- 8 Şubat 2011
- 16.424
- 27.706
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Enlem nedeniyle yıl icinde gölge uzunluğunun en kısa olduğu, güneş ışınlarının en büyük adıyla düştüğü bolgedir.
Kıl keçisi sayısının en fazla olduğu bolgedir.
Don olaylarının en az olduğu bolgedir.
Kısları en kısa süren bolgedir.
Boksit ve kukurtun üretiminde 1. Sırada olan bolgedir.
Seracılığın en çok geliştiği bolgedir.
Deniz'i en tuzlu bolgedir.( buharlaşma fazla olduğu için )
Kıs sıcaklığı en yüksek olan bolgedir.
cnm don olaylarının en az olduğu bölgedir demişken bi şey sorucam bak . . .
kpss 2006 sorusu bu
akdeniz böl. nin kıyı kesiminde bazı yollar tarımsıl üretimin az olmasında
1 don olaylarının olması
2 yağışların selleri yol açması
3 en yağışlı mevsimin kış olması
4 yaz sıcaklıklarının yüksek olması
nedenlerinden hangileri etkilidir ?
a 1ve2
b 1ve3
c 2ve3
d 2ve4
e 3ve4
Bu soruyu az önce coDum ben 3-4 dedim cevap 1-2 mis nedenide aynen söyle yazıyor
İklim şartlarında görülen dalgalanmalar tarımsal üretimde dalgalanmalara yol acar.kislari ılık gecen akdeniz ikliminde bazı don olayları soğuğa karsı dayanıksiz tarım ürünlerinin yetiştiği bu bölgede tarımsal verimliliğinin düşmesine yol acar.ayrica asırı yağışlar sellere yol açması tarım alanlarının su altında kalmasına yol açarak üretimin düşmesine neden olur.oysa maksimum yağışların kıs mevsiminde görülmesi yaz sıcaklarının yüksek olması Akdeniz ikliminin karakteristik özelliği olduğu için üretimde dalgalanmalara yol acmaz.
hmmmmmmmmmmmmmmmmm şimdi anladım okym yani bizim arayacağımız öncül olağan dışı bir gelişme olacak açıklamada belirttiği gibi seller ve don olayı nadir görülür ve dalgalanmalara bu nedenle yol açar . . . diğer iki öncül zaten bölgenin karakteristik özelliği . . .
tam eleme sorusu işte tam . . . atlamalık . . .
sorulara geçelim cnm ;
akdeniz bölgesi adana ve antalya bölümü olmak üzre iki idari bölümden oluşmaktadır
aşağıdakilerden hangisi adana ve antalya bölümü için ortak bir özelliktir ?
a turizm gelirleri b gelişmişlik düzeyleri c bitki örtüsü d karstik alan yapıları e nüfus yoğunlukları
aşağıdaki verilen geçitlerden hangisi iskenderun u hataya bağlar ?
a belen b gülek c sertavul d çubuk e yalnızçam
ekledim cnm sende ekle özellikle yanlış yaptıkların takıldıklarını ekle cnm ben öle yapıyorum . . .
adana bölümü tarım ve sanayinin çok fazla geliştiği bölümlerdendir aşağıda verilen sanayi kollarından hangisi adana bölümünde yer almaz ?
a kağıt sanayi
b gübre sanayi
c uçak sanayi
d boya sanayi e tarım aletleri sanayi
1c 2 a diyorum![]()
Gübremi cevap pek emin olamadim:26:
Akdeniz bölgesinde karstik arazi yapısı varlığı yapısı aşağıdaki yer sekillerinin oluşmasına neden olmamıştır?
Antalya falezlerine
Cennet cehennem obruklarina
Köprüsü ve göksu kanyonlarına
Dalmatas, insuyu,karain mağaralarına
Korkuteli,Elmalı,tefenni ovalarina
tebrik ediyorummmmmmmmmmmm
uçakmış cnm bende yeni öğrendim yani gübre kağıt boya tarım aletleri sanayi gelişmiş . . .
bende boya demiştim mesela marmarada fabrikalarının çok olduğunu bildiğim için . . . cvp uçak . . .
falezlere cnm çünkü falezler dağların denize paralel uzanmasıyla ilintili . . .:26:
Evet canım doğruBen e şıkkı demiştim
![]()
Canım Dalmaçya kıyı tipi nedemek:26:Harita vermiş numaralı yer vermiş hangisinde Dalmaçya kıyı tipi görülür diye sormuş