Doğuma Hazırlık Hamile Yogası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ixtab

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
74
38
613
İstanbul
sevgili hamişler; ben yoga eğitmeniyim ve özel olarak hamile yogası eğitimi de aldım. Kendim de şu an 28 haftalık hamileyim. Hali hazırda kendim pratiklerime devam ediyorum ve düşündüm ki neden diğer hamişlere de faydam olmasın 😁
Pazartesi günleri ücretsiz online hamile yogası dersleri vermeye karar verdim. Derslerde nefes teknikleri, anne-bebek meditasyonları, pelvik taban egzersizleri ve kalça esnetme çalışmaları yapacağız. Hamilelik sürecinde yoga/pilates yapmanın faydaları artık zaten biliniyor. Memorial sitesinden aldığım faydaları;
  • Büyüyen bebeğinizle değişen vücudunuza esneklik kazandırmak, ağrısız, krampsız bir bedene sahip olmak,
  • Egzersizlerle kan dolaşımınızı artırarak bebeğinizin daha iyi beslenmesini ve gelişmesini sağlamak,
  • Nefes farkındalığıyla bebeğinize ve kendinize daha çok oksijen taşımak,
  • Derin gevşeme ile ruhsal olarak rahatlamak ve tüm kaslarınızın dinlenmesini sağlamak,
  • Meditasyonlar sayesinde bebeğinizle duygusal bağınızı kuvvetlendirmek, korku ve endişelerinizi gidermek, ( Beden nefes verirken gevşemeye izin verir, öncelikle hamilelik yogasında bu öğretilmektedir.)
  • Nefeslerle birlikte bedeninizi fark ederek gevşeme komutunu kendi kendinize vermenizi ve açılma sürecinin hızlandırılmasını sağlamak,
  • Bedeni esneterek kolay bir doğuma hazırlamak,
  • Doğum dalgalarını atlatmayı kolaylaştıran pozisyon ve duruşları öğrenilmesidir.
Doktoru tarafından egzersiz yapması yasaklanmamış ve 16. haftasını doldurmuş tüm hamişler katılabilir.
Derslerime katılmak isterseniz bana instagramdan dm üzerinden yazmanız yeterli
'alanuryoga' diye aratabilirsiniz

Hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah🙏

Back