2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kızlar bir testim var onu bitireyim 9buçuk gibi gelirim çözeriz birlikte soruları sizde toplanın bakalım hadi

hoşgeldin canım bnmde yine sorularım var çözümü ekle bklm görelim nasılmış çözüm artık topiğe yeni gelenlere sormak için başka soru bulalım

bulalım valla tatlım
toplantı günü telef ettim arkadaşları valla
canlarım benim yardımcı oldular saolsunlar

selam kızlar dün siteye gıcık oldum bi daha bakadım
ay bakımda diyip durdu
bende sonra uyudum zaten erkenden bi güzel dinlendim

selam kızlar dün siteye gıcık oldum bi daha bakadım
ay bakımda diyip durdu
bende sonra uyudum zaten erkenden bi güzel dinlendim

evet ya bende soru sorcktım giremedim saat 11bucukta pes ettim bıraktım kitap okudum uyudum

sorun daha yeni yeni geçti kızlar

ihtiyaç sayfa 163 17.soru kitabı olan baksın.olmayan için soruyu yazıyorum

behlül,bihterin mezarını her gün bir önceki güne göre 20 dakika daha kısa süreyle ziyaret etmektedir (tabi bihter öldü aşkı azaldı )
behlül 6. gün bihterin mezarını 20 dakika ziyaret ettiyse ilk geldiğinde kaç saat ziyaret etmiştir

ilk gün 2 saat o meşhur konuşmayı yapar ve sonraki günler 20 dakika daha az durarak 7. günden sonra bir daha mezarı ziyaret etmez

ben geldim kızlar hemen sorularımı sormaya başlıyorum hadi toplanın artık

bir kitapçıdan 7 tl ve 8 tl lik iki çeşit kitaplardan alan bir kişi kitapçıya toplam 100 tl ödemiştir.bu göre bu kişi en çok kaç kitap almış olabilir?

bir araçta iki tip yakıt kullanılmaktadır.birinci yakıtın 5litresiyle 40 km yol gidilebilirkn , ikinci yakıtın 8 litresiyle 80 km yol gidilebilmektedir. toplam 30 litre yakıtla yolaçıkan bu araç 274 km yol gittiğine göre başlangıçta birinci tip yakıttan kaç litre vardır?

canım şıkları bi yazar mısın

canım geç oldu kusura bakma bu aralar verimli çalışamıyorum
en çok kitap dediği içn 8e en az sayıyı vermemiz lazım ki kitap sayısı çok çıksın.
8 tl likten 2 tane alırsa 16 tl tutar 100-16=84
84/7=12
12 tane 7tl lik 2 tane 8 tllik aldı 14 etti

evet cnm çözümü anlatırmısın

bunuda ben anlatıyım

ilkinde 5lt 40 km gidiyosa 1lt ile 8 km gider
ikincide 8 lt ile 80 km gidiyosa 1 lt ile 10 km gider
toplamda 30 lt ve 274 km gidiyomuş
o zman denklem şudur

8x+10.(30-x)=274
8x+300-10x=274
2x=26
x=13

zaten başlangıcı soruyo oda x yani 13

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…