2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

asagıdakılerden hangısı karstık kaynakların ozellıkleınden bırıdır?
Suları sıcaktır.
Volkanık arazıde yaygın olarak gorulur
sular basıncla yeryuzune cıkar.
Jeotermal enerjı uretımınde kullanılırlar.
Suları kırec acısından zengındır.

kızlar yardım edin...:50:

soru bir

23ab1 beş basamaklı sayısının 6 ile bölümünden kalan x' tir.x'in alabileceği kaç farklı değer vardır? (cevap 3)

soru iki

ab iki basamaklı sayısının b-1'e bölümünden kalan a+1, bölüm 4 tür.bu bölme işlemini sağlayan iki basamaklı ab sayılarının toplamı kaçtır? (cevap 41)

soru üç

3'e 5'e ve 7'ye bölündüğünde sırasıyla 1,3 ve 5 kalanını veren 500'den küçük en büyük doğal sayının rakamları toplamı kaçtır? (cevap 15)

cnm 2. sorun

üzerine tıklarsan büyür . . . :55:

okym marmara bölgesinden kalmış aklımda . . .

asagıdakılerden hangısı karstık kaynakların ozellıkleınden bırıdır?
Suları sıcaktır.
Volkanık arazıde yaygın olarak gorulur
sular basıncla yeryuzune cıkar.
Jeotermal enerjı uretımınde kullanılırlar.
Suları kırec acısından zengındır.

cnm bu da e akdeniz bölgesinden kaldı bu da aklımda . . .

benimde geliyo sorularım . . .:34:

derınlıgı az olan gollerın mevsımler arasındakı yuz olcumu farkları fazladır.Asagıdakı gollerden hangısınde mevsımler arasındakı yuzolcumu farkı dıgerlerınden daha fazadır?
van golu
tuz golu
hazar golu
cıldır golu
egırdır golu

mekanık çözülme, sıcaklık farklarının fazla oldugu alanlarda etkılı olan cozulme bıcımıdır.Asagıdakı alanlardan hangısınde mekanık cozulme daha fazladır?
rıze
zonguldak
trabzon
antalya
afyon

canım bu soruyu gormedın sanırım buda var

derınlıgı az olan gollerın mevsımler arasındakı yuz olcumu farkları fazladır.Asagıdakı gollerden hangısınde mevsımler arasındakı yuzolcumu farkı dıgerlerınden daha fazadır?
van golu
tuz golu
hazar golu
cıldır golu
egırdır golu

cnm bu sorunun türkçesi sanırım buharlaşma en fazla nerededir eğridir akdenizde akdenizde buharlaşma fazla ama arazi de karstik yani yerin altına da ilerliyo sonra başka bi yerden çıkıyor su bilemedim ya tuz da olabilir hazar da doğuanadoluda cnm bunu biliyosan anlatabilir misin ? :26:​

mekanık çözülme, sıcaklık farklarının fazla oldugu alanlarda etkılı olan cozulme bıcımıdır.Asagıdakı alanlardan hangısınde mekanık cozulme daha fazladır?
rıze
zonguldak
trabzon
antalya
afyon

görmemişim okymmmm afyon cnm diğerleri kimyasal çözünme oluo çünkü nemli yerler vesselam . . .

cnm bu sorunun türkçesi sanırım buharlaşma en fazla nerededir eğridir akdenizde akdenizde buharlaşma fazla ama arazi de karstik yani yerin altına da ilerliyo sonra başka bi yerden çıkıyor su bilemedim ya tuz da olabilir hazar da doğuanadoluda cnm bunu biliyosan anlatabilir misin ? :26:​

görmemişim okymmmm afyon cnm diğerleri kimyasal çözünme oluo çünkü nemli yerler vesselam . . .

evet canım afyon olacakmıs cevap dıgerıne ben cıldır golu dedım cevap tuz goluymus neden anlamadım bende :50:

bugun turkce sorusu cozemedım cografya tekrarı yapıp 250 soru cozebılmısım geometrıden :6:yarın sabah 60 turkce sorusuyla baslıcam gune yarın bır bolgeyemı calısalım canım ?

evet canım afyon olacakmıs cevap dıgerıne ben cıldır golu dedım cevap tuz goluymus neden anlamadım bende :50:
göl sorusunu coğrafyacıya sorarım okym . . . enlem sorusuyla birlikte . . . buharlaşmanın en etkin olduğu alan olduğu için olabilir cnmcm . . .

bugun turkce sorusu cozemedım cografya tekrarı yapıp 250 soru cozebılmısım geometrıden :6:yarın sabah 60 turkce sorusuyla baslıcam gune yarın bır bolgeyemı calısalım canım ?

250 soru geometriden süper okymmmmmm yarın karadenizden devam edelim ama duuuuuur şimdi benim sorularım gelio . . .:8:

istanbul ve çanakkale boğazı ndaki akıntıların sürükledikleri malzemeleri kapıdağ adası ile kara arasında uzun yıllar biriktirmesiyle tombolo ada ismi verilen kapıdağ yarımadası oluşmuştur

bura göre aşağıdaki yarımadalardan hangisinin oluşumu kapıdağ yarımadası na benzer ?

a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga​

aşağıdaki göllereden hangisinin oluşumunda dış kuvvetlerin etkisi daha fazladır?

van
tuz
sera
ulubat
sapanca​

türkiyede volkanik dağlar aktif değildir
buna göre aşağıdaki kaynak tiplerinden hangisinin türkiye de olması beklenemez ?

yamaç
fay
artezyen
gayzer
voklüz(karstik)​

yatak eğimi fazla olan akarsuların hidroelektrik enerji potansiyeli fazladır

buna göre aşağıdaki akarsularadan hangisinin hidroelektrik potansiyeli daha azdır ?

göksu kızılırmak çoruh dicle ergene

türkiye ortalama yükseltinin ve engebenin fazla olduğu bir ülkedir
aşağıdakilerden hangisi bu durumu kanıtlamaz ?

a erozyonun şiddetli olması
b akarsuların denge profiline uzak olması
c akarsuların yatak eğiminin fazla olması
d hidroelektriki enerji potansiyelinin yüksek olması
e gel -git etkisinin az olması

göl sorusunu coğrafyacıya sorarım okym . . . enlem sorusuyla birlikte . . . buharlaşmanın en etkin olduğu alan olduğu için olabilir cnmcm . . .

250 soru geometriden süper okymmmmmm yarın karadenizden devam edelim ama duuuuuur şimdi benim sorularım gelio . . .:8:

tamam canım onu hocana sor bakalım yanlıs yazmısım cografya dıcektım geometrı yazmısım :53:

istanbul ve çanakkale boğazı ndaki akıntıların sürükledikleri malzemeleri kapıdağ adası ile kara arasında uzun yıllar biriktirmesiyle tombolo ada ismi verilen kapıdağ yarımadası oluşmuştur

bura göre aşağıdaki yarımadalardan hangisinin oluşumu kapıdağ yarımadası na benzer ?

a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga​

soru ilgimi çekti cevap veresim geldi :9:
çeşme diyorum

a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga​

armutlu dıyorum

Back
X