Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
soru 1) iki basamaklı XY sayısı rakamları toplamının 6 katına eşittir.Buna göre XY+YX toplamı kaçtır?
soru 2) AB iki basanaklı sayısı BA iki basamalı sayısından 72 fazladır.Buna göre AB kaçtır?
soru 3) İki basamaklı beş farklı pozitif tam sayının toplamı 422 dir.Bu sayıların en büyüğü 96 olduguna gore en küçüğü en az kaçtır?
soru 4) XY iki basamaklı sayısı rakamları yer değiştirilerek yazıldığında değeri 27 azalıyor.Buna göre en büyük XY sayısından kaç fazladır?(Y eşit değildir 0'a)
cevapları bende mevcut kızlar belkı çözmeden öğrenmek istemezsiniz diye yazmadım....
osmanlı devletinde avrupa kanunları aşağıdaki dönemlerin hangilerinde esas alınmaya başlanmıştır
a.a.mecid
b.3.selim
c.2 mahmut
d.2 abdülhamit
e .abdülaziz
,kızlar ben önlisanstan eylulde girecegım sınava...matematıge daha yenı giriş yaptım sayılır.matematiğim kotu dıye hep sona bırakmıstım cesaret edememiştim...
size 4 tane soru soracagım ben malesef çözemedım...matematıkten anlayanlarınız cozumlerını anlasılır bı sekılde yazarsa cooook sevınır dua ederım...
soru 1) iki basamaklı XY sayısı rakamları toplamının 6 katına eşittir.Buna göre XY+YX toplamı kaçtır?
soru 2) AB iki basanaklı sayısı BA iki basamalı sayısından 72 fazladır.Buna göre AB kaçtır?
soru 3) İki basamaklı beş farklı pozitif tam sayının toplamı 422 dir.Bu sayıların en büyüğü 96 olduguna gore en küçüğü en az kaçtır?
soru 4) XY iki basamaklı sayısı rakamları yer değiştirilerek yazıldığında değeri 27 azalıyor.Buna göre en büyük XY sayısından kaç fazladır?(Y eşit değildir 0'a)
cevapları bende mevcut kızlar belkı çözmeden öğrenmek istemezsiniz diye yazmadım....
merhaba arkadaşlar bende kpss ye hazırlanıyorum bayadır takip ediyorum sizleri ama yazmak yeni kısmet oldu..quietnrkn daha önce başka bi sorumdan hatırlıyorum canım seni ama oraya kimse girmiyo artık..
adilemircim sen nasılsın hatırladın herhalde beni:))
kızlar ben önlisanstan eylulde girecegım sınava...matematıge daha yenı giriş yaptım sayılır.matematiğim kotu dıye hep sona bırakmıstım cesaret edememiştim...
size 4 tane soru soracagım ben malesef çözemedım...matematıkten anlayanlarınız cozumlerını anlasılır bı sekılde yazarsa cooook sevınır dua ederım...
,
canım son soruyu anlamadım ama çözüm bu burdan sorulanı bulursun artık
Eki Görüntüle 388972
meraba canım bak ben o topici unuttum![]()
bende kimse girmeyince girmedim canım ama konuları yine sen yazıyodun tek tek..
ben çok gerilerdeyim gerçi yeni yeni hızımı aldım çalışıyorum ama baya hızlıyım dershaneye falan yazıldım ama sonradan bıraktım beğenmeyip:))
bu arada 24 değil 44 3.sorunun cevabı işlem hatası yapmışsın:))
doğrudur bende 4 işlem sıkıntısı var![]()
canım ben çözmeye çalıştım sorularını ama kağıt üstünde çözmeye alışmışız buraya yazmakta biraz zorlandım bak bakalım doğru mu bulmuşum??
1))XY=6*(X+Y)
10X+Y=6X+6Y
4X=5Y
bunu değer vererek bulmalıyız ve bu eşitliği sağlayan sadece tek değer var
X=5
Y=4
sonuçta: 54+45=99 olması gerek
2))AB=BA-72
10A+B=10B+A-72
9A-9B=-72
9B-9A=72
9*(B-A)=72
B-A=8 bu eşitliği sağlamak için
B=9 A=1 olmalı
AB=19
3))te ben değer vererek buldum ardışık falan demiyosa eğer hepsine en büyükten başlayarak degerler ver
96+95+94+93=378
422-378=44 en küçük sayı en az 44tür..
en az kaçtır dediği için diğerlerine en büyük değeri veriyosun..
4))XY=YX-27
10X+Y=10Y+X-27
9X-9Y=-27
9(Y-X)=27
Y-X=3
burda soruyu tam yazamamışsın sanırım en küçük XY en BÜyük XY farkını mı soruyor?
en büyük xy:69
en küçük xy:14
ikisinin farkı da 69-14=55
maryporker cok tesekkur ederım
quitrekn ve adılemır sızede cok tesekkurler
soruların caevapları
1. soru 99
2. soru 91
3. soru 44
4. soru 55 olacaktı
maryporker sen 2.souda bi 19 demişsin dıgerlerı dogru canm
ne zor soru bu ya :/
a diyorum emin olmayarak :/
bende çözebilmişim soruları
kendime çıok şaştımm
ama hatırlayalmadım
tanıdık geliyor nick ama bilemedim
kimdin canimm
facete bile grubumuz varya canım doktor takibindekilerdenim=)))