ay kanama sonrada rahim agzi kisalmasindan stres kupu oldum
cunku erken dogum olcakti guya sakat kalabilir olebilirdi cunku daha 20 haftamdaydim
ama bisey olmadi doktor yardimiyla 39 haftada dogdular
doktor dogumu cagirmasa kalcaklardi heralde orda ; )

valla canim bizede mam bez yetmiyor o dert bizdede var ustelik benim esim issiz kaldi benim icin dua edin ne olur

sonra dusundumki eskiden mamami vardi diye esime dedim sen al gel diye cunku benim kizlar doymuyodu mamayla 1 saat soonra geri acikiyodu
once normal pirinc unu kattim sonra baktim bebek icin olanlarda var ondan aldim sonra
gecen kontrolde doktora sordum oda bisey olmaz dedi cogu insan zaten yapiyo dedi

Kardelencim masallah kizlarini buyutuyosun sende benim gibi teksin galiba benim kiz cok cadi geceleri uyumuyo surekli agliyo gunduzde cok guzel uyuyo oglan daha uslu ona gore masallah senin bu pirinc unu yontemi mantikli geldi banada denemek lazim amac mama tasarrufu degil yazdigin olcuye gore amac doymalari ne gunler gecirdik sukurki halimize bunlari yaziyoruz fikir alisverisi yapiyoruz ayrica ne varsada eskilerde var canim kizlarini op yerime aptamilmi kullaniyosun orda fiyati ne kadar bizde almanyadan getirtiyoz 800luk 12euro trde 900luk 40 tl

Bende aynı şeyleri yaşıyorum.Kızımın sarılığı azaldı. Rezene veriyoruz bizde 2-3 çay kaşığı. Yarım çay bardağı ılık kaynamış suya bir cimdik kimyon karıştırarak veriyoruz.
1 aylık olduk. Dün aşımızı olduk. Kızım 3200g. oğlum 3000 g olmuş.
Annem yanımda kalmaya devam ediyor. Birazdaha kalacak. 3 yaşında kızımda olunca çok zor oluyor.
:nazar::1:Kızım bebekleriz annesi babası hastanede diyor. Bizim olduğumuzu kabullenmiyor. Sen benm annemsin diyor.:1:

Ben süt içiyorum, incir, bulgur, yoğurt, ...yiyorum. Su içmeye çalışıyorum ama yeterli değil.

cnm bende bu gün gittim pirinç unu aldım ARI'nın 4. aydan itibaren pişirilerek diyor. Senin dediğin gibi manın içine koydum ama bebekler çekemediler bende biraz kaşıkla verdim.
3 ölçek mamaya 1 ölçek pirinç unu koydum birde senin ölçünü deneyelim

yok canim bisey yapmadim
aksine benim hamileligim resmen zehir oldu bana
once 3 ay kanama sonrada rahim agzi kisalmasindan stres kupu oldum
cunku erken dogum olcakti guya sakat kalabilir olebilirdi cunku daha 20 haftamdaydim
ama bisey olmadi doktor yardimiyla 39 haftada dogdular
doktor dogumu cagirmasa kalcaklardi heralde orda ; )

Çok iyi cnm zor günlerden sonra bebeklerin iyi dayanmışlar. Herkesin hedefi 38-39 hafta. Maş. bebeklerin kilolarına tekrar

Kardelencim masallah kizlarini buyutuyosun sende benim gibi teksin galiba benim kiz cok cadi geceleri uyumuyo surekli agliyo gunduzde cok guzel uyuyo oglan daha uslu ona gore masallah senin bu pirinc unu yontemi mantikli geldi banada denemek lazim amac mama tasarrufu degil yazdigin olcuye gore amac doymalari ne gunler gecirdik sukurki halimize bunlari yaziyoruz fikir alisverisi yapiyoruz ayrica ne varsada eskilerde var canim kizlarini op yerime aptamilmi kullaniyosun orda fiyati ne kadar bizde almanyadan getirtiyoz 800luk 12euro trde 900luk 40 tl

biz Aptamil pre kullanıyoruz. 1 aylık olduk.
Aptamil 1 ne zaman geçtiniz.
Cnm birde araştırdın mı Aptamil ile bebelak arasında ne fark var. ???????????
İthalatçı firma aynı içerik de peki ne farkı var??????
Fiyat olduğu kesin???
Bebelac kullana var mı?
Aptamilden sonra bebelac kullanan var mı?
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Bebeklerdeki gaz için ilaç kullana var mı????

nursin , internettenmi sipariş veriyorsun ..epey ucuza geliyormuş..biz 350 gramını 22 liraya almıştık..hakikaketen bebelac veya hero baby nin ne farkı var,onu anlamış değilim..ben önce aptamil kullandım,şimdide hero babyninkini aldım..tadı aynı ama öyle ucuza bulursam sanırım aptamil kullanabilirim..
sütüm yeterli gelmiyor..ikiside sürekli aranıyor..mecburen mama veriyorum..ama benimkiler emmek istiyor yine de..mama içince çoğu zaman kusuyorlar..
fatma ben rezene çayı içtiğimde dibinde kalan çaydan 2 şer çay kaşığı veriyorum her gece..bazende hafif şekerli su veriyorum...doğrumu bilemiyorum ama rahatlıyorlar ,ayrıca ben emzikte veriyorum..
aranızda emzik kullanan var mı..
sütünüz artsın diye neler yapıyorsunuz..
kardelenciğim,ALlah yardımcınız olsun,zor gerçektende..bizimde nüfus kalabalık,bizde herşeyin orta yollusuna bakıyoruz ..pirinç ununun markasını yazar mısın..benimkiler 2 haftalık...bende kullansam olur mu..

canim sen anne sutude veriyomusun?
yok zaten pirinc unuyla tasarruf yapilmaz ama en azindan doyruyo aglamiyolar
ben friso aliyom hollandadayim bildigin gibi 800 gr 8 euro falan
once nutrilon aliyodum ama sanki o daha fazla aciktiriyo gibi geldi
doktorda ikisi ayni dedi bende friso biraz daha ucuz olunca ona gectim
ayyy trde cok pahali yaaa altin aliyon sanki insaf valla
zaten 4 gun gidiiyo bi kutu allah yardimcimiz olsun valla
evet canim maalsef bende yalnizim
sen niye yalniz bakiyosun ailn yokmu?
bazen oyle oluyoki oturup hickira hickira agliyom
psikolojim altust resmen

nursin , internettenmi sipariş veriyorsun ..epey ucuza geliyormuş..biz 350 gramını 22 liraya almıştık..hakikaketen bebelac veya hero baby nin ne farkı var,onu anlamış değilim..ben önce aptamil kullandım,şimdide hero babyninkini aldım..tadı aynı ama öyle ucuza bulursam sanırım aptamil kullanabilirim..
sütüm yeterli gelmiyor..ikiside sürekli aranıyor..mecburen mama veriyorum..ama benimkiler emmek istiyor yine de..mama içince çoğu zaman kusuyorlar..
fatma ben rezene çayı içtiğimde dibinde kalan çaydan 2 şer çay kaşığı veriyorum her gece..bazende hafif şekerli su veriyorum...doğrumu bilemiyorum ama rahatlıyorlar ,ayrıca ben emzikte veriyorum..
kardelenciğim,ALlah yardımcınız olsun,zor gerçektende..bizimde nüfus kalabalık,bizde herşeyin orta yollusuna bakıyoruz ..pirinç ununun markasını yazar mısın..benimkiler 2 haftalık...bende kullansam olur mu..

ben emzik kullaniyorum gayette memnunum
ben 4 haftalikken vermeye basladim
markasi galiba bambix

cnm bende bu gün gittim pirinç unu aldım ARI'nın 4. aydan itibaren pişirilerek diyor. Senin dediğin gibi manın içine koydum ama bebekler çekemediler bende biraz kaşıkla verdim.
3 ölçek mamaya 1 ölçek pirinç unu koydum birde senin ölçünü deneyelim

Çok iyi cnm zor günlerden sonra bebeklerin iyi dayanmışlar. Herkesin hedefi 38-39 hafta. Maş. bebeklerin kilolarına tekrar

biz Aptamil pre kullanıyoruz. 1 aylık olduk.
Aptamil 1 ne zaman geçtiniz.
Cnm birde araştırdın mı Aptamil ile bebelak arasında ne fark var. ???????????
İthalatçı firma aynı içerik de peki ne farkı var??????
Fiyat olduğu kesin???
Bebelac kullana var mı?
Aptamilden sonra bebelac kullanan var mı?
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Bebeklerdeki gaz için ilaç kullana var mı????[/QUOTE
Canim biz direk aptamil 1 le basladik dokyorumuz zaten sutun az veremiuosun baska marka kullanma dedi pirinc ununa esim bakti bugun hep muhallebi gibi pisirilmesi gerekiyomus pisirilmesi gereken sey cigden mamanin icine katmak nasil olur cozemedim dogrusu gaz icin henuz ilac kullanmiyoruz 52 gunluk olduk drbrowns un biberonlari iyi geldi bize tavsiye edetim ilk basta normal chiconunkileri kullaniyoduk ozamn baya sikinti oluyordu yine oluyo ama eskiye nazaran daha az

Yok canim internetten degil esimin calistigi yerde tirlar getiriyo yetmedigi yerde yine burdan aliyoruz ama ordan uyguna geliyo emzik bende alistirmaya calisiyorum ama ativeriyolar pekmez le dendim islerine gelirlerse aliyolar ama buyuk kolaylik biri agladiginda digerini bi sure idare edebiliyo tabi benimkiler cok sabirsiz mama hazirlanana kadar kiyametler kopuyo

canim sen anne sutude veriyomusun?
yok zaten pirinc unuyla tasarruf yapilmaz ama en azindan doyruyo aglamiyolar
ben friso aliyom hollandadayim bildigin gibi 800 gr 8 euro falan
once nutrilon aliyodum ama sanki o daha fazla aciktiriyo gibi geldi
doktorda ikisi ayni dedi bende friso biraz daha ucuz olunca ona gectim
ayyy trde cok pahali yaaa altin aliyon sanki insaf valla
zaten 4 gun gidiiyo bi kutu allah yardimcimiz olsun valla
evet canim maalsef bende yalnizim
sen niye yalniz bakiyosun ailn yokmu?
bazen oyle oluyoki oturup hickira hickira agliyom
psikolojim altust resmen

Kahve niyetine veriyorum canim sutum yok
Senin pirinc unu pismeyen turden biseymi senin mamada baya uygunmus dedigin gibi 4-5 gun anca gidiyo allah yardimetsin ailem memlekette annem 20gun kaldi gitti birde 40 cikarmaya geldi 2.aylari dilsun asilari yapilinca ben gitcem cok sikildim mevlut falan yapcaz uykusuzluk bunaltiyo bazen ama sevgileri herseye deger be canim gece uyumayinca kiziyorum sabah iolunca unutuyorum

Allah kolaylık versin hepinize.. yazdıklarınızı okuyunca 2 yıl öncesi geldi aklıma zor işiniz çok zor

Kizlar bi arkadas kizina 3 aylikken keci sutu vermeye baslamis
Bizimde mama iyice dayanmamaya basladii
Bide anne sutune en yakin sut keci sutuymus
İnternette verilebilir yaziyo bi sitede
Gunde iki defa falan yari yariya sutle sulandirip versek olmazmi acaba
Hem biraz mamadAn tasarruf hem dogal hemde anne sutune en yakin sut
Acaba bi doktorlariniza sorabilirmisiniz ben sordum burda onermeyiz dediler
Ama burasi hollanda manyak bunlar zaten
Sanki mama cok iyi ya illa sadece mama diyolar sanki eskiden annelerimiz mamayla buyuttuler ikizlerini

Kayracim bi sorum olcak acaba buyudukce bebekler is kolaylasiyomu zorlasiyomu cok merak ediyom

bana göre kolaylaşıyor çünkü siz kendinizi yetiştiriyorsunuz.. düzen kuruyorsunuz...ve çocuklar yürüyünce dahada kolaylaşıyor... çünkü ağlasalarda arkanızda yürüyebiliyorlar..şimdi birini doyuruken biri ağlıyor biri altını temizlerken biri ağlıyor ..yetemiyorsunuz normal olarak.. ama yürüyünce yetebildiğinizi hissediyorsunuz..en azında onlar oynarken siz yemek yapıyorsunuz...

Son düzenleme:
Back
X