2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

valla arkadaşımla buluşcaz söz bakmıcam çeyizlik dedim ama dayanamam ben :52:
bakıcam yakından sonra netten sipariş vercem ohhhh mis :8:
canım valla kesin ondan alıcam her yemek pişdiriğimde anıcam seni kulakların çınlar allah razı olsun tatlım :38:

memur olunca ıkımızde ıs cıkısı aynı saate gelır o tencerelerde yemek pişirmemiz :60:

Kizlar nerdesiniz :10:Neler yapıyorsunuz bakalım bugun:27:Sabahtan deneme çözdüm tarihten çok yanlışım çıktı yine ya:37:

Kizlar nerdesiniz :10:Neler yapıyorsunuz bakalım bugun:27:Sabahtan deneme çözdüm tarihten çok yanlışım çıktı yine ya:37:

coğrafyada son bir konum kaldı şu enerji ve madenler yedi beni ya bugün tekrar dinlicem .artık yarın geçerim yeni konuya ..iyi çalışmalarr

coğrafyada son bir konum kaldı şu enerji ve madenler yedi beni ya bugün tekrar dinlicem .artık yarın geçerim yeni konuya ..iyi çalışmalarr

Beim tarihçeni bitti bu hafta tarihi bastan sona tekrar edicem unutmuştum yine deneme çözdüm tarih 20 doğru 8 yanlış 2 boş benim tarih bitti ama yanlışlarım hala çok cikiyor:14:Haftayada nasipse coğrafyaya gecicem :31:

Beim tarihçeni bitti bu hafta tarihi bastan sona tekrar edicem unutmuştum yine deneme çözdüm tarih 20 doğru 8 yanlış 2 boş benim tarih bitti ama yanlışlarım hala çok cikiyor:14:Haftayada nasipse coğrafyaya gecicem :31:

hadii gözün aydın canım.benmde coğrafya btsin bir tarih tekrarı yapmam şart ,unuttum çünkü birçok şeyi çok yanlışım çıkıyor .allak bullak oldum valla dön geriye sar ileriyee :52:

ben e sııkı due dusunmustum bu soruyu:26:b sıkkı nasıl olur kı :44:

bende ablama sordum aynını
ablam dediki
hukuk birligi hariç diğer hepsi 19. yy da gerçekleşti
emme hukuk birliği ancak atatürk zamanında sağlandı

hukuk birliği 19. yy da sağlanamadı yani

cevap A bence;
çünkü hukuksal birlik tanzimat fermanıyla müslüman ve gayrimüslümlere verilen kanun önünde eşit olma hakkıyla sağlanmıştır.
eğitime verilen önem ise ikinci mahmut zamanında avrupaya öğrenci gönderilmesi ilköğretimin zorunlı hale getirilmesi memur yetiştiren okulların açılmasıyla artmıştır.
birinci meşrutiyetin ilanı ve kanuniesasinin ilanı ile parlementer sisteme geçilmiştir.,
tanzimat ve ıslahat fermanlarıyla azınlıklara çok fazla olmak üzere müslüman halka da haklar verilmiştir..,
fakat güçlü bir bürokrasiden söz etmek doğru değil çünkü avrupa devleti baskısında yapılıyor o dönemde herşey ve de dağılma dönemi 19. yy.. sevgiler herkesee:42:
canım ben de ki kitapta meşrutiyet zamanında güclü bir bürokrasi var
ama tanzimat ilan ettirenler hep kişilerle sınırlı
ama meşrutiyeti ilan ittiren güclü bir bürokrasi grubu
egitim özlellikle abdülmecit abdül aziz ve abdül hamitte cok ıslahatlar yapılmış
parlamenter sistem zaten yine meşrutiyette soz konusu

dev kule caninm bir bilgim yok yardimcı olamayacağım sana

ben ne ile devam etsem çalışmaya acaba

bir soru yazayım da öyle gideyim
aklımı kurcalamıştı

hatta yanlış cevaplamıştım

aşağıdakilerden hangisi 19.yy ıslahatlarının etkisiyle gerçekliştirilmemiştir

a. güçlü bir bürokrasinin oluşması
b.hukuksal birligin sağlanması
c.eğitime verilen önemin artması
d.parlementer sisteme gecilmesi
e.insan haklarının gelişmesi

ben 3 gündür islahatlara yoğunlaşmistım
konu sonu test soruları bunlar
insan hakları tanzimatta ve kanuni esaside baya gelişti
azınlık ları fransız ihtilali etkisinden kurtarmak için insan haklarında önemli adımlar atıldı

ama hukuk sal birlik yok muş
bende daha lozan ant laşmasına kadar geldim
ama kitaptan alıntı yazıyorum

atatürk döneminde ;

*yeni türkdevletinde hukuk birliğini oluşturmak kadın erkek eşitliğini sağlamak ,çağdaş ,laik birtoplum düzeni kurmak üzere 1924 de hazırlıkları girişilmiş ,isviçre medeni kanunu tercüme ettirilerek ,şahıs huukuku ,aile hukuku ,miras ve ayni haklar adı ile 17 şubat 1926 güünü medeni kanun olarak kabul edilmiştir *

Son düzenleme:
Kizlar yemeğimi yedim şimdi dersimin basına geciyorum gece soru sayımı bildirim :21:siz neler yaptınız bugün nasıl gidiyor calışmalarınız kimse yazmıyor KPSS ile ilgili günlük yaptiklarini:19:Biribirimizi motive edelim haydi toplanın bakalim:29:

Kizlar yemeğimi yedim şimdi dersimin basına geciyorum gece soru sayımı bildirim :21:siz neler yaptınız bugün nasıl gidiyor calışmalarınız kimse yazmıyor KPSS ile ilgili günlük yaptiklarini:19:Biribirimizi motive edelim haydi toplanın bakalim:29:

Yazmıyorum ama sıkı takipçinim kıyamadım sen böyle diyince yazasım geldi :)
Allah zihin açıklığı versin maşallah sana :16:

Kizlar nerelerdesiniz ya:19:bugün 160 soru çözebildim 100 mat 30 türkce 30 tarih :30:

Back
X