- 18 Temmuz 2011
- 9.127
- 17
- 158
Evet canım doğruAnlatırmısin cozumu
iki tane demek var tatlım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım doğruAnlatırmısin cozumu
ilk sıru 3 canım![]()
Cevap 20 tatlım 2. Soruda -7/3 olcakmis![]()
2x+3xy+7y=4
burdan y yi yalnız bırakmalıyız ki sonucu kolay bulalım
y(3x+7)=4-2x
y=2(2-x)/(3x+7)
payda 0 olursa y değeri bulunamaz
3x+7=0
x=-7/3
şimdi çözümde takıldığım yer y(3x+7)=4-2x yazan yer :/. çözüm sırası olarak ilk başta parantez içinden başlamıyor muyuz? neysee.. bilmediğim bi soruda neden anlamaya çalışıyosam![]()
ezberci eğitimin kurbanıyım sanırım :/ bi konuda işlem sırası vardı önce parantez içi sonra çarpma böle sonra top. çık.
ağustosa kadar özel dersle matematiği iyi bi yere getiririm diye düşünüyodum ama şu sorudan sonra karamsarlaştım![]()
evet öyle bi işlem sırası mevcut fakat her soruda onu yapamayız. bu işlem sırası önemli unutulmaması gereken bir şey
matematik çalıştıkça sende fark edersin zaten her soruda buna gerek kalmaz.
çok çalışmayla her şey aşılır sıkıntı yapma
kimse matematik dehası olarak doğmadı![]()
Cevap 20 diyor kızar 18 i nasıl buldunuz peki Bı yazın buluruz belki birlikte
Günaydın hanımlaryeni bir haftaya basladik ins. Herkez icin cok verimli bir hafta olur
Bugün Allahin izniyle coğrafyaya Başlıyorum tarihte bitti vatandaşlık kaldı bir tek
Bu ayı coğrafyaya ayırdım
Haydi hanımlar nerdesiniz uyuyormusunuz hala![]()
Günaydın arkadaşlar. Ben neye çalışsam ki acaba :)) Sayısaldım ben kaç yıldır tarih görmüyorum. Zaten önceden de anlatsalar da ben o sıralarda matematik felan çözerdim :) Hangi konular var acep ? Bu arada eylülde giricem sınava. Biri konular hakkında yardımcı olursa çok sevinirim :)
günaydın okyonuscum :13: güzel bi kahvaltıdan sonra uzun uzun ders çalışıcam dün sevdiceğimle konuştuk daha biz gaz geldi
canım ilk sayfada hangi dersler ve konular var hepsi yazılı
günaydın bu arada
eylüldeki sınavda tarihten 2 konu yok sadece o kadar![]()
okyonus ya bu soru rüyama bile girdi neden 18 değil![]()
bol bol calısalım bugun bnım esımde nobete gıttı yalnızımsorunun sıkkında yanlıslık var bence 18 olcak
![]()