BEN ECRİN AFRA
BOYUM 46
KİLOM 2760
30 EKİM SAAT 21.46
BEN İÇERİDEYKEN SİZ ANNEMLE DERTLEŞİP BİRBİRİNİZE HEP YARDIMCI OLMUŞSUNUZ O YÜZDEN HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM ŞİMDİ ANNEM SİZE BENİM DÜNYAYA MERHABA DEYİŞ HİKAYEMİ ANLATACAK :)
Öncelikle doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum , bazılarınızın doğumlarını ne zaman oldu nasıl oldu bilemiyorum tabi uzun bir süre girmedik bir ara , umarım hepiniz sağlıklı güzel günler yaşıyorsunuzdur :) Uzun zaman oldu ama ancak yazabiliyorum doğum hikayemi malum bebekler fırsat vermiyor
Şubat ayında tamda tanışma yıldönümümüzde hamile kaldığım öğrendim, bu kadar erken beklemiyorduk ama istiyorduk kızımızı eşimle ben taaa çıkarkenden kız istiyorduk hep ilk bebeğimiz kız olsuk diye konuşurduk o yüzden eşim hep kız diye bekledi ve istediğide oldu

hamileliğim sancılı ve zor bir hamilelikti hem pisikolojik olarak hemde bedenen zor geçti benim için ama sonundaki mutluluk için değerdi :):):)
27,28.29 ekimi gezerek geçirdim kızlar ablam bayram için gelmişti e bende ablamı görünce son gezmalerim diye gezelim tozlaım dedim ( doktorum bayramda azıtma çok yorma evde otur demişti aslında ) tabi ben kaşındım bir şey olmaz dedim e altımızda araba gezelim dedim öce ıkea , sonra forum , oradan ortaköye kumpir yemeğe gittik bitmedi üzerine birde sultanahmedde çıktık eve geç geldik , pazar günüde eyüpte gezdik , pazartesi sosyete pazarı derken baya bir gezmişim anlayacağınız ,pazartesi ablam gitti ama bende eşimde giderken şakayla abla bak gitme bu yarın doğurur ararım gel diye seni dedi ablama ( çağırdık mı ne doğumu secret yaptık sanırım heheeh )
Tabi salı günü bir güzel dinleneyim dedim kendime bütün gün uzandım film filan izledim , ama sürekli tuvalete gitme istediği çok afedersiniz hep çişim varmış gibi gidiyorum bir damla diyorum herhelde benim kız tekme atıyorda ondan böyle , akşam eşim işten çıktı pazara git dedim direk eve gelmeden sipariş filan verdim telefonu kapattım 15- 20 dk sonra sırtımda bir ağrı ama sert yere yatarsında ağırır ya öyle yorgunluktan herhalde dedim , kalktım bir yürüdüm sonra tuvalate gittim yine kalktım daha kendimi toparlayamadan bacaklarımdan aşağıya şorrr diye sıcacık su ama öyle böyle değil biraz bekledim belki altıma kaçırmışımdır diye 2 saniye sonra tekrar şorr diye sıcacık su dedim suyum geliyor , hemen eşimi aradım aşkım napıyorsun cevap ( muz arıyorum bebeğim sana , ama pazar toplanıyor bulmaya çalışıyorum ) benden cevap aşkım şuan muza ihtiyacım yok sana ihtiyacaım var hemen eve gelirmisin

Tabi bu bunu duyunca hemen ne oldu ne oldu filan dedim eve gel doktora gideceğiz panik yapma iyiyim ( evde tektim çünkü ) sonra annemi aradım annem hemen sesimden anladı bir panikte o ben çok sakin sanki duygularımı aldırmış gibiyim , anneme panik yapmayın ya iyiyim hazırlan gel ben rahatım dedim ağrım filan yok:)
buradan sonrası doğum serüveni önce eşim sonra annem geldi ben herkese direktif çantayı al cüzdanını unutma , benim çantamı al , o arada tabi hastaneyi arayıp haber verdim , çıktık evden taksiyle hastane 5 dk , hemen nst bebeğin kalp atışı güzel sorun yok ,gelelim en civcivli yere alttan muayene dedi ebe bakalım bebek dönmüşmü , ben şok kaldım öyleiyi dedim bakalım ama nasıl korkuyorum doktorum yolda o yapsa o kaadr korkmam ama onu bekleyelimde diyemiyorum durum acil , ebe beni rahatlatmaya çalıştı ilk elini soktu ben zor tuttum kendimi , sonra ikinciye biraz daha ileri ben dedim durun ben yapamayacağım çok canım acıyor kendimi kasıyorum daha çok acıyor dedim doktorum gelsin o gerekli görürse yapar lütfen bırakın , ebe tamam canım korkma yapmayalım o zamn sen kendini kasma dedi gidelim odana yatıralım seni dedi ama benden hala su geliyor tüm hastenede geçtiğim yerler ıslak

yatış işlemleri yemek yediğim için beklenen süre filan 19:00 da girmiştik 21:30 da alacağız demiş doktorum telefonlahiç üzerini değiştimeden hemen yanıma geldi nasılsın canım filan , yüzümü okşadı sakin ol herşey güzel olacak dedi :):) sonta takmak için geldile ben dedim yok beni bayıltın öyle takın istemiyorum ( en çok korktuğum şeydi ameliyatta ) tamam dediler ameliyathaneye girdik ordada dedim beni bayıltın sonra takın ( anestezi uzmanı hayır kabul etmiyrum onu takıp seni hazırlayana kadar bebek narkoz yiyecek en az narkozla doğmasını istiyorum şimdi takılacak dedi bana ve doktoruma ) bende o zman tamam dedim sonda takıldı , karnım temizlendi , herşey hazırlandı aletler bile ele alındı o zman anestezi uzmanı şimdi veriyorum hemen başlayalım bebeğe gelmaden alın dedi ben doktoruma her şey güzel olacak dedim oda bana el salladı güldü ve ben bayıldım :):)
21:30 doğuma girişim 21:46 ecrinin doğuşu üç kere kordon boynunda ve bir kerede başka bir yerinden düğüm küçücük bir rahime sahipmişim , bebek mosmor kakasını yapmaya başlamış artık stresten , benim ameliyathaneden çıkışım 23:00 sonra dktorların ebelerin ve hemşirelerin dediği tek şey mucize bebek bu rahimde bu kadar büyümesi bile bir mucize ayılmaya başldım ama gözümü açamıyorum ,kızım nerde iyimi dedim çok iyi dediler ben ağlıyorum ama , kızımı getirdiler mememi açtılar ve ben yatarken o emmeye başladı
nasıl şapur şupur yapıyor ama bende sütün S si yok ........
sonra aç aça bir şekilde bekelme , uzun uzun uyumalar uyanmamalar ve sarılık hemen mama ama benim süt gelmiyor diye moral sıfır hemen çay içmeye başladım filan 6 .3 sarılıkla hastaneden çıktık ikinci gün eve geldik memeyi almıyor mama yaptım memeye damlattım öyle mamemi emdi hem mamayla karnı doydu hemde mememi çektiği için az az sütüm gelmeye başladı

sonra tabi bir haftalık kntrol sarılık olmuş 13,6 ben hüngür hüngür ağladım çoçuğumu alıcaklar diye doktor dedi 17 olmadan yatırmıyoruz diye oh dedim 2 gün uyumadım emzirdim 12 ye düşürdüm ve sonra düştü zaten allahıma şükür

benden ameliyat nasıldı derseniz çıktım önce kum torbası 1 saat sonra 3 saat geçince sabaha kadar amerikan bezi, sonra özel korse 1 haftalık olana kadar tak dedi doktorum ,ama istersen sonrada devam edebilirsin dedi takmaya kendin bilirsin 25 gün boyunca taktım tabi bende iyi oldu çünkü rahattım kum torbası alınır alınmaz gazımı çıkardım , idrarımı ve tuvaletimi hemen yaptım doktorum sen hasta değil misafirsin artık burda dedin ama 1 gün daha bırakmadı , hastanemde ilgi alaka , hizmet ,temizlik ,güleryüz %100 verdim

:d

.d

eve geldim hiç yatmadım , normal hayatıma devam ettim allahıma şükür ............
teyzeleri bugün 32 günlüğüz , dün gittik aşımızı olduk
boyumuz 51
kilomuz 3650 olmuş sarılığımız yok denecek kadar az görüntü olarak ama zaten 3 aya kadar normalmiş işte bizden böyle çooookkkkk uzun oldu kafanızı ütüledim ama herşeyi anlatmak istedim rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın, ne yazıkki lohusalıkta deprosyon değil ama korku yaşıyorum az ağlamaya başlasa kendimi zor atıyorum yanına :)