2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

hyr cnm değil cevap 13:52: guiett ihtiyaç soru bankası sayfa54 soru 6 bi baksana çözmüşmüsün bu soruyu

ekledim gitti şekerim :21:
$SAM_3469.webp

cevabı eklermisin cnm:31:

anlatmayı deneyim canım
şimdi gaffur x yaşında burhan da 29-x

gaffur 29-x iken burhan ın daha doğmasına 5 yıl var burda geçen süreyi hesaplıcaz yani x-(29-x) = 2x-29 olur geçmiş yıl süresi

ama burhanın yaşı da var o zaman 3x-29 burhanın doğmadan önceki yaşı e bunun doğmasına 5 yıl varsa 3x-29=-5
bu denklemden x=8 çıkıyor ikisinin arasındaki yaş farkı 29-2x bu durumda sonuç 13 çıkar
umarım anlatabilmişimdir

Son düzenleme:

anlatmayı deneyim canım
şimdi gaffur x yaşında burhan da 29-x

gaffur 29-x iken burhan ın daha doğmasına 5 yıl var burda geçen süreyi hesaplıcaz yani x-(29-x) = 2x-29 olur geçmiş yıl süresi

ama burhanın yaşı da var o zaman 3x-29 burhanın doğmadan önceki yaşı e bunun doğmasına 5 yıl varsa 3x-29=-5
bu denklemden x=8 çıkıyor ikisinin arasındaki yaş farkı 29-2x bu durumda sonuç 13 çıkar
umarım anlatabilmişimdir

saolun kızlar anladım çok teşekkür ederim öpüüyorum kocamannnnnnn:29::29::29:

:29::29:
hadi yeni soru gelsin sözel çalışmaktan gözlerim ağrıdı valla :52::52:

iki yıl önce kemalin yaşı muratın yasının 4 katıdır. bir yıl sonra kemalin yaşı muratın yasının 3 katındn 4 fazla olduguna göre kç yıl sonra kemalin yası muratın yasının 3 katı olur? buyur sekerim:27:

hoşgeldin canım aramıza :29::29:
7 ay var diyip geçme valla ben aralık nasıl geçti anlamadım bile :26:
alandan mı giriceksin yoksa gk gy mi canım :34:
aynı dert bizdede var valla ama ocak sonu geçelim dedik şu an tam gaz mat türkçe çözüyoruz.eğer gözüne takılan cins sorular varsa ekle buraya bakalım nasıl sorularla uğraştık zamanında :15:

hoşgeldin cnm aramızaaa hangi yayını aldın merak ettim:25: benimde mat iyi ama ben iyi oldugmdan başladım çabul bitsin diye ama neredeyse 2 aa yakındır ugraşıyorum bitirmeye:27:

cuma günüde ben şehir dışına çıkıyorum 10 gün tatildeyim:21::21:kitap götürücm ama inş. çözebilirim fırsat bulupp:29:

teşekkkür ederim herkese. gy gk dan giricem. dün tarihten ilk konuyu şey edim dedim.sonuna dogru uyumuşum :1: masal gibi gelmiş. matten güzel soruları illa eklerim kızlar.

ben masumum yoktum okyonusta tatile çıktı :10:
yarın burası renklenir artık çok uyumıcam karar verdim erkenden burdayım :52::52:

mrb kızlar ben size bi matematik sorusu sorcaktım ama resim yükleyemedim mesaja nerden fotograf yükleyebiliriz acaba?

mrb kızlar ben size bi matematik sorusu sorcaktım ama resim yükleyemedim mesaja nerden fotograf yükleyebiliriz acaba?

canım msj yazma kısmında hemen üste video kayıdı gibi bişey var resim ekleme solunda ona bas ordan bilgisayardan yükleemden sen heemn yüklüyo :34:

selam tatlım :3:
Ben bu ara alana baktım bi kaç gn daha alan çalışıcam sonra ocakta bütün mat ve türkçeyi bitircem şubatta tarih coğ geçiyos ona göre :52:
Sen napıyosun bakalım :34:

bu ara sadece tarih çalışıyorum ben quietcim :6:

En büyük sorunum tarih olduğu için en çok zamanı ona ayıracağım sanırım :36:

Back
X