2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

üç basamaklı (abc)sayısının birler basamağı ile yüzler basamağı yer değiştirildiğinde sayının değeri 594 artıyor. buna göre c nin alabileceği en küçük değer nedir?

artar dediği içn cba-abc=594 olur burdan çözümlersek 99(c-a)=594 çıkar
c-a=6 dır abc üç basamaklıysa a ya en az 1 veririm ordan c 7 çıkar :42:

quiette çıkar gözümden uyku akıyo :53::53::53:

ben çıkıyorum kızlar iyi geceler hepinize çözümler içinde çok teşekkür ederim :54:

yarın görüşürüz kızlar :3:
bu arada allahın sevgili kuluymuşum.sevdiceğimle cuma gün için plan yaptık atlantise eğlence merkezine gitmeyi düşündüm (kendisinin haberi yok :9:) nette araştırıken 20 tllik kupon 9.90 tl indirim vardı yakala.com da 22 saat kalmış bitmesine.ilgilenen hanımlar kaçırmayın eski tatilya gibi :52:
hepinize iyi geceler kızlar görüşürük :7:

x-1=k
y+2=2k
olur. bunun dısındaki tüm katsayılar aralarında asal kuralını saglamayacagı icin direkt olarak k ve 2k olarak degerlendirmemiz gerekiyor.

buradan da

x=k-1

y=2k-2 o da y=2(k-1) olur.

k-1 zaten x'ti. dolayısıyla y eşitliginde ki k-1 yerine x yazabiliriz. o zaman da

y=2x olacak.

bize verilen denklemi yazalım.

x.y+2x=18+y

verilenleri yerlerine koyalım.

x.2x+2x=18+2x oldu denklem ve eşitligin iki tarafında ki 2x ler birbirini götürdü.
bu durumda elimizde kalan

2xkare=18
18 ile 2 sadeleşir.

xkare=9 olur oradan x=3 buluruz.

şimdi y'yi bulalım.
y=2x oldugunu ve X'inde 3 oldugunu bildigimize göre y=6 olacak.

bize sorulan x-y olduguna göre 6-3=3'tür.

emptychild hoşgeldin canım aramıza :29:
kızlar bensiz başlamışsınız :15:
süper sorular buldum genel tekrardan 100 mat sorusu çözdüm tabi bunun 25ini çözemedim kaynak ihtiyaç olunca :9:
evet başlıyormuyuz :34:

x-1=k
y+2=2k
olur. bunun dısındaki tüm katsayılar aralarında asal kuralını saglamayacagı icin direkt olarak k ve 2k olarak degerlendirmemiz gerekiyor.

buradan da

x=k-1

y=2k-2 o da y=2(k-1) olur.

k-1 zaten x'ti. dolayısıyla y eşitliginde ki k-1 yerine x yazabiliriz. o zaman da

y=2x olacak.

bize verilen denklemi yazalım.

x.y+2x=18+y

verilenleri yerlerine koyalım.

x.2x+2x=18+2x oldu denklem ve eşitligin iki tarafında ki 2x ler birbirini götürdü.
bu durumda elimizde kalan

2xkare=18
18 ile 2 sadeleşir.

xkare=9 olur oradan x=3 buluruz.

şimdi y'yi bulalım.
y=2x oldugunu ve X'inde 3 oldugunu bildigimize göre y=6 olacak.

bize sorulan x-y olduguna göre 6-3=3'tür.

:46::46::46: asal sayılar senden soruluyor bilgin olsun şekerim :52::52: bu soruyu çözdün ve yöntem süper ben asal sayılarıda öğrenmiş oldum saolasın :7:

sawakocum ben başlıyorum sorulara :32: sorulara başlayınca geliyo bizim hanımlar :9:

49!-1 sayısının sondan kaç basamağı 9 dur :52::53:

geç geldim iyi geldim galba evet kızlar cevap ne :32: daha bunu gibi bi sürü soru var :53:

Back
X